Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank de Boer: 'Zestig minuten is de taks van Donyell Malen'

27 juni 2021 21:07
Foto: Pro Shots

Frank de Boer: "Zestig minuten is de taks van Donyell Malen"; image source: Pro Shots

Van alle kanten kwam er veel kritiek op Frank de Boer dat hij Donyell Malen van het veld haalde na de rode kaart tegen Tsjechië. De bondscoach kon zichzelf echter totaal niet vinden in de kritiek. "Donyell is een speler die heel explosief is, maar 60 minuten is wel zijn taks", aldus De Boer. "Vooraf was al het plan om Weghorst in te brengen, maar op dat moment gingen we 4-4-1 spelen en dan heb je iemand nodig die langs de lijn op en neer kan."

Dat de wissel een Advocaatje zou zijn was hij het dan ook totaal niet mee eens. "Van de zijkant is het altijd makkelijk", zo gaf hij aan. "We weten dat Donyell een fantastische speler is, maar na zestig of zeventig minuten moeten we rekening houden dat de koek op is. Dan moet je een wissel maken, daarom de keuze om hem te wisselen."




Tags

boer malen taks advocaatje koek tsjechie weghorst zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 jaar geleden
Die al ruimschoots overschreden, maar ach de KNVB en beleid...
+1/-0

2 jaar geleden
Heeft Frank met Roger overlegd of zo?
+2/-2

 
2 jaar geleden
Tactische brein achter de boer! Hahah
+3/-0

 
2 jaar geleden
Nee die wisselt normaal gesproken in de 88e minuut:)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maar hij "spaarde" Donyell ook te pas en te onpas door hem rust te geven of te wisselen, terwijl die jongen gewoon graag topscorer wilde en had kunnen worden.
+1/-0

2 jaar geleden
Alsof de wedstrijd zelf al niet een brevet van onvermogen was, gooit Fronsje ook deze uitspraak er nog even uit.

Al moest Malen met zijn veters aan elkaar geknoopt na 180 minuten nog dat half uurtje spelen, was het nog altijd beter en gevaarlijker dan Promes of Weghorst..
+16/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ach het is altijd iemands schuld of wat dan ook! Ze hebben gefaald punt! Rood de ligt kans Malen, koning balverlies Depay en ga zo maar door
+4/-1

 
2 jaar geleden
Meen je dat? Wehorst scoorde afgelopen seizoen meer en makkelijker in de Duitse competitie. Terwijl malen in ons shirt keer op keer faalde als het er om ging.
De fout van De Boer is dat hij de Malen flow mee ging na een paar goede minuten tegen een laagvlieger.
+1/-11

 
Weghorst is volslagen nutteloos in dit systeem. Daar heb je alleen iets aan als je in een 4-3-3 systeem speelt met vleugelaanvallers die goede voorzetten geven. Volkomen terecht dus dat Malen de voorkeur kreeg.
+9/-0

 
2 jaar geleden
Dit meen je zelf niet. Als je niet kan zien dat Malen met zijn snelheid en diepgang duidelijk altijd moest spelen dan is voetbal misschien niet de juiste sport om naar te kijken. Gaat niet om wat Weghorst heeft gedaan in Duitsland maar om wat het elftal nodig heeft.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Dat meen ik idd. Weghorst scoort idd vaak en veel in Duitsland, maar hij komt in het 5-3-2 systeem niet uit de verf omdat het een beperkte voetballer is. Dan heb je gewoon meer aan Malen met diepgang en enorme snelheid. Helaas heeft Malen af en toe moeite met kansen af maken, maar anders had hij never nooit bij PSV (meer) gevoetbald.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Precies, Malen en tijd om te scoren is niet altijd een gelukkig huwelijk. Gisteren, uit bij Tottenham zijn 2 momenten, die op mijn netvlies staan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Leuk voor WegHorst maar dat is een statische speler. Waarom ging hij mee naar EK?? Juist om dat de media er boven op zat. Met zijn lengte zou je denken dat je gevaarlijk is in de lucht! Vandaag was een wedstrijd voor Luuk de Jong. Maar helaas..
+3/-1

 
2 jaar geleden
Ja,er zouden veel mensen en functies wegbezuinigd kunnen worden,de media regiseert en bepaalt het toch wel.😉
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies. De druk van de media werd Frankie al fataal. Is geen harde vent met ballen. Zou v Gaal het nog eens willen proberen?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee,van Gaal denk ik niet meer;ik opteer eerder ook voor een buitenlandse coach,zoals je ergens al aangaf.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
De Boer maakte een grote blunder door Malen eruit te halen. Als hij aan zijn taks zat hoe kan hij kort ervoor dan nog zo'n grote kan creëren? Verder was Oranje slecht. Degenen die de ploeg moesten leiden leden een lijdensweg.
+11/-0

 
2 jaar geleden
Die vinden statement maken belangrijker! Spier(ballen) tonen ho maar
+3/-2

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Klopt, die waren alleen maar met de regenboog bezig. Terwijl Tsjechië erop klapte
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die trapte Nederland van "hun" roze wolk af
+5/-0

 
2 jaar geleden
Die maakte al blunders met selecteren!! Vd beek? Promes? En bv Bergwijn thuis laten! Maar goed Tis gebeurt. Op naar de clash met Galatasaray!
+1/-0

2 jaar geleden
Tja, als je zo'n 020-man bondscoach maakt kan je dit verwachten. Hij gaf ook Denzel nog de schuld dat die een bal niet goed had afgelegd.... KNJB op z'n best. Waarom heeft hij Cody eigenlijk meegenomen en niet aan jong Oranje gelaten. Hij heeft Cody maar een paar minuten laten spelen. Als hij niet opstapt hoeven ze van mij Qatar ook niet te halen.
+12/-0

 
2 jaar geleden
Eigenlijk wilde hij Tete voor Dunfries, weten we het nog.
+1/-0

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Wat een kinklare onzin is dit zeg!! Met je promes aankomen zetten en even doen alsof malen na 60 min op is. Alleen daarvoor zou de knvb je al buiten moeten flikkeren, dwaas!!! Is dit een poging om PSVers minder waard te maken ofzo? Triest gedoe van deze waardeloze coach.
+6/-0

2 jaar geleden
60 minuten als bondcoach was de taks van Frank de Boer.
Alleen al de gedachte om Malen voor Promes te wisselen is al voldoende voor ontslag. Wat een koekenbakker.
+6/-0

2 jaar geleden
Ook schandalig hoe Dick destijds door de media werd behandeld, maar dat is wat offtopic. We haalden toen nog de halve finale, ondanks de laffe steun, terwijl we er op het WK daarvoor niet bij waren en het een beetje een overgangsperiode was.
Natuurlijk was die wissel een fout, maar geen reden om een coach die nog in het toernooi zit zo af te zeiken.
+3/-1

2 jaar geleden
En nu maar hopen dat dit soort onzin uitspraken van een communicatief onbenul die op een zeer goedkope manier over de rug van een speler zijn hachje probeert te redden, geen negatieve invloed heeft op de transfersom.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Zit er een korting van 30% aan te komen?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik denk dat ze de data van Denzel erbij halen. Even kijken wat zijn taks is hahah..HET woord van 2021! TAKS 🤣
+1/-0

2 jaar geleden
In plaats van Frank de Boer af te maken vanwege deze uitleg, zouden we ook eens kunnen kijken naar het afgelopen seizoen. PSV viel regelmatig ver terug in de tweede helft en was nauwelijks in staat om in grote wedstrijden in het laatste deel van de wedstrijd nog een offensiefje eruit te persen.

Aangezien Malen één van de belangrijkste spelers van PSV is en ook regelmatig "leeg" oogde in slotfases van wedstrijden, kan ik me voorstellen dat je met data kan aantonen dat Frank de Boer niet per sé ongelijk heeft.

Toch is Malen altijd in staat om met één vlammende actie alsnog beslissend te zijn. Ik had hem er dus nooit uitgehaald. Zonder Malen werd de kans om een goal te maken in een 10 tegen 11 een stuk kleiner.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens. Afgelopen jaren zag je Malen in de tweede helft vaak veel minder, ook als hij al had gescoord. Ook blijft het een zwak punt van Malen dat hij één op één op de keeper zelden scoort. Bij spitsen als Nilis, Van Nistelrooy en Kezman kon je al op de bank gaan staan, bij Malen en ook Memphis bij PSV was het altijd weer afwachten. Het aantal kansen dat ze in hun psv tijd nodig hadden/hebben ligt vele malen hoger dan bij een aantal andere PSV spitsen.

Neemt niet weg dat Frank de Boer gewoon de wedstrijd moet kijken en kijken hoe het er dan voor staat, i.p.v. vast te houden aan een wisselbeleid wat hij schijnbaar voor de wedstrijd bedacht heeft. Ook is De Boer gewoon een verschrikkelijke faalhaas in zijn interviews waarin spelers bij naam de schuld krijgen en hij kennelijk niet erbij verteld dat een Promes totaal niet bracht wat hij had moeten brengen (iets wat hij al een jaar niet brengt, terwijl Gakpo wel wedstrijden open gooit...) De Boer heeft gewoon grandioos gefaald samen met zijn staf...
+4/-1

 
2 jaar geleden
Toch is dat ook een beetje perceptie rondom Malen/PSV en niet de feiten.
Sinds de winterstop speelde hij 19 wedstrijden, waarvan hij 14 keer 90 minuten (of 89) maakte. De keren dat hij gewisseld werd, was het vroegste moment de 75e minuut.

Ook maakte hij 5 van zijn 19 goals na de 60e minuut in de competitie en 2 van de 7 goals in de EL (incl kwalificatie), wat ook niet bijzonder laag is.
Hoe de Boer er dan bij komt dat 60 minuten zijn taks is, is mij echt een compleet raadsel.

En ja, misschien is hij van minuut 60-90 minder fris dan het eerste uur, maar dat is bij iedereen zo. Echt een kulsmoes van de bondscoach dus.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Waarschijnlijk dezelfde bron als de 4000 speelminuten (meer dan 44 volledige wedstrijden) van Van Beek.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik had er nog begrip voor kunnen hebben als hij willekeurig elke andere speler op de bank erin had gezet, maar niet juist Promes, die een taks van nog geen minuut heeft.
+1/-0

2 jaar geleden
Ondanks dat alles rond Oranje gisteren echt heel slecht was, kun je ook constateren dat Tsjechië tactisch geweldig speelde. Ook fysiek zijn ze allemaal beresterk, Denemarken gaat het nog moeilijk krijgen vermoed ik.
+1/-1

2 jaar geleden
wat een lulhannes die de Boer. Slechte wissels zijn de oorzaak! Niet je beste speler van de wedstrijd eruit halen.......
+1/-0

 
2 jaar geleden
De oorzaak was dat we speelden als een stel faalhazen en slapjanussen. Als je de intentie / intensiteit ziet waarmee dit elftal onder Koeman speelde in de 1e Nations League, dan leek er gisteren een compleet ander elftal te staan.

In mijn ogen is dát hetgene wat we De Boer kwalijk moeten nemen. Zijn elftal was er op
één of andere manier niet klaar voor. En hoe dat kan, op zo'n groot toernooi, dat is voor mij een groot raadsel! Maar dat deze spelers het wel kúnnen, moge duidelijk zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zoals ik vaker hier zei, het vertrek van Koeman was een zwaar verlies. Onder Koeman werd voor elke vierkante meter gevochten, blijkbaar kan de Boer dat niet bewerkstelligen bij zijn spelers(al vanaf de 1e wedstrijd vorig jaar). Na 25 minuten droop de wanhoop al van de gezichten, het was echt niet de rode kaart of de gemiste kans van Malen waardoor NL verloor.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik val in herhaling, maar anders kan ik dit ook niet duiden:

Volkomen verdient uitgeschakeld, precies zoals ik al verwachte (praten over de halve finale met nog 2 wedstrijden te spelen)... hoe dom kunnen we toch elke keer weer zijn!
Verantwoordelijke:
1 Frons de Boer

Een hele tijd niets en dan:

2 Mathijs - ben ik tocht te - Ligt?
3 Gini Wijnaldum (onzichtbaar)
4 Memphis Depay (niet de vorm die nodig is)
5 Frenkie de Jong (waar zou de hype toch op gebaseerd zijn... A'dam: schreeuwen, weinig wol), aardige jongen en kan goed in balbezit spelen, maar is bijna nooit doorslaggevend in de zin van n bepalende pass, assist of laat staan n doelpunt...

Van dit rijtje heb ik nog meeste compassie met Gini en Memphis, die waren minste nog van waarde op dit EK (samen met de Grote uitblinker Denzel Dumfries); zij zijn de enigen die het Nederlands elftal hebben gedragen de laatste jaren, samen met Van Dijk

Conclusie;
KICK OUT FRONS DE BOER
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vond De Vrij en Dumfries een goed tournooi spelen, de slechtste waren Promes, Frenkie de Jong, Blind en te Ligt, hoeveel blunders mag die laatste nog maken voordat er iemand durft te zeggen dat hij verdedigend toch veel te zwak is buiten te dom.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt Stephan de Vrij was ook goed genoeg, maar dat is het hele probleem: frons kan stephan niet passeren, maar zou eigenlijk tegen De ligt moeten zeggen: ga jij maar efkes reserve staan...

Wel nee, gaat ie met 5 verdedigers spelen, omdat hij geen harde beslissing durft te nemen: ONGESCHIKT
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zo dat probleem is in ieder geval alvast opgelost😎
+1/-0

 
2 jaar geleden
Yep, geluiddichte gelukkig wel ja; nu nog n goede opvolger, ik zou voor buitenlandse coach gaan, bv Löw, Martinez, Schmidt (nee geintje).
Enfin zolang het maar geen kneus is...

Msn is de combi Cocu met Rutten wel wat?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage