Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Iedere topclub kan Denzel Dumfries gebruiken'

28 juni 2021 12:45 - ESPN
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Iedere topclub kan Denzel Dumfries gebruiken"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN is Willem van Hanegem lovend over de kwaliteiten van Denzel Dumfries. De Kromme verwacht dat de aanvoerder van PSV deze zomer een transfer naar een grote Europese club zal gaan maken. "Dat zou in mijn ogen wel verstandig zijn", aldus Van Hanegem. "Je hoort de analisten zeggen dat hij niet bij de top kan, maar iedere topclub kan hem gebruiken. Elke topclub ja."




Tags

hanegem dumfries espn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik ben het daar wel mee eens,ondanks dat zijn technische kwaliteiten wat minder zijn is de energie die hij in een wedstrijd legt,bij elk team een aanvulling.
Conditioneel,fysiek en zijn drive zijn in het huidige moderne voetbal een belangrijke schakel.
Daar mag gerust een aardig bedrag voor neergelegd worden.
+5/-0

2 jaar geleden
Klopt helemaal wat de kromme zegt. Verdedigend ijzersterk en misschien aan de bal niet sterk, maar bij topclubs kun je wel andere spelers aanspelen dan Rosario; dat gaat ook een slok op een borrel schelen.
+3/-0

2 jaar geleden
Tuurlijk is Dumfries een aanwinst voor een grote club. Zelfs hier las ik vaak dat Dumfries technisch zwak is, maar je moet dit denk ik toch nuanceren. Functioneel(!) is de techniek van Dumfries waarmee hij zoveel kan toevoegen, ruimschoots genoeg. Er zijn weinig zulk dynamische vleugelverdedigers te vinden die ook nog eens doelgericht zijn wereldwijd. Dus het lijkt me logisch dat heel veel Europese topclubs na de afgelopen 4 wedstrijden gezien te hebben er over gaan nadenken om Dumfries te polsen bij hen te komen spelen. PSV kan een flink financiële slag slaan lijkt me.
+1/-0

2 jaar geleden
Het was de grap van de week maar met 11 keer Dumfries in de basis had je gisteren gewoon gewonnen van Tsjechië.
Het is de hoogste tijd dat we anders gaan scouten in Nederland, in alle lagen in het voetbal. Het is al veel te lang hetzelfde liedje, ook bij PSV. Leuk hoor, al die ideale schoonzonen en braafste jongetjes van de klas, met hun fluwelen voetjes en hun hollandse school, die van alles een beetje kunnen. Daar win je dus precies helemaal nooit, helemaal niks mee. Zeker niet als je daar dan ook nog een trainer voorzet die denkt dat hij het verschil maakt, omdat hij denkt dat hij het voetbal opnieuw heeft uitgevonden.

In '88 werden we gvd 2 keer Europees kampioen met 11 kerels!

Zo.. en nu ben ik er weer klaar mee.
Op naar zaterdag! Dan zullen we die belgen uit Molenbeek eens laten zien wat voetballen is. ;)
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zó goed als tijdens EK heeft hij bij PSV nooit gespeeld. Toch betere spelers om hem heen ondanks het armetierige niveau als collectief.

Nu is, hoe zonde ook dat je hem kwijtraakt, hét moment dat hij verkocht moet worden. En wél voor de absolute hoofdprijs! En niet voor minder.
+2/-4

 
2 jaar geleden
Zeker wel! Dumfries speelde onder van Bommel/Faber ook zo goed.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Hoe weet jij dat nou? Je hebt toch alleen gisteren de laatste anderhalve minuut gekeken?

Het was een ander podium, maar dezelfde Dumfries.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Haha scherp hoor😂

Valt er ff iemand door de mand.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Neen. Je hoeft toch niet alles te kijken om te weten hoe of wat. Ik volg de commentaren en kijk de opinieprogramma's. Wat ik wél weet is dat PSV, óók met Denzel Dumfries, geen kampioen is geworden. Nuff said.
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt erop dat je veel meer met het EK en Oranje bezig bent dan je voordoet @killer. Niets mis mee hoor, miljoenen NL'ers keken naar Oranje hoor.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mijn haat jegens Oranje is vrijwel net zo groot als die m.b.t. Ajax. Achteraf jammer dat ik niet gekeken heb. Maar aan de andere kant, dan was het wellicht wél verkeerd afgelopen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
En juist dat podium is veelzeggend zo niet allesbepalend. De eredivisie kan nauwelijks een graadmeter genoemd worden. Nu moest hij het opnemen tegen de absolute Europese top, uit Oekraïne, Oostenrijk, Noord-Macedonië & Tsjechië. But seriously, het gaat idd om het platform, al zij nogmaals gezegd dat hij hier ook betere spelers om zich heen had (al leek zulks er niet veel op).

Sowieso speelde Denzel op EK beter dan afgelopen seizoen bij PSV. Gevoeglijk kan toch wel gesteld worden dat hij er grotendeels verantwoordelijk voor was dat beide wedstrijden tegen Ajax niet winnend werden afgesloten. And who knows what might have been.

Nou maar hopen dat de geruchten geuit bij VI OZ niet op waarheid berusten. "John de Jong zou vóór het EK tegen Mino Raiola hebben gezegd dat hij Denzel Dumfries moest verkopen voor €15M".
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dus voor het EK speelde Dumfries niet zo goed? En dat was dan ook nog in de eredivisie.. die ook ook niet goed is. Dus eigenlijk zeg je dat Dumfries weinig speciaals is (of iig was voor het EK), dus maar weinig waard is maar ondertussen is het dus wel belachelijk dat Dumfries al dan niet voor 15 miljoen euro mag vertrekken en is dat natuurlijk weer slecht werk van De Jong?

Of begrijp ik je weer eens niet?
+4/-0

 
2 jaar geleden
Idd jij begrijpt mij weer eens niet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je mag wel toegeven als je jezelf een keer vast praat hoor @killer ;)
+3/-0

 
2 jaar geleden
In het afgebroken seizoen van 2019/2020 speelde Dumfries zeer goed en was hij zeer bepalend. In 25 competitiewedstrijden 7 doelpunten en 3 assists. Dat zijn zeer goede cijfers voor een verdediger. En dat waren ook nog eens vaak doelpunten die direct punten opleverden. Als corona er niet geweest was dan was hij na dat seizoen al weggeweest.
+1/-0

2 jaar geleden
Als hij wekelijks de energie en mentaliteit kan opbrengen als dit EK zeg ik ja. Dat heb ik te weinig gezien helaas afgelopen seizoen. Stap hoger brengt ook meer energie met zich mee en denk dat hij daar wel aan toe is. Voor beide partijen beste oplossing als er 30/40 milj op tafel gelegd word.
+1/-1

2 jaar geleden
Dan te bedenken dat er voor het toernooi nog volop discussie was over de rechtsback. Hateboer, Karsdorp zou beter zijn, en zelfs Rensch werd naar oranje geluld door de usual suspects.

Ik blijf wel zeggen dat ie meer rendement uit zijn voorzetten moet halen, maar als je de power hebt om 20x per wedstrijd diep te gaan en telkens daardoor gevaarlijk kan worden door je wilskracht, en zelfs kan scoren of assist geeft, dan compenseert dat de technische minpunten.

Zijn niet zo veel rechtsbacks zoals hij die kunnen blijven gaan, en het is een beetje zoals bij Kuyt, je denkt elke keer dat ie aan zijn max zit, maar bij elke stap hoger haakt ie toch aan. Maar ik zou als ik hem was toch niet naar de hoogste categorie clubs gaan, maar eerst net eronder.
+2/-0

2 jaar geleden
Waarom niet nog een jaar houden..... heeft nog een contract van 3 jaar. Kan ons nog flink van dienst zijn in de CL. Of is het risico van een gedemotiveerde speler te groot, aangezien hij zelf al heeft aangegeven weg te willen.
+1/-0

 
Heeft nog een contract voor twee jaar en heeft inderdaad aangegeven te willen vertrekken. Al zal dat echt niet voor een grijpstuiver zijn, ondanks dat sommigen dat hier willen doen geloven.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Oh ja excuus 30 juni 2023
Wellicht dan toch tegen de hoofdprijs verkopen! Persoonlijk vind ik het erg jammer ook al vervloek ik hem ook vaak tijdens wedstrijden 😀
+1/-0

2 jaar geleden
Snel verkopen dan maar. Voor een miljoen of 8 koop je een hele goede back met flink zachtere voeten. Hij is nu op de top qua waarde. Ik vraag me altijd wel af hoeveel geld Raiola meepakt. 50% over alles boven de 15 miljoen? 75%?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage