Transparent
Inloggen
Sluiten

'Personeel PSV akkoord met tweede loonoffer'

26 maart 2021 09:11 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Personeel PSV akkoord met tweede loonoffer"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat het volledige personeel van PSV voor een tweede keer met een loonoffer komt. Spelers, trainers, directie, ondernemingsraad en al het andere kantoorpersoneel zijn akkoord gegaan met een verlaging. Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn in het Philips Stadion mist PSV naar schatting 20 tot 25 miljoen aan inkomsten, exclusief transferwinsten.

De club kan dat verlies wel dragen door het financiële beleid van de afgelopen jaren. PSV heeft een eigen vermogen van meer dan 40 miljoen euro. Bovendien heeft het ook genoeg geld op de bank om de komende tijd aan alle verplichtingen te voldoen en om eventueel nieuwe spelers te kopen.

PSV wil tegenover het Eindhovens Dagblad niet aangeven hoeveel het nieuwe loonoffer zal opleveren, maar het zou om een substantieel bedrag gaan. Tijdens de eerste bezuinigingsronde werden enkele miljoenen euro's bespaard. Nu wordt onder meer afgezien van bonussen waar contractueel wel recht op was.

Ook een aantal investeringen van de club wordt uitgesteld. De afbouw van een stadion op PSV Campus De Herdgang laat langer op zich wachten, terwijl ook investeringen in het Philips Stadion zijn uitgesteld. Bovendien zijn tijdelijke contracten niet verlengd. Van gedwongen ontslagen is geen sprake.

In een reactie roept algemeen directeur Toon Gerbrands het kabinet op om perspectief te verschaffen voor de sector betaald voetbal. "Het is belangrijk dat er binnenkort helderheid komt hoe we volgend seizoen kunnen omgaan met het toelaten van publiek", aldus Gerbrands. "Wij moeten op korte termijn aan supporters en sponsoren duidelijkheid geven over volgend seizoen. We hopen dat de regering snel met een plan komt voor onze sector."

Meer op ED.nl
Tags

loonoffer personeel gerbrands afbouw afgezien bespaard bezuinigingsronde helderheid herdgang kabinet kantoorpersoneel ondernemingsraad regering schatting sponsoren substantieel transferwinsten verlaging verschaffen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dat zal de reden zijn ook zijn dat ze als lamzakken voetballen .. ze verdienen minder
+2/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij staat het loonoffer niet in verhouding tot de mindere prestaties. Anders zijn ze wel heel veel minder gaan verdienen.
+3/-0

3 jaar geleden
Dank je wel allen die hieraan deelnemen. Ik vind het knap in deze tijden.
+5/-0

3 jaar geleden
Applaus voor deze mensen die een offer maken voor de club.
+2/-0

3 jaar geleden
Ja zijn zware tijden voor iedereen ,hoe zou dat bij andere clubs zijn daar hoor je weinig over...Gelukkig hebben wij Toon Gerbrands dus komen wij (PSV ) ook deze tijd door !!
+2/-0

3 jaar geleden
Even netjes als logisch. Zijn nou eenmaal aparte tijden. Zal later wel weer op een of andere wijze worden gecompenseerd.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
'Later' kan nog heel lang duren. Populairder wordt voetbal niet vermoed ik de komende jaren. Er is vandaag de dag zoveel andere afleiding, de cijfers van kijkers naar CL zijn bv al lang aan het teruglopen, dat weten de adverteerders ook. Nu in deze crisistijd komt ook pijnlijk bloot te liggen hoe financieel ongezond de voetbal-business is. Ik voorspel nog veel financiële problemen in de gehele sector wereldwijd.
+3/-0

 
3 jaar geleden
CL is natuurlijk ook geen reet aan. Je weet op voorhand al welke clubs gaan winnen. Heel af en toe zit er eens een verassing tussen, zoals Porto. Al is Juventus ook al een paar jaar afgehaakt. De verschillen tussen clubs en competities worden te groot gevoed door het grote geld en daar zal het voetbal uiteindelijk aan onderdoor gaan. Mensen hebben verassingen en spanning nodig. Rode Ster met de beker met de grote oren, Barca dat eruit vliegt tegen Kopenhagen of zo. Een poule met 4 ploegen die de volgende ronde kunnen halen. Het is nu een beetje voor de 10e keer dezelfde film kijken, het is leuk maar de spanning is er wel vanaf. Ik vraag me ook serieus af hoe leuk het nog is voor een Bayern of PSG fan om weer de dubbel te pakken.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Klopt idd, pvh25, het topvoetbal gaat mij ook meer en meer tegenstaan, en daar reken ik PSV gemakshalve maar even bij. Ik vind het de laatste jaren vaak een opgave om wedstrijden van PSV te bezoeken. Wat dat betreft mis ik het niet kunnen bijwonen van de wedstrijden van PSV dit seizoen bepaald niet.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Eerlijk gezegd wat jij en ik vinden is tot daar aan toe @killer, maar kijk naar de jonge generatie, die hebben andere afleiding vandaag de dag dan buiten te spelen en te sporten, waar de kiem voor voetbal en interesse daarin ligt. En daar moet de aanwas juist van komen. 95% van de clubs leven boven hun stand en hebben al jaren financiële problemen en worden overeind gehouden door banken en/of overheden. Beter als t was of nu is, gaat het niet meer worden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Oh oké ja. Daar denk ik ook weleens aan. Wat voetbal in het algemeen betreft denk ik dat de jeugd nog wel aangetrokken is tot voetbal. En dan gek genoeg eerder tot de grote internationale bolwerken (als je afgaat op de vele trainingspakken die je in het huidige straatbeeld aantreft). Maar ik denk ook dat die belangstelling vrij oppervlakkig is. Want als je zo'n gappie dan vraagt om 5 spelers op te noemen, denk ik dat hij het antwoord schuldig zal blijven of beperkt het zich tot 1 of 2 (the usual suspects). Vergelijk het met de de merchandise van Amerikaanse sportclubs die hier vroeger populair was. En dan hebben wij het nu over buitenlandse clubs (op tv). Maar de Nederlandse clubs met stadionbezoek is dan weer een heel ander verhaal. Dan zal je als club toch creatief moeten zijn en/of gewoon goed moeten voetballen en prijzen pakken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Voetbal an sich mis ik niet. Slap ouwehoeren, bier drinken, even jong zijn met je maten, loskomen van het gezin en dagelijkse sleur, des te meer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Daarvoor hoef ik niet per se naar PSV.
+1/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Daar kon je wel eens gelijk in krijgen,pvh25. Er is zoveel scheef gegroeid in de top van het voetbal dat het wel mis moet gaan. Niet alleen de CL is oninteressant want gespeend van verrassingen die de oude Europa Cup toernooien zo aantrekkelijk maakten. Ook de competities gaan naar de kl*ten. Alle spanning is weg in Frankrijk, Duitsland en ga zo maar door. Ook in de Eredivisie gaat het budget van eén club weer omhoog en is de tweede plaats voor de 17 anderen voortaan het hoogst haalbare.Want het budget bepaalt tegenwoordig de eindstand. Weinig aanlokkelijk vooruitzicht, lijkt me.
+1/-0

 
Volg je die competities wel als je zegt dat alle spanning daar verdwenen is? :denk
+1/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Heb je gekeken naar de lijst met kampioenen in die landen over de afgelopen 10 jaar? En die vergeleken met lijsten van voór de CL waar de hebzucht jaarlijks groter wordt?
+1/-0

 
Ik kijk naar nu waarin PSG op gelijke hoogte staat met Lille met Lyon en Monaco nog vlak erachter, waar Bayern nog alles behalve zeker van de titel is met Leipzig op 4 punten achterstand, waar Juventus de titel kan vergeten met een achterstand van 10 punten en je kan moeilijk gaan beweren dat Atletico Madrid een budget heeft wat maar in de buurt komt van Real Madrid of Barcelona. Spanning volop dus.
+2/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Kijken naar nu gebeurt vaak in de opportunistische voetbalwereld. Vooruit en achteruit kijken levert vaak meer op denk ik. En dan zie ik steeds dezelfde ploegen aan de top in Europa en nu voor de derde keer op rij - hoogstwaarschijnlijk - een PSV dat verder achter gaat lopen, financieel, op de concurrent. Ra, ra wie zich dus het meest kan gaan versterken komende zomer.
+1/-0

 
Het zijn toch echt jouw woorden dat de spanning weg is in die competities. Daar blijkt nu verdomde weinig van.
+1/-0

 
site-admin 3 jaar geleden
En nu weer ontopic graag. Deze discussie heeft niets met een loonoffer te maken.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk Stefan dat het wel degelijk iets met loonoffer te maken heeft. Door het groeiende verschil tussen de topclubs in Europa en de rest zijn de laatsten, zoals een PSV die om aan te klampen zich ver uitstrekt, gedwongen hun huishoudboekjes tot het maximum of daarover te beheren, en dat kan fout aflopen. Gevolg is wat je nu ziet dat competities steeds voorspelbaarder zijn geworden. Mi. hoort de discussie tussen @vht en @ricardo daar wel bij, de gevolgen van mis-fairplay wordt hier bediscussieerd. Lijkt mij heel legitiem.
+1/-0

 
site-admin 3 jaar geleden
Die discussie kan dan mooi op het forum gevoerd worden. Dan kan het hier weer verder gaan over het loonoffer dat bij PSV is doorgevoerd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik durf er wel 100 euro op te zetten dat Bayern en PSG gewoon de titel pakken. Juve lijkt hem voor het eerst in 9!! jaar te moeten laten schieten en ik verwacht dat Atletico het ook niet gaat halen, al hoop ik van harte wel, zij zijn de enige die Real en Barca nog wel eens in de weg staan. Engeland is de enige competitie waar er qua budgetten nog enige gelijkheid is, maar wel in belachelijke proporties al heeft Manchester City ook wel de potentie voor alleen heerschappij. De CL is voor Bayern, Real of Barca en misschien dat de Engelse kampioen en PSG zich daarbij kunnen scharen. Verder is er geen club die die cup kan winnen. De verschillen tussen 2005 en nu zijn bizar.
+1/-0

 
A Madrid heeft wel een trainer van 40milj per jaar?
+1/-0

3 jaar geleden
Een speler als Ihattaren die 25.000 op 500.000 ofzo inlevert, terwijl hij nog geen 25.000 zou moeten krijgen, dat soort "offers" zal het wel om gaan en die brengen ze ook alleen maar met voorwaarden als extra bonussen in de toekomst of een verlaagde transfersom.
Wel respect voor het kantoorpersoneel dat daadwerkelijk iets zal merken van hun offer
+3/-4

3 jaar geleden
Idd van het kantoorpersoneel ed. heel netjes. Zij staan niet op het veld. Sterker nog,wellicht hebben ze heel wat telefoontjes van ontevreden supporters te verwerken. Wie op dit forum doet ze dat vrijwillig na op zijn of haar werk. Respect!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ze verdienen allemaal een heel grote pluim.
+1/-0

3 jaar geleden
Het draagvlak voor al die maatregelen is inmiddels wel op. Ik denk dat het nu wel klaar is. Zelfs Bruls roept al om versoepelingen omdat de economische en maatschappelijke schade te groot aan het worden is. Ze hadden veel eerder en veel sneller moeten vaccineren. Maar tijdens en na de zomer gaan ze mensen echt niet meer binnen houden hoor.
+1/-1PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi