Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint in tweede voorronde Champions League na Europa League-winst Villarreal

26 mei 2021 23:56
Foto: Pro Shots

PSV begint in tweede voorronde Champions League na Europa League-winst Villarreal; image source: Pro Shots

Omdat Villarreal woensdag beslag wist te leggen op de Europa League zal PSV komend seizoen al in de tweede voorronde van de Champions League aan het Europese avontuur moeten beginnen. De heenwedstrijd zal worden gespeeld op dinsdag 20 juli of woensdag 21 juli, terwijl de return een week later plaats vindt.

PSV zal tijdens de loting, die op woensdag 16 juni al wordt verricht, een geplaatste status krijgen en kan hierbij gekoppeld worden aan Rapid Wien, Galatasaray of Midtjylland. Tegen Rapid Wien en Galatasaray werd al vaker gespeeld. Zo werden beide teams verslagen in het gouden seizoen 1987/1988, terwijl Rapid Wien in het seizoen 1955/1956 de allereerste tegenstander ooit was in Europees verband.

Om uiteindelijk in de groepsfase van de Champions League te kunnen komen, zal de ploeg van Roger Schmidt uiteindelijk drie voorrondes moeten zien door te komen. De loting voor de derde voorronde zal worden verricht op maandag 19 juli, dus voordat de tweede voorronde is begonnen weet PSV al welke tegenstander in de derde voorronde zal wachten als PSV daar weet te komen. Tijdens die loting zal PSV wel een ongeplaatste status krijgen en daarom zal het Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco of Celtic kunnen treffen. Net zoals PSV zal ook Celtic uitkomen in de tweede voorronde. Indien PSV tijdens de loting wordt gekoppeld aan Celtic en de Schotten niet door de tweede voorronde weten te komen, zal PSV de ploeg treffen die de nummer twee van Schotland uit wist te schakelen. Tijdens de loting zal daarom ook 'Winners of match involving Celtic' op het bekende papiertje staan.

De vierde voorronde is vrijwel hetzelfde verhaal. De wedstrijden van Shakthar Donetsk en Benfica hebben de geplaatste status, terwijl de andere twee wedstrijden een ongeplaatste status hebben. Daarbij is nog wel de complicerende factor dat clubs uit Oekraïne en Rusland elkaar niet kunnen treffen vanwege de politieke spanningen tussen beide landen. Indien Spartak Moskou in de derde voorronde wordt gekoppeld aan AS Monaco of de wedstrijd van Celtic, staat op voorhand ook al vast welke wedstrijden in de vierde voorronde aan elkaar gekoppeld worden. De loting voor de vierde voorronde zal dan puur nog gaan over wie als eerste thuis en uit moet gaan spelen.

Als PSV in de derde of vierde voorronde van de Champions League wordt uitgeschakeld wacht de groepsfase van de Europa League. Indien het in de tweede voorronde echter mis zou gaan, moeten er nog wel voorrondes gespeeld worden. In de derde voorronde van de Europa League wacht dan Jablonec, St. Johnstone of Anorthosis Famagusta, terwijl in de laatste voorronde ook nog Fenerbahce, Zorya Luhansk, Antwerp, Sturm Graz of Randers verslagen moet zien te worden om uiteindelijk in de groepsfase te kunnen komen.

Verliest PSV ook direct in de derde voorronde van de Europa League is het Europese avontuur nog niet meteen voorbij. Het zal dan namelijk instromen in de laatste voorronde van de Conference League, het toernooi wat vanaf komend seizoen voor het eerst plaats zal vinden. Tijdens de loting daarvan zal PSV sowieso een geplaatste status krijgen. Omdat vrijwel alle teams in de voorronde van de Conference League een of meerdere voorrondes moeten spelen om in de laatste voorronde uit te kunnen komen, zijn er op voorhand enkele tientallen tegenstanders die getroffen kunnen worden. Zou PSV in de vierde voorronde van de Europa League komen en daarin worden uitgeschakeld gaat de ploeg naar de groepsfase van de Conference League.

Mocht PSV uiteindelijk de groepsfase van de Champions League halen staat al vast dat het tijdens de loting in pot 4 terecht zal komen vanwege het lage coëfficiënt. Als PSV in de groepsfase van de Europa League terecht komt, zal het tijdens de loting in pot 2 zitten. Afgelopen seizoen zat PSV nog in pot 1, maar vooral omdat het aantal deelnemers van de groepsfase van de Europa League van 48 naar 32 clubs is verkleind zal PSV net buiten die eerste pot vallen. Als het de groepsfase van de Conference League wordt zal PSV wel in pot 1 zitten tijdens de loting.

Tags

voorronde celtic conference rapid villarreal wien benfica donetsk galatasaray monaco voorhand allereerste anorthosis antwerp coefficient complicerende factor famagusta fenerbahce graz heenwedstrijd involving jablonec johnstone luhansk match midtjylland oekraine papiertje randers roger rusland schmidt schotland shakhtar shakthar spartak sturm verkleind winners zorya

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Wel een leuke penalty serie, en op basis van afgelopen seizoenen in europa hebben we niks te klagen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens, Muzzy, mooie serie, miste bijna mijn laatste bus, hahaha, ik had wél een akelig déjà vu met Atlético-PSV... Luciano Narsingh.
+3/-0

3 maanden geleden
Niks aan het handje. Eerst lekker warm draaien tegen een minder team en dan erop met al een paar wedstrijden in de benen. Kom op. Het is hun vak !! En als ze van dat mindere team al niet kunnen winnen kunnen ze het al helemaal niet tegen een gelijkwaardig team. Nu kan Schmidt bewijzen dat hij alles onder controle heeft.
+7/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer, maar dat extra wedstrijdje kunnen we inderdaad ook als een voordeel zien. Er zijn weer nieuwe spelers en Schmidt wil de tactiek misschien ook weer wat gaan aanpassen. Dat zal allemaal wel weer tijd nodig hebben, waardoor we hoe dan ook weer niet op ons best zullen zijn. De voorbereiding wordt ook alleen maar korter als we later zouden beginnen.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal met je eens, als je de 1e ronde niet doorkomt heb je niets in Europa te zoeken. Buiten dat, het is toch mooi dat n relatief kleinere club de EL wint. Al die superblije gezichten bij Villarreal, prachtig toch?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Stop de perzen. Wij zijn het zowaar met elkaar eens!

Aanvankelijk achtte ik het ook beter indien Manchester United zou winnen, maar gedurende de wedstrijd gunde ik het de Gele Onderzeeër meer & meer.

En willen wij de groepsfase CL halen, iets waar ik momenteel een hard hoofd in heb, is die 1e voorronde de makkelijkste, herstel minst moeilijke.

Anyway het is niet anders. We zullen het ermee moeten doen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens!

De voordelen:
- club hoeft geen voorbereiding in elkaar te draaien, dat doen ze in Nijon;
- we hebben nog meer aan onze all-in SCC;
- punten scoren voor onze coëfficiënt verzekerd; want verlies is het tot tweemaal toe opnieuw proberen in een "lager" toernooi.

Wel vind ik het (had Abcoude-Noord ook 3 jaar terug) vrij bizar dat de Nederlandse nummer 2 DRIE voorrondes moet overleven en de nummer 4 van de toplanden rechtstreeks geplaatst is. Het is de tijd waarin we leven, klagen heeft ook geen zin, maar blijf dat absurd vinden.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Galatasaray, rapid Wien, of midjiland.. noem dat maar rustig beginnen
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Die zeggen hetzelfde over PSV, rustig beginnen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Elke tegenstander is een zware in de voorronde. Ligt ook wat er komt en vertrekt. We zullen zien. Maar je hebt 3 tornooien om je je te plaatsen. Zal hopelijk toch wel lukken . Min EL
+1/-0

3 maanden geleden
Dit past precies in ons seizoen. Alles zit tegen. Naja, bijna alles.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dat is een nieuw seizoen.. frisse start!

rapid Wien of midjyland met alle respect als ze dat binnen psv spannend vinden dan kunnen ze beter ophouden. Als je die tegenstanders niet kunt verslaan heb je niet eens iets in de EL te zoeken, maar staan in dr CL.

Laten we hopelijk Rapid Wien loten, misschien dat PSV dan eindelijk de tip: Yusuf Demir eens serieus neemt.
+2/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Kut

AANVULLING na nachtje slapen: voor PSV dan die eerste opmerking.

Kortom Uitermate Terecht dat een kleine club wint van je meglomane Man United; prettig om te weten dat het nog steeds kan, dat moet voor PSV eigenlijk toch ook bemoedigend zijn...

Enfin we gaan t zien; goed dat ze al volop met tranfers bezig zijn!
+2/-1

3 maanden geleden
Dat wordt op tijd de selectie rond hebben dan!
+1/-0

3 maanden geleden
Moest PSV hier ook al een plan B voor hebben? Kom op je kan de eerste wedstrijd zien als een vervolg op de voorbereidingen met belang, de eerste grote test van het seizon.
+2/-0

michelos (geschorst)
3 maanden geleden
Die De Gea, als die 3 slakken moet vangen ontsnappen er 2.
+8/-0

 
3 maanden geleden
Solskjer: wanne kut keeper hebben wij toch
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
No sweat broeders. De hele Europese top 100 bibbert van het idee dat de Pressing Sport Verein onder aanvoering van Herr Dokter Roger Schmidt zo vroeg instroomt. Met de bekende 2 vingers in die nase stormen we de Champions League in op jacht naar de schat.
+4/-7

 
3 maanden geleden
Die hele CL kunnen ze schriftelijk af doen.
+2/-0

3 maanden geleden
Het is niet anders... Wellicht dat er wel het een en ander nog veranderd als de UEFA echt besluit om Juve, Barca en Madrid uit te sluiten van deelname aan de Champions league. Maar of dat ooit zo ver komt, ik betwijfel het!
+1/-0

3 maanden geleden
Mooi kl*te resultaat.
Finales zijn wel vaker niet om aan te gluren, maar deze was wel erg met 3 schoten tussen de palen in 120 minuten voetbal.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Maar de reeks daarna maakte wel iets goed toch? Zelden zoveel goed ingeschoten penalty's gezien. Een dat ene voetbal cliché dat een keeper alleen maar iets te winnen heeft bij een strafschoppenserie kan nu ook de prullenbak in. Die de Ghea heeft er nu 36 op rij om zijn oren gekregen, daar zou zelfs Cilissen wakker van liggen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Een penaltyreeks is altijd wel spannend, maar die maken die 120 minuten daarvoor niet helemaal goed. Hij had trouwens beter een van Gaaltje kunnen doen en die Henderson erin kunnen zetten: die pakte tot nu toe 8 van de 19 penalties tegen hem. Welliswaar op een lager niveau, maar je maakt nog altijd meer kans dan met de Ghea, want dat leek echt nergens op.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Echt he!

Ik dacht op een gegeven moment; keepers eruit, we gaan latje trappen!
Maar ze mochten er even later ook echt uit..
+2/-0

3 maanden geleden
Van de Bank weer 120 minuten gespeeld. Die kan Frons mooi optellen bij die 4000!
+15/-1

3 maanden geleden
Nou nou ... volgende keer toch maar beter 3e worden in de competitie??
+1/-2

3 maanden geleden
Al heel wat Europese tripjes op mijn naam staan. 1 ontbreekt er nog, Celtic. Boven aan de lijst, al jaren. Zou het er dit jaar dan eindelijk van komen? En zo ja, mogen we er dan ook naar toe....
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja daar heb je mooi punt - om naar uit te kijken - lijkt me ook heel speciaal...
+1/-0

3 maanden geleden
Ajax begon in 2018/2019 ook in de tweede voorronde na een tweede plaats in de Eredivisie en we weten allemaal waar dat is geëindigd. Dit kunnen wij ook!
+5/-0

3 maanden geleden
Het zal niet vaak voor gekomen zijn dat een keeper, De Gea, meer ballen mist dan dat hij er stopt...

We moeten er als PSV mee dealen; een voorbereidingsprogramma is al voor je bepaald na de loting, we hebben nog meer aan onze all-in SCC en kunnen aan de coëfficiënt werken. Hoe dan ook, want we schuiven steeds een toernooi op naar beneden mochten we verliezen. Louter voordelen dus #omdenken

Al had ik graag gezien dat United had gewonnen hoor!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je zag het aankomen dat juist hij ging missen. Hij gedroeg zich als een clown in het doel, steeds weer wat anders proberen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als zak aardappelen naar de grond... totaal geen overtuiging; als hij 3 x was blijven staan, had hij t verschil ook kunnen maken, in positieve zin.

Helaas kreeg ik n Isakson deja vu...
+1/-0

3 maanden geleden
Alsof ik gisteren PSV zag voetballen zeg. Hoop zinloos getik en bijna geen kansen. Die extra wedstrijden zie ik maar als toevoeging van de voorbereiding aan het seizoen. Met onze ambities moet die 2e voorronde wel te doen zijn. De derde ronde lijkt me al een onmogelijke opgave, Benfica, Celtic, Shaktar, Monaco. Allemaal inmiddels 2 maten te groot voor PSV, of er moet een wonder gebeuren, maar die aanzet heb ik ondanks de verbeteringen afgelopen seizoen nog niet gezien. CL is het belangrijkst qua geld, maar lijkt totaal niet realistisch, conference league lijkt het meest ideaal om wat op de coëfficiënten lijst te stijgen door wat Europese wedstrijden te winnen. Ik laat me graag verassen door de nieuwe versterkingen en Schmidt. In ieder geval is 1 van de drie toernooien een must.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal eens. CL is financieel leuk en voor de affiches, maar ik zit echt niet te wachten om plichtmatig te worden weggespeeld door Bayern, Juventus of PSG. En dan kunnen we kijken naar ajax, maar die zijn in dat opzicht volwassener dan wij. Europa league kan kleurloos zijn, maar na de poulefase erg leuk wat mij betreft.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ajax heeft afgelopen jaar ook enkel maar van Midjeland gewonnen in de CL. Vorig jaar ook groepsfase exit, maar wel vaak derde op dat ene uitzonderingsjaar na, waarin ze er net als ons tegen Tottenham uitvlogen. De gaten zijn enorm en je moet gewoon heel veel mazzel hebben met de loting. Net ff een ploeg uit vorm en een gelijkwaardige/iets mindere. Maar goed eerst maar eens halen.
+1/-0

3 maanden geleden
Heb ook weinig met Man. Utd, dus op zich mooi dat een kleinere club wint. Maar wel minder voor PSV.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik zat gisteren ook te hopen op Man Utd, terwijl mijn voetbalhart eigenlijk voor Villareal was. Eigenlijk is het schokkend om te zien dat de nummer 7 van Spanje gewoon een goeie ploeg is die het een topclub als Man Utd. heel moeilijk kan maken en een Europese finale kan winnen, terwijl wij als club met de ambitie tot de top 32 te horen er 4 om ons oren krijgen als we een potje in Griekenland moeten voetballen.

Het PSV van dit jaar zou nooit dit voorronde-traject voor de CL overleven. Die eerste ronde spelen we in mijn ogen tegen "vergelijkbare teams" waar je van kan winnen en van kan verliezen. Maar tegen teams van het kaliber Shakthar, Benfica of Monaco moet je echt goed zijn.

Op de enorme hoeveelheid CL-knaken na die plaatsing voor de groepsfase oplevert, denk ik overigens dat het sportief gezien veel leuker is om groepsfase EL of Conference League te spelen. Dan heb je tenminste nog iets te winnen. In plaats van dat je tegen Paris SG, Dortmund of Liverpool 2x 90 minuten lang de bus parkeert en probeert te counteren.

Het feit dat PSV nu al druk bezig is met het aantrekken van verstrekingen, geeft me in ieder geval vertrouwen dat we straks in juli met een representatief elftal aan de start staan van de wedstrijden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een groepsfase gaan bereiken en de kans lijkt mij het grootst dat dat de groepsfase EL wordt.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal NIETS aan toe te voegen; in een CL-poule halen we hooguit 3 punten (het was al lastig als groepshoofd, maar in pot 4 ben je gedoemd...).

Laten we dus die 2e voorronde in ieder geval overleven, dan hebben we groepsfase EL in de pocket en is de rest pure bonus.

Alleen vergeten we wel één ding; we weten ook niet hoe Celtic, Donetsk, Monaco enz ervoor staan in augustus. Die hebben natuurlijk wel vergelijkbare problemen te managen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Buiten dat laatste: PAOK Saloniki schakelde vorig jaar Benfica uit voor de CL... dat kon ook niemand voorzien; oftewel niet te gauw doemdenken!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Benfica was het afgelopen jaar ook niet zo sterk als we ze soms gezien hebben de laatste 15 jaar. Ze zijn ook niet voor niks 3e geworden in de competitie op een behoorlijke achterstand op kampioen Sporting. PAOK daarentegen speelde vrij aardig, getuige ook hun 4-1 overwinning op ons, ook al waren ze zeker ook kwetsbaar.

PSV is tegen clubs als Monaco, Benfica, Shaktar, Genk etc. zeker niet bij voorbaat kansloos. Maar je elftal zal wel goed in elkaar moeten zitten om op dat niveau prestaties te leveren. En PSV zat in mijn ogen het afgelopen seizoen niet goed genoeg in elkaar om in grote wedstrijden goed genoeg te zijn.

Daarom is het zo belangrijk om door te selecteren deze zomer. Afscheid te nemen van spelers die niet goed genoeg zijn en deze te vervangen door enkele nieuwe spelers die hopelijk meer kwaliteit brengen. Als de geruchten kloppen en PSV daadwerkelijk jongens als De Jong, Pröpper en Van Ginkel aan de selectie wil toevoegen, dan heb ik er vertrouwen in dat er volgend seizoen wél een elftal staat wat topwedstrijden kan winnen. Of je in juli en augustus dan al goed genoeg bent, is even afwachten. Maar met een beetje geluk en wat mooie transfers zijn we niet kansloos om de groepsfase CL te halen. Maar sportief gezien zou ik heel snel vrede hebben met een poulefase in de EL...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb daar steeds meer vertrouwen in, wij zijn PSV!
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci