Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Vrouwen kansloos voor titel na nederlaag in Amsterdam

23 mei 2021 16:23
Foto: Pro Shots

PSV Vrouwen kansloos voor titel na nederlaag in Amsterdam; image source: Pro Shots

PSV Vrouwen is zondag onderuit gegaan op bezoek bij Ajax. Het duel in Amsterdam eindigde in een 3-2 nederlaag. Vroeg in de tweede helft zorgde Joëlle Smits voor het eerste Eindhovense doelpunt, terwijl diep in blessuretijd Kyah Simon ook scoorde. Door de nederlaag maakt de ploeg geen kans meer op de landstitel. FC Twente won in eigen huis namelijk met 1-0 van ADO Den Haag en is niet meer te achterhalen.

Volgende week zondag wordt de competitie afgesloten in het Philips Stadion tegen FC Twente. Op zaterdag 5 juni wordt in het stadion van Almere City de bekerfinale tussen ADO Den Haag en PSV gespeeld.

Stand kampioensgroep Pure Energie eredivisie vrouwen

1.FC Twente5 - 29 pt - (7-3)
2.PSV5 - 25 pt - (14-8)
3.Ajax5 - 22 pt - (7-8)
4.ADO Den Haag5 - 11 pt - (3-12)




Tags

ado twente titel bekerfinale eredivisie joelle kampioensgroep kyah landstitel simon smits

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Op Aja tv zonder geluid gekeken naar PSV. Waarom was het niet te zien bij PSV tv? FcT terecht kampioen, is het beste team bij de vrouwen. Complimenten voor Ado dat er alles aan gedaan heeft terwijl er voor hun geen belangen meer waren. Mocht PSV volgende week verliezen van FCT en Aja wint van Ado dan is er zelfs geen CL voor PSV. Genoeg om volgende week nog voor te voetballen.
+1/-0

 
Valt wel mee. Doelsaldo is leidend bij een gelijke stand en dat is ruim in het voordeel van PSV
+1/-0

 
2 jaar geleden
Omdat Ajax zelf uitgeschakeld was voor titel daarom geen live uitzending. Snap je het nu nog niet?? Hahah. Maar goed mochten ze wel gewonnen hebben vandaag denk ik dat Twente het volgende week wel geklaard had. Zijn terecht de kampioen. Sterk 11tal.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb de wedstrijd via dezelfde stream van Ajax.tv gekeken. Zowaar lange tijd nog mét geluid. Na die 2-1 van "Jolly Jumper" kon ik het echter niet langer aanzien.

Voor wat betreft CL hoef je volgende week niet in de problemen te komen. Een punt is al genoeg. Al zou ik het er maar niet op aan laten komen. Zelf wonnen wij ook vorige week met 6-2 van ADO. Wél sneu dat die 1-0 van FC T vlak voor tijd viel.

Dan maar runner-up en over 2 weken in Almere opgaan voor de beker. Ditmaal verwacht ik niet dat het 6-2 gaat worden tegen ADO, maar PSV is wél favoriet. Ondanks alles.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Jolly Jumper" is inderdaad heel respectvol :denk
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vergelijk valide vrouwen tenminste niet met gehandicapten. Niks ten nadele overigens van laatstgenoemden.
+1/-0

2 jaar geleden
Absolute wanprestatie.

(later meer)
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon niet bestand tegen de druk om voor het kampioenschap te spelen. Verder 2 doelpunten wel erg makkelijk weggegeven net als tegen FCT uit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Daarom is Twente verdient kampioen. Voor de 7!! Keer
+1/-0

 
KatC (geschorst)
2 jaar geleden
Gewoon stoppen met die onzin. Dat vrouwenvoetbal is niks en het wordt nooit wat.
+8/-8

 
2 jaar geleden
Als je iemand zou zeggen dat het een paralympische sport is geloven ze het ook meteen
+8/-6

 
2 jaar geleden
Slechts een klein beetje seksistisch maar hoor, hahaha, maar ik kan het hebben hoor. Ik sta anders in het leven. Meer respectvol.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Zoals over van Bommel, Mo en John de Jong?
+7/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Je moet respect natuurlijk wel verdienen hè.

Waarmee ik mijzelf enigszins tegenspreek, want in dat geval heeft mijn beste KatC natuurlijk wel een punt. De PSV-vrouwen hebben het op dé belangrijke momenten weer volledig laten afweten. Mooie praatjes na een thuisoverwinning op Ajax, maar het vervolgens waarmaken is het volgende. Zéér teleurstellend.

Vooral de uit het buitenland teruggehaalde routiniers als Mandy & Sari zakten volledig door het ijs. Met name laatstgenoemde. Blunderde zij onlangs opzichtig 2x tegen FC Twente. Vandaag ging zij bij een hoekschop nota bene volledig de mist in en sloeg ze de bal in het eigen doel. Die 3 joekels van blunders kostten je dus gewoon wél de landstitel.

Nóg een geluk (bij een ongeluk) dat ik (nog) geen kaartje had aangeschaft voor de "kampioenswedstrijd" tegen FC Twente. Zou ongetwijfeld hoog in het lijstje slechtst bestede €5 terecht zijn gekomen!
+6/-2

 
2 jaar geleden
Ik heb in tegenstelling tot het optimisme bij PSV voor deze wedstrijd gewacht met het kopen van een kaartje voor PSV-FCT.Geen spijt van deze beslissing. Het verschil in doelsaldo is +7 in het voordeel van ONS PSV. Een dikke overwinning van Aja tegen Ado en een nederlaag van PSV tegen FCT kan die 2e plaats alsnog in gevaar brengen. Zou helemaal in dit seizoen van PSV vrouwen passen. En de beker is ook nog niet zomaar gewonnen. Een beetje pessimistisch maar daar geven ze bij PSV wel aanleiding toe.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Jouw pessimisme in deze is uiterst plausibel en het optimisme van PSV derhalve ongegrond. Helaas. Het is niet anders.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Parodie op voetbal. En nou mogen die vrouwen ook nog meedoen met herenteams op 3e klasse niveau geloof ik... jonge jonge. Die vrouwen die daarmee mee denken te kunnen draaien pissen ook wel staand heb ik t idee. Waarom toch zó doorschieten in 'gelijkheid' ??? Afschaffen dat vrouwenvoetbal, wie doe je er een plezier mee ? Mij niet in ieder geval, hoewel het meestal wel lachwekkend is.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Niet kunnen kijken, maar net samenvatting gezien: dat is enorme blunder van Sari, met al haar ervaring is dit eigenlijk onacceptabel voor een voormalig beste keeper vd wereld...

Zwaar teleurstellend dit, zeker na vorig jaar ook frustrerend (in gewonnen positie stil gelegde competitie), maar PSV moet gewoon doorgaan op deze voet, dan komt vanzelf de beloning; aan de top tranfers van Nouwen en Smits kan je aflezen dat de vrouwen van PSV ook nationale top is, nu wel de beker pakken...
+1/-0

2 jaar geleden
He, wat vervelend nou.

Al wint Ajax het 20 keer achter elkaar, ik zal er niet van wakker liggen. ;)
+5/-2

 
2 jaar geleden
ik heb hetzelfde Daguardo. Zal eens een keer potje kijken. Wie weet zit er 1 speelster bij die me een leuke droom bezorgt.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Nou, nog geen kilo tiet het hele elftal samen. Daar ga ik niet voor kijken.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Beetje sneue reacties allemaal. Als ze in Amsterdam hadden gewonnen hadden jullie stuk voor stuk voor de buis gezeten en waren het allemaal "onze" meiden. Ze staan voor PSV en dat verdient respect. En al is het nog niet waardig genoeg om de CL te winnen, wat maakt het uit. Het wordt met het jaar beter en dit jaar waren we heel dicht bij. Alleen wat plankenkoorts, waar Twente veel meer ervaring heeft op dat vlak. Als ze een keer de titel pakken dan weten ze wat het is en heb je kans dat ze de voornaamste kandidaat gaan worden voor elke titel.
+4/-0

2 jaar geleden
Het is echt pijnlijk om te zien hoe ontzettend slecht Van Veendendaal is geworden. Niet alleen maar slecht ballen tegenhouden, maar nu zelf veroorzaken van doelpunten. snel een andere keeper halen
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kom op het is nooit om aan te zien geweest kan niet begrijpen dat er naar gekeken wordt het moet weer verplicht door ons strot geduwd worden maar als iedereen gewoon eerlijk is dan zeggen we gewoon dat het niet om aan te ogen is maar ja lekker blijven uitzenden kijken als het achter een decoder komt wat we het waard vinden 1,50 per maand voor het idee om ze te matsen
+1/-0

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot soccernews tuchtcommissie vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage