Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verovert landstitel in eDivisie

2 juni 2021 22:49
Foto: Pro Shots

PSV verovert landstitel in eDivisie; image source: Pro Shots

PSV heeft woensdag beslag weten te leggen op de landstitel in de eDivisie. Na in de reguliere competitie al ongeslagen bovenaan geëindigd te zijn, werd op de finaledag gewonnen van achtereenvolgens ADO Den Haag, Ajax en grote verrassing VVV-Venlo. Het is voor het eerst dat de algehele titel in de eDivisie naar PSV gaat.

In de finale tegen VVV ging het zowel op de Playstation als X-box gelijk op. Ali Riza Aygün wist na verlenging uiteindelijk te winnen van voormalig wereldkampioen en ex-PSV'er Stefano Pinna, terwijl Dennis Verhoeven na strafschoppen met de winst aan de haal ging.

Naast de kampioensschaal ontvangen beide eSporters een prijs van €25.000 euro. Volgende maand maken ze allebei bovendien nog kans om naar het WK te gaan.
Tags

edivisie landstitel vvv ado ali aygun box esporters finaledag kampioensschaal pinna playstation riza titel verhoeven verlenging wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Was een hele vette finale-dag en volkomen terechte winst als je in de competitie al geen enkele keer verliest
+4/-1

2 weken geleden
Heerlijke kraker die finale 💪
+3/-0

2 weken geleden
De jongens hebben een computer spelletje gespeeld?, lekker boeiend. Voetbal speel je op een grasveld en hier in Nederland mag het ook op een stuk plastic. Wat een onzin dit. Doet me denken aan die raceauto competitie met clubteams.
+7/-5

 
2 weken geleden
"Doet me denken aan die raceauto competitie met clubteams."

Whaha.. ik was het bijna vergeten.
+1/-1

 
2 weken geleden
Tja, en wij kijken allemaal op ons beeldscherm hoe een paar volwassen mannen achter een bal aan rennen. Entertainment is entertainment, of jij het nou interessant vind of niet.
+6/-1

 
2 weken geleden
Helemaal eens met remmie!

Bloedirritant die nerds met hun joysticks of whatever!

Zal ongetwijfeld wel een generatiekloof zijn of zo, maar blij dat het gezegd is. Lucht op.
+2/-4

Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden (gewijzigd)
Wanneer is de huldiging op het standhuisplein? Is de platte kar gereed? Wel een mooie prestatie trouwens. Eindelijk tekenen van topsportklimaat. Zie dergelijke prestaties liever terug bij PSV 1.
+3/-1

 
2 weken geleden
En nog een belangrijke vraag, wie heeft deze talenten gescout. Goed scoutingsapparaat! Kunnen ze ook iets met een echte bal?
+2/-0

 
2 weken geleden
Waarschijnlijk grappig bedoeld, maar er wordt aardig wat geld gestopt in de eSports-afdeling van PSV en de talentontwikkeling. Dat geldt overigens voor de meeste clubs in Nederland.

PSV betaalt dat zelf overigens niet, dat wordt volledig gedaan door een paar sponsoren.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik heb geen binding met E-sport, of met games. Ieder zijn ding. Ik snap best dat er veel geld in omgaat, en dat e-gaming ook een talent an sich is. Wat ik inderdaad bedoelde, is de link naar "het veld", waar mijn interesse zit. En dat "we" nu kampioen zijn geworden waar ik dat liever op het veld zie. En dat op bepaalde vlakken dus goed gescout is. Enzovoort. Een grappig bedoelde post uitleggen is niet grappig merk ik...
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik vond 'm wel grappig hoor.

Maar mij hoefde die niet worden uitgelegd.
+1/-0

2 weken geleden
Waar ik meer benieuwd naar ben, is met welke spelers er is gespeeld.
Vaak zie je in dit soort competities dat het helemaal niet de spelers zijn van PSV of welke andere club ze vertegenwoordigen.
Als dat wel zo is, dan vind ik het best een prestatie van bv VVV.

Verder inderdaad een generatiekloof. Vroeger (25jaar geleden) al meer fan van FM dan Fifa, denk dat dit met mijn eigen skills te maken had.
+2/-0

 
2 weken geleden
Dat vroeg ik me ook af idd. Als ik op Unibet kijk heb je de varianten van FUT (?) en gewone teams van vergelijkbaar niveau. Bij de eerste variant zie je de meest idiote dingen, zoals Cruijff en Luis Suarez bij PSV.

Het is jammer dat ze niet gewoon met hun eigen teams spelen, waarbij de betere teams generved (?) zijn om iedereen een eerlijke kans te geven.
+1/-0

 
2 weken geleden
Het zijn inderdaad met spelers die niet van de club afkomstig zijn en dan ook alle verschillende 'speciale' kaarten die er in FIFA zijn verschenen van de spelers. Er waren 0 spelers uit de Eredivisie, maar gewoon de beste spelers ter wereld en icons uit het verleden, zoals Ronaldo en Pele.

Jammer? Wellicht. Maar als je gewoon met de spelers van de clubs uit de Eredivisie zou spelen zal je niemand vinden die het leuk vindt om met VVV of ADO Den Haag te gaan spelen. Daarbij hanteren ze ook in de eDivisie de regels die internationaal ook gelden.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik ben idd eigenlijk wel benieuwd hoever je komt, of het überhaupt uitmaakt, als je het met de virtuele varianten van "voetballers" als Baumi & Bruma, idd de JdJ-meuk, zou moeten doen. Zou dat uitmaken, of gaat het louter om de "skills" van de 'console-geek'?
+1/-0

2 weken geleden
Gefeliciteerd...
+1/-0

2 weken geleden
Wanneer is de huldiging op het Stadhuisplein?
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi