Transparent
Inloggen
Sluiten

Joëlle Smits bezorgt PSV Vrouwen eerste prijs uit clubhistorie na winst in bekerfinale

5 juni 2021 21:53
Foto: Pro Shots

Joëlle Smits bezorgt PSV Vrouwen eerste prijs uit clubhistorie na winst in bekerfinale; image source: Pro Shots

PSV Vrouwen heeft de eerste prijs in de clubhistorie weten te bemachtigen. Zaterdagavond werd ADO Den Haag in de bekerfinale met 1-0 verslagen. Wederom was Joëlle Smits zeer belangrijk voor de club. In haar laatste duel voor PSV maakte zij het enige doelpunt van de wedstrijd. Na dit seizoen vertrekt ze naar de Duitse topclub VfL Wolfsburg.

Ook Sari van Veenendaal vervulde een hoofdrol. Na een kwartier spelen stopte zij een penalty na een zeer ongelukkige handsbal van Janou Levels. Vlak na rust voorkwam ze met een uitstekende redding wederom een tegentreffer.




Tags

bekerfinale joelle smits bezorgt ado handsbal janou levels sari voorkwam wolfsburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het niveautje was niet al te best, maar als je met een dergelijke wedstrijd een prijs binnen halen is het prima!
+3/-0

2 jaar geleden
Klasse, toch nog een prijs!

Met dank aan Joëlle & Sari.

Jolly good!

(later meer)
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Alleen het einde gezien, dus zeer benieuwd naar je verslag... als zijnde de voorvechter van meer aandacht voor de vrouwen van onze mooie club!

Heeft Sari haar ketsers in de kampioens wedstrijd nu mijn of meer goed gemaakt?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat entertainment betreft was het geen geweldige wedstrijd. Wat vrouwenvoetbal betreft vond ik het tactisch niet slecht van PSV. Wel ietwat laf.

Ik vond de overwinning verdiend, want op de bizarre strafschop na heeft "het geweldige ADO" eigenlijk geen kansen gecreëerd. Bizarre strafschop ja, want hoe kan je nou strafschop incasseren terwijl jezelf appeleert voor hands opponente? Heel stompzinnig!

Maar goed, Sari pakt 'm prima en 20 minuten later kopt Joëlle de bal na uitstekende tegenaanval en prachtige voorzet tegen de touwen voor de enige en dus winnende treffer. Jolly good ipv Jolly Jumper en Joelly good van Smits.

Wij mogen blij zijn met de allereerste prijs uit de clubgeschiedenis waar het de vrouwen betreft, maar dat had natuurlijk de landstitel moeten zijn. Die vage eredivisiebeker laten wij maar voor wat het is.

Ja Sari redt je, mega bij die pingel! En verder was zij gewoon degelijk als had zij die geplaatste vrijetrap richting de kruising, met haar lengte, gewoon 'eenvoudig' moeten vangen (of ben ik nou erg cynisch?). Wél erg mooi vond ik hoe zij op de valreep die ultieme voorzet van ADO boven de mêlee van spelers uit klemvast uit de lucht plukte.

Conclusie: Van Veenendaal is samen met Smits grotendeels verantwoordelijk voor de bekerwinst van gisteren. Maar waar Smits PSV met haar vele, fraaie, doelpunten PSV op de rand van de landstitel bracht, deed Van Veenendaal e.e.a. geheel teniet door haar even grove als groteske blunders in de wedstrijden waar het er écht om ging. Doet zij gewoon haar werk, win je wellicht met 0-1 in Enschede en speel je minimaal gelijk bij Ajax. Ruimschoots genoeg voor het kampioenschap, al weet je natuurlijk niet hoe alles dan verloopt.

Trieste gevolgtrekking is dat Smits vertrekt, samen met Nouwen, en dat de teruggekeerde "vedetten" blijven. Ik zie het dus somber in waar het volgend seizoen betreft. PSV raakt een karrevracht aan doelpunten kwijt, FC Twente heeft vleugels en Ajax zint op wraak en zal alles op alles zetten om kampioensteam bij elkaar te kopen.

Om er dan toch maar met een vrolijke noot uit te gaan, is er dan helemaal geen lichtpuntje dit seizoen: jawel wij zijn zowel in de competitie als in het bekertoernooi boven Ajax geëindigd:

HELEMAAL NIETS IN AMSTERDAM!
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het echt zo "Nederlands" om te zeggen dat de beker een troostprijs is..Ze hebben een goed seizoen gedraaid en helaas geen kampioen geworden, want eerlijk is eerlijk. Twente was dit jaar weer de betere. In de allesbepalende kampioenspoule was het net niet! Zeker uit bij Ajax helemaal weggegeven. Thuis in een goed gevuld stadion had het kunnen gebeuren. Fijn toch CL ticket én de beker gewonnen! Speelsters komen en gaan dus nu de taak de selectie sterker te maken. Zitten echt wel goede speelsters tussen. ..En niet alleen qua uiterlijk hahahah...PS. killermfc..Het alg niet alleen aan de blunders van v Veenendaal hoor. Er werd ook niet gescoord wanneer het ook echt moest. De eerste prijs is binnen daar mogen we trots op zijn!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vertrek van Nouwen en vooral Smits zal volgend seizoen zwaar wegen.ik deel het pessimisme van Killer.Wat betreft de wedstrijd tegen ADO snap ik niet waar die zogenaamde kansen van die Hagenezen vandaan kwamen.Behalve corners en vrije trappen hebben ze geen uitgespeelde kans gehad.Ado had veel balbezit maar creëerde niets.Commentator probeerde zijn voorkeur voor Ado niet uit te spreken maar dat lukte niet helemaal.Kan ook een afkeer van PSV zijn geweest.Wat maakt het ook uit, de bekerwinst is binnen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het gebruikelijke slappe commentaar van Van Rijswijk, samengevoegd met het nietszeggende gebrabbel van meisje Stentler, nota bene ex-ADO & ex-Ajax. Naast de gemiste strafschop en het enige doelpunt was de enige échte kans die waarbij Joëlle verzuimde haar 2e te maken en de wedstrijd daarmee te beslissen.

De reacties van de Haagse wichtjes na afloop begrijp ik nog, overmand door teleurstelling. Het gewauwel van Sjaak Polak vond ik ondermaats. Niet voor niets behorend tot de allerdomsten onder de voetballers, en dat op zich is een ware prestatie van topformaat. Hebben zij toch nog iets om "trots op te zijn".
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat Smits en Nouwen naar het buitenland vertrekken snap ik maar dat Leuchter naar Ajaks en van Dooren naar FCT vertrekken vind ik opmerkelijk.Beide zijn goede speelsters maar blijkbaar zien ze meer perspectief bij beide concurrenten van PSV. Slechte zaak voor PSV dames dat al met al toch een aantal goede speelsters kwijtraakt en ook nog aan titelconcurenten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Oh daar overval je me mee. Ik wist niet af van die 2 binnenlandse transfers. Dan kunnen wij ons nu al neerleggen bij een, maximaal, 3e plaats. En die 2 vertrekken niet voor niets. Slecht signaal PSV? Weinig perspectief? Als wij niet uitkijken raken wij Brugts & Pattiwael straks ook nog kwijt. Was dus unieke kans gemist op landstitel. Ik zie die kans niet gauw weer opdoemen.
+1/-0

2 jaar geleden
Slechte wedstrijd van de PSV dames maar wel eindelijk een prijs.Een ongelukkige penalty tegen na eerst hands van een Ado speelster.Complimenten voor van Veenendaal en Smits.Prima doelpunt van Smits en prima gekeept bij de penalty en die vrije trap door Sari.Ado had veel balbezit maar echt grote kansen hebben de Hagenaars niet gehad.Lekkere overwinning.
+2/-0

2 jaar geleden
Wat een feestweek 🎉
Eerst de e-cup en nu de v-cup. En een paar weken terug Jong PSV het hoogst geëindigd van alle Jongteams in de keukenkastjesdivisie. Ik zeg : topsportklimaat daar op de Herdgang. Nu nog in het Willy vd Kuijlenstadion. Waarom laat die naamsverandering eigenlijk zo lang op zich wachten 🤔
+3/-0

 
2 jaar geleden
Omdat het nooit het WIlly van de Kuylenstadion gaat heten.
Mocht het stadion gelinkt moet worden aan een persoon dat opteer ik voor het Frits Philipsstadion en dan mag Willy een tribune naar hem vernoemd krijgen.
+3/-0

2 jaar geleden
Rupske, mooie gedachte ,maar het Philips stadion , van de Philips sport vereniging kun je na 108 jaar historie niet zomaar veranderen. Tegelijkertijd vind ik je opmerkingen zeer nobel .De PSV laan achter de noord tribune vind ik een oppervlakkige straatnaam. Het standbeeld van Willy staat aan het kruispunt waar deze laan eindigt op de uitkijk. Als je ziet hoe zijn nalatenschap in deze moeilijke afgelopen tijd werd uitgezwaaid op 24 april ,dat was onvergetelijk. Ongetwijfeld het meest indrukwekkendst wat er ooit zich op de PSV laan zich heeft afgespeeld. Gezien deze historische gebeurtenis,en zijn standbeeld aan het eind van deze laan ,kan het niet anders dan dat er een Van der kuijlen laan achter het philips stadion moet komen.Met de huidige PSV grafitti aldaar een enorm groot grafitti van skiete willy.En als we dan toch bezig zijn mag er in graffiti op die muur een kleine verwijzing zijn naar de 1e prijs in de historie van PSV die de dames vandaag wonnen.Maar tegelijkertijd moet deze "wall" ook volledig aangepakt worden naar alles wat naar historie van PSV verwijst.Maak daar maar eens met de gemeente een groot project van.En trek die lelijke fietsenstalling als een soort van betonnen plein uit de grond,met een mooie nieuwe wall ervoor met een enorm clublogo erop,voor meer stadionbeleving,weLkom bij PSV.
+2/-0

2 jaar geleden
He he,een prijs!
Laat het feest nu maar los barsten op het Willy van der Kuijlenplein.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage