Transparent
Inloggen
Sluiten

Hiddink maakt zich zorgen over tegengoals PSV

1 maart 2021 21:27 - VI
Foto: Pro Shots

Hiddink maakt zich zorgen over tegengoals PSV; image source: Pro Shots

Bij Voetbal International analyseert club-icoon Guus Hiddink het PSV van dit seizoen. De succesvolle oud-trainer van PSV ziet dat Roger Schmidt goede dingen voor elkaar heeft gekregen. De club heeft goede wedstrijden gespeeld en de coach straalt optimisme uit. Anderzijds is het aantal tegendoelpunten erg groot. Over de heenwedstrijd tegen Olympiakos: "Vier goals tegen krijgen; dat vind ik behoorlijk veel voor een topclub". En ook in wedstrijden als ADO uit (2-2) krijgen de Eindhovenaren teveel tegentreffers.

Analyserend ziet Hiddink wel oorzaken: "Ik denk dat er qua coaching en hiërarchie het een ander te verbeteren valt. Je ziet op het veld weinig communicatie. Achterin heb je als speler overzicht van hoe je teamgenoot voor je moet bewegen. Op dat vlak hoor ik te weinig bij PSV. Viergever is daar wel toe in staat, die heeft enige ervaring om dat te gaan sturen', aldus de voormalige bondscoach van Oranje. Hiddink benadrukt dat het van groot belang is voor de club om tweede te worden en zich te kwalificeren voor de Champions League: "Ze moeten sowieso tweede worden. Ik hou niet van grote woorden, maar het zou behoorlijk rampzalig zijn als ze geen tweede worden".

Meer op VI




Tags

hiddink tegengoals ado coaching heenwedstrijd olympiakos optimisme oranje roger schmidt teamgenoot viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Geef die man een functie meteen boven op de selectie! Geweldenaar. Voor altijd in het hart.
+11/-0

3 jaar geleden
Ga eens een pot koffie drinken op de herdgang met onze eigenwijze koppige Duitse vriend Guus
+1/-3

 
3 jaar geleden
Mwah.. Wat Hiddink zegt heeft Schmidt toch ook allang gezien? Ook Ooijer is niet blind en heeft genoeg ervaring als voetballer om te zien dat er een leider mist in het centrum van de verdediging en/of op het middenveld. Daarbij vond bijna iedereen de keuze voor Boscagli met Teze een goede keuze en was er veel lof voor dat duo.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Onze coach heeft een visie en die is mislukt! Met alle gevolgen van dien
+2/-6

 
3 jaar geleden
Plus wist PSV al toen het seizoen begon dat ze daar graag een nieuwe speler wilde. Alleen als Baumgartl dan uiteindelijk blijft kan je geen speler halen helaas.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Dus als Baumgartl werd vervangen was het seizoen gered en werden we kampioen? Dat is wat je zegt?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wha met een of twee goede spelers erbij wordt je volgend jaar gewoon kampioen inderdaad. Schmidt krijgt een hoop kritiek maar dat is helemaal niet terecht. Sommige resultaten vallen inderdaad tegen ja maar PSV ligt op koers om alle sportieve doelstellingen te halen.

De eerste doelstelling was Europese overwintering die inmiddels gehaald is. En de tweede doelstelling is om minimaal 2e te worden. Ook die is nog steeds haalbaar. Niet om het een of ander hoor. Maar heb je iets meer geluk dan win je gewoon twee keer van Ajax dit seizoen. En het zelfde met Olympiakos. Met iets meer geluk had je er nog gewoon ingezeten hoor. Een aantal jaar geleden scoorde PSV met name nog in de laatste minuut. En nu krijg je ze tegen.

En buiten dat om zou het ook helemaal niet zo realistisch zijn geweest als PSV wel kampioen zou worden. Ajax heeft nu eenmaal gewoon een betere ploeg. Dat is nu eenmaal de realiteit. En mocht Ajax geen kampioen worden dan had meer gelegen aan Ajax als dat het aan PSV zou zijn. Maar de potentie om kampioen te worden met deze ploeg die is er wel degelijk.

Roger Schmidt kan het vanaf dag 1 al niet goed doen. Want hij krijgt alleen maar kritiek. Maar ik begrijp die kritiek niet. Het is niet altijd goed maar al om al vind ik het een prima coach. Schmidt is gewoon een toptrainer. Maar ook toptrainer winnen niet elk jaar prijzen. Maar het vertrouwen dat dat gaat komen die heb ik wel.
+6/-1

 
3 jaar geleden
Waarom waren al die 2e helften zo dramatisch wat tot veel punt verlies geleden heeft. Je kan iets willen maar je moet ook spelers voor hebben en de conditie en mentaliteit!
+2/-0

 
3 jaar geleden
En dan vergeet je nog dat de halve selectie corona gehad heeft. Dat heeft ook punten gekost en het zou me niet verbazen als dat mede te maken heeft met het feit dat die gasten zo moe zijn elke wedstrijd.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dat merk je vooral aan Zahavi. Hij kwam en liet het meteen zien. Na corona ging het stukken minder en inmiddels laat hij zien waarom hij een fenomeen is.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nou ik weet niet of we kampioen zouden worden. Maar het mag duidelijk zijn dat we dit jaar net wat te kort komen. Vooral aanvallend gezien met blessures van de belangrijkste creatieve jongens en achterin staat geen leider.

We kunnen wel met ze allen boos worden, maar het is gewoon een feit dat Ajax de laaste jaren Nederland domineert. Ze doen het niet alleen goed ik Nederland maar ook internationaal. En wij zijn gewoon nog steeds 2e de laatste keer dat ik dat checkte.

We kunnen niet even een spits halen van 22 miljoen of een verdediger van 17 miljoen etc... Dat is toch wel een verschil of je gearriveerde spelers kan halen of het moet doen met talenten die nog alles moeten gaan leren.

Die Schmidt is gewoon super goed bezig. We hebben dit jaar een flinke stap gemaakt. Van een team dat alleen maar reactie voetbal speelde. Zijn we veranderd in een team dat pressie voetbal kan spelen.

Ik denk dat dit een methode is waardoor je in de toekomst wel weer kampioen kan worden met bv mindere spelers. Als je individuele kwaliteiten niet van hetzelfde niveau zijn dan moet je dat als team gaan compenseren. Afgelopen donderdag en zondag hebben we kunnen zien waar het team dan toe in staat is. En natuurlijk heeft dat ook te maken met het feit dat Gotze weer speelt.
+2/-0

3 jaar geleden
Mooi dat Hiddink zich betrokken voelt bij het reilen en zeilen van PSV, een echte clubman. Maar ik denk dat je wel blind moet zijn om niet te zien dat er te veel goals worden weggegeven. Ik vermoed dat Hiddink dat ook weet en vind dat aan zijn woorden niet te veel 'profetische' waarde gehecht moet worden. Hij is gevraagd door VI en heeft zijn mening gegeven.
+2/-1

greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Laat hem ff zijn laatste 15 jaar op de stoel van Toon zitten en geef hem carte blanche. Dan krijg je een topsportklimaat.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij heb je dan niet bepaald een goed beeld van wat Toon nu zo op een dag moet doen.

Ik denk dat Hiddink dat absoluut niet wil en daarnaast ook niet kan. Hiddink is een voetbalman, een trainer, niet een algemeen directeur.
+3/-1

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Vriend , ik denk dat jij je vergist daarin. Hiddink is wel meer als alleen en goede veldtrainer en coach.

Kijk even terug naar Z.Korea wat daar buiten het voetbal is gerealiseerd.

En buiten al die zaken is er ook een groter empathisch gehalte als bij Dhr .Gebrands
+3/-1

 
3 jaar geleden
Natuurlijk, de 74-jarige Hiddink gaat zich nog druk bezig houden met allerlei vergaderingetjes met de KNVB of de gemeente of de vierendertigste subsponsor :)
+2/-0

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Het was afgelopen donderdag en zondag iig een schot in de roos met Viergever links centraal achterin, hij is verdedigend gewoon stukken beter dan Boscagli, die misschien weer iets meer opbouwende kwaliteiten heeft, daarom Boscagli doorschuiven, iig voor rest van het seizoen, en samen met Sangare het blok vormen, Pablo “balverlies” Rosario maar eens laten banken! A.s zondag word ook gewoon weer een lastig potje..... en wat Hiddink zegt, 2 worden is een must!
+4/-0

 
3 jaar geleden
Je speelt twee goede wedstrijden met Rosario centraal. Moet je dat dan weer veranderen? Ik vraag me af of dat wel verstandig is. Misschien is het juist de combinatie van spelers die er nu staan dat het geheel beter laat functioneren. Overigens was Rosario afgelopen zondag heel goed bezig. Eigenlijk is hij goed als hij niet opvalt. Hahahah.
+1/-0

3 jaar geleden
Met Guus.. dat waren saaie tijden.. dat je naar het stadion ging en op voorhand al wist dat je ging winnen.. vraag was alleen met hoeveel..
Hoeveel anders zou de balans zijn in deze selectie als je achterin een Alex zou hebben staan? Met afstand kampioen..
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage