Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in laatste voorronde Champions League tegen Benfica

10 augustus 2021 22:50
Foto: Pro Shots

PSV in laatste voorronde Champions League tegen Benfica; image source: Pro Shots

Voor PSV wacht in de laatste voorronde van de Champions League een tweeluik met Benfica. De nummer drie van Portugal van afgelopen seizoen wist beide wedstrijden tegen Spartak Moskou te winnen en staat daardoor ook in de play-off ronde. Op woensdag 18 augustus wordt er gespeeld in Lissabon, terwijl de return in het Philips Stadion op dinsdag 24 augustus plaats zal vinden.

Benfica is voor PSV zeker geen onbekende tegenstander. In 1988 won PSV de Europa Cup 1 door in de finale na penalty's te winnen van de Portugezen. In de huidige kwalificatiereeks is ook een parallel te trekken naar dat seizoen omdat PSV in het gouden seizoen ook begon tegen Galatasaray en uiteindelijk eindigde tegen Benfica.

De eerste keer dat beide teams in officieel verband tegenover elkaar stonden was in het seizoen 1974/1975. In de kwartfinale van de Europa Cup 2 wist PSV Benfica uit te schakelen. Na een 0-0 in eigen huis werd in Lissabon uiteindelijk gewonnen. In het seizoen 1998/1999 was Benfica een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. In Portugal ging de ploeg onder leiding van Bobby Robson onderuit, terwijl in Eindhoven met 2-2 gelijk werd gespeeld. Ook in het seizoen 2010/2011 eindigde het duel in Eindhoven in 2-2. In de kwartfinale van de Europa League betekende dat echter uitschakeling omdat in Lissabon al met 4-1 verloren was.




Tags

benfica lissabon voorronde portugal betekende bobby galatasaray onbekende parallel robson spartak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dit was wel verwacht. Wordt een zware kluif denk ik. Maar wel fijn dat de return eindelijk eens in E'hoven is. Bij wedstrijden tegen Portugese teams regent het meestal rode kaarten en blessures. Hoop dat ze hun hoofd koel kunnen houden tegen dit soort gasten. En dat er een VAR is. En wat zou het mooi zijn als Bruma in de 89e minuut in de thuiswedstrijd de winnende treffer maakt.
+3/-0

2 jaar geleden
Als je bij de grote jongens wil horen moet je ook grote jongens verslaan. Met Ajax en Midjeland heb je twee deelnemers van vorig jaar al verslagen, dus er is geen enkele reden om pessimistisch te zijn, maar het gaat zeker niet makkelijk worden. Geef ons 55% kans om te winnen, we zitten in de goede flow. Eerst zorgen dat we niet weer tegen een zeperd aanlopen in Almelo.
+3/-0

2 jaar geleden
Verwachte maar lastige tegenstander. De laatste horde wordt zeker de zwaarste. Benieuwd.
+2/-0

2 jaar geleden
Ook geweldig voor jongens als Götze, Zahavi, Madueke en Pröpper die naar PSV zijn gekomen, en nu ook geweldige wedstrijden als ervaring mee maken.
Benfica uit lijkt me een hele lastige wedstrijd maar PSV kan wel pieken en boven zichzelf uitstijgen.
Ik hoop dat ze niet te zwaar onder druk komen te staan, als is PSV nu wel veel stabieler dan vorig jaar.
+2/-0

2 jaar geleden
Gaat wat worden ,kaart binnen er zin in ..
+2/-0

 
2 jaar geleden
Kaart óók hier binnen, gab, wij gaan het weer meemaken!
+1/-0

2 jaar geleden
Wordt een zware pot, een gelouterd team dat veel ervaring heeft, ook in de CL. Vorig jaar werd echter voor het eerst sinds tig jaar Sporting kampioen van Portugal, dat zou misschien kunnen impliceren dat Benfica en Porto net iets minder zijn dan gebruikelijk.

Natuurlijk zou het fantastisch zijn als we de groepsfase bereiken, zeker financieel. Als we Europa League gaan spelen, denk ik echter wel dat we leukere wedstrijden te zien krijgen, tegen meer gelijkwaardiger teams.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Of van de andere kant dat Benfica én Porto niet zwakker zijn maar Sporting sterker is. Al met al is een Portugese ploeg altijd een lastige gebleken met meestal een dikke nederlaag in Portugal! Dit jaar hopelijk het keerpunt!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Sporting kan ik mij nog wel herinneren, hahaha*, maar goed: andere tijd, ander team, andere trainer.

*boer met kiespijn
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb iig zin in de clash met Benfica!
+1/-0

2 jaar geleden
Klopt het wel dat Benfica - PSV de 18de Augustus is? Op veel andere (officiele) media wordt gesproken van 17 Augustus. Hoor graag als iemand hier uitsluitsel over kan geven!
+2/-0

2 jaar geleden
Niks is onmogelijk! Wil je de cl spelen moet je winnen punt!
+2/-0

2 jaar geleden
Jammer dat de thuiswedstrijd pas om 21.00 is. Als het dan verlenging en penalty’s worden en je moet nog meer dan een uur terugrijden wordt het best laat voor een doordeweekse dag.
+1/-0

2 jaar geleden
Dus wederom een finalewedstrijd tegen Benfica,hopelijk opnieuw met resultaat!
+2/-0

2 jaar geleden
Ik vind PSV op dit moment erg sterk maar Benfica is wel erg sterk. Hun selectie vind ik sterker dan die van onze club.
Eerlijk gezegd zou ik het uit sportief oogpunt leuker vinden om PSV in de Europa League te zien. Daar zie ik meer kansen om tegenstanders te treffen die je kunt verslaan dan in de Champions League.
De Champions League is alleen financieel interessant. De tegenstanders zijn in bijvoorbeeld een poule des doods zo lastig dat je voor de winterstop er waarschijnlijk al uit ligt. Tenzij PSV boven zichzelf uit weet te stijgen. Ik zie liever PSV in een goede flow in de Europa League ver komen en het in de Eredivisie ook stabiel blijft en kampioen wordt. Dan komt de Champions League heus wel.
Nederland heeft overigens de punten ook hard nodig en die verdien je iets makkelijker in de Europa League dan in de Champions League. Ajax en PSV moeten niet alleen zelf groeien maar de hele voetbalnatie moet verder groeien om als geheel naar een hoger plan te gaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik begrijp je standpunt alleen denk ik dat het sneller te realiseren is middels de Champions League inkomsten dan via ver komen in de Europa League. Qua coëfficiënten heeft Nederland voorlopig niets te vrezen van de landen achter ons aangezien het slechte seizoen 2017/2018 volgend jaar vervalt. De seizoenen daarna heeft Nederland continue goed gescoord qua punten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En 4 extra punten bij kwalificatie voor groepsfase CL
+1/-0

 
2 jaar geleden
Champions-league is financieel en sportief het hoogst haalbare,daar doe je het voor.
Maar buiten dat,die hele CL-entourage in het eigen stadion,wie wil die beleving niet opnieuw ervaren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Groot denken én groot presteren!
+1/-0

Vind dit fifty fifty, met gunfactor PSV 110%, go Armindoooo, Attack and Kill !!
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Laatste voorronde natuurlijk altijd een zware tegenstander. Win je maak je een financiële klapper, verlies je krijg je "minder" interessante tegenstanders in de EL maar kun je misschien na de winterstop nog Europees spelen. Bij plaatsing CL wordt PSV in pot 4 ingedeeld. Verwacht (afhankelijk van de loting) er dan sportief niet veel van. Voorkeur natuurlijk CL om de kas flink te spekken en hopelijk toch wat puntjes pakken.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
De tegenstander die er al geruime tijd zat aan te komen is nu dan ook daadwerkelijk aanstaande.

Belooft een uiterst spannende confrontatie te worden, zoals eigenlijk elke keer tegen deze opponent.

Ga maar na, tot op heden 4 Europese confrontaties, 7 wedstrijden, de eerste 2 gingen naar ons en de laatste 2 naar hen hoewel Benfica alleen in 2011 (naar halve finale EL) doorging.

Ben zelf bij 2 van de 3 thuiswedstrijden aanwezig geweest en uiteraard ook bij die ene grote maar bepaald niet grootse wedstrijd op neutraal terrein (Neckarstadion, Stuttgart). En ook ditmaal zal ik weer acte de présence geven.

Ik verwacht dat het wederom zenuwslopend gaat worden, zoals een echte "finale" betaamt, maar stiekem hoop ik toch op het Porto-scenario uit 1988, een mens mag dromen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
In een van die thuiswedstrijden was toch één lichtmast uitgevallen? En bij een van de uitwedstrijden blesseerde Ralf Edstrom zich bij, schrik niet, bloemen in het publiek gooien 😒
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat moet dan beiden in 1975 hebben plaatsgevonden, dat met Edström sowieso, want mij staat het niet voor de geest.

(edit: die blessure was dan niet al te ernstig want tijdens de halve finale (return) scoorde Ralf de 2 doelpunten van PSV)
+1/-0

 
Dat met die lichtmasten was inderdaad in de thuiswedstrijd in '75
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
In de terug wedstrijd tegen Benfica(kwartfinale) scoorden Willy vd kerkhof en wie anders dan skiete Willy(85e minuut). Edstrom viel na 14 minuten uit.
(edit: ik zie nu dat je het over de halve finale hebt. Daar scoorde hij idd 2 x tegen Dynamo Kiev)👍
+1/-0

2 jaar geleden
2 maanden geleden hadden we niets in de CL te zoeken, was het volkomen kut, was het uitzichtloos. En ja, daar deed ik aan mee. Dan kan je niet anders dan concluderen dat PSV (en jdj dus ook) op tijd hun huiswerk gedaan hebben. I'll give him That ;). Tegen Benfica, mooi affiche, alleen al historisch gezien. Wat wij kunnen doen is volle bak erachter in de return en zorgen dat de boys de 12e man voelen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje