Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Nog geen akkoord over transfersom Donyell Malen, spits hervat zaterdag training'

22 juli 2021 00:42 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Nog geen akkoord over transfersom Donyell Malen, spits hervat zaterdag training"; image source: Pro Shots

Het Eindhoens Dagblad meldt dat de transfer van Donyell Malen naar Borussia Dortmund steeds dichterbij komt. De Duitse Champions League-deelnemer is momenteel de enige club die concreet geïnteresseerd is in de spits van PSV. Op internet werd volop gespeculeerd over een transfersom tussen de 25 en 28 miljoen euro, maar dit lijkt uiteindelijk hoger uit te vallen voor PSV. Hoeveel precies is nog onduidelijk.

Het is bovendien ook nog onbekend wat de netto-opbrengst voor PSV zal gaan worden. Dit is afhankelijk van de clausules die worden afgesproken met zaakwaarnemer Mino Raiola. Bovendien zal in totaal 2,5 procent van de transfersom afgestaan moeten worden aan Ajax en Arsenal als opleidingsvergoeding voor de jaren dat Malen voor hen speelde.

Update 22-07 00:42: Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV en Borussia Dortmund nog altijd geen akkoord hebben over een transfersom van Donyell Malen. PSV is niet van plan om veel water bij de wijn te doen. Indien er niets veranderd zal Malen zaterdag de training waarschijnlijk weer hervatten op de Herdgang. Net zoals Denzel Dumfries zal hij echter niet meespelen in de return tegen Galatasaray.

Meer op ED.nl
Tags

malen dortmund arsenal dichterbij dumfries eindhoens galatasaray herdgang netto opleidingsvergoeding raiola water wijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Begint een heuse soap te worden. Zolang hij maar niet voor minder dan 30 miljoen euro verkocht wordt vind ik alles best. In dat opzicht is het jammer dat er geen andere clubs concreet worden om de prijs wat op te drijven.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik zal het sterker vertellen, ik ben niet tevreden met een bedrag onder de €35 temeer er een substantieel gedeelte dus nog naar de zaakwaarnemer zal verdwijnen (lees: verdampen).

En over soap gesproken: maar liefst 3 berichten hier(omtrent) in anderhalve dag. Voldoen de updates niet meer?
+4/-2

 
5 maanden geleden
Ik zou 27 miljoen ook een enorm bedrag vinden. Ik vind Malen een goede speler en hij zal zich vast nog flink doorontwikkelen. Maar ik heb geen speler gezien die elke wedstrijd de beste was bij PSV en het team steeds op sleeptouw nam.

Ik hoop ook dat de deal snel doorgaat, PSV weer positieve cijfers in kan vullen, en het doorselecteren van het team doorgaat. Marco van Ginkel zal met Propper wel een heel nieuw middenveld gaat vormen.
+9/-0

 
5 maanden geleden
Zag je bij Lozano, Bergwijn en Depay wel een speler die elke wedstrijd de beste was bij PSV en het team steeds op sleeptouw nam? Dan zou ik de wedstrijden van die seizoenen eens terugkijken. Depay scoorde regelmatig een dikke onvoldoende (nog steeds trouwens), Bergwijn was vaak onzichtbaar en Lozano was vooral goed tegen sterkere tegenstanders, omdat er dan ruimte was waar hij met zijn snelheid iets mee kon.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Idd, toen Bergwijn wegging was het van Malen wordt beter en nu Malen (waarschijnlijk) vertrekt zijn Gakpo en Madueke de toekomst, zo blijf je bezig met pappen & nathouden, maar een team opbouwen ho maar. Nu is er alweer sprake van dat Gakpo na een succesvol seizoen de volgende is die vertrekt. PSV moet eens gaan leren de poot wat vaker stijf te houden en gewoon hoog in te zetten. Weg met al die golddiggers die onze toptalenten voor een appel en een ei willen komen wegkapen.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Alleen niet heel realistisch zolang je niet in staat bent om salarissen van 4 miljoen en inmiddels hoger te geven. De grens bij PSV ligt op een salaris van 2 miljoen en via bonussen kunnen ze ongetwijfeld nog wel wat extra's krijgen. Vertrek je naar het buitenland zie je dat direct ruimschoots verdubbeld worden. Probeer die spelers maar binnen te houden als het grote geld lonkt. Ze gaan uiteindelijk allemaal muiten.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Dan blijf je dus aanmodderen op afstand van Ajax met af & toe een klein succesje (kruimels).
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
5 maanden geleden
Ik ben het met je eens dat Lozano, Bergwijn en Depay ook nog wisselvallig waren toen ze vertrokken. Daarom vind ik de prijzen van rond de 30 miljoen ook best veel voor dit soort spelers.
+1/-0

5 maanden geleden
Hopelijk komt er snel een goede deal en kunnen we snel doorschakelen naar een waardige opvolger voor de komende jaren (talentje ergens oppikken om rustig te brengen)
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Goed, de netto opbrengst zal dus vrijwel zeker beneden de 30 miljoen liggen... Tot zover het tafelzilver, nu het brons en het koperdraad nog. Wie biedt er nog iets op de voorraad oud ijzer?
+1/-2

5 maanden geleden
Vind het een treurig bedrag voor iemand met zijn talent. Als ie bij Ajax zou spelen dan zou de telegraaf schrijven dat er 600 clubs voor Malen in de markt zijn en zou Overmars er 40 miljoen voor krijgen.
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, klopt helemaal maar kunnen we daar een keer over ophouden? Dat heeft namelijk een reden dat dit bij Overmars wel lukt. Daar worden spelers van dit caliber namelijk al snel veel beter betaald zodat de financiële sprong die ze maken bij een eventuele transfer veel kleiner is. Een van de redenen dat talenten bij PSV op een bepaald moment een “stap” willen maken is dat ze dan ineens 4 of 5 x zo veel kunnen verdienen. Bij Ajax is dat anders en daarom kan Overmars daarmee richting zijn spelers schermen en zie je ook dat die eigenlijk best willen blijven als het salaris vergelijkbaar is als bij bijvoorbeeld BVB in dit geval.
PSV loopt in dat opzicht (financieel) gewoon ver achter op Ajax en kan zich gewoon niet permitteren dat een transfer als deze niet door zou gaan.
Ajax zou gewoon zeggen, minimaal 40 of 50 miljoen, wil niemand hem dan? Mooi! Blijft ie lekker hier.
+12/-0

 
5 maanden geleden
En zit Ajax met een handvol ouwe kale mannen opgescheept.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat heeft alles te maken met de jxxxnbonus, die club heeft gewoon een grotere naam en status in Europa. Jammer voor ons, maar is de waarheid. Die vangen zelfs 10 miljoen voor bankzitters.
+1/-0

5 maanden geleden
Mensen moeten hier hun PSV bril wel af en toe even afzetten. Op zijn tijd realistisch naar de situatie kijken is niet verkeerd.

Alles boven de 25 miljoen is wat mij betreft meer dan prima. Wat heeft Malen nou gepresteerd om te zeggen dat hij voor meer dan 35 miljoen verkocht moet worden? Afgelopen seizoen was pas zijn eerste en enige volledige seizoen bij PSV waarin hij vast basisspeler was. Op beslissende momenten was hij er niet. Heeft amper CL gespeeld, enkele interlands, nog nooit kampioen geworden en ook al een zware blessure achter de rug.

Uiteraard denken we allemaal dat Malen een nog betere speler kan worden, maar wat als dit allemaal wel eens mee kan vallen? Genoeg voorbeelden die allemaal de volgende stap niet echt maken, Bergwijn, v.d. Beek, Lozano, Depay eerste jaar enz. Kan je lekker net als Ajax hoog in de boom gaan zetten zoals ze bij Neres hebben gedaan, maar die vangen er nu de helft voor van wat ze toen konden krijgen. Dit is het juiste moment denk ik om hem te verkopen en ik vind een bedrag van 25 miljoen een juiste afspiegeling van zijn prestaties.
+9/-0

 
5 maanden geleden
Je noemt 4 spelers die voor fors meer dan 25 miljoen verkocht zijn. Daarnaast denk ik dat Ajax het weigeren van het 50 miljoen bod op Neres helemaal niet als fout zien. Sterker nog, ze hebben daarmee een signaal afgegeven naar de markt: onze spelers zijn niet zo maar te koop. PSV doet het tegenovergestelde.
+3/-3

 
5 maanden geleden
En die 4 spelers hebben allemaal meer gepresteerd dan Malen tot nu toe, vandaar ook mijn vergelijking. Soms zie ik wedstrijden van Malen waarvan ik denk die wordt beter dan een Bergwijn, maar vervolgens een week later zie je hem niet in een bepalende wedstrijd. Wat als dit is wat het is bij Malen? Krijg je er volgend jaar misschien niet eens 25 miljoen voor met nog een twee jarig contract.

Daarom naar mijn mening ook een prima moment om te verkopen, zeker gezien die situatie waar PSV in zit. Volgens mij is het bekend dat PSV ieder jaar een hoge uitgaande transfer moet doen om de begroting rond te krijgen. Mocht je hem niet verkopen kom je dus wss in de problemen. Eens dat het van AJAX een goed signaal is geweest, maar dan moet je wel in de situatie zitten dat je het kan doen. Als we dit jaar kampioen worden en dus geplaatst zijn voor CL dan zit je in een situatie waar je dit bijv. zou kunnen doen met een Gakpo en Madueke. Echter blijft het wel een risico, zolang je CL haalt is er niks aan de hand. Mocht AJAX dit niet halen dan moeten ze ook meer verkopen en dan kunnen ze dit ook niet volhouden.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Tja, het kan ook dat je Malen nog een jaar houdt, hij topscorer van de Eredivisie wordt en kampioen wordt. Dan verkoop je hem volgend jaar voor 40 miljoen. Je weet van tevoren nooit welke kant het op gaat. Hoe dan ook, teleurstellend vind ik het wel. Malen en Ihattaren waren de spelers die voor monsterbedragen weg moesten gaan en dat gaat bij allebei niet gebeuren.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Haha klopt idd, lastige van voetbal natuurlijk en het risico wat je wel of niet moet nemen. Gezien de situatie en ook het elftal wat we nu hebben vind ik dit het juiste moment en gezien zijn prestaties ook een prima bedrag.
+1/-0

5 maanden geleden
30 miljoen netto voor PSV en Raiola moet maar flink wat water bij de wijn.
PSV zou Raiola 50% van de transfersom van Rosario moeten beloven en dan is Rosario over 2 weken weg.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Rosario moest het ook met een middelmatig samengestelde middenveld doen, als hij nu gaat krijgt Sangare de kans zich in een beter middenveld te bewijzen, maar andersom zou hij die kans krijgen zou het ook anders kunnen lopen voor hem, beetje kwestie van geluk en gunfactor.
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Nou Rosario heb ik lang in geloof, maar die heeft zich ook niet ontwikkeld tot wat ik in hem zag qua potentie.
Zag laatst die uitwedsrijd in de sneeuw weer tegen Sparta... schuift hij de bal zo van 5 meter bij Smeet in de voeten, die vervolgens ongehinderd 1-0 mag binnen schieten, nee Pablo heeft niet het gewenste niveau voor PSV 1 helaas.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hebben we Max ook zien doen, begrijp me ik heb Rosario in feite niet eens zien stilstaan, lijkt eerder achteruit te zijn gegaan, maar met Mario, Marco en Propper om je heen voelt het wel anders lijkt mij dan.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Afgelopen seizoen had je Marco, Mario & Mo.
+1/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Heb ik De Ligt ook zien doen tegen excelsior ( en een paar keer in Oranje ), toen werd hij geroemt door de pers dat hij dit zo snel van zich af kon schuden door zijn sterk karacter.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Volslagen belachelijk gehyped, echt nog nooit beslissend geweest voor oranje, eerder het omgekeerde...
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is inderdaad een van de slechtste matches met het Nederlands elftal ooit. Gevalletje Seedorf. Alleen was Seedorf geweldig bij zijn club, en vind de Ligt eerder degelijk bij zijn club. Want ook daar heeft hij in 1 seizoen misschien wel 7 penalties veroorzaakt.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik weet niet wat mensen hier wél een talent vinden, maar als ik het zo lees kan Malen er geen kut van.
Alles onder de 30 miljoen is te weinig. Bedragen van 25 miljoen zijn lachwekkend.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Malen is absoluut een goede voetballer en gezien de ontwikkeling van Memphis gaat hij ook een hele grote worden. Maar hij is net als Memphis nog niet op het topniveau. Bij Van Nistelrooij kon je al gaan staan als hij alleen op de goal afliep, bij Malen weet je dat er een zestig procent kans is dat ie besluiteloos tegen de keeper aanloopt of schiet. Dat had Memphis op die leeftijd ook, alle ballen moesten in het dakkie en daardoor miste hij veel. Vaak blind op de keeper schieten.
Ik denk dat de reden dat veel PSV supporters Malen liever zien gaan ook zit in het feit dat je gisteren zag wat de potentie van een team is dat niet om één speler draait. Het draaide afgelopen jaar te veel om Malen, alle ballen moesten naar Malen, zodat Malen tevreden was omdat hij één goal had gescoord, liep het even niet dan liep ook Malen als een zoutzak over het veld. Ik zie liever vier teamgoals dan één Malen goal. Dat is het verschil in deze.... Zahavi zal beter renderen met Götze naast hem dan met Malen.
Malen was te veel de ster van het elftal waar alles omdraaide. Probleem is vooral dat hij daar zelf ook in is gaan geloven... Het blijft een speler met buitengewone klasse, die zeker beter gaat renderen als hij niet de enige ster is in het elftal, ik heb het idee dat hij dan ook beter gaat spelen als teamspeler.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Lag natuurlijk niet alleen aan hem. 4-2-2-2 waarbij Schmidt 2 aanvallers moest inpassen die elkaar moesten aanvullen, daar waren ze beiden niet geschikt voor.

4-2-3-1 past nu al beter, en daarbij is Gotze natuurlijk een veel betere aanvulling op een spits dan 2 haantjes naast elkaar.
+1/-0

5 maanden geleden
Zal vandaag misschien wel meer duidelijk worden, want Raiola komt vandaag langs om de praten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Voor Raiola is het ook belangrijk een zo hoog mogelijk bedrag los te peuteren bij Dortmund. Dat maakt de positie wel lekker.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

basarnhem bruma code corona doan drommel feyenoord griep griepje heerenveen kabinet mauro mvogo nikiforov pasveer puntenverlies ramalho schmidt scorendemiddenvelderaub skipper sociedad topsportmentaliteit tsaar unnerstall utrecht variant vinicius vitesse zahavi zorg