Transparent
Inloggen
Sluiten

Robert van der Wallen: 'We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor toekomst te doen'

17 april 2021 09:12 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Robert van der Wallen: "We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor toekomst te doen"; image source: Pro Shots

Met een nieuw investeringsfonds wil PSV komende zomer een flinke stap vooruit gaan zetten. In een interview met het Eindhovens Dagblad geeft president-commissaris Robert van der Wallen meer uitleg daarover. "Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet", aldus Van der Wallen.

De president-commissaris gaat verder: "We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben. Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar."

Komende zomer kan er daarom flink geïnvesteerd gaan worden in de selectie. "De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf", zo geeft hij aan. "Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen."
Tags

wallen begeleidingsteam functionerende investeringsfonds roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
"Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier."

Precies dit.
+7/-0

Ook ik vind het mooi dat PSV de concu aan kan gaan, maar de hele money circulatie in bepaalde taken van sport is schrikbarend belachelijk als je je ogen en oren de kost geeft over de kutsituatie waarin het meerendeel van de wereldbevolking zich in bevind.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat ben ik met je eens Por. Alleen zijn de belachelijke bedragen niets nieuws, maar ik snap je punt. En als het PSV goed gaat, haal ik daar toch ook voldoening uit.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt por, de hele voetbal wereld is eigenlijk te ziek voor woorden, qua geld, macht ed, zie het WK in Catar daar gaan ze zelfs over lijken...

Alleen zijn we ook heel gek van het spelletje en willen met onze club het hoogst haalbare halen.

Dat wringt wel eens met de ethiek idd, maar daar gaat PSV het verschil niet maken helaas
+2/-0

 
3 jaar geleden
En toch denk ik dat we ook best trots mogen zijn op de PSV Foundation. PSV kan niet de hele wereld redden maar als alle clubs een beetje zouden bijdragen kan de wereld er al een stuk mooier uitzien.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Prima zaak en goed signaal (dat we weer nr 1 willen zijn = ambitie) van onze raad van commissarissen; ook fijn om te lezen dat hij vind dat we een uitstekend functionerende directie hebben...

En deze zin is ook verhelderend:

Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet", aldus Van der Wallen

Dit is niet cynisch bedoeld btw
+3/-0

3 jaar geleden
Dit is dus wat al decennia lang bij PSV hoort. Altijd middelen vinden om weer aan te haken. Zo gaat dat al sinds de jaren 80, 90 en 2000. Op het moment dat Ajax dreigde weg te lopen waren er altijd weer mensen binnen PSV die met creativiteit het gat wisten te verkleinen. Jacques Ruts, Kees Ploegsma, Van Raaij, en nu vd Wallen en Gerbrands.
+6/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker en daar ben ik trots op, this is the Eindhoven style!

Als je vergelijkt met Feyenoord bv, die eigenlijk een groter potentieel hebben; daarin is Eindhoven en PSV uniek.
In Twente hebben ze dat geprobeerd te kopiëren, maar iedereen weet hoe dat gebeurde en afliep...

Wij zijn als PSV ook veruit het knapste jongetje van de klas, in kader van clubs die ooit de EC 1/ CL heeft gewonnen qua natuurlijke/ geografisch achterland; Eindhoven heeft slecht nu een bevolking van ongeveer 250.000 inwoners en de hele regio overstijgt ook niet de 800.000!

Ga maar na, al die andere clubs komen uit steden van minimaal 1 miljoen, om over agglomeraties als Parijs maar te zwijgen; die dat nog steeds niet gepresteerd hebben... ondanks hun miljarden olie dollars!
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Deze regio heeft idd. een achterland van 800.000 inwoners. Wat helaas maar al te vaak niet gedacht wordt en ook niet naar gehandeld wordt, is dat Eindhoven veruit de beste lokatie heeft van de grote NL'se steden. Als je een cirkel trekt met een radius van 130km kom je op een inwoneraantal van ruim 40 miljoen(Vlaanderen en Ruhrgebiet). Met de verdere internationalisering(één Europa) en globalisering irriteert me het al jaren dat er te weinig gebruik van gemaakt wordt. Kijk naar de infrastructuur bv. die maar matig is, probeer maar eens met de trein naar A'werpen of Düsseldorf te gaan. Als hier meer naar geacteerd wordt zou deze regio nog veel belangrijker kunnen worden en zou er nog meer financiële slagkracht zijn, ook voor ons cluppie.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat laatste, daar ben ik het helemaal met jou eens; ben zelf wel eens bezig geweest met het openbaar vervoer in Eindhoven...
Je kunt volgens mij niet eens rechtstreeks van de High tech campus naar het vliegveld... dat is vrij idioot, maar ook dat heeft met geld en macht te maken; waarom wordt er wel miljarden geïnvesteerd in de Betuwerlijn en de zuid as?
Daarin is er nog genoeg werk aan de winkel in de agglomeratie Eindhoven...
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat je zegt, in denHaag wordt deze regio ondergewaardeerd en beloond, de focus ligt te veel op de Randstad, zie bv. ook de cultuurgelden-verdeling. Heeft echter ook met lobbyen en te maken en hoe goed de regio vertegenwoordigd wordt (2 kamerleden?). Deze regio heeft alles in zich om veruit het snelst groeiend gebied van NL te worden, als we het al niet zijn. Er moeten meer grensoverschrijdende samenwerkingen gerealiseerd worden hier. (Betuwelijn is overigens n prima langetermijninvestering, ondanks de rampzalige aanleg en kosten daarvan).
+2/-0

 
3 jaar geleden
Tov de randstad en onderwaardering geldt dat voor heel Nederland,dat dat voor de regio 040 ook speelt zegt veel over het gebrek aan visie bij de Haagse politiek.
Maar goed ik denk dat de rol van de politiek niet meer is dan pappen en nat houden.
+1/-0

3 jaar geleden
Top dat R.Van der Wallen er voor gaat nu nog verstandig met de centjes omgaan...Op naar betere tijden en goede toekomst...
+1/-0

3 jaar geleden
"We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben. Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar."


Juist. Vol vertrouwen in Schmidt, en met watkapitaal erbij hopelijk ook wat betere spelers.

Einde verhaal voor supporters die Schmidt weigeren te steunen.
+6/-2

 
3 jaar geleden
Kritisch en betrokken is iets anders als weigeren te steunen.
+6/-1

 
3 jaar geleden
Kritisch en betrokken is ook wat anders dan bij voorbaat bij alles roepen dat het kut is en nooit meer goed gaat komen. Niet dat jij dat doet maar er zijn er hier wel een paar die dat wel doen. Ik denk dat Veldhoven daar op doelt.
+9/-0

 
3 jaar geleden
Snap ik ook. Ik mag ook niet schelden van mijn dochters. Al komt dat toch geregeld voor als het PSV aankomt...
+3/-0

3 jaar geleden
Onderhandelingstechnisch wel handiger om dit na de zomer bekend te maken, maar mooi dat het mogelijk gemaakt wordt
+1/-0

3 jaar geleden
Eindelijk weer eens ferme mannentaal!

Afgelopen met de vrijblijvendheid, weg met de slappe hap!
+1/-0

3 jaar geleden
Nu slagvaardig worden,en niet langer de sleeping giant uithangen.De hele europese top oa; Liverpool ,real madrid ,barcelona,juventus ,including onze vrienden in Amsterdam,zitten te broeden op het contract van Kaio Jorge dat in December afloopt.Deze 19 jarige spits ,kan je vergelijken met de kwaliteiten van Roberto Firmino op zijn leeftijd.Donyel Malen gaat waarschijnlijk vertrekken,Eran Zahavi heeft nog een contract voor 1 jaar.Schakel Romario in,als ambassadeur ,met een goed verhaal,leg hem zijn voorgangers Romario/ronaldo voor,laat Gomes hem benaderen ,leg hem Ruud van Nistelrooy voor.Maak een plan bij PSV voor hem ,PSV had al eerder interesse in hem, en haal hem nu op voor 10 miljoen.V Ginkel langer vastleggen,en maak een plan met Mario Gotze voor de komende jaren ,waardeer zijn contract op ,en bij vertrek van Dumfries is hij de nieuwe aanvoerder.Arias terughalen kan ook een optie zijn als opvolger,Teze ook.Haal de ervaren DM middenvelder Fabian Frei(32) voor weinig bij FCBasel op,iemand die een elftal stuurt,leest,bij de hand neemt,is nog niet versleten,kan zeker nog 2 seizoenen mee , zo niet 3 ,fitte speler.Een nieuwe centrale verdediger , loopt bij Monterrey CF in mexico rond ,de 24 jarige Cesar Montes,ook al eerder op de radar van PSV ,mexicaans international , net als erick Guiterez ,betrek hem bij detransfer om de som van 7 miljoen omlaag te halen,en ruimte in de selectie te maken.Gooi nog een visje uit naar Hector Moreno voor(33)voor een terugkeer van 2 seizoenen.Mexicaans Duo centraal achterin.Door het hele elftal een geode mix in elke linie van jong,ervaren en gemiddelde leeftijd,een uitgebalanceerde selectie met een mix van spelers.Jong elan,spelers met transferwaarde,ervaren spelers die PSV meteen verder helpen.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Ik mis kevin Kampl nog..... deze heb ik volgend seizoen liever naast Boscagli op het middenveld staan dan Frei...., is maar een idee...
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Die - Kampl dus - heeft helaas vorige zomer bijgetekend tot 2023, waarna PSV Sangare haalde; zo begreep ik.
Dus dat zou wel n duur worden; verder zag ik dat zijn schorend vermogen ook niet geweldig is...
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat denk jij @philipske dat Sangare toekomst heeft bij PSV? Ben benieuwd wat jij van hem vind...
En die Kaio Jorge is 19, weinig ervaring en kost 12 mln, hebben we die niet al in de selectie met Maxi Romero?

Ik zou heel graag een type Nielsen/Stam/Alex toevoegen, wellicht dat Moreno dat kan; ik vraag me af of die nog fit genoeg is. Die ZuidKorean Kim is wellicht nog n optie; nog half jaarcontract...
+1/-1

 
3 jaar geleden
En offtopic dan maar omdat het hier verder nergens terecht kan en omdat jij het wellicht ook wel mooi vindt: PSV vrouwen bereiken net bekerfinale middels 1-0 overwinning op de vrouwen van Ajax. Lekker hoor! :-)
+4/-0

 
3 jaar geleden
Haha die geven t goeie voorbeeld✌
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Tja, voetbal en geld....Toen ik laatst verveeld naar mancity zat te kijken, en terloops opving dat De Bruyne zijn contract gaat verlengen en zo'n 490.000 gaat verdienen (per WEEK wel te verstaan) heb ik gewoon de tv uit gezet. Die wedstrijd was het aanzien niet waard en dan zo overbetaalde worden..... En dan daarna in het nieuws weer horen over geldproblemen in de zorg, geldproblemen in Afrika etc. etc. dan ben ik ineens helemaal klaar met de voetballerij. Maar het stomme is dat als PSV weer moet spelen tegen van mijn part VVV, ik gewoon weer klaar zit om mezelf weer eens bijna twee uur te gaan zitten kwellen. Soms snap ik mezelf niet 🤔
+3/-0

 
3 jaar geleden
Volledig met je eens, kan me in jou verhaal wel vinden👍
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja , we werken er allemaal aan mee . Kaartjes zijn peperduur in diverse landen maar de mensen gaan toch kijken, dat is vermaak . Daarom zal het ook wel altijd zo blijven zolang er supporters zijn worden de spelers betaald en gaan er gigantische bedragen om in diverse sporten. Wat mij wel opvalt is dat er nog (gelukkig) geen clubs failliet gaan en dat verbaast mij enorm.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
PSV vrouwen bereiken finale beker. Knappe prestatie. Mag ook wel eens gezegd worden...

Edit, zie dat @killer er ook al iets over gepost had...
+4/-0

3 jaar geleden
Uit betrouwbare bron: Willy van der Kuijlen is overleden. Een gitzwarte dag voor PSV 🥲
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi