Transparent
Inloggen
Sluiten

Mart van den Heuvel: 'Door Mark van Bommel heb ik gezegd dat ik ermee ging stoppen'

14 april 2021 21:21 - Skiete Willy Podcast
Foto: Pro Shots

Mart van den Heuvel: "Door Mark van Bommel heb ik gezegd dat ik ermee ging stoppen"; image source: Pro Shots

Dat Mart van den Heuvel als teammanager gestopt is bij PSV is vooral gekomen door Mark van Bommel. Dat geeft hij aan in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Zijn periode als trainer was echt dramatisch. Als speler had ik echt een heel goede band met hem. Toen hij de Gouden Schoen won heb ik die nog uitgereikt. Dat was echt een leuke periode", aldus Van den Heuvel. "Toen werd hij trainer... Bij de jeugd kreeg hij al aanvaringen met de hoofd opleiding. Hij deed volledig zijn eigen ding en ging niet mee volgens de structuur."

Van Bommel werd vervolgens hoofdtrainer toen Philipp Cocu naar Fenerbahce vertrok. "Dat was schijnbaar zo beloofd en dat helemaal fout", zo geeft hij aan. "Ik snap ook echt niet wat hem bezielde en ik heb ook helemaal geen contact meer met hem gehad toen hij ontslagen werd. Hij heeft mij één keer gebeld, daags nadat hij ontslagen was. Hij schold me helemaal verrot en toen heb ik hem neergelegd. Hij belde nog een keer met een geheim nummer. Toen heb ik hem gezegd dat hij maar naar Veldhoven moest komen en dan zou ik hem vertellen wat voor grote lul hij is. Daarna heb ik nooit meer iets van hem gehoord."

Het stoorde Van den Heuvel vooral dat Van Bommel vond dat hij alles kon bepalen toen hij hoofdtrainer werd. "Ik hem gezegd dat als hij zou zorgen dat het elftal ging voetballen, dat wij dan, de dokter, ik, de materiaalmannen en de fysiotherapeuten voor het overige zorgden. Hij zei dat hij alles zou bepalen", zegt Van den Heuvel daarover. "Dat liep helemaal uit de hand. Rob van den Ouwenland liep gewoon weg en stopte er mee. Ik heb de dokter ooit bij me gehad die zat te trillen toen hij bij hem was geweest en moest gaan opereren. Ik heb het ook tegen Bert van Marwijk gezegd. Maar daar luisterde hij ook niet naar. Hij was niet voor rede vatbaar. Voor ons was het een heel moeilijke en vervelende periode."

Die periode speelde dan ook mee dat Van den Heuvel er zelf snel uit was in gesprekken met Toon Gerbrands dat hij zou gaan stoppen. "Die gesprekken waren al bezig toen hij er nog was, maar ik heb gezegd dat ik dit niet nog twee jaar zo zou gaan doen. Dat konden ze echt vergeten", reageert hij daarover. "We zijn een oplossing gaan zoeken. We zijn uiteindelijk rond gekomen toen Mark al weg was, maar toen was het al ingezet en ik vond het wel prima. Dit is wel een van de redenen dat ik ben gestopt."

Van den Heuvel gaat verder: "Het derde jaar onder Erik Gerets was ook zwaar, maar vooral de communicatie met Mark was echt een drama. In het eerste half jaar wonnen we nog alles en dan kun je natuurlijk niks zeggen. Maar zelfs dan moet je zeggen dat hij zich met het elftal bezig moet houden en wij de rest doen, maar dat pakte hij niet. Toen we op een gegeven moment gingen verliezen kregen wij onderhand de schuld dat hij verloor. Als wij met 2-2 gelijk spelen als we net uit Qatar komen moet hij ons niet de schuld gaan geven. Dat ze bij Emmen een kunstgrasveld hebben, kunnen wij niks aan doen en dat ze dat niet sproeien ligt ook niet aan mij. Hij projecteerde alles op één persoon. Hij is de reden dat ik heb gezegd dat ik ermee ging stoppen. Als er een andere trainer had gezeten hadden we de constructie wel anders gemaakt."
Tags

heuvel bommel dokter aanvaringen cocu constructie drama emmen fenerbahce fysiotherapeuten gerbrands gerets kunstgrasveld marwijk materiaalmannen onderhand ouwenland philipp podcast qatar rede schoen schold skiete sproeien trillen vatbaar veldhoven verrot willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Mooie lul om Mart de nek om te draaien. Totaal geen respect meer voor van Bommel.
+8/-0

 
3 maanden geleden
Hij heeft blijkbaar net zo'n vreemde gedaante verwisseling ondergaan als Erik Gerets, van topspeler naar dram(atisch) trainer, wel treurig allemaal.
+2/-1

3 maanden geleden
Wat dat betreft is het raar dat er niet eerder is ingegrepen, hoewel achteraf makkelijk praten is. Bij sommige supporters had MvB ook nog genoeg krediet over, dus dat maakt het wat lastiger.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Triest verhaal.
Mart is een van de mensen die van PSV een warme club maakt.
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Er had eerder ingegrepen moeten worden, maar daar gaan meerdere mensen over, die het daar met elkaar over eens moeten zijn. Maar goed dat Mart het deksel van de beerput er nog redelijk netjes ophoudt voor Bommel, hij heeft zich van een slechte kant laten zien tijdens zijn terugkeer als trainer bij PSV, wat steeds erger werd toen hij hoofdtrainer werd. Als voetbaltrainer vind/vond ik hem goed, maar dat is slechts een (belangrijk) onderdeel van het trainerschap wil je goed functioneren. Als mens, als je deze tijd bij PSV uitsluit, sympathieke beschaafde jongen.
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wij wisten natuurlijk al deels wat er zoal gespeeld heeft tijdens het regime, zeg maar gerust dictatuur, van Mark van Bommel. Maar deze ontboezemingen van clubman pur sang Mart van den Heuvel, die zich nog "zichtbaar" inhoudt, laten niets aan de verbeelding over!

Wat een megalomane gek zeg! Wat een mafkees, Mark van Bommel! De trainer MvB dan hè, over de speler weinig klachten. Al was er natuurlijk het even simpele als onweerlegbare feit van een man uit de rug laten weglopen op het moment suprême. En de terugkeer als speler was ook geen succes. Maar vervolgens de terugkeer als trainer ging alle perken te buiten. Allereerst weigert hij te profiteren van het feit dat Ajax door het extreem drukke programma punten aan de vleet morst en geeft hij derhalve een zekere landstitel weg - en dan laten we het ridicule beker-echec tegen RKC gemakshalve even buiten beschouwing - maar de puinhoop die hij er in het 3e halve seizoen van heeft gemaakt tart werkelijk elke verbeelding! Samen met "meester koopman" John de Jong overigens. PSV had de hondsbrutale en super eigenwijze einzelgänger MvB eigenlijk al na diens 1e seizoen als dictrainor moeten ontslaan. Bizar overigens, ik zei het al elders hier, dat de volgende trainer ook weer volledig carte blanche heeft gekregen.

Ja Toon, ja John! Er rest slechts één remedie: puinruimen én kampioen worden. Vooralsnog zusammen mit Herr Schmidt.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wij gaan geen kampioen worden met JdJ en Schmidt , kwestie van tijd voor iedereen er achter komt.
+2/-3

3 maanden geleden
Als dit zo is, en waarom zou hij hier over liegen, is er niet eerder ingegrepen? Ongekend zeg. Na zoveel jaren trouwe dienst, zo stoppen.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik wist dat hij een lul was maar zo'n grote dat wist ik niet!!
+2/-0

3 maanden geleden
Koning Mark van Bommel, althans die gedachten had hij. Iedereen die naar zijn pijpen danste.
+2/-0

3 maanden geleden
Aan Mart motte gewoon nie komme
+5/-0

3 maanden geleden
Mart vd heuvel komt wel eff 2 verhalen open doen die TG en JdJ goed uit komt. Zal best een kern van waarheid inzitten maar toeval bestaat niet en een verhaal heeft altijd 2 kanten.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Dat dit even goed uitkomt voor JdJ en Gerbrands slaat nergens op. Van Bommel heeft zich als een tiran gedragen. Binnen PSV werd hij door vrijwel iedereen uitgekotst. Ook door de mensen die al 100 jaar bij de club werken. Maar er zijn nog altijd supporters die hem op een voetstuk hebben staan omdat het een clubheld is en het maar niet willen geloven.
Als speler is hij zeker een clubheld, ook voor mij. Als trainer: nooit.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Het geeft eerder aan dat JdJ en TG totaal geen vat op de staf hebben. Dit soort zaken dienen door het management bepaald te worden. De trainer richt zich op het trainen, de overige mensen houden zich bezig met de randzaken. Weer een bewijs dat het nodig tijd wordt dat (vooral) Toon weggaat bij PSV en dat er iemand komt te zitten die wel verstand van (voetbal)zaken heeft.
+2/-1

 
3 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

..en dat er iemand komt te zitten die wel verstand van (voetbal)zaken heeft.Wie dan?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Helaas kan ik daar geen antwoord op geven. Anders had ik wel aangebeld bij PSV ;-)
Toon heeft uiteraard veel goede dingen gedaan voor PSV, maar ik heb het idee dat hij op dit punt gewoon te weinig ervaring heeft om dit soort zaken aan te pakken. En misschien heeft pvh25 gelijk, misschien moet dan het RvC inspringen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Niet alleen management maar in moeilijke zaken komt ook de RvC om de hoek kijken. Meningsverschil over wel of niet doorgaan met Bommel speelt ook een rol.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Als je deze podcast aanhoort blijkt wederom duidelijk dat er een politieke stroming door PSV loopt bestaande uit de lijn 'John de Jong / Jan Vennegoor of Hesselink'. Martje is groot fan van beiden en er wordt duidelijk gesteld dat de eerste 2 vrienden van elkaar zijn. Vooralsnog is de prestatie van beiden wat mij betreft niet vlekkeloos to put it the least. Aan Gebrands en consorten om dit heel goed te blijven monitoren. In hoeverre Gerbrands neutraal is in deze is me niet duidelijk. Er zijn strategische keuzes gemaakt onder Toon (benoeming JDJ en Schmidt) welke nauw met elkaar verbonden lijken. Ik mag hopen dat de keuze voor Schmidt gaat leiden tot prijzen anders zie ik het hele zaakje tzt imploderen met alle gevolgen van dien. Over van Bommel is wat mij betreft genoeg gezegd inmiddels. Wat een farce.
+2/-1

3 maanden geleden
Qua gedrag zou die Bommel wel in Amsterdam passen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Precies. En dan te bedenken dat v Bommel van Gaal zo vreselijk vond...
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Qua prestaties ook. Prijzenpakker
+1/-1

 
3 maanden geleden
Tsja. Psv heeft meer prijzen gepakt (nog steeds) deze eeuw waarin ook Bommel actief was dan Ajax. Dus geen idee wat je hiermee probeert te zeggen.....
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Van Bommel heeft blijkbaar net zo'n vreemde gedaante verwisseling ondergaan als Erik Gerets, van topspeler naar dram(atisch) trainer, wel treurig allemaal.

Je kunt ook zeggen: niet geschikt als Top trainer die 2 iconen... en dan pakte Gerets nog n paar hoofdprijzen ook.

Heerlijke Podcast, duurt ff, maar veel gelachen en mooie anekdotes!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gerets was als speler ook een mafkees, net als Van Bommel trouwens.
Ergens rijmt het allemaal best.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Die zogenaamde mafkezen brachten ons prijzen wat ertoe leidde dat we grootse feesten vierden tot diep in de nacht. Wat een contrast met de huidige selectie.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ja, je hebt ook gewoon een paar 'mafkezen' nodig. Het lijkt alleen alsof PSV daar met de jaren allergisch voor is geworden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat is absoluut zo en dat mogen (en zullen) we ook nooit vergeten.
Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze zich als trainer zo mogen misdragen.
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Eens. Maar ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat, indien het klopt, een dergelijk wangedrag van Bommel niet heeft geleid tot veel eerder ingrijpen. Dat moet zich al tijdens het 1e seizoen geëtaleerd hebben. Waarbij komt dat de resultaten vanaf de winter gedurende van Bommel zijn 1e seizoen steeds minder werden toen het geluk op was.

Gelukkig hebben we nu overal vriendjes van elkaar zitten. Het zal bere gezellig aan de kaarttafel zijn.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Nou.. Zo simpel was het niet om Van Bommel te onstslaan, dat hebben we toch allemaal kunnen zien. Als Van Bommel eerder was ontslagen was de tent helemaal afgebroken en wie weet wat sommige totaalidioten allemaal nog zouden hebben gedaan en welke spelers er allemaal zouden zijn vertrokken.
+2/-3

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Goede managers laten zich niet leiden door angst. Wij zijn PSV. De duiventil die het nu is is lachwekkend. Of het nou om Mo gaat of Drommel of tante Leen: alles lijkt op straat te komenl liggen en we schieten er niets mee op.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Eens.
En daarom is Van Bommel ook ontslagen. Achteraf kunnen we zeggen dat het misschien iets eerder had gemoeten maar dat is te makkelijk.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dat valt wel mee, beide aanvoerders van zeer succesvolle teams, zouden al die trainers (oa Hiddink) dat zo slecht gezien hebben?

Mart verteld ook dat ze duidelijk anders waren als speler...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik zeg ook niet dat ze niet goed waren, wel dat ze mafkezen waren, want dat waren ze.
Met onze PSV-bril op vonden we het geweldig, want ze maakten ons kampioen maar de rest van Nederland keek er heel anders naar, zelfs hun teamgenoten.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou dat eerste is verder niet zo interessant imo, plus daar zit n hoop afgunst bij; dat 2e vd teamgenoten, daarvan krijg ik - nu met Mart - niet het idee dat het zo was.

Kijk vd Gijp, neem ik ben niet serieus ivm Gerets; ik weet wel dat Ruud Gullit advies vroeg aan Erik, voordat hij naar Italië ging...

En ik - als jonge fan - weet wel dat Erik nogal nors kon zijn (zomaar op de foto vind hij maar niets;-), maar dat wil niet zeggen dat hij slecht lag in de spelers groep, nogmaals dan ben je niet jarenlang aanvoerder bij mannen als Hiddink, Kieft, Lerby, Koeman vermoed ik.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb ook niet gezegd dat er iemand slecht in de groep lag. Je haalt er veel meer bij dan ik zeg. Ik heb enkel gezegd dat zowel Van Bommel als Gerets ook als voetballer een mafkees was.

Zlatan is een mafkees, Suarez is een mafkees en Van Breukelen is ook een mafkees. Daarmee zeg ik niet dat ze niet kunnen/konden voetballen/keepen, slecht in de groep lagen of wat dan ook. Maar, naar mijn mening, is het niet vreemd dat ze na hun voetbalcarrière nog steeds een mafkees zijn.

Dat is alles wat ik zei, niets meer niet minder.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Zegt genoeg over van Bommel, ik mocht hem graag als speler. Een echte winnaar en slechte verliezer. Dat hij met van Gaal botste zegt genoeg, ze lijken teveel op elkaar.
Hij weet niet met kritiek om te gaan, denk dat hij dat altijd zal blijven houden. Of hij moet toch eens naar een therapeut. Iemand moet hem op zijn plek zetten, misschien eerst maar eens assistent worden van een goede trainer.
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afkeer belgie berghuis boer bruma daguardo dumfries gakpo gravenberch jong klompje kopman kruijswijk linksbuiten malen nederland nos oekraine onzin oranje poels promes roglic romero roon teze tour udinese weghorst zizou