Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick van Egmond: 'Het was sowieso geen strafschop'

22 februari 2021 10:11

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaf bij Dit was het Weekend op ESPN aan blij te zijn dat de strafschop die Vitesse kreeg werd omgezet in een vrije trap. "Kuipers was er vanuit zijn positie van overtuigd dat het een strafschop was, maar de VAR keek er naar en stelde vast dat die tik op zijn kuit er echt buiten was", aldus Van Egmond. "Dat heb ik ook gezien. Met synchroon lopende cameraposities hebben ze dat gedaan en beelden waarop ze goed kunnen zien waar de overtreding werd gemaakt en wat de positie van de spelers is."

Van Egmond was het absoluut niet eens met de opmerking dat Vitesse ook best een penalty hiervoor had kunnen krijgen. "Zeker niet. De VAR heeft echt vastgesteld dat hij er buiten was. Het was sowieso geen strafschop", zo gaf hij aan. "Er was even de discussie of het een gele of rode kaart was. Kuipers gaf aan dat hij het een gele kaart vond, omdat Baumgartl de bal voor de voeten van de aanvaller wegspeelt. Daar valt best wat voor te zeggen. Voor degenen die daar dan nog over twijfelen is die gele kaart het uitgangspunt. Het moet dan wel heel erg fout zijn wil de VAR er iets van zeggen en die beslissing terugdraaien. Dat is nu niet aan de orde. Ik kan wel leven met deze beslissing, geen probleem."

Het feit dat Érick Gutiérrez zijn man ook vasthield was ook geen penalty waard volgens de scheidsrechtersbaas. "Als het vasthouden was doorgegaan tot in het strafschopgebied had hij hem kunnen geven, maar dat was niet zo", zei hij daarover. "Ook daar is naar gekeken. Je kan dan naar een reden zoeken om de gegeven strafschop te bevestigen. Dat was niet in de orde. Hij wordt ten val gebracht door die tik op zijn kuit en om die reden is gezegd dat de penalty onterecht is gegeven. Het vasthouden moet dan wel echt vasthouden zijn. Het is niet alleen een contact van een hand op een arm, vasthouden is iets meer dan contact op een huid."
Discussieer mee op de forums


Tags

egmond var kuipers kuit scheidsrechtersbaas vitesse baumgartl cameraposities doorgegaan espn gutierrez huid synchroon terugdraaien val vasthield wegspeelt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basarnhem buitensporig dumfries gewelddadige handsbal ifab ihattaren jagen jong knvb madueke makkelie malen martinez mik mvogo nederland nos onzin raiola schmidt schuurs skipper tammyw twente unnerstall var vertessen vhtlsaw zahavi