Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Nu ineens is Mohamed Ihattaren niet goed genoeg om met Jong Oranje mee te gaan'

19 maart 2021 21:28 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Wim Kieft: "Nu ineens is Mohamed Ihattaren niet goed genoeg om met Jong Oranje mee te gaan"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf haalt Wim Kieft uit naar de KNVB. De analist en oud-spits van PSV vindt het onbegrijpelijk dat Mohamed Ihattaren niet behoort tot de selectie van Jong Oranje. "Alles heeft de bond in het werk gesteld om hem voor het Nederlands elftal te strikken. Hij was onmisbaar in het toekomstbeeld van Oranje en zowel Ronald Koeman als Frank de Boer nam hem eerder op in de voorselectie", aldus Kieft. "Nu ineens is Ihattaren niet goed genoeg om met Jong Oranje mee te gaan om drie EK-duels te spelen. De bondscoaches De Boer en Erwin van de Looi lieten zelfs niets van zich horen. Zo ga je niet met iemand om. Als de KNVB niet uitkijkt, kondigt zich hier een tweede Ziyech-scenario aan en gaat hij verloren voor Oranje. Reken maar dat de Marokkaanse bond direct in actie komt."

Kieft is van mening dat De Boer had moeten ingrijpen. "Hij is hoofdverantwoordelijk voor de selecties van Oranje en Jong Oranje en had Van de Looi moeten opdragen Ihattaren te selecteren. Je neemt je beste spelers toch altijd mee? Zelfs als zo iemand even niet speelt", zo geeft hij aan. "Zo’n selectie kan die jongen juist de boost geven die hij nodig heeft. Jong Oranje is daarvoor het ideale podium. Nu voelt hij geen enkel vertrouwen van deze bondscoaches. En waarom mag hij niet mee? Omdat Van de Looi een vaste selectie heeft die weet hoe hij wil spelen en twee dagen niet genoeg is voor Ihattaren om zich dat eigen te maken."

De analist mist inlevingsvermogen bij zowel Van de Looi als De Boer. "Dat gebrek gaat ten koste van Ihattaren nu en mogelijk van Oranje op langere termijn", zegt hij daarover. "Bij een team als Jong Oranje moet de ontwikkeling van de individuele speler voorop staan en zeker bij iemand als Ihattaren, die de potentie heeft om op termijn een belangrijke speler te worden van het grote Oranje."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

oranje ihattaren jong kieft boer looi knvb column erwin inlevingsvermogen koeman onmisbaar telegraaf toekomstbeeld uitkijkt ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Altijd dat gezeur dat hij ‘de beste’ is. Vermoeiend.
+2/-0

3 jaar geleden
Helemaal terecht punt van Kieft. Die slappe bondscoaches verkloten het zelf en straks is het weer hulie huilie doen over waaarom zulke spelers voor Marokko kiezen.
+3/-2

3 jaar geleden
Nu ineens is Wim Kieft niet meer coke-verslaafd.

Het vervelende aan media is dat er mensen zitten waarvan word gedacht dat ze er een beetje kaas van hebben gegeten omdat ze zelf ooit een balletje konden trappen. Laten we zeggen dat de voetballerij en het leven verder is gegaan toen Wimpie met zn neus in de poeder zat en nu snapt hij nergens meer wat van. Is niet erg. Maar wat iemand bezielt om deze man een podium te geven. Tsja.
+2/-6

 
3 jaar geleden
Uiterst trieste reactie op geweldige voormalige PSV-spits. Ik heb veel respect voor de wijze waarop hij zijn verslavingsproblemen heeft overwonnen.

Daarnaast geeft hij er constant blijk van veel van het spelletje te weten. Een van de betere voetbal-analytici.

Wat Mo betreft had ik het met hem eens kunnen zijn ware het niet dat ik helemaal niks met (Jong) Oranje heb.
+7/-1

 
3 jaar geleden
Triest is een gratis woord dat iedereen te pas en te onpas kan gebruiken, dus ook ene killermfc. Echt iemand anders lastig vallen met die nep normen en waarden. Heb ik echt totaal geen boodschap aan. Fons Spooren was ook een echte PSV-man. En dan?

Het is wat het is. Dat is Wimpie in mijn ogen. Wimpie moet misschien weer een snuifje pakken om te zien dat een ploeg die met Mo op het veld staat, met 10,5 spelers speelt. Als jij al je geld zou inzetten op een wedstrijd van PSV, zou Mo de laatste zijn die je nu op het veld wilt zien. Papzak, zoutzak. Mo heeft de reputatie van toptalent, ook ik zie hem liever gigantisch slagen bij PSV. Maar als je gewoon je doppen gebruikt zie je dat hij niks bijzonders brengt. PSV 1 is geen speeltuin, zoals Cocu dat destijds terecht zei. Die won ook wel eens wat, zeg maar.
+4/-4

 
3 jaar geleden
Dat kan en mag jij vinden. Maar dat kan jij ook doen zonder zijn verslavingsverleden erbij te halen, laten wij iig hopen dat het bij verleden blijft. Daarvoor heeft de man gewoon te veel betekend in mijn leven, in onze levens hier.

Coke-verslaafd is een gratis woord dat iedereen te pas en te onpas kan gebruiken, dus ook ene Revolinho. Hier dus overduidelijk te onpas.

Wim Kieft is inmiddels al jarenlang een zéér gewaardeerd analyticus & columnist en beschikt over een prima en genuanceerde mening over het voetbalspel & de voetbalwereld.
+6/-1

 
3 jaar geleden
Revolhino heeft een goed punt hier. Wat weet Kieft nu precies van de situatie van Mo? Ik vermoed heel weinig. Het laatste wat Mo nu kan gebruiken is dat er iemand veren in zijn reet steekt, dat is momenteel nl. nergens op gebaseerd. Vd Looi heeft niets aan deze Mo. Mo moet nu n restart maken en keihard werken om z'n megatalent te laten gaan opbloeien, en dat kan nergens beter dan op de club, Het is 5 voor twaalf voor Mo, nu ff niets anders dan focussen. Ik vind het n heel slecht verhaal van Kieft (niet toevalligerwijs in de teleriool).
+3/-3

 
3 jaar geleden
Tuurlijk en dan ook lekker 's mans (voormalige) verslaving erbij halen. Echt chique dat. Maar 'hij heeft een punt' hoor.

Zou het kunnen dat ik de manier van benaderen afwees en niet zo zéér de inhoudelijke kritiek op datgene wat Wim precies over Mo zei?

Prima analyticus en dito columnist. Plus ook nog eens een waar PSV-icoon! Ik kijk en luister graag naar hem. Heeft kijk op voetbal.

Ik ben trouwens met De Telegraaf opgegroeid. Wat mis mee? Alsof dat ED zo geweldig is.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Rare post. Kieft geeft zijn mening als onafhankelijk journalist en stelt dat er totaal geen inlevingsvermogen bij Van de Looi en De Boer is. Wat is daar mis mee? Er zijn meerdere wegen die naar Roma leiden. Herinner jij je nog ene Guus Hiddink? Die ging heel anders om met zijn spelers dan een van Gaal bijvoorbeeld. En toch waren beide coaches zeer succesvol en wonnen spelers voor zich. Typisch Nederlands om nu met zijn allen een jong ventje, juist nu hij steun nodig heeft, de grond in te trappen. Ik mag hopen dat er intern bij PSV anders met Mo wordt omgegaan. Juist daarin denk ik dat Gebrands een hele belangrijke rol speelt. Die loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Kieft's verslaving is helemaal niet relevant. Erg goedkoop van Revolinho om dat een aantal keer te benoemen. Was zeker gratis?
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Absoluut @romarinho, verslaving erbij heeft niets met z'n mening te maken. Nou @killer, ik kan wel een waslijst van schofterig gedrag maken van die teleriool, vooral ook buiten het voetbal. Letterlijk over lijken gaan ze, walgelijk! Het heeft niets met journalisme te maken, alles met stemmingmakerij mbv van die kinderachtige chocoladeletters. Mensen bewust kapot maken/ beschadigen, als die anders denken dan hun souffleurs. Kieft schrijft zelf deze column niet maar een ghostwriter. Mo wordt gewoonweg misbruikt om mensen buiten het enge teleriool-kringetje te bashen door Mo aan een stuk de hemel in te schrijven(Mo heeft momenteel niets! te zoeken in JongOranje). Eerst was het Schmidt en PSV, nu wordt vdLooi weer gebruikt. Als je bij de teleriool tussen de regels kunt lezen begrijp je precies wat ik bedoel. (lees: vdLooi hoort ook niet in het kringetje).
+2/-0

 
3 jaar geleden
Was idd ietwat flauw van mij aangezien wij, thuis, De Telegraaf lazen in mijn jeugdjaren way back when. Samen met het HD heb ik eind jaren (19)'70 er wel 2 PSV-plakboeken van bijgehouden. Overigens kan ik Valentijn Driessen prima velen bij VI, een cynicus net als ik.

Maar goed, zoals ik in mijn reactie op jou ook al aangaf, was het mij met name te doen om het even vileine als irrelevante gebruik van het verslavingsverleden van Wim Kieft. Maar daarover ben jij het dus wél met mij eens, lees ik hierboven. Ik was altijd fan van de voetballer Wim Kieft, ná zijn relatief korte Ajax-tijd, en ben dat tegenwoordig van de analyticus/columnist Wim Kieft.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Rare reactie idd, een van betere analisten, ik luister graag naar hem, kritisch, maar fair en marchandeert nooit, ook niet schijtjolig oid, prima gast en idd voormalig spits van PSV dat alles won, verdient wel bietje meer respect.

Die coke verslaving is niet best, maar als je zo redeneert is Nilis ook niks meer waard sinds zijn gok verslaving...

Hoop toch echt dat je niet zo kortzichtig bent als PSV fan. Daarmee doe je onze oud toppers zwaar tekort imo.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Doet het ertoe dat Kieft in het verleden een probleem had? Je zult altijd mensen hebben die het met hem eens zijn en anderen die het met hem oneens zijn. Vooralsnog lijkt Kieft weer op het rechte pad en heeft hij zijn zaakjes veel beter voor elkaar dan jaren geleden. Ik heb daar diep respect voor.
+1/-0

3 jaar geleden
Je moet je lekker inleven met iemand die in Dronten geboren is, opgegroeid is in Nederland en zichzelf Marokkaan vindt. Zonder zijn dubbele nationaliteit was Ihattaren nooit opgeroepen geweest, net als Yilderim of Vejinovic. Het zou een eer moeten zijn om voor Oranje uit te komen. Ik zou het prima vinden om opgeroepen te worden zonder te spelen :p.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

Je moet je lekker inleven met iemand die in Dronten geboren is



Ik raad iedereen aan om dat vooral niet te doen. Wat een grafdorp is dat zeg.
Maar thnx voor de vietnam-flashbacks.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vind persoonlijk dat je eerst moet presteren voor je geselecteerd wordt. Zo vaak heb je jochies die 1 of 2 goede wedstrijden spelen en dan gelijk bij Oranje zitten. Laat maar eens zien dat je over een langere termijn goed kan presteren. Ihattaren heeft dit jaar de concurrentie strijd op het middenveld verloren van, met alle respect, Mauro en Thomas, spelers die het enkel moeten hebben van hun inzet en eigenlijk niet eens aanvallende middenvelders zijn. Dan heb je gewoon niks te zoeken bij Oranje of Jong Oranje.
+5/-0

3 jaar geleden
ik wordt zo moe van al die analisten (vooral die van 1 programma) die maar bezig blijven over Ihattaren. Kieft zou moeten weten dat in zijn tijd een jeugdspeler die niet presteerde niet bij zijn club speelde en al helemaal niet voor een vertegenwoordigend elftal. Dat gepamper en dat meningencircus. ik wordt er zo moe van, laat die jongen met rust. Als hij presteert wordt hij zo weer opgeroepen. En als meneer nu in zijn eer is aangetast dat hij voor Marokko gaat spelen. Laat gaan, laat gaan. Dan bewijst hij dat hij dan toch niet over de juiste mentaliteit beschikt.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Eens!

Pff zo vermoeiend dat eindeloze gezwam over een speler die nog amper iets heeft laten zien! Mo heeft alles nog te bewijzen en dat is ook helemaal niet erg maar stop met de constante ophemeling. Zowel Gakpo als Madueke zijn zo veel verder.
+3/-0

3 jaar geleden
Op basis van wat hij dit seizoen heeft laten zien toen hij de kans kreeg is het heel logisch dat hij niet wordt geselecteerd. Wat moet je ermee? Hij hangt de vedette uit maar presteert helemaal niets.
+2/-0

Of dat je kieft begrijpt of niet, wat niet nodig is is het kleineren van de man. Uit
+3/-0

3 jaar geleden
Niet presteren is niet uitgenodigd worden! Zo.is het eenmaal. En terecht anders loopt ie helemaal langs z'n schoenen denk ik
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich heeft Kieft zeker n punt, de kritiek is vooral op de KNVB gericht en vd Looi gericht, maar daardoor komt er wederom aandacht te liggen op Mo en daar heeft hij, PSV en t Nederlands (jeugd) elftal niets aan op dit moment...

Ihattaren heeft alleen behoefte aan een spiegel, want iedereen is het er over eens dat hij overloopt van talent, maar dat betekent niet dat je daar alleen op kan blijven teren.
PRES hoort er ook bij (ervoor), grappige woordspeling in deze
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het enige wat ze allebei hadden moeten doen is zeggen: jongen je zit er even niet bij omdat je er niet lekker inzit bij je club, maar zodra je weer speelt zoals vorig jaar, zit je erbij. Niet te koud en niet te warm, want hij heeft het helemaal zelf verbruid, maar je moet wel wat vertrouwen geven dat ie nog steeds potentieel erbij kan zitten.

En wie weet hebben ze dat ook wel gedaan, weet Kieft veel. Maar ze zijn niet achterlijk, die weten natuurlijk ook van Schmidt wat er allemaal voorgevallen is en wat voor instelling hij heeft getoond. Dat kan je echt niet belonen met een selectie.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje