Transparent
Inloggen
Sluiten

'Eran Zahavi beslist maandag of hij vroegtijdig terugkeert naar Israël'

10 mei 2021 11:33 - One.co
Foto: Pro Shots

"Eran Zahavi beslist maandag of hij vroegtijdig terugkeert naar Israël"; image source: Pro Shots

Volgens het Israëlische One zal Eran Zahavi maandag nog beslissen of hij het seizoen afmaakt bij PSV of al vervroegd terugkeert naar Israël. PSV strijdt deze week nog om een plek in de voorronde van de Champions League, maar de kans is aanwezig dat Zahavi hier niet bij aanwezig zal zijn. De spits verliet voor de wedstrijd tegen Willem II de selectie toen duidelijk werd wat er in zijn woning aan de hand was.

Via Instagram heeft Zahavi ook zelf gereageerd over de overval op zijn woning. "Iedereen bedankt voor de bezorgdheid en de liefde. Ik vraag iedereen om de situatie te begrijpen en onze privacy op dit moment te respecteren zodat wij dingen kunnen verwerken", zo schrijft hij. "Het is een zeer onaangename situatie. Het is veel meer dan een normale inbraak en diefstal van eigendommen. Nogmaals bedankt voor uw bezorgdheid. Ik waardeer het zeer.

Het Eindhovens Dagblad heeft ondertussen meer details over de overal. Zo waren de vrouw en kinderen van Zahavi tijdens de overval vastgebonden in hun eigen woning, waarbij hun mond werd dichtgeplakt met tape en ze werden bedreigd met een vuurwapen. In opdracht van de overvallers belde de vrouw van Zahavi in paniek de spits op, die op dat moment in de spelersbus op weg naar Tilburg zat. De overvallers zijn met verschillende persoonlijke eigendommen en contact geld er vandoor gegaan.

Mart van den Heuvel is uiteindelijk met Zahavi richting Amsterdam vertrokken. Het clubicoon vertrok direct richting Tilburg toen de situatie duidelijk werd en heeft zich over de international van Israël ontfermd.

Meer op One.co
Discussieer mee op de forums


Tags

zahavi israel eran woning bezorgdheid eigendommen overvallers tilburg bedreigd dichtgeplakt diefstal heuvel inbraak kinderen liefde mond onaangename ontfermd paniek privacy tape vandoor vastgebonden voorronde vuurwapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Geef hem vooral de ruimte die hij nodig heeft. Wil hij voetballen? prima. Wil hij juist graag eerder naar Israel? Ook prima.
Dit zijn van die momenten dat voetbal de belangrijkste bijzaak, niet de hoofdzaak.
+9/-0

3 maanden geleden
Waarom wilde de overvallers dat Zahavi naar huis zou komen?

Hebben de overvallers een voorkeur voor AZ of hebben ze een grote hekel aan PSV, om er voor te zorgen dat de kans dat PSV 2e word te verkleinen?

Wanneer dit laatste het geval is, dan zou de KNVB en justitie hier iets mee moeten gaan doen, maar dat zal wel niet, net als met de bommelding bij FC Dordrecht in 1993.
+3/-9

 
3 maanden geleden
ONDER HET KOPJE: MISDAAD EN VOETBAL ZIJN HEEL VERSCHILLENDE ZAKEN

Zahavi heeft op internet een foto van zijn nieuwe huis gepubliceerd, nadat hij door PSV gecontracteerd was. Daardoor konden criminelen zijn adres achterhalen.
Bedenk wel, Peejay: het gaat hier om criminelen, niet om voetballiefhebbers. Bij een bekende voetballer zijn geld en goederen te halen. Maakt niet uit waar hij voetbalt.
Kom op zeg! Laten we het ove PSV en AZ hebben ...
We hebben hier met gewetenloze criminelen te maken. Wanneer ze de vrouw van Teun Koopmeiners op de zelfde manier behandeld hadden, was het net zo misdadig geweest.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Verklaar me dan eens waarom Eran gebeld moest worden door zijn vrouw in opdracht van de overvallers?
+1/-5

 
3 maanden geleden
Ik vind het ook veel te ver gaan om er op voorhand maar vanuit te gaan dat het hooligans/supporters van AZ waren geweest
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik zeg nergens dat de overvallers een voorkeur voor AZ hebben.
Ik vraag het me juist af.
+1/-3

 
3 maanden geleden
Ik wilde eigenlijk niet op de topics over dit onderwerp reageren, omdat het me te boos en verdrietig maakt maar goed...

Overvallers willen buit, zo veel mogelijk. De buit zal niet groot genoeg zijn geweest voor de overvallers en dus moest Eran de buit nog groter maken (code kluis bv).

Kunnen we deze discussie nu gewoon beëindigen?
+4/-0

 
3 maanden geleden
Heel simpel. Ze chanteerden hem door zijn vrouw in haar eigen huis te gijzelen. Ze wilden codes en verstopplaatsen weten.
Alsjeblieft zeg!
Nogmaals: we hebben het hier over MISDADIGERS!
Het gaat niet over PSV en AZ!
+3/-1

 
3 maanden geleden
Één vraagje in dat verband. Eran & Mart zijn er toch niet getweeën op afgegaan? Wat als men de politie tijdig had ingeschakeld? Dan hadden de overvallers (er) nooit (mee) weggekomen. Toch?
+2/-0

 
3 maanden geleden
precies, ze wilden toegang tot alles. Zahavi hoefde echt niet van die overvallers naar huis te kome. Maar wat zou jij doen als je vrouw en kinderen gegijzeld worden? Codes geven en lekker gaan voetballen? Nee naar huis, en zo snel mogelijk, natuurlijk.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Omdat ze geen geld konden vinden en hij misschien kon zeggen waar dat ligt?
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Zouden die overvallers ook denken dat Corona niet bestaat?
+3/-2

 
3 maanden geleden
Oei, dit is wel een kromme gedachte ....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het is in 1993 ook al voorgekomen door de bommelding van Feyenoordsupporters, waardoor FC Dordrecht 2-2 gelijkspeelde en PSV de titel aan Feyenoord moest laten.
+1/-2

 
3 maanden geleden
Dat is een iets andere situatie, denk ik.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je zou ook i.p.v. te speculeren en in complot theorieën te denken, de wens van Zahavi voor privacy kunnen respecteren.
+2/-0

3 maanden geleden
De overvallen op familie van voetballers voor of tijdens wedstrijden is in Frankrijk begonnen.Dit is kopieergedrag en zal waarschijnlijk nog wel vaker voorkomen.Deze zware criminelen deinzen nergens voor terug.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Deze diep trieste acties hebben niets met sport te maken maar meer met individuen die totaal geen empathisch vermogen hebben. Ik kan het me niet voorstellen , als ik met mijn gezin naar een ander land zou verhuizen vanwege mijn professie en dat dan zoiets gebeurd. Die kinderen nemen dat voor altijd mee pff..
+2/-0

3 maanden geleden
Dit kan zomaar eens een blijvende impact hebben. Misschien zegt die wel dat die stopt met voetballen. Zehavi voetbalt niet voor het geld maar voor de lol, omdat het leuk vind. Maar misschien is die lol nu wel weg. En zijn vrouw kan straks ook vinden dat ze niet meer naar Nederland terug wil als ze in Israël zitten
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik vermoed dat zijn vrouw blij is dat ze uit NL weg is, zo'n drama zet je niet snel van je af, helemaal juist omdat de kinderen er bij waren betrokken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat is precies wat ik bedoel dus is het maar de vraag of Zahavi volgend seizoen nog wel wil voetballen en of zijn nog vrouw nog wel terug wil naar Nederland. IK hoop het niet hoor want Zahavi mag nog wel een seizoen blijven vind. Want ik persoonlijk vind het wel een goede speler.
+1/-0

3 maanden geleden
Welke beslissing hij ook neemt in dezen dient volledig geaccepteerd en gerespecteerd te worden.

Verschrikkelijke situatie. Walgelijke en laffe misdaad.

Klasse-actie overigens van Mart!
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Walgelijke situatie. Hoe ziek moet je zijn om kinderen de mond dicht te tapen en te bedreigen met een vuurwapen. Ik mag hopen dat ze gepakt worden en er met een zware straf vanaf komen maar daar heb Ik dan weer niet zoveel vertrouwen in. Eran moet doen wat voor het gezin het beste is. Voetbal is in deze totaal onbelangrijk. Overigens hierboven ook een aantal hele foute reacties om dit in de sfeer van voetbalhooliganisme te trekken. Sorry maar dat is echt debiel.
+7/-1

3 maanden geleden
De Israelische sportjournalist Tom Shorrer verwacht wel dat PSV na de beroving van gisteren op zoek moet naar een nieuwe spits. Hij denkt dat Zahavi, die bekend staat als een familieman, terugkeert naar Israel: "Dit was één avontuur te veel."
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 maanden geleden (gewijzigd)
De vraag waarom in A'dam gaan wonen vind ik best gerechtvaardigd, niet om de hierboven gegeven reden, maar meer vanuit de professionele en logistieke hoek.
Vanuit Eindje zit ook zo op Schiphol als je naar Israël wilt vliegen, voor de rest is het alleen maar veel reizen en wellicht ook nog druk (vanuit de concurrente aanhang daar).
Ik zou als PSV aansturen op dichter bij de Herdgang cq Philips Stadion wonen...

Verder staat deze criminaliteit hoog in mijn wens voor zware straffen: deze rand debielen kunnen wel een nekschot gebruiken 😉
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dat heeft hij in eerder interviews zelf al uitgelegd. In Amsterdam is de grootste Joodse gemeenschap van Nederland en daar voelen hij en zijn familie zich het meest thuis.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dat wist ik niet, zeker valide argument.
Echter gister toevallig weer eens naar VI gekeken en daar ervaringsdeskundige Rene van der Gijp gehoord.
Hoe in en in triest ook @tony hieronder - daar heb je n punt en als je goed leest beaam ik dat ook in mijn eerste reactie - is het toch verstandig om met dit soort klootzakken rekening te houden.
Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop, maar tevens de realiteit van vandaag met die snelle media ongein, kwestie van gezond verstand...
Ik denk dat de familie Zahavi liever 3x per week naar Adam rijdt om daar vrienden te bezoeken om daarnaast veiliger in een klein dorpje rond Eindhoven te wonen.
Dat heeft niets met wereld burgers te maken, zoals je bv zag aan Romario en Guardado...
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Inzake je laatste alinea: schijnbaar niet want ze kozen er destijds voor om in de buurt van Amsterdam te gaan wonen. En dat is hun goed recht. We leven in 2021. Niemand garandeert mij trouwens dat ik in Ero of Gemert geen blaffer op mijn slaap krijg. Brabant zit ook vol met criminelen. Zie wat er met Nicky de jager is gebeurd in het pittoreske Uden of all places.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Je focust zoals gebruikelijk er op 1 puntje van mij en gaat niet in op de rode draad van mijn verhaal; je voelt je ook te groot om het ergens met mij eens te zijn, jammer.

Enfin ik zal verder wijselijk stoppen, want het heeft geen enkele zin met jou te discussiëren.
+2/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Je rode draad is toch dat je vindt dat hij eigenlijk in de buurt van Eindhoven zou moeten wonen of waar doel je op? Snap werkelijk niets van je verhaal.
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Precies wat Ricardo al zei inzake een grote Joodse gemeenschap in Amsterdam. Kan ik me goed voorstellen dat zijn gezin in een dergelijke omgeving zich fijn voelt. Voor hetzelfde geld hadden hij en zijn familie voor Antwerpen gekozen. Daarbij komt dat Zahavi eerder aangegeven heeft aan de vooravond van een wedstrijd in een hotel te slapen dichtbij/ in Eindhoven en normaal gebruik te maken van een chauffeur. Denk je dal Lebron James op 15' rijden van het Staples Center woont? Gotze woont ook gewoon nog in Dusseldorf, volgens mij zit Schmidt in zijn vrije tijd ook vaak in Duitsland, idem voor Mo en Utrecht. Daarbij komt dat 90' rijden soms heerlijk is en zeer verhelderend kan werken. Romario deed het tegenovergestelde: die zat avonden lang in de Braziliaanse bar om de hoek van het Leidscheplein achter de chicks aan te jagen. Dergelijke mensen zijn wereldburgers, die laten zich niet 'dwingen' om in Erp te komen wonen. Als je als topsporter al niet meer in de stad van je concurrent mag/ kan wonen dan geeft dat aan hoe ziek een land is. De openheid/ eerlijkheid van Zahavi heeft hem de das om gedaan. Schijnbaar had hij zelfs een naamplaatje bij zijn woning hangen. Afschieten dit soort criminelen of een middag de Oost tribune laten schoonmaken tijdens een wedstrijd.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ik vond het een belachelijke reactie van vd Gijp.
Hij zegt dus eigenlijk eigen schuld, dikke bult. Dat vind ik meer dan de wereld op zijn kop. Iedereen weet dat voetballers een godsvermogen verdienen. Moeten ze dan in een opel kadett gaan rijden en in een sociale koopwoning gaan zitten. Compleet ridicuul. V d Gijp heeft dus blijkbaar de informatie dat ze alleen op horloges uit waren. Nou, als jouw vrouw en kinderen bedreigd worden ben je bereid om al je pincodes, sieraden en weet ik wat niet meer te geven. Want ook als je er niet mee te koop loopt kun je er op rekenen dat voetballers het geld hebben om veel dure zaken in huis te hebben liggen. Maar ja die vd Gijp spoort ook niet , doet heel cool en acteert een laat maar waaien mentaliteit terwijl hij minimaal zo rancuneus is als die Derksen, dus ergens begrijp ik die reactie ook weer wel. Maar goed ik dwaal af.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb de opmerking van Gijp niet gezien en gehoord.Hij is zelf bijna geweldadig berooft.De overvallers hadden het gemunt op zijn dure horloge en auto.Dus zeer vreemd dat hij geen begrip voor Zahaviheeft.Gijp spoort toch al niet dus misschien kun je zo'n reactie van hem verwachten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als ik vi al zie, zie ik vdGijp als een clown en de gewone getapte jongen uithangen(en dat is ie niet), maar hij heeft een punt hier. Of je een foto waar je vol hangt met dure sieraden op internet plaatst of niet is niet de vraag, de vraag is of het verstandig is. En vdGijp heeft gewoonweg gelijk, als de feiten laten zien dat je makkelijker een doelwit wordt van een beroving. Je kunt echt wel een normaal leven leiden als je een keer niet op internet staat met zo'n foto. Dit geldt trouwens voor ieder persoon, hoe meer (onzinnige) info je over jezelf publiceert, des te kwetsbaarder je bent, daar mogen mensen mi. echt wel iets meer bij stilstaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Net of criminelen niet weten dat voetballers bij grote clubs goed verdienen. Mensen moeten trouwens zelf weten wat ze in de publiciteit brengen. Dat geeft niemand een vrijbrief om andere te beroven. Je moet met je poten gewoon van andermans spullen afblijven.En dan die slappe excuses van de daders waarom ze het gedaan hebben. Lekker blijven pamperen dan komt het vast wel goed. Not.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mensen moeten zeker zelf weten wat ze publiceren, dat is niet de kwestie, wèl of het verstandig en of je dit zou moeten doen. Even ter verduidelijking: vdGijp zei dat de Rolex die ze wilde stelen al besteld was. Dat betekent dat ze wisten dat hij die had, en dit wisten ze omdat dit zichtbaar was op tv of media. Dus nogmaals ,het is gewoonweg niet handig dit op internet te plaatsen. " Je moet met je poten gewoon van andermans spullen afblijven", dat is een open deur die al 5000 jaar met voeten getreden wordt.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dus vd Gijp denkt te weten dat ze de bestelde Rolex wilde hebben.Is het niet eerder zo dat ze weten dat Zahavi een wedstrijd moet spelen en dat dat de ideale gelegenheid is voor een beroving. Er is veel meer te halen dan een bestelde rolex. In Frankrijk is het al meerdere keren voorgekomen dat tijdens een wedstrijd de familie van een speler werd overvallen. En dat ging zeker ook om een besteld horloge. Het is eerder een trend onder criminelen om het op deze manier te proberen.Clubs zijn al aan het onderzoeken hoe ze hun spelers tegen deze vorm van criminaliteit kunnen beschermen. En ook al wordt iets al 5000 jaar geschonden de boodschap blijft hetzelfde.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, dat weet vd Gijp. Zijn overvaller heeft hem dat zelf gezegd in een ontmoeting die een tijd na de overval heeft plaatsgevonden. Mbt Frankrijk, Depay zijn huis werd leeggeroofd. Daar lagen veel waardevolle spullen, en... hoe wisten ze dat? Dit soort tuig is op snel geld uit, door waar te stelen die op straat in het circuit verkocht kan worden. Je overvalt een huis niet als de betreffende eigenaar z'n vermogen op n bankrekening heeft staan, wèl als je weet dat er veel sieraden op na gehouden worden. Sorry, makkelijker kan ik het niet maken.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast bergwijn berisha cashen crockett daguardo doan feyenoord fofana gakpo hockey hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen nederland raiola sambo santos schmidt scmhenk sonny steemzen teze yonci zahavi