Transparent
Inloggen
Sluiten

'Gesprekken met Fodé Fofana over nieuw contract verlopen zeer moeizaam'

31 juli 2021 09:18 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Gesprekken met Fodé Fofana over nieuw contract verlopen zeer moeizaam"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de onderhandelingen met Fodé Fofana over een nieuw contract zeer moeizaam verlopen. De 18-jarige spits zou dit seizoen onder Ruud van Nistelrooy de eerste spits bij Jong PSV kunnen worden en soms aan kunnen sluiten bij de A-selectie, maar vooralsnog werden alle voorstellen van PSV afgewezen door zijn zaakwaarnemer. Begin deze maand liet zijn zaakwaarnemer al weten dat Fofana 'waarschijnlijk' gaat vertrekken uit Eindhoven.

Ook met Shurandy Sambo en Jeremy Antonisse wordt gesproken over een nieuwe verbintenis. Ondanks dat Roger Schmidt heeft aangegeven gecharmeerd te zijn van Sambo heeft hij te horen gekregen dat veel speeltijd in de A-selectie op korte termijn niet haalbaar is. De verdediger wil nu alle opties openhouden. Hij kan voor meerdere jaren bijtekenen en zich vervolgens laten verhuren, bij Jong PSV blijven of een definitieve transfer maken. Zijn voorkeur zou wel zijn om komend seizoen op het hoogste niveau te spelen.

De onderhandelingen met het management van Antonisse zijn nog lopende. De tweevoudig international van Curaçao kreeg in de voorbereiding volop speeltijd onder Schmidt. In vergelijking met Fofana zijn de signalen rondom hem minder afhoudend.

Meer op ED.nl
Tags

fofana fode antonisse jong sambo schmidt bijtekenen curacao jeremy nistelrooy roger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Die jochies zijn net 18 en 19 jaar. Bizarre bedoeling dat ze dan al beginnen te piepen.
+2/-0

 
mesters79 (geschorst)
2 maanden geleden
Die hebben één grote voorbeeld genaamd....MO. War is dat toch met de jeugd van tegenwoordig.. Die menen al gelijk basis te moeten spelen in hun ogen. Bah verwende mannetjes
+2/-0

2 maanden geleden
Waar gaat de beste jongen heen dan... heeft nog niets laten zien... volgens mij goeie vriendjes met Mo althans als je de beelden van het traingskamp bekijkt. Hoe langer die ihattaren er nog is hoe meer er kapot gaat.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het zal hier wel weer de schuld van de grote boze Schmidt zijn :denk Paar pismennekes met net haar op hun ballen en dan al wat te eisen denken te hebben.
+10/-0

2 maanden geleden
Man man man. Ga een goed seizoen draaien bij Jong PSV en zorg dat Schmidt niet om je heen kan straks. Wat een instelling weer...
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik las vorig jaar in een artikel van Omroep Brabant over Fofana.
Het is vanaf de zijlijn natuurlijk lastig te (be)oordelen, maar ik vermoed dat zijn ouders (oorspronkelijk uit Guinee en Rusland) weinig verbondenheid hebben met Nederland.
In 2012 deed Fofana mee met een voetbalwedstrijd in Lyon (waar ook familie woont) en viel hij op bij een scout van Barcelona. Zo verhuisde de hele familie van Groningen naar Barcelona zodat hij daar kon voetballen. Het is dat Barcelona de papieren niet op orde had, anders zou hij uiteindelijk niet bij PSV terecht gekomen zijn.
Hoe dan ook. Als zijn ouders net als Fofana zelf denken dat hij de beste van de wereld kan worden, zullen ze het geen punt vinden om nogmaals te verhuizen naar waar dan ook. Ik vrees er in ieder geval voor.

Het zou wel echt heel zuur zijn als je grootste talenten niet willen verlengen. Financieel gezien is het simpelweg noodzaak dat je talenten doorbreken en je ze vervolgens goed kan verkopen. Dat geldt eigenlijk voor iedere club in Nederland.
+6/-0

 
2 maanden geleden
dank voor je info,

NL is volgens mij het beste land om als jonge speler door te breken.
En NL is een land waarbij ze aanvallend voetbal spelen zodat je als spits geen 40m hoeft te rennen voordat je pas bij het doel bent.
+1/-0

 
mesters79 (geschorst)
2 maanden geleden
Het zijn de doekoes die het doen !
+1/-0

2 maanden geleden
Ik blijf mij verbazen over het feit dat er in de winter contracten zijn uitgedeeld aan waterdragers en dat de grootste talenten van JPSV pas deze zomer contracten krijgen voorgeschoteld. Er is iets mis als JdJ deze contracten niet verlengd krijgt.
+1/-5

 
2 maanden geleden
Er is iets mis ja. Met dit soort gasten.
+6/-1

 
2 maanden geleden
Belachelijk om JDJ hier weer de schuld van te geven... over het paard getilde talenten dat zijn het.
Maar graag of niet zou ik zeggen.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Zeker er is helemaal geen schuldvraag,en het gaat ook niet om over het paard getilde gasten.
Een ieder weegt zijn eigen keuzes waarvan hij zelf denkt wat het beste voor zijn loopbaan is,hoe teleurstellend soms voor ons.
+3/-0

2 maanden geleden
Jammer mocht hij niet bijtekenen want het is een groot talent.De mening van de zaakwaarnemer is voor deze talenten blijkbaar bepalend waar ze een nieuw contract tekenen.De macht van deze handelaars in spelers is veel te groot en daarbij onttrekken ze veel geld aan de voetballerij.Zie de transferperikelen van Bruma waar de zaakwaarnemer een transfer blokkeerd.
+2/-0

2 maanden geleden
Als een zaakwaarnemer nu al zo moeilijk doet en de speler tekent onverhoopt toch dan is dat een recept voor meer trammelant in de nabije toekomst... Dus wegwezen met die handel.

PSV probeert nu prijzen te pakken (een overwinning op de Denen levert 5 mln op) met ervaren spelers, aan ballorige talentjes geen behoefte.
+2/-0

2 maanden geleden
In plaats van je dankbaarheid te tonen voor het geld en de energie die PSV in je steekt krijg je stank voor dank. Past volledig in huidige maatschappij....
Ikke , ikke , ikke en de rest kan stikken.
Zelfde verhaal als bij BV Lammers... jaar geblesseerd geweest en dan niet bijtekenen. Vervolgens een jaar lang op de bank bij Atalanta en nu dadelijk verhuurd... ( feyenoord :-( ) ...
Kies gewoon voor een geduldige ontwikkeling. Hulde aan Gakpo,Bergwijn, Memphis.
waar is de clubliefde gebleven ? Treurige ontwikkelingen dit.
+7/-0

2 maanden geleden
Ben benieuwd waar hij dan op een hoger niveau,meer speelminuten denkt te krijgen cq af te dwingen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nergens, of misschien bij Telstar... bij de Hoogovens, altijd leuk daar.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Is geen hoger niveau en een nog slechtere atmosfeer.😉
+1/-0

2 maanden geleden
PSV moet zich wat harder gaan opstellen en talentjes niet zoveel pamperen.(jeugd)spelers moeten graag voor de club willen spelen anders gaan ze maar ergens anders naar toe. Willen Sambo en Fofana niet bijtekenen dan lekker jaartje bij Jong (niet bij JP de Jong) op de bank zetten. Hun ontwikkeling/ervaring wordt door eigen toedoen geblokkeerd.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Met die Noord-Korea-style,zullen talenten zeker wegblijven.
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Verklaar je nader svp . Nogal een verschil tussen minder pamperen en een vergelijking met Noord Korea. Wat wil je dan ? Lopen volgend jaar anders toch gratis de deur uit. Nu geef je tenminste nog een signaal af.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Het gaat mij idd om de keuzevrijheid en het dwangmiddel,wat nooit zal kunnen en zelfs averrechts zal werken.
Hoe teleurstellend ook,je zal iemands keuze moeten respecteren.
+2/-0

2 maanden geleden
Het is jammer dat je spelers uit de opleiding geen langere contracten mag geven. Je loopt dus altijd een risico. Ik neem aan dat er met deze jongens een ontwikkeltraject wordt afgesproken, blijkbaar zien ze dat niet zitten. De echte wil om PSV 1 te halen is er dus schijnbaar niet en dan wordt je als opleidende club toch een soort misbruikt.
+3/-0

killermfc (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat is dat toch met die pikkies tegenwoordig? Vroeger moest je eerst presteren, tegenwoordig willen ze niet eens (bij)tekenen bij een clubs als PSV. En dat alles dankzij het vele geld dat er in het voetbal rondgaat en de wildgroei in makelaars of parodieën erop of persiflages van parodieën. Zelfs wél goedwillende jonge gasten zoals Bergwijn & Malen, en wellicht volgend jaar Gakpo, ben je als club & supporter al na een paar jaar kwijt en kan je dus maar kort van genieten.
+4/-0

2 maanden geleden
Snap er helemaal niets van. Mo, obispo, fofana, Sambo.. wat willen die jongens nou
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Aandacht en heul veul geld(met uitzondering van Obispo).
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Footje, zorg dat je niet het volgende Mootje wordt!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.864 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgetroefd awaydays benfica boomertje clown doan drommel eredivisie feyenoord gakpo ginkel gotze hansie ingewikkeld izecson kraaij maalderink madueke moe mwene oorlog registratie sangare schmidt sparen teze vertessen vinicius yassera zahavi