Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordan Teze: 'Uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker'

1 mei 2021 12:09 - Buiten de lijnen
Foto: Pro Shots

Jordan Teze: "Uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker"; image source: Pro Shots

Jordan Teze gaf in het programma Buiten de lijnen van ESPN aan een voorkeur te hebben om als rechtsback te spelen. Daar speelde hij in de jeugd, maar dit seizoen brak hij juist door als centrale verdediger. "Ik vind allebei de posities leuk. Het heeft voordelen en nadelen, maar uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker", aldus Teze.

De verdediger behoort tot de selectie van Jong Oranje, maar staat ook open om interlands te spelen voor Congo. "Mijn ouders komen er vandaan. Ik laat het op me afkomen. Als ze zouden komen, wat nog niet echt is gebeurd, ga ik op mijn gevoel af en dan kijk ik wat ik ga doen", zo gaf hij aan. "Ik heb toch best veel gevoel bij Congo. In mijn omgeving zijn veel Congolezen en ik praat het ook gewoon thuis met mijn moeder. Zij zou heel trots zijn als ik voor Congo zou spelen, maar dat zou ze ook zijn als ik voor Oranje speel. De kans op een EK of WK is toch wel wat groter dan."

Voor Teze is Roger Schmidt de beste trainer waar hij onder heeft gespeeld. "Hij heeft uiteindelijk gezorgd voor mijn doorbraak, daarom moet ik wel ja zeggen", zei hij daarover.
Discussieer mee op de forums


Tags

teze congo jordan oranje congolezen espn jong roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Volgend jaar Teze rechtsback. Een nieuwe centrale verdediger halen voor naast Boscagli (Kim?). Een nieuwe CVM halen met verdedigende en leidende kwaliteiten zoals een Guardado in 2014/15. Nog een nieuwe CVM halen met meer voetballende kwaliteiten, bijvoorbeeld Propper. Denk dat minimaal dit nodig is om volgend jaar wel een stabiele ploeg te hebben.

Mee eens of andere voorstellen?
+3/-1

 
2 weken geleden
Bodcahli en lekker opmher middenveld laten. Doet ie gewoon hartstikke goed
+1/-0

2 weken geleden
Ik ben vooral blij dat we een multi inzetbare speler hebben in de verdediging, met een goeie kop, geen rare fratsen, die meedogenloos kan zijn en ook nog eens eigen jeugd is.
+6/-0

 
2 weken geleden
Daar hebben we dus ook weer n paar miljoen mee bespaard aan kopen van een speler.
+1/-0

2 weken geleden
Ik vind dat hij zichzelf onderschat. Hij heeft dit jaar grote stappen gemaakt, en waarom zou dat niet doorgaan, dan komt Oranje vanzelf in beeld.
+2/-0

2 weken geleden
Ik vind het altijd bijzonder dat de keuze voor welk land uit te komen o.a. gebaseerd wordt op hoeveel kans je hebt om bij een bepaald land een EK of WK te spelen/winnen. Diep van binnen voel je je toch Nederlander of niet en dat bepaalt dan toch de keuze?
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik denk dat je nu een beetje onderschat wat voor gevoel mensen kunnen hebben bij hun nationaliteit. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen (zoals Teze) zich sterk verbonden voelen met meerdere nationaliteiten. Dan is het toch helemaal niet gek om te kijken waar je het meeste kan toevoegen, en waar het meest te behalen valt.

Ik ben zelf 100% Nederlands maar denk niet dat je zomaar kan zeggen dat mensen met dubbele nationaliteiten zich altijd diep van binnen met een nationaliteit meer verbonden voelen.
+2/-0

 
2 weken geleden
In theorie zou het kunnen dat het 50/50 is. Dan wordt het lastig. Maar ik zou denken (kan het eigenlijk niet weten) dat je altijd wel een voorkeur hebt. Maar misschien heb ik dat mis idd.
+1/-0

 
2 weken geleden
Zo werk dat niet @shevo. Gevoel laat zich niet sturen door n paspoort, plaats of wat anderen vinden wat je moet voelen of willen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat zeg ik toch ook niet. Ik zeg dat hij gewoon zijn gevoel moet volgen. En niet moet kijken waar hij het meeste kans heeft om een EK of WK te spelen.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Idd, maar altijd 'n moeilijke afweging voor een speler, je moet afwachten of het goed uitpakt.
+2/-0

 
2 weken geleden
Als je je gevoel volgt (in deze kwestie) dan kan er toch niks verkeerd uitpakken? Stel hij voelt zich meer Nederlander, volgt zijn gevoel en kiest voor Nederland, maar komt niet verder dan twee interlands. Dan is het toch niet slecht uitgepakt? Dan heeft hij toch gewoon zijn gevoel gevolgd. Er is dan geen goed of slecht uitpakken meer. Er gebeurt dan gewoon wat er gebeurt.
+1/-0

 
2 weken geleden
En als je pak en beet een handvol invalbeurten in (oefen)interlands af zet tegen een carrière van 100 interlands bij Congo?

Als je in je hart liefde hebt voor twee landen, kan het perspectief toch juist het verschil maken?
+1/-0

2 weken geleden
Prima zo'n multifunctionele verdediger! Daar kan je wat mee. Maar hij moet natuurlijk spelen op de plek waar hij zich het meest senang voelt en dus het beste tot zijn recht komt. Al speelt ook mee wat zich komende zomer voor (centrale) verdediger(s) gaat aandienen bij PSV.
+1/-0

2 weken geleden
Snap dat hij ook best voor Congo uit wil komen. Maar dan heb je 0,0 kans op een wk en ben je als speler ineens een stuk minder waard en gewild vanwege de Afrika Cup. Lekker jaartje wachten, opvolger worden van Dumfries op rechtsback bij psv en hem dan vervolgens voorbij gaan in oranje.

Centraal moet er echt wat gebeuren. Boscagli moet terug naar centraal achterin komend jaar, Baumgartl verkopen en moeten eigenlijk 2 nieuwe cv’s komen waarvan 1 topper. Bijvoorbeeld: Kim of Lyanco en dan Bruma erbij.

Voor de backs sambo doorstromen achter Teze en een reserve halen achter Max, want we hebben geen linksback achter hem. Die Noor van jong psv is leuk maar is nog niet klaar voor het grote werk. Misschien is ipv bruma dan vDongelen een optie. Heeft veel ervaring gekregen de laatste jaren is nog jong en kan lcv en lb, potentieel oranje kandidaat ook.

Middenveld
Propper erbij halen en een type zoals Guardado. Mo gewoon verkopen aan een buitenlandse club voor 20mln en een hele hoop doorverkoop percentage. VGinkel proberen vast te leggen die is nu eindelijk wedstrijd fit en moet komend seizoen gaan knallen.

Voorin zou ik 100% zeker malen verkopen, is nu rijp voor de verkoop en anders krijg je een bergwijn gevalletje. Dat het verzadigd wordt en kopje laat hangen enzo. Moeten we niet meer hebben, gewoon optijd doorselecteren.
Madueke eigenlijk meer minuten maken dan en misschien berghuis voor 3 mln overnemen. Is een ratje maar heeft wel het gif en mentaliteit wat we nodig hebben. Plus is gewoon een speler die direct basisspeler is en waarvan je weet wat je er aan hebt. Zijn vrijetrappen en corners zijn ook een meerwaarde. Als berghuis niet lukt zou ik voor Andreas Skov Olsen gaan. Hopelijk is maxi dalijk ook weer helemaal fit en sluit ie aan, in mijn ogen is maxi echt een potentiële wereldspits.

Verder zou ik deze zomer ook enorm hard werken aan jongPSV. Hier zit veeeeelste weinig toptalent in. Zo’n neefje van haaland: Albert Braut Tjaaland is 16 jaar en scoort aan de lopende band, gaat nu ook naar molde maar die kun je gewoon wat meer betalen en dan komt ie naar ons maar dan moet je wel optijd zijn. Verder kijken hoe je spelers als madueke en malen opgepikt hebt, die moeten er toch meer haalbaar zijn, ook voor het middenveld en achterin.
Rayane Bounida 14 jaar, spelend bij Anderlecht en grootste talent wat ze ooit gehad hebben.


Tips voor de scouting en John de John!
België is dichterbij dan Zuid-Amerika

Thomas Van den Keybus, Nick Shinton, Antoine Colassin, Nicolas Raskin zijn hele leuke talenten in België. Maar echte toppers en al klaar voor het grote werk zijn vanuit België: Odilon Kossounou, Yari Verschaeren, Charles De Ketelaere, Jonathan David en Jeremy Doku (pas 17!)

En nog een laatste tip: Yusuf Demir, over 1 maand wordt ie 18. Speelt bij Rapid Wien. Is een Turkse Oostenrijker en gaat een toppertje worden. Kan zowel op 10 als op de vleugels.

@JohnDeJong: mocht u een baan als scout vrij hebben in de stad dan stuur maar een PB’tje voor me 06 nummer ;-)
+2/-0

 
2 weken geleden
Kijk hier wordt ik nou vrolijk van: een geweldige, letterlijk positief opbouwende post, met concrete verbeteringen voor ons PSV, CHAPEAU
+2/-0

 
2 weken geleden
20 miljoen voor Ihattaren? Nog niet eens misschien dat je daar de helft voor kan krijgen.

En alsof je Berghuis kan halen voor 3 miljoen. Die clausule in zijn contract van 4 miljoen is alleen voor buitenlandse clubs. Los van het feit dat je iemand die zich structureel misdraagt absoluut niet in je team moet willen hebben. Het is te bizar voor woorden dat hij vorig weekend pas voor het eerst een directe rode kaart kreeg, want die achterlijke tackles zet hij meerdere keren in een seizoen in.

Verder wil je dus drie middenvelders gaan halen? Pröpper, een type Guardado én Van Ginkel? Succes met de salarishuishouding als je er ook nog twee centrale verdedigers bij wil nemen.
+1/-2

 
reactie verwijderd

 
2 weken geleden
Al komt hij voor de Maan uit, hij moet het zelf beslissen, wij staan altijd met ons oordeel klaar zodra het ons niet zint.
+2/-0

 
2 weken geleden
Hoezo is de Afrika cup een nadeel voor de waarde van een speler? Dat lijkt me echt onzin
+1/-0

 
2 weken geleden
Omdat die in januari/februari wordt gespeeld. Je mist je speler dus enkele weken terwijl je zelf met de competitie bezig bent. In 2019 werd deze verplaatst naar de zomer en was het de bedoeling dat dit ook voortaan in de zomer plaats zou vinden. Na protesten van verschillende Afrikaanse landen is echter besloten om de volgende edities weer in januari/februari te spelen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ah, dat laatste had ik niet meegekregen. Wist dat het naar de zomer was gehaald een paar jaar terug. Jammer dat ze dat weer teruggedaan hebben
+2/-0

 
2 weken geleden
Dat lijkt me vrij duidelijk. De Afrika cup valt midden in het voetbalseizoen hierdoor missen spelers een aantal wedstrijden. Dit is dus alles behalve bevorderend voor de speler in kwestie. Clubs kunnen daardoor afhaken en het kan zijn dat ze daardoor minder willen betalen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.849 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez arriba atiba bernal boscagli busreis eredivisie espn feyenoord gakpo geldprijs ginkel handsbal identieke israelier izecson kanaal klassement madueke malen mollema omsmelten pec sangare santos schmidt shevchenko utrecht zahavi zeist