Transparent
Inloggen
Sluiten

Thomas: "in Nieuw Zeeland is voetbal maar 6 maanden per jaar"

6 maart 2021 08:55 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Thomas: "in Nieuw Zeeland is voetbal maar 6 maanden per jaar"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad brengt vanmorgen een leuk interview met PSV'er Ryan Thomas. De hardwerkende middenvelder spreekt over zijn rol binnen het elftal en wens om zijn tot 2022 lopende contract bij PSV te verlengen: "Ik kan ervoor zorgen dat de beste voetballers van PSV top kunnen presteren. Daarvoor heb ik zeker de kwaliteiten in huis", aldus Thomas.

Over zijn jeugd in Nieuw Zeeland vertelt Thomas dat hij tussen zijn 13e en 15e misschien een stukje in zijn voetbal ontwikkeling is misgelopen: "Het was een half jaar veel voetballen na school en in het andere deel van het jaar deed je als kind weer andere dingen. In bomen klimmen, fietsen en golfen, bijvoorbeeld. Hartstikke mooi, maar hier in Nederland spelen veel kinderen het hele jaar voetbal op straat en heeft de sport echt een geweldige infrastructuur. Pas toen ik een jaar of veertien was, werd het voor mij heel serieus en kreeg ik bijna een dagtaak aan voetballen".

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

zeeland dagtaak fietsen golfen hardwerkende infrastructuur kind kinderen misgelopen nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Er is ook zoveel meer dan voetbal alleen.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Eerst die snor eraf Pat Healy
+2/-1

3 jaar geleden
Het belang van iemand die veel meters maakt, wordt vaak onderschat in het voetbal. Dan speel je als het ware met een mannetje meer. En Thomas is voetballend ook nog prima.

Wat betreft de rol van Thomas in het PSV van Schmidt zal het straks lastig worden. Voor de voorste posities hebben we met Gakpo, Malen, Götze, Zahavi en Noni al een overbezetting en dan heb je MvG ook nog en Vertessen die de kans krijgt. Op het middenveld is nu dus Boscagli een optie met Sangeré en Rosario die voorgedrukt staan in de opstelling en Guti op de bank.
+1/-0

3 jaar geleden
Hier voetballen jullie ook steeds maar één helft.. komt op hetzelfde neer 😂
+10/-0

3 jaar geleden
Ideale speler om erbij te hebben. Probleem is alleen zijn gebrek aan scorend vermogen. Stel je hem op naast of Rosario of Sangare dan heb je al 2 middenvelders die zelden scoren. Naast het niet kunnen houden van de nul is dit een structureel probleem bij PSV
+2/-0

3 jaar geleden
Niet goed genoeg voor (wat) PSV (zou moeten nastreven). Maar zo lopen er (meer dan) genoeg rond.
+4/-0

3 jaar geleden
Ik bewonder zijn werklust. Denk een goede sub om een voorsprong te verdedigen. Voor de basis komt hij veel te kort voor het gewenste niveau, te weinig dreiging en te weinig scorend vermogen. Dure speler voor op de bank zonder verdere potentie. Verlengen en verkopen.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het is echt een Rikkert met dat snorretje.
+4/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje