Transparent
Inloggen
Sluiten

Eran Zahavi: 'De blessure in december was het beste wat me kon overkomen'

13 maart 2021 01:08 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Eran Zahavi: "De blessure in december was het beste wat me kon overkomen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf blikte Eran Zahavi terug op zijn stroeve start bij PSV. "Het was een zware tijd voor mij, één van de moeilijkste in mijn carrière. Ik kwam naar PSV met hoge verwachtingen. Dacht: ik ga hier veel goals maken. Maar het liep niet zoals ik wilde", aldus Zahavi. "Ik begon te twijfelen. Wat gaat er niet goed, wat doe je verkeerd? Je gaat alles overdenken. Echt, ik leg mezelf nog veel meer druk op dan you guys. Want jullie leggen heel veel druk op mij."

Het veranderde de gemoedstoestand van de Israëliër dan ook. "Ik werd gek. Mentaal geef ik mezelf altijd overal de schuld van. Als ik niet scoor, niet goed speel. Zelfs als ik een topwedstrijd speel en uiteindelijk het gevoel heb dat ik het team nóg meer kon geven, of beter kon zijn in bepaalde situaties", zo gaf hij aan. "Zelfs toen ik corona kreeg, vroeg ik mezelf af waarom ik dit en dat had gedaan. Terwijl ik er misschien niets aan had kunnen doen. Waarom raakte ik geblesseerd? Was ik niet professioneel genoeg? Ik vind dat ik mijn prestaties en toekomst altijd onder controle moet hebben."

Zahavi gaf daarbij aan te weten dat hij het kan. "Dus ik ben teleurgesteld in mezelf als ik mijn kwaliteiten niet kan laten zien", zei hij daarover. "Als ik dat wel doe, voel ik me happy. Voor mijn teamgenoten, de club en m’n familie. Het is de reden waarom we voetballen, we willen elk moment succesvol zijn. Of het een obsessie is? Absoluut. Ik ben jarenlang obsessief geweest. Het houdt me in de beste conditie en op hoog niveau."

De blessure in december was volgens de spits zelf het beste wat hem kon overkomen, zodat hij zich weer kon opladen en kon richten op de rest van het seizoen. De uitwedstrijd tegen Ajax was vervolgens een kantelpunt. "De aanloop was heel stressvol. Ik wist niet of ik er klaar voor was om negentig minuten te spelen. Het werd de eerste wedstrijd in een maand tijd voor mij, tegen de moeilijkste tegenstander uit de competitie. Soms ga je dan negatief denken. Ik had het geluk dat ik twee keer scoorde", reageerde hij daarop. "




Tags

zahavi eran conditie corona gemoedstoestand guys israelier kantelpunt obsessief overdenken scoor stressvol telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dit is de mentaliteit en professionaliteit die bij de verwende talentjes vaak ontbreekt. Nu snap je waarom hij overal scoort. Doet er alles aan. Professional in hart en nieren.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Eran Zahavi doet mij in bepaalde opzichten aan Mateja Kezman denken. Ook veelzijdig in het afmaken en ook een échte karakter. Uitstekende uitstraling!
+2/-0

3 jaar geleden
Vind ik een goede karaktereigenschap. De mensen die altijd eerst bij zichzelf kijken wat ze beter hadden kunnen doen komen het verst. Er is altijd iets dat je zelf beter had kunnen doen in een situatie en je kunt jezelf makkelijker veranderen dan anderen. Daardoor wordt je alleen maar beter en beter. Mooi om te lezen dat het bij hem zo in elkaar zit in zijn kop!
+2/-0

3 jaar geleden
Ik wens dat Malen & Ihattaren dit ook gelezen hebben en er conclusies aan verbinden voor zichzelf...

OT: prima "aankoop" brengt goals, ervaring en professionaliteit mee: zeer welkom in de huidige groep!

Morgen weer 2 Eran?
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Collectief denken en doen, lijkt wel of hij conditie te kort komt, kop naar beneden als iets niet lukt, te vaak egoïstisch... dat soort zaken.
Hij is in potentie kwalitatief de beste op dit moment bij PSV, maar dat zie ik te weinig en jij ook als je eerlijk bent.
+3/-1

 
Juist, Malen moet Zahavi niet als concurrent beschouwen maar dè lang niet geziene koningskoppel in Nederland doen herleven.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Bij spitsen is vorm vaak een momentopname. Zelfs bij Luuk de Jong hebben we dat gezien. Ik houd me vast aan de periode waarin Zahavi niet speelde en Malen ons door de groepsfase loodste. Fantastische speler en persoon.
+4/-0

3 jaar geleden
Niks ten nadele van Denzel, maar misschien hem aanvoerder maken. Een bak aan ervaring, eist het maximale van zichzelf, zou willen dat de rest dat ook deed. Daarbij zie ik hem iedereen betrekken bij goals, en heeft hij gewoon een goed verhaal.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Een voorbeeldige prof, en mede daardoor waarschijnlijk 120% uit z'n kunnen haalt. Malen kan zich aan hem optrekken als jonge spits en er veel van leren en nog beter worden. Uitdaging voor Malen is betere statistieken te overleggen(sinds de winterstop) dan Zahavi, ik vermoed dat ze dan allebei een gat in de lucht springen van blijdschap.
+3/-0

Heel even heb ik getwijfeld toen het leek alsof we Zahavi niet nodig hadden met de prestaties van Malen en Cody, maar dat was ook maar heel even, de man heeft het snel genoeg rechtgetrokken, ik wacht op het moment dat deze jongens topfit het veld gaan betreden, dat beloofd wat, power PSV.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Petje af @por, kunnen er hier n hoop n voorbeeld aan nemen!
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Prima @por, zelf heb ik nooit twijfels aan hem gehad. De manier waar hij nl. positioneel toen al bijna altijd goed stond, was het een kwestie van tijd dat het rendement ging opleveren. Eerlijk gezegd is het ook niet heel bijzonder wat hij nu presteert als je kijkt naar zijn statistieken de afgelopen 7 à 8 jaar, dat is echt niet ineens weg. Zonder blessures ed. kun je er van uitgaan dat hij blijft leveren de komende tijd.
+2/-0

3 jaar geleden
Kan Mo niet een maand bij Eran logeren..????
+5/-0

3 jaar geleden
Heel snel zijn contract met 1 jaar verlengen,anders loopt het volgend jaar af.Eran is topfit met zijn 33 jaar,in deze conditie kan hij nog 2 seizoenen van waarde zijn.Eventueel als optie nog een seizoen,Eran kan op zijn 36 ook al supersub als invaller voor PSV van waarde zijn.Aan boord houden a.u.b. ,voorbeeldige prof,goaltjesdief,ervaren.Donyell malen,daar gaat PSV waarschijnlijk voor cashen,dat geld in een centrale middenvelder,en centraal duo achterin investeren.Boscagli heeft bewezen op de plek van verdedigende middenvelder te kunnen spelen.Gotze kan op 10,en ook daar het contract van verlengen,want ook die loopt af volgend seizoen.Gezien de leeftijd van Mario,kan PSV het contract zelfs met 5 jaar verlengen als hij wil.Maar 2,3,of 4 is ook uitstekend natuurlijk.Doe beide heren een voorstel,en bouw verder.
+4/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Helemaal eens.
Met Zahavi en Gotze (en een fitte van Ginkel) hebben we drie toppers in handen van het niveau dat bij PSV hoort. Graag dergelijke uitzonderlijk goede spelers zo gauw en zo lang mogelijk vastleggen. Dit geldt ook voor Madueke maar die zal gezien zijn leeftijd na volgend seizoen niet nog meer jaren hier blijven vrees ik.Maar de "oudere" Eran, Mario en Marco kunnen niet lang genoeg PSVer blijven als het aan mij ligt.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Idd z.s.m. verlengen die hap! Ik gaf het eerder hier ook al aan. Kan je nog aantal jaar flink plezier aan beleven. Mateja Kezman 2.0.
+3/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage