Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Bevestiging: Clubs hebben toestemming voor test met publiek

5 april 2021 20:57 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Bevestiging: Clubs hebben toestemming voor test met publiek; image source: Pro Shots

Het kabinet wil aan het einde van de maand weer publiek toe staan bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat onthulde Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside. "Vanaf de speelronde van 25 april zal er bij alle wedstrijden in de Eredivisie weer publiek aanwezig zijn", aldus Woerts. "Ik denk dat er tussen de 5.000 en 10.000 supporters per wedstrijden aanwezig mogen zijn, afhankelijk natuurlijk van de capaciteit van het stadion. Maar het is de bedoeling dat er bij de laatste vier of vijf speelrondes gewoon publiek bij komt."

Ook volgens Woerts is het belangrijk dat er weer supporters in het stadion mogen komen. "Ze zijn er bijna een jaar niet geweest en de seizoenskaartacties moeten er komen om weer te verlengen. Ze moeten de liefde weer een beetje voelen van de club en het stadion, dus vanaf eind april weer naar het stadion", zo gaf hij aan. "Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hier al toestemming voor gegeven. Het moet alleen nog formeel gedaan worden."

In het geval van PSV zou het over nog drie thuiswedstrijden gaan. Indien de berichtgeving klopt zouden de thuiswedstrijden tegen FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle weer met supporters gespeeld gaan worden.

Update 06-04 17:47: De NOS meldt dat de clubs in het betaald voetbal toestemming hebben om eind april te testen met publiek. In speelronde 30 zullen alle wedstrijden in de Eredivisie gedeeltelijk met publiek gespeeld gaan worden, waaronder PSV - FC Groningen. Bij die wedstrijd zouden 4.000 supporters zijn toegestaan.

Volgens het Algemeen Dagblad moeten fans die het stadion in willen binnen 24 uur voor de wedstrijd een coronatest ondergaan in een teststraat. Wie een negatieve uitslag heeft kan dit bij de stadionpoort laten zien via de CoronaCheck-app. Op de tribunes moet iedereen zich vervolgens houden aan de verplichte onderlinge afstand van 1,5 meter.

Meer op NOS.nl
Tags

woerts eredivisie groningen capaciteit coronacheck coronatest formeel heerenveen kabinet liefde nos pec seizoenskaartacties stadionpoort teststraat veronica volksgezondheid welzijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Jaja..

Wederom.. Eerst zien dan geloven.
+1/-0

4 maanden geleden
En dan komt met één thuiswedstrijdje tegen Zwolle een jaar all-in kaart te vervallen?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Hoe zat dat ook alweer? Ik heb ook een all in kaart, maar weet de voorwaarden niet echt meer.
+1/-0

 
4 maanden geleden
De all-in kaart schafte je aan voor 2 seizoenen (2020-2021 en 2021-2022). Als er het hele seizoen 2020-2021 niet met publiek gespeeld zou worden (Emmen thuis telde niet mee) dan zou de all-in kaart een extra jaar geldig zijn (dus ook het seizoen 2022-2023). De vraag is dus of dat komt te vervallen als bovenstaande wedstrijden met publiek worden gespeeld.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja en PSV zou dat bij voorbaat de kop in kunnen drukken door nu te communiceren dat ze dit niet gaan doen! Gewoon nog twee jaar deze voorwaarden vasthouden dus.
+2/-0

4 maanden geleden
Had kaart tegen Willem2 en Fortuna ,ging niet door ,,Nu weinig hoop dat het nu wel lukt ..Wordt dan toch maar 1 wedstrijd voor je is wel effe thuis komen...
+1/-0

4 maanden geleden
Ik ben zelf al "gratis" tegen Emmen geweest. Zou leuk zijn voor diegenen die kaarten hadden/hebben voor ADO, Fortuna & Willem II.
+1/-0

4 maanden geleden
Zijn onze grote leiders Peppi en Kokki tegen die tijd opgestapt dan? Zolang die incapabele ons land besturen, gaan wij helemaal nergens naartoe, behalve naar de klote.
+4/-4

4 maanden geleden
Ze zijn 4 dagen telaat met dit bericht;)
+1/-0

4 maanden geleden
Hoe gaat dat dan met super speeltje avondklok, die willen ze er pas af als de hele wereld corona vrij is volgens mij. Klinkt verder niet heel realistisch gezien het huidige aantal besmettingen en het stopzetten van het inenten met het Astra vaccin. Mooie praatjes zijn ze goed in in Den Haag, daadwerkelijk iets klaarspelen gaat een stuk minder. Kan ik er nog een cynische opmerking over de leiding bi PSV bij plaatsen, maar die zal ik een keer achterwege laten. Met andere woorden eerst zien en dan geloven, want als er twee mensen totaal ongeloofwaardig zijn in Nederland zijn het Rutte en de Jonge wel.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Volgens mij heeft het kabinet er nog helemaal niks over gezegd. Deze uitspraak komt volledig op het conto van Chris Woerts. De laatste keer dat hij het bij het rechte eind had, schijnt in 1982 te zijn. Zit altijd bij VI maar wat loze kreten te spuien, maar er klopt vrijwel nooit iets van.

Lijkt mij ook dat, gezien de huidige IC bezetting en het aantal besmettingen per dag, de kan bijzonder klein is dat we binnenkort nog in een stadion mogen zitten.

Je zou je ook bijna als KNVB af moeten vragen of het ook wel eerlijk is, als er bijvoorbeeld de laatste 3 wedstrijden publiek bij mag zitten. Wat als de ene degradatiekandidaat 2x gesteund wordt door thuispubliek en de anderen maar 1x?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Het artikel begint met het kabinet wil..maar kan idd ook enkel van Chris komen. Het lijkt me totaal onwaarschijnlijk. Het is niet 100% eerlijk idd, maar ik denk wel dat je het moet doen als het mag. Clubs kunnen de inkomsten goed gebruiken en seizoenskaarten zijn al betaald.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja, het staat er vooral ongelukkig geschreven.
Door de eerste regel lijkt het iets vanuit de overheid te zijn. In de tweede regel blijkt dat het volledig uit de duim van Woerts komt en dan weet je 1 ding zeker: het gaat niet gebeuren. Zoals hij bijvoorbeeld nog altijd roept dat hij zeker weet dat het EK in 1 land gespeeld gaat worden etc.

Hij is inmiddels een soort uit hand gelopen gimmick bij VI. Wel vermakelijk om te zien, maar nul nieuwswaarde.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Geld, geld, geld. Zelfde als de evenementensector die kaarten verkoopt voor de zomer en najaar. En de mensen die kaarten kopen, ach ach ach wat dom. Je denkt toch niet dat een dancefeest dit jaar nog door gaat he. Krijg je een voucher waarvan je moet hopen dat je het ooit nog terug ziet. Zie wat er gebeurt in de reisbranche. Omdat we er zo aan toe zijn, het lang genoeg duurt, wat een drogredenen. Dit seizoen gewoon afschrijven, ons netjes gedragen zodat we hopelijk volgend seizoen meer mogen en kunnen.
+2/-0

4 maanden geleden
Bijzonder weer dit; we zitten rond de 7.000 besmettingen per dag en nu kan het opeens weer. Dan kon het in februari en begin maart toch ook al!?

Duidelijk dat het hier gaat om de verlengingen voor volgend seizoen en laten wij wel wezen; de club heeft die inkomsten natuurlijk nodig.

Als PSV slim is zeggen ze nu al dat de huidige voorwaarden nog twee jaar geldig zijn, dat zou ook richting de fans wel zo reëel zijn.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Moet ik dan een negatieve coronatest overleggen? Iemand een idee wat de vereisten hieraan zijn?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Negatieve coronatest, bewijs van vaccinatie, blaastest, urinecontrole, VOG, 3 mondkapjes, inlegkruisje, scheenbeschermers en dan mag je vast naar binnen, mits je op Rutte hebt gestemd natuurlijk.
+10/-1

 
4 maanden geleden
Je zou ook blij kunnen zijn dat er eindelijk mensen naar het stadion kunnen.
+1/-2

 
4 maanden geleden
Uhm.. waar zeg ik dat ik niet blij zou zijn dat er eventueel, misschien weer mensen naar het stadion mogen?
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Heb jij het nummer van Rutte voor me? Ik moet hem even bellen om toestemming te krijgen om dwars door de avondklok heen te racen op weg naar huis (1,5u rijden enkele reis) na een spetterend optreden van de Pressing Sport Verein. Zal hem tevens vragen of hij Schmid kan bellen met het speciale verzoek om Mo op te stellen want ik wil die jongen nog 1x zien ballen voordat hij ons verlaat.
+3/-3

 
4 maanden geleden
Ik wil jou wel eens bij de politie zien staan na afloop van de wedstrijd, en maar roepen tegen de politie Rutte heeft gezegd dat ik avondpermissie had, en Mo speelde ook al niet.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Het is toch wat. Een negatieve corona test overleggen, om vervolgens 1,5m afstand te moeten houden in de buitenlucht.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Inderdaad! No way dat ik me ga laten testen (zonder klachten) om in de buitenlucht naar een potje voetbal te kunnen kijken. Als iedereen dit zou vertikken is die onzin zo voorbij. De voorwaarde moet zijn: niet fit, thuis blijven. Tegen FC Emmen was een test ook niet nodig.
+1/-1

4 maanden geleden
Is toch fijn jongens voor de echte fans. Nog lekker 3 wedstrijdjes onze jongens steunen voor de felbegeerde tweede plaats.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Is alleen tegen Groningen om mee te beginnen...
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.850 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem berisha boateng boscagli drita drommelsch dumfries entree eredivisie feyenoord galatasaray ginkel gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho schmidt shevchenko slot teze toptalenten viergever