Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV aast op Oostenrijkse verdediger Phillip Mwene

20 mei 2021 22:37 - Kicker.de
Foto: Pro Shots

"PSV aast op Oostenrijkse verdediger Phillip Mwene; image source: Pro Shots

Volgens het Duitse Kicker heeft PSV interesse in Phillip Mwene, een 27-jarige verdediger. Mwene speelt nu nog voor FSV Mainz, maar heeft besloten om zijn aflopende contract bij de Duitse ploeg niet te verlengen. De Oostenrijker speelde nog geen interlands, maar behoort wel tot de voorlopige selectie voor het EK van komende zomer. Mwene kan zowel als rechtsback en als linksback uit de voeten.

Mwene kwam in 2018 van Kaiserslautern naar Mainz. Mede vanwege een zware blessure, waardoor hij ruim een jaar uit roulatie was, speelde hij tot nu toe 30 officiële wedstrijden voor Mainz. In het shirt van Kaiserslautern kwam hij in twee seizoenen tot 68 wedstrijden.

Update 22:37: Ook het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV interesse heeft voor Mwene.

Meer op Kicker.de
Discussieer mee op de forums


Tags

mwene mainz kaiserslautern fsv kicker oostenrijker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Denk dat ik wel mag zeggen dat ik veel spelers ken. Maar dit is echt iemand die ik dus absoluut totaal niet ken. Gratis is altijd goed, zeker als hij zowel links als rechts zou kunnen als back up. Hoop ook op ervaring zoals VGinkel, Ramalho, Propper en dergelijke. Maar ze moeten niet doorslaan en de fout maken zoals Feyenoord toen deed, toen ze allemaal dure jongens zonder restwaarde haalde zoals Makaay, Hofland, de Cler en van Bronckhorst.
+2/-0

5 maanden geleden
Nog nooit van gehoord. Nr 2 op het lijstje?
+3/-0

5 maanden geleden
Zou de database van de heer John de Jong soms gehackt zijn waarbij de zoeksleutels permanent zijn ingesteld op "aflopend contract" en/of "zwaar geblesseerd geweest"?
+4/-2

 
5 maanden geleden
Heb jij anders nog een zak geld liggen?
+6/-0

 
5 maanden geleden
Jahoor, net zoals dat bij sommige forumleden de setting "extreem zuur" en "bijzonder negatief" aanstaat wanneer er een aankoop is. Kennen we hem? De Jong heeft geen netwerk! Kennen we hem niet? Het is niks! Komt uit de koker van Schmidt!
+4/-0

MinoTauro (geschorst)
5 maanden geleden
Leuk om te weten voor Obispo dat PSV liever dit soort nobodys scout.
+1/-8

 
5 maanden geleden
Ja, want Obispo is inderdaad ook een back :slaap
+5/-0

 
5 maanden geleden
Precies @ricardo, Obispo speelt centraal, Mwene op links.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Het lijkt geen toeval dat PSV bij Mwene uitkomt, hij speelt nl. bij Mainz '05, daar waar het voor Jurgen Klopp en Thomas Tuchel allemaal begon. Daar begon het ook allemaal met het (gegen)pressing-voetbal in Duitsland.
Als je je verdiept in de speelwijze van de huidige trainer Svensson kom je daar toch ook weer op uit. Mainz speelt een heel apart spelletje gebaseerd op heel weinig balbezit, en snelle voortzetting waarbij de bal bijna altijd door het midden naar voren gaat. Er wordt met grote pressing-intensie gespeeld, precies wat Schmidt hier ook doet. Weliswaar niet in 4-2-2-2 maar meer in 3-4-1-2 als basis. Mwene speelt hoofdzakelijk als links hangende vleugelverdediger/middenvelder, net als hier Max en heeft een goede crosspass. Bij Mainz is zijn opdracht echter niet als opkomende vleugelverdediger te spelen. Hij lijkt me niet voor de basis, maar meer een back-up, die defensief sterker zou moeten zijn dan Max. Hoe goed hij werkelijk is, zou ik echter niet weten, maar qua eigenschappen lijkt hij op n 'defensieve Max'.
+8/-0

 
mesters79 (geschorst)
5 maanden geleden
Gewoon het eigen DNA spelletje spelen, IPV dat ingewikkelde voetbal waar je na 1 helft de pijp leeg is. Genoeg gezien dit seizoen. Na aankomend seizoen vertrekt Roger Schmidt toch, waarom alles overhoop halen!
+2/-3

 
5 maanden geleden
Ik ben ook erg benieuwd hoe er binnen PSV over het ‘post Roger Schmidt tijdperk’ wordt gedacht. Is zijn speelwijze die nieuwe norm voor de komende 10 jaar?
+1/-1

El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
27 jaar en speelde nog geen interlands. Nou nou, het zal me er Mwene wezen zeg.
+6/-0

 
mesters79 (geschorst)
5 maanden geleden
Neem aan voor de breedte?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hij is nu toch gewoon geselecteerd voor het Oostenrijks elftal? Dus of die wel of geen interlands op zijn naam heeft staan. Blijkbaar vinden ze hem in Oostenrijk toch goed genoeg voor een plek in de selectie van het nationaal elftal.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Het is alweer 20 jaar geleden dat het hek open ging. Het lijkt als de dag van gisteren. Ik zat voor de TV en de oneerlijkheid en onsportiviteit van zowel de tegenstander als scheidsrechter kwam tot een dusdanig hoogtepunt dat ik ontplofte en het publiek ook. Ik zat voor de TV te schreeuwen. Dat hek moest open. Ik herinner me nog de opluchting toen het open ging en de supporters het veld op renden om verhaal te halen. Ik herinner me ook nog de woorden van Evert ten Napel als commentator: "Het is heel erg wat PSV hier overkomt. Dit is een oneerlijke vrede van sport." Waterreus en Gerets die met gevaar voor eigen leven de woedende massa probeerden tegen te houden, terwijl ze diep van binnen begrip hadden voor hun gevoelens. Iconische wedstrijd.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dat staat mij ook nog wel in het geheugen. Ik zat in vak T destijds en zag een hoop mensen richting Z gaan. Stoer van Gerets om er gewoon te gaan staan. Heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat het niet escaleerde. Ik had toen al een hekel aan Mario Basler, maar na die tweestrijd tegen Kaiserslautern is dat alleen maar toegenomen. Nog erger dan een Mattheus of een van Bommel op het veld.

On topic. Zou mooi zijn als we een goede back-up zouden hebben voor Max. Nu is het elke keer puzzelen of schuiven met poppetjes als hij niet kan spelen. Aan de andere kant geeft dat ook een signaal naar de jeugd. Die zullen harder moeten werken en het niveau moet daar van omhoog. @Robmeister, eens. Van Dijk is ook pas laat bij Oranje gekomen en nu een dragende kracht. Geeft aan dat het geen koekenbakker is.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Mario Basler stond als eerste weer in de spelerstunnel aangezien hij ook degene was die de supporters op Oost aan het provoceren was na zijn benutte penalty en daarna van Bommel zijn tweede gele kaart aannaaide.
Voor het hek open ging, was er al 1 over dat verschrikkelijke hek met prikkeldraad geklommen trouwens, maar die werd nog door Waterreus weggestuurd.
Lopez Nieto was de scheids destijds als ik het me goed herinner.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat herinner ik me ook nog goed, woest was ik en vond het wel mooi dat de Oost verhaal ging halen; om vervolgens direct te denken: oh kloten, dit gaat PSV misschien schorsing opleveren.

Die aktie van Waterreus & Gerets was heldhaftig en het waren precies de goede om die opgefokte menigte tot bedaren te brengen... zeker legendarische avond, met zure afloop overigens.
Het jaar erop moesten we naar de Gelredome als straf, die mild uitviel door het optreden van Waterreus en Gerets!
+1/-0

5 maanden geleden
Gaat richting Duits georiënteerde verdediging en middenveld (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk). Een blok met longen en benen die niet zeuren maar lopen, waar niet tegenop te lopen is en je niet zomaar doorheen komt. En dan alles meer dan dubbel bezet omdat je er veel nodig hebt als je lang op 3 fronten wil meedoen. Dat is de middellange strategie.
+4/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Voor wat betreft verdere versterkingen, ja hoewel Pröpper Nederlands is; denk niet dat Schmidt Gakpo gaat inwisselen😐

Ik denk prima zaak, we hebben kracht en ervaring nodig, mn achterin
+1/-0

killermfc (geschorst)
5 maanden geleden
Wer? Nie von gehört.

Maar goed, dat is natuurlijk geen criterium. Wat mij wel zorgen baart is dat Herr Schmidt weer volledig carte blanche lijkt te krijgen. Bij slechte resultaten is over het algemeen de trainer het spreekwoordelijke haasje, "want je kan moeilijk een heel elftal ontslaan", in dit geval blijf je dan met een halve ploeg door Roger gehaalde spelers achter.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Het is niet enkel Schmidt die bepaalt wie er komt. Geldt ook voor De Jong trouwens en dus heb je dit verhaal altijd, welke coach er ook zit en/of vertrekt.
+2/-0

5 maanden geleden
Gezien het aantal tegengoals die seizoen is verdediging inderdaad prio 1.daarnaast goede middenvelders maar die komen er ook aan.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.864 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgetroefd awaydays benfica boomertje clown doan drommel eredivisie feyenoord gakpo ginkel gotze hansie ingewikkeld izecson kraaij maalderink madueke moe mwene oorlog registratie sangare schmidt sparen teze vertessen vinicius yassera zahavi