Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen blinkt uit bij overwinning Oranje, Cody Gakpo maakt debuut

21 juni 2021 19:53
Foto: Pro Shots

Donyell Malen blinkt uit bij overwinning Oranje, Cody Gakpo maakt debuut; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase op het EK afgesloten met een ruime zege tegen Noord-Macedonië. In Amsterdam werd met 3-0 gewonnen. Donyell Malen begon voor het eerst dit toernooi in de basis en behoorde tot een van de uitblinkers. Hij gaf de assist bij de 1-0 en had ook een groot aandeel in de derde treffer. Halverwege de tweede helft werd hij gewisseld. Denzel Dumfries begon voor de derde keer in de basis en werd direct na rust al gewisseld.

Voor Cody Gakpo was het ook een mooi moment. Hij kwam in de 79ste minuut in het veld als invaller en maakte daarmee zijn debuut voor het Nederlands elftal. Met een heerlijke actie was hij vlak voor tijd gevaarlijk, maar zijn pass werd door de doelman weggewerkt.

Alle doelpunten kwamen op rekening te staan van ex-PSV'ers. Memphis Depay opende de score, terwijl Georginio Wijnaldum twee keer tot scoren kwam. De middenvelder is daarmee bovendien topscorer op het EK. Wout Weghorst is de enige niet-(ex)PSV'er die dit EK wist te scoren voor Oranje.




Discussieer mee op de forums


Tags

cody gakpo malen oranje blinkt depay dumfries macedonie topscorer uitblinkers weghorst wijnaldum wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hele fijne invalsbeurt van Cody.
Jammer dat hij niet meer tijd kreeg.
+3/-0

2 jaar geleden
Dat ene balletje van Gakpo was het kijken van de wedstrijd waard.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Dat balletje dat hij achter het standbeen meeneemt?
Dat was idd prachtig en ook ontzettend mooi om te zien dat hij direct opkijkt wie er vrij loopt. Dat verraadt gewoon enorm veel klasse!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Die was ook mooi maar nee, dat passje de zestien in. Leek net alsof ik naar Xavi zat te kijken.
+3/-0

2 jaar geleden
Malen voegt ook iets toe. Weghorst niet!
+2/-0

2 jaar geleden
One of the boys,met zijn EK-debuut.
Mooi stijl van voetballen heeft hij toch,zie ik graag voetballen.
+6/-0

2 jaar geleden
Ik vernam dat de (voormalige) PSV'ers het goed hebben gedaan. Goede zaak!

Desalniettemin mag het wat mij betreft hierbij blijven. Hopelijk kan Portugal(?) Oranje nog een keer pijn doen.
+2/-14

2 jaar geleden (gewijzigd)
Uitblinker ? Op het snavel platform VP was Frenkie weer de absolute uitblinker whahahaha
+3/-0

 
2 jaar geleden
Als je naast Gravenberch staat blink je al snel uit.
+9/-1

 
 
2 jaar geleden
Inderdaad heel matig - lijkt me dat van de invallers van gisteren alleen Malen zijn plekje veroverd heeft en dat Gakpo iets naar voren geschoven is in de pikorde op de bank. Voor de rest hebben ze zo'n beetje allemaal laten zien waarom ze terecht niet in de basis staan.
+4/-0

2 jaar geleden
Cody is een speler die met ruimte voor zich een beslissende actie kan maken. Als ik de Boer was zou ik hem inzetten bij een achterstand, niet een de jong of laat staan Weghorst.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Hangt ervan af wat je gaat doen; als je alle ballen voor de goal gaat gooien op hoop van zegen heb je Luuk nodig. Als je bij de achterstand nog altijd onder druk blijft staan en je het van de counters moet hebben, kun je idd beter Gakpo erin zetten.
Duidelijk is wel dat je vanaf nu Promes rustig op de tribune kan zetten en dat je Weghorst ook niet meer nodig hebt in de rest van het toernooi.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Klopt bij pompen van hoge ballen voor de goal is de Jong n betere keus. Alleen heb ik het idee dat dat niet het sterke punt van NL is, wel de ruimte, die je altijd wel n keer krijgt.
+1/-0

2 jaar geleden
Malen op weg naar een basisplaats in de 8e finale. Mooie tijden breken aan voor hem en de penningmeester van PSV.
+2/-0

2 jaar geleden
Kan allemaal aan mij liggen, maar ik vind het niet zo spectaculair wat NL laat zien, tegen tegenstanders waar je gewoon van moet winnen. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik geen bos wortelen of oranje klomp op mijn hoofd heb en de polonaise loop. Daar mag iedereen wat van vinden. Dat Dumfries en Malen ons gaan verlaten lijkt een zekerheidje, dan is het wel prettig dat ze op een groot podium presteren. Aan Frons de vraag om Cody op de tribune te zetten. Die willen we nog niet kwijt. Afblijven dus. En als je die actie gisteren zag.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens. Dennie & Donnie gaan nou, mag ik hopen, voor de hoofdprijs weg. Dus prima tijdstip voor Nederland om het toernooi te verlaten. Dan kan Cody, uiteraard na welverdiende vakantie, wellicht nog tijdig aansluiten bij PSV voor de (veel) belangrijke(re) wedstrijden tegen Galatasaray.

Btw het lijkt hier op PN wel een moetje om voor Oranje te zijn. Ik vraag mij oprecht af waarom.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee hoor, dat staat nergens geschreven.Het Nederlands elftal al het slechte toewensen ook niet. Het komt mi. allemaal heel geforceerd en 'proberen te provoceren' over. Ik denk dat we nu onderhand wel weten dat jij NL uit het toernooi wenst.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Is toch omgekeerd hetzelfde als hier mensen enthousiast worden bij een overwinning van Nederland?
+1/-0

 
Sunnysideup (geschorst)
2 jaar geleden
Wat is je redenatie eigenlijk dat je nederland eruit wilt hebben als je er toch vanuit gaat dat Malen en Dumfries zullen gaan vertrekken?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee dat ik eenvoudigweg niet voor een ploeg kan zijn waarin óók (voormalige) Ajacieden rondlopen en die de (K)NVB vertegenwoordigt.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Primair ben ik PSV supporter. Best een fanatieke ook. Ik heb wat dat betreft wat moeite om sentimenten die gedurende een jaar spelen los te laten. Dat kun je bekrompen noemen. Ik veroordeel niemand die oranje wel toe wil juichen, en gun ieder zijn of haar plezier.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage