Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mohamed Ihattaren had toezegging dat hij in selectie Oranje zou komen voor EK'

14 mei 2021 22:36
Foto: Pro Shots

"Mohamed Ihattaren had toezegging dat hij in selectie Oranje zou komen voor EK"; image source: Pro Shots

Mohamed Ihattaren heeft ruim een jaar geleden de toezegging gekregen dat hij mee zou gaan naar het EK indien hij zou kiezen voor het Nederlands elftal. Dat werd vrijdag gemeld in de Kick-off podcast van de Telegraaf. Toenmalig bondscoach Ronald Koeman zou die belofte zelf hebben gedaan tegenover de PSV'er. Frank de Boer zette echter een streep door die afspraak.
Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren toezegging oranje belofte boer kick koeman podcast telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Die was ook gewoon naar het ek gegaan als ie dit seizoen gezorgd had dat ie fit was, zich als een prof gedragen zou hebben en daardoor alles zou spelen.
Maar meneer koos voor een andere weg, logisch ook dat de boer geen beloftes doet.
+11/-0

 
5 weken geleden
Ja maar misschien is dit juist dan ook een onderdeel van het probleem. Ten eerste je mag bij geen enkele speler een toezegging doen dat die mee mag naar een groot toernooi als die bereidt is voor Oranje te kiezen. Dat is al een blunder van Koeman. En als jonge speler denk je dan al snel dat je er al bent en je er niet zoveel meer voor hoeft te doen. En dat je mede daardoor ook naast je schoenen gaat lopen. En ik zeg niet dat die hoofdoorzaak is maar het maakt wel deel uit van dat probleem. En als je dan vervolgens nog niet eens geselecteerd wordt voor Jong Oranje zoals 2 maanden geleden aan het begin van EK, dan ben je toch diep teleurgesteld als jonge jongen. En hij is nog niet professioneel genoeg om daar mee om te gaan.
+3/-1

 
5 weken geleden
Er is maar 1 reden waarom hij zelfs niet voor jong oranje geselecteerd was en dat was Mo zelf. Zijn inzet, z’n houding, z’n vorm en Michelin figuur waren reden genoeg om hem niet op te stellen bij PSV en wanneer je bij psv niet speelt wordt je ook nergens voor geselecteerd, zo simpel is het. Om Koeman als excuus te gaan gebruiken zou er nog is bij moeten komen hahahah geef die man een spiegel voor z’n verjaardag!
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Je hebt me hele verhaal niet begrepen.
+1/-0

 
5 weken geleden
Ik ben het er mee eens dat hij door de toezegging al snel kon denken dat hij er al was en er niet zoveel meer voor hoefde te doen.
Als Mo zich maar een beetje professioneel had opgestelt dan zat hij zo bij het EK. Maar ik denk dat niemand had verwacht dat hij er zo'n puinhoop van zou maken.
Zo'n belofte is denk ik nooit voor 100%. Bij blessure of niet fit zijn is het niet meenemen volgens mij volkomen logisch. Het moet wel van twee kanten komen.

Ik vind de situatie gewoon triest.
+3/-1

 
5 weken geleden
Oh jawel ik heb je verhaal wel degelijk begrepen. Ben het het alleen niet mee eens
+1/-0

 
5 weken geleden
Je hoeft het ook niet met me eens te zijn hoor. Ieder zijn mening. Maar of je mijn verhaal gesnapt hebt daar heb ik toch zo mijn twijfels over. Anders zou je niet beweren dat ik Koeman ergens de schuld geef want dat zeg ik nergens. Niemand kan ontkennen dat we dit jaar een heel ander Ihattaren hebben gezien dan verleden jaar. Verleden jaar zagen we een gedreven jongen die zich 100% kon focussen op PSV en ook belangrijk kon zijn. Nu zien we gewoon een luie zandzak.

Maar waardoor komt dat? Wat is voor Ihattaren de trigger geweest om die instelling die hij had gewoon 360 graden te draaien? Dat komt toch niet omdat die op de bank terecht kwam? Nee. Zijn instelljng was juist de reden waarom die op de bank terecht kwam. Dus waar en wanneer is zijn instelling veranderd en waardoor komt dat? En misschien dat dat hele Nederlands Elftal gebeuren een onderdeel kan zijn van dat probleem wat is ontstaan.
+1/-0

2 maanden geleden
Die Mootje zeg, hahaha, had dat natuurlijk nooit via de bondscoach, immers passant, moeten spelen en natuurlijk e.e.a. op schrift moeten laten stellen. Missertje, Mino? ;-)
+1/-0

2 maanden geleden
In de aanloop naar dit seizoen zag ik het helemaal zitten in hem, het grote talent.
Toen kwam de eerste wedstrijd en verscheen er een Michelin poppetje op het veld.
Hiermee gaf hij al aan een leven als (serieuze) prof niet aan te kunnen/willen.
Snel verkopen bij voorkeur aan een club heel ver weg, uit het oog uit het hart.
Nu weer dit, hij had echt wel meegegaan als hij zijn voeten had laten spreken i.p.v. de burger King en instagram.
+3/-2

2 maanden geleden
Who needs Goede tijden. slechte tijden...
Wij hebben hier onze eigen Ihattaren soap
Kan dit aub onderhand eens stoppen! Ben er helemaal klaar mee
+9/-0

2 maanden geleden
Ik hoop van harte dat Mo veel leert van dit jaar. Onder van Bommel en de media is Mo als een komeet gekomen. Een terugval is logisch. Deze knul heeft talent en heeft tijd nodig om zijn koppie er ook naar krijgt. Ik gun Mo al het geluk en een fantastische toekomst. Dan komt het grote Oranje ook wel.
+4/-1

2 maanden geleden
Bakkali 2.0. België wilde Bakkali ook met alle geweld in het nationale team. Same here met mootje. Overhyped, zoals zo vaak tegenwoordig
+2/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat zijn zaakwaarnemer op alle deurtjes gaat kloppen om zijn carierre te redden.Koeman,maar die was geindoctoreerd vanwege het ziyech verhaal.gaat hem niet worden,Ajax,zit hetzelfde verhaal labyad al op de bank,nog een erbij,gaan ze niet doen.Mino is stevig aan het lobyen,maar de poen is overal verdampt,en Iha presteert niets meer.Mootje beseft niet dat PSV groter is dan hem,dat gaat nu een vervelend einde voor hem opleveren,wat niet goed voor zijn carierre is.Geen nederigheid tonen maar arrogantie kan je leven andere wendingen geven.Laten we deze speler het beste wensen, PSV is aan hem niets verplicht,richt zich op andere spelers.
+6/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Precies @philipske, Mo heeft veel te danken aan PSV. Bv. z'n hele opleiding, en PSV heeft hem prima opgevangen na de moeilijke tijd voor hem 1.5 jaar geleden. Ook Schmidt heeft veel geduld gehad met hem. Mo moet oppassen dat ie niet klaar is met profvoetbal binnen afzienbare tijd, want ik denk dat er maar weinig clubs op hem wachten die bereid zijn veel geld en salaris uit te trekken voor hem. Je moet hopen op een wonder dat ie bovenin alles op n rijtje gaat krijgen.
+1/-0

2 maanden geleden
De KNVB wil m zo gewoon frustreren, om zo bij PSV te vertrekken
+1/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben niet echt gecharmeerd van de KVJB maar dit slaat natuurlijk nergens op; sterker nog ik vind het wel netjes die uitnodiging Jong Orange, na alles wat er met Mo gebeurd is; het lijkt wel n aanmoediging...

Enfin, zoals PSVeeboer al schrijft Mo weer in spotlights, schiet niet op zo...

@philpske: als Raiola verstandig is, geeft hij Mo op zijn flikker en laat hij m bijtekenen, maar dat zal wel ijdele hoop zijn van mij
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
5 weken geleden
Klopt inderdaad. Ihattaren verdient het na zijn geweldige seizoen natuurlijk om bij de selectie van het Nederlands elftal te zitten.
+1/-0

2 maanden geleden
Lekker belangrijk
+1/-0

2 maanden geleden
Ik zal blij zijn als het bericht komt dat Ihattaren eindelijk vertrekt bij PSV. Al krijgen ze er niks voor. Deze jongen heeft het niet in zich om profvoetballer te worden. Horen we straks niks meer van.
+3/-0

2 maanden geleden
Haha toezegging?? Owwww dus voor hem was doel bereikt door "naar het EK te gaan" en rest van het seizoen er een potje van maken!! Je moet nog veel héél erg veel leren Mo!
+1/-0

5 weken geleden
Wat een onzin. In principe het hoogst haalbare voor een speler, en dan op basis van hoeveel wedstrijden in PSV 1, toezeggen? Nu heb ik persoonlijk niet zo'n binding met het Nederlands elftal, maar het lijkt mij dat je een uitnodiging moet verdienen. Door hard werken, normaal gedrag tentoon te stellen, en vooral te presteren. Zie Cody Gakpo. Het is van ganse harte te hopen dat het goed komt met Mo. Na een beroerd jaar, zowel privé als op het veld. Een jaar in de luwte, hard werken en zorgen dat enorme talent eruit komt. Als dat lukt, weer praten over Nederlands elftal.
+1/-0

5 weken geleden
Kan mij niet voorstellen dat er nog een zinnetje achter deze afspraak zit. Iets als blijven presteren ofzo.
+2/-0

5 weken geleden
Wat mij altijd verbaast is dat wij - bij het vaststellen van de mate van talent - vaak voorbij gaan aan de belangrijkste factor: mentaliteit.

Ihattaren is in mijn ogen hooguit een gemiddeld talent. Technisch bovenmatig getalenteerd, maar mentaal ondermaats. Per saldo is dat middelmaat. Madueke en Gakpo zijn de echt grote talenten.
+2/-0

 
5 weken geleden
Gakpo is een talent die niet zeurt z'n voeten laten spreken, met madueke merk ik ook een beetje wrijving omdat ie niet te veel speelt. In mijn ogen mag en moet hij af en toe meer geven tijdens wedstrijd! Geld natuurlijk ook voor Gakpo.
+2/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Zou mooi zijn wanneer Mo bijtekent en ons allemaal de mond snoert komend seizoen. Ben er bang voor dat dit niet gaat gebeuren en dat hij vertrekt. Wat eeuwig zonde is van zo'n mooie voetballer maar wel totaal begrijpelijk gezien het afgelopen seizoen.
+4/-0

5 weken geleden
Die toezegging is dus gedaan op een moment dat iedereen er nog van overtuigd was dat het toernooi een paar maanden later zou plaatsvinden. Met zijn toenmalige vorm en zijn status als een van de NL'se toptalenten was dat destijds ook te onderbouwen, alhoewel je natuurlijk beter niemand een toezegging kunt doen. (Ik kan me ook niet voorstellen dat daar geen bijzinnetje achteraan kwam: "als je blijft presteren".) Maar goed, we zijn een jaar verder, hij heeft weinig tot niks gepresteerd dit seizoen, en er zijn nogal wat talenten die hem inmiddels hebben overvleugeld, dus Mo zal zelf ook wel snappen waarom hij nu niet opgeroepen wordt.
+1/-0

5 weken geleden
Geef 'm twee vrijkaarten, kan hij naar het EK. Verder geen aandacht meer aan besteden aub.
+4/-0

5 weken geleden
Pff... Als dat is waarom hij alle foto's met oranje van z'n socials heeft verwijdert is het de grootste flapdrol ever en kan hij fijn het heen en weer genieten.
Mo is dus zielig als iemand zijn beloftes aan hem niet nakomt, maar het is wel dikke prima dat Mo zelf z'n beloftes aan PSV niet nakomt?

Daaaaaag!!
+4/-0

5 weken geleden
Die gaat straks voor een kleine bijdrage naar de nieuwe club van van Bommel en daarna de vergetelheid in. Zonde. Als wij Propper halen en van Ginkel, Gakpo, Madueke en Gotze blijven ook zie ik voor hem hier ook weinig perspectief meer. Schmidt is er ook wel klaar mee denk ik. Op inzet staat hij ook nog eens achter Mauro en Thomas. PSV is misschien wel beter af met zijn vertrek.
+1/-0

5 weken geleden
Kom nou, waar had Mo het recht vandaan om te denken dat hij het Grote Oranje zomaar zou halen? Eerlijk gezegt was de hype zo groot/Vet dat zowat iedereen verblind raakte, maar als iemand mij kan vertellen in hoeveel wedstrijden Mo het niveau gehaald heeft om Oranje te halen? Koeman deed die toezegging om zich in te dekken en in opdracht van de KNVB om een Zyech flatter te voorkomen, en dat heeft voor Mo's state of mind finaal verkeerd uitgepakt ook nog.
+2/-0

5 weken geleden
Aldus de televaag. Mo doet veel niet goed. Maar we kennen de televaag toch. Heeft Koeman of Mo dit bevestigd ?
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi