Yvon Mvogo ziet Zwitserland voor enorme stunt zorgen op EK

28 juni 2021 23:45

Yvon Mvogo ziet Zwitserland voor enorme stunt zorgen op EK; image source: Pro Shots

Zwitserland heeft met Yvon Mvogo op de bank gezorgd voor een enorme stunt. Regerend wereldkampioen Frankrijk werd op het EK na strafschoppen verslagen. Nadat oud PSV'er Ricardo Rodriguez bij een 1-0 voorsprong een strafschop had gemist leek uitschakeling dicht bij, want Frankrijk liep snel uit naar een 1-3 voorsprong. De aansluitingstreffer volgde echter tien minuten voor tijd, waarna in blessuretijd ook de gelijkmaker volgde.

Nadat er in de verlenging niet gescoord werd, bleken de Zwitsers uiteindelijk het beste in het nemen van penalty's. Vrijdag zal Zwitserland in de kwartfinale moeten af zien te rekenen met Spanje. Dat duel wordt in Rusland gespeeld.