Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Phillipp Mwene tekent bij PSV

1 juni 2021 10:12 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Phillipp Mwene tekent bij PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV de komst van Phillipp Mwene bevestigd. De Oostenrijkse vleugelverdediger heeft een contract tot de zomer van 2024 getekend. De 27-jarige Mwene komt transfervrij over van 1.FSV Mainz 05. Eerder speelde hij voor Austria Wien, VfB Stuttgart en 1.FC Kaiserslautern.

Technisch manager John de Jong is blij met zijn komst. "Wanneer je een selectie samenstelt zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten. Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel rechts als links in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan", aldus De Jong. "Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa."

Zelf kijkt Mwene er naar uit om bij PSV aan de slag te mogen gaan. "De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed. Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit", zo geeft hij aan. "PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club."

Meer op PSV.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

mwene phillipp jong mainz austria bloei fsv kaiserslautern multifunctioneel nagenoeg samenstelt stuttgart titel trainingsfaciliteiten varieren vfb vleugelverdediger wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Welkom en naar mooie betere tijden...
+4/-0

2 weken geleden
Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles in Bundesliga gespeeld en ziet ernaar uit om bij PSV te komen spelen... klinkt aardig paradoxaal, naar mijn mening.
+5/-0

 
2 weken geleden
Als hij in Duitsland blijft ballen, gaat hij nooit een prijs pakken. Die kans is bij PSV toch wel aanzienlijk groter én hij speelt (normaal gesproken) Europees.
+5/-0

2 weken geleden
Als we al blij moeten zijn met spelers van het niveau Mainz dan zijn we nog dieper gezakt dan dat ik dacht.. Ook al is hij voor de breedte gehaald. Althans dat mag ik hopen..
+3/-10

 
2 weken geleden
Angelino kwam van het gedegradeerde NAC, om er maar één te noemen. En ja, hij was van Man Sjitty, maar waar iemand afgelopen seizoen gespeeld heeft wil niet veel zeggen zo is gebleken.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Technisch manager John de Jong is blij met zijn komst. "Wanneer je een selectie samenstelt zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten."

Persoonlijk zou ik helemaal niet voor een mix willen gaan, althans niet in eerste instantie. Je vraagt eerst aan de trainer welke speelstijl hij wil (daar wordt op dit moment nog steeds over nagedacht als ik het goed heb begrepen, het begint op een gebed zonder einde te lijken) en op basis daarvan koop ik zoveel mogelijk gespecialiseerde spelers in. Dat je daarnaast nog wat "mix" bijkoopt is okay voor de samenhang binnen het elftal.
+2/-0

2 weken geleden
Azijn in de aanbieding deze week?
Iemand ook in staat om de speler te beoordelen? Of beoordelen we op “gevoel”?
+15/-0

 
2 weken geleden
Nou als er iemand de afgelopen jaren niet uitblonk in het juist beoordelen van spelers is het "onze" td wel.
+2/-6

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden
Grappig inderdaad. Sommigen zeggen ‘goede’ transfer terwijl anderen hun twijfels hebben. Persoonlijk heb ik weinig zinnigs over hem kunnen vinden. Ervaring in de Bundesliga zegt me weinig. Max had dat ook maar heeft het tegen sterkere tegenstanders verdedigend echt heel erg moeilijk. We gaan het zien. Succes bij de mooiste club van Europe. Immer das gas rauf
+3/-0

 
2 weken geleden
Er valt inderdaad niks van te zeggen. Baumgartl heeft 86 wedstrijden Bundesliga ervaring...
+4/-0

2 weken geleden
Waarom denken zoveel mensen dat John de Jong de spelers kiest die aangekocht worden? Mij lijkt de werkwijze dat een trainer vraagt en dat de TD gaat kijken of die speler te halen is. En zo niet, welke haalbare alternatieven hij ziet. Vervolgens wordt dat weer doorgenomen met de trainer. In mijn ogen dus onzin om miskopen alleen op het conto van De Jong te schrijven, hij gaat aan de slag met de wensen van de trainer. En zelfs als hij zelf spelers aandraagt: dan nog zal de trainer die moeten willen.
Wat deze aankoop betreft: geen idee of hij ons elftal (veel) sterker maakt. Gelet op zijn historie verwacht ik wel dat hij probleemloos mee kan bij ons. Maar goed, dat heb ik wel vaker gedacht, hahaha. Wij zijn echter niet in de positie om gearriveerde spelers van topclubs te halen (als die zelf al naar PSV/Eredivisie zouden willen). Wellicht wordt het een positieve verrassing, en nog transfervrij ook.
+3/-1

 
2 weken geleden
Denk dat het eerder andersom is. Trainer heeft een bepaalde speelstijl, scouts kijken welke spelers binnen het profiel passen, TD kijkt welke haalbaar/mogelijk zijn en vervolgens wordt de mening van de trainer gevraagd over de mogelijkheden. Als trainer kan je je toch moeilijk ook constant bezig houden met alle scouting en TD werkzaamheden.

Denk overigens wel dat een trainer weleens spelers oppert waar vervolgens verder naar gekeken wordt door de scouting/TD. Ik kan me niet voorstellen dat Götze zomaar uit de koker van onze scouting en TD is komen rollen. Verder lijkt het mij niet de taak van de trainer om alle transfermogelijkheden bij te houden, daar heeft hij de tijd helemaal niet voor en is geen taak voor één persoon.
+1/-0

2 weken geleden
"Nagenoeg alles"

20 van de 34 wedstrijden, dat is iets meer dan de helft.
De seizoenen daarvoor speelde hij "nagenoeg" niets.
+2/-1

 
2 weken geleden
John de Jong deed een Frank de Boertje dus, haha
+3/-0

 
2 weken geleden
Hij was eind 2020 geblesseerd. Na zijn blessure heeft hij sinds januari bijna alles gespeeld.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Een aantal spelers zonder restwaarde kopen is prima. Van zowel de aankopen als de targets (waarvan wij weten) wordt mogelijk alleen Drommel meer waard.
We zullen echter (en dat was ook eerder aangegeven na de beloofde miljoenen) moeten investeren in jeugd en toekomst. Ik ga er voorzichtig vanuit dat ook dit nog zal gebeuren dit seizoen. Nu presteren is leuk. Al zal het de komende weet-ik-hoeveel jaar een flinke klus worden om Ajax geen kampioen te laten worden. Ik word er moedeloos van dat we altijd maar weer in 'geldnood' zitten. Investeer, voor nu, maar toch zeker ook later.

Ondanks dat deze speler mij een prima back-up lijkt, zie ik zeker als back-up liever jeugdig talent.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik neem aan dat er wel een lijstje is, maar we zijn nu nog niemand kwijt en via de jeugd en einde huur zelfs nog wat erbij. Op rechts krijgt Sambo misschien de voorkeur als backup. Zelfs al lijken Malen en Dumfries klaar hier, ben je daar nog niet zeker van. Als je dan alvast iemand haalt wordt de onderhandelingspositie niet beter.

Als we nu al voor weinig spelers halen die er al zijn, en de selectie "compleet" is, hebben we het straks makkelijker om eventuele vertrekken op te vangen.
+1/-0

2 weken geleden
Transfervrij, kost dus niets ! Kan nooit kwaad dan als extra backup voor de backs? Slim handelen daar gaat het in deze tijd om. Barcelona handelt nu ook alleen maar met transfervrije spelers tot nu toe.
Als we hier Propper, Van Ginkel, en misschien Berghuis nog aan kunnen toevoegen? Dan zijn we gewoon veel sterker dan afgelopen seizoen, met name op middenveld.
Dan weer gewoon 4-3-3 gaan spelen met van Ginkel, propper en Gotze op middenveld.
Voorin met Gakpom, spits en madueke? Dan zijn we veel beter....
+5/-0

 
2 weken geleden
En waar zet je dan Berghuis? :-)
+1/-0

 
2 weken geleden
Transfervrij kost niets is een grote misvatting. Spelers krijgen een "tekenbonus", makelaars een "fee", speler krijgt een X-aantal jaar salaris. Natuurlijk, je bespaart de transfersom uit maar het totale kostenplaatje van een speler bestaat uit veel meer dan dat.

Ik had nog voor de interesse van PSV nooit van deze man gehoord. Gezien het feit dat hij 27 is en nog nooit echt iets noemenswaardig heeft gepresteerd, zijn mijn verwachtingen niet heel hoog. Echter, zoals ook anderen aangeven, PSV kan niet voor elke positie 2 toppers in de selectie hebben. Je zal dus inderdaad een mix moeten hebben van spelers met (voor PSV) exceptionele kwaliteiten en een aantal betrouwbare, liefst multifunctionele backups. Voor 75% van de wedstrijden in de eredivisie ben je met een paar wissels nog steeds veel beter dan de tegenstander. Als je in beslissende wedstrijden een beroep moet doen om je mindere spelers, dan wordt dat gevaarlijker (zie Baumgartl tegen Olympiakos).

Ik ben benieuwd of deze Oostenrijker ons kan verrassen. Maar de kans is ook aanwezig dat dit een gevalletje "Aziz Behich" wordt.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Spelers uit de eredivisie... niet goed, want bord-op-schoot-scouting.
Spelers uit Duitse competitie... niet goed, want we hebben al zo veel duitsers.
Jeugd van topclubs halen en opleiden... niet goed, want we hebben ervaren mannen nodig, die er gelijk staan.
Ervaren spelers halen... niet goed, want we moeten in de jeugd investeren.
Schmidt haalt een speler... niet goed, John moet het zelf doen.
De Jong haalt een speler... niet goed, want De Jong kan niks.

Waar men dan wel blij van wordt? Kreupele oud spelers die weinig tot niks hebben laten zien de laatste jaren en tropische verrassingen waar niemand van weet hoe goed ze zijn.
Heel bijzonder.
+19/-0

 
2 weken geleden
Tot die kreupele oud-spelers en tropische verrassingen daadwerkelijk worden vastgelegd. Dan is dat ook niet goed meer.
+7/-0

 
2 weken geleden
Ha! Je 'loopt' al wat langer mee hier, dus je weet hoe enthousiast ze hier altijd zijn.
Jouw voorbeeld kan je ook maken na iedere wedstrijd van PSV. Die zijn ook altijd slecht als je het forum moet geloven.
Ik vind het alleen opvallend dat al onze targets 'op leeftijd' zijn. Dat past niet in het plaatje die ze ons voorgeschoteld hebben toen het ging over de kapitaalinjectie.
+3/-0

2 weken geleden
Philipp + Phillipp = Philips.
+5/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
JUIST, als hij niet bij PSV past...🤔
+1/-0

Deze speler is een back up voor onze 2 backs nu.
Als dumfries weggaat of Max komt er een andere voor in de plaats.
Deze jongen is aan aanvallende gestelde back met voorkeur voor rechts maar kan ook links die veel arbeid in een wedstrijd legt en een goede voorzet heeft.
Vind het een slimme transfervrije aankoop.
+5/-0

 
2 weken geleden
Niet helemaal waar denk ik.
Indien Max weggaat zal er inderdaard wel een nieuwe back worden gehaald, maar voor de rechtsback hebben we de vervanger van Dumfries al met Teze.
+1/-0

 
2 weken geleden
Tis wat Huub Stevens zegt, met Mwene kun je variëren. Mwene is meer verdediger dan opkomende vleugelverdediger. Wat Mwene evt. ook kan is dichter tegen de middenlijn aan spelen. Als een voorsprong bv vastgehouden dient te worden is Mwene een prima alternatief voor Max.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Zoals altijd is het afwachten wat deze speler brengt bij ons. En zoals altijd geef ik een nieuwe speler het voordeel van de twijfel. We hebben al zo vaak gezien dat topaankopen tegenvallen en onopvallende transfers ineens enorm goed renderen. Zal nu niet anders zijn.
+1/-0

2 weken geleden
Er is mij nog weinig bekend over de aanwinsten tot nu toe, maar ik ben al lang blij dat we er een keer op tijd bij zijn en niet tot het einde van de transferperiode wachten.

Je weet natuurlijk nooit wie er nog weg gaat en wat er nog staat te gebeuren, zeker niet met de Europese Kampioenschappen voor de deur, maar het ziet er wel naar uit dat er assertiever gehandeld wordt deze zomer en we niet hoeven te wachten tot er iemand verkocht is.
+1/-0

2 weken geleden
Ik vind het positief dat we al bezig zijn om de selectie op orde te krijgen ruim voor de eerste training. Dat is wel eens anders geweest, en kan enkel maar helpen om er beter voor te staan als straks het echte werk begint. Wat deze jongens voor kwaliteiten hebben zullen we moeten zien. Ik geef een ieder altijd het voordeel van de twijfel. Wat we missen is kwaliteit, kwantiteit is er voldoende. Het criterium hard werken is niet meer de norm, het moet zijn hard werken en CL niveau, jongens die een bal fatsoenlijk aan kunnen nemen en het liefst zuiver in 1x door kunnen passen. Ik vond dat we voornamelijk op deze basisvaardigheden veel te kort kwamen afgelopen jaar. We gaan het zien. Afgelopen seizoen was beter dan die daarvoor en komend seizoen zullen we wederom een stap moeten maken. Ik verwacht echt niet dat we kampioen gaan worden, maar is het gat weer 10+ punten mogen daar best eens mensen op afgerekend worden. Het is tenslotte geen speeltuin. Maar goed ik ga ervan uit dat we ons serieus aan het versterken zijn. Goed bezig PSV!!
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi