Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Onze begroting is gebaseerd op de Europa League'

25 augustus 2021 18:52 - PSV TV
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Onze begroting is gebaseerd op de Europa League"; image source: Pro Shots

Bij PSV TV spreekt algemeen directeur Toon Gerbrands de berichten tegen dat PSV gewacht heeft met het doen van transfers tot duidelijk was in welke groepsfase PSV terecht zou gaan komen. "Als we spelers tegen Benfica wilden kunnen gebruiken hadden we ze anderhalve week geleden al moeten hebben", aldus Gerbrands. "Er kunnen nu nog altijd één of twee spelers bijkomen en ook nog één of twee vertrekken. Daar waren we al mee bezig voor de serie tegen Benfica, ook tijdens en dat speelt nu ook nog steeds. Dat is de normale business bij een voetbalclub."

Financieel is het voor PSV ook niet lastiger geworden om de corona-klappen op te gaan vangen. "Onze begroting is gebaseerd op de Europa League. De Champions League zou een extra zijn", zo geeft hij aan. "Je haalt dan zo'n 15 miljoen extra op en dat is in deze periode altijd welkom. We hadden al een eigen vermogen van 40 miljoen, daar gaat nu iets vanaf. Het effect zal ook nu nog ongeveer 10 miljoen bedragen, maar dat is voor de hele bedrijfstak."

De doelstelling voor de rest van het seizoen is ook duidelijk. "Overwinteren in de Europa League. Natuurlijk hebben we ook de Nederlandse competitie waarin we bovenin staan en de beker komt er aan. Dat zijn de normale seizoenen voor PSV", zegt hij daarover. "Het zou heel mooi zijn geweest als we de Champions League hadden gehaald, maar we moeten het nu accepteren en op naar het reguliere seizoen."




Tags

gerbrands benfica bedrijfstak business corona

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
"Er kunnen er nog één of twee bijkomen en ook nog één of twee vertrekken."

Dit zijn toch andere geluiden dan wat we een paar weken geleden hoorden, toen we "nog lang niet klaar waren op de transfermarkt". Een of twee kwalitatieve aankopen is het absolute minimum wat we nodig hebben om niet weer een verloren seizoen te gaan spelen. De komende 4 maanden staan er (excl. interlands) zo'n 23 wedstrijden op de planning, dan moet je kunnen doorwisselen en liefst spelers kunnen inzetten die je niveau niet direct enorm omlaag halen (zoals wel het geval is met Mauro / Vertessen / Thomas / Bruma).

Laten we hopen op een succesvolle week, want daarmee kan de basis gelegd worden voor eindelijk weer eens een landstitel in Eindhoven. Onze eerste elf is kampioenswaardig, maar het gaat om die spelers daar kort achter of je het als team een seizoen lang kunt volhouden. Gisteren hadden we niets op de bank om iets te forceren. En waar je tegen Cambuur en Heracles met 5 wissels nog weg komt, komen er ook voldoende wedstrijden in NL waar je dan tegen puntverlies gaat oplopen.

Aan de slag Sjon en Toon!
+6/-0

 
Ach, het is een standaard tekst die je leest aan het eind van iedere transferperiode. Vorig jaar zouden er misschien ook nog één of twee spelers bij kunnen komen in de laatste week. Uiteindelijk werden er op de laatste dag opeens drie uit het niets gepresenteerd.
+2/-0

2 jaar geleden
Het lijkt mij logisch dat juist de spelers die evt. willen komen, hebben gewacht of PSV el of chl spelen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Aha, vandaar dat het er eerst 5 waren en nu nog maar 1 of 2....

En als je de heer Gerbrands op de persconferentie had gezien, dan kan je je niet aan de indruk onttrekken dat hij al op punt heeft gestaan die 35 miljoen in de boeken bij te schrijven...
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zouden spelers nou echt door die 6 potjes over de streep getrokken worden? Als je nou echt een rol van betekenis zou kunnen spelen, dan zou het een ander verhaal zijn. Maar de kans dat PSV (vanuit pot 4) de groep van de CL gaat overleven is kleiner dan 5%.

Ik denk eerder dat PSV door het mislopen van het extraatje toch wat beter moet opletten wat het wel en niet gaat doen. En de aanwezigheid van (in mijn ogen) 8 ongewenste spelers maakt de financiële ruimte ook weer een stuk kleiner. Om jongens als Luckassen en Bruma nog kwijt te raken, moeten we straks misschien water bij de wijn gaan doen en een deel van het salaris doorbetalen. Het zal allemaal wel wat minder rooskleurig zijn als Toon schetst. Maar vanuit sportief oogpunt zijn versterkingen wel noodzakelijk als we daadwerkelijk Europees willen overwinteren én kampioen willen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Da's toch elk jaar zo. Zijn ook spelers die wel in de El willen spelen. Daar is de scouts voor aangenomen...toch???
+1/-0

 
2 jaar geleden
Geen idee wat onze scouts doen. Het heeft er alle schijn van dat we in het netwerk van Schmidt aan het vissen zijn. Wanneer hebben wij nu voor het laatst eens een echte verassing weten te scouten? Een Dzudzak, of Kezman. Worden spelers van dit niveau dan al zo vroeg weggekaapt door de grote clubs dat wij kansloos zijn? En dan kun je je ook nog afvragen hoe een aantal spelers in de huidige selectie het stempel goed genoeg voor PSV hebben gekregen. Gelukkig werpt de jeugd wel zijn vruchten af en continuïteit vanuit de Herdgang is de levensader van PSV. Wat een grap eigenlijk, wij de opleidingsclub en in Amsterdam de koopclub. Afwachten welke 5 er nog bij komen, of zijn het er toch ineens 2 nu we CL missen?
+2/-0

 
Averpsv (geschorst)
2 jaar geleden
Opleidingsclub? We waren idd op de goede weg. Maar er staat nu nog maar 1 zelf opgeleide speler in. Gapko. Met nog maar drie Nederlanders op het veld. Schmidt heeft helaas van ons weer een koop club gemaakt. In Amsterdam geven ze alleen meer geld uit gemiddeld voor een speler maar wij hebben de afgelopen jaren ook genoeg gespendeerd. Die 70 miljoen van jumbo en van van der wallen zijn puur gebruikt om de gaten te vullen. Anders zaten we weer financiëel aan de afgrond. Het is gewoon wanbeleid wat toon, john en Roger aan het voeren zijn.
+1/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Obispo en Teze vergeten, sinds hun 8ste bij PSV. 70 miljoen van Jumbo en 'van der Wallen' gebruikt om de gaten te vullen? Waar haal je dat weer vandaan? Tipje van de sluier: Brainport is n lange termijn sponsor met (heel veel) geld en PSV zal gebruiken om de regio te blijven promoten om het tekort aan goede arbeidskrachten van wereldwijd hier naar toe te halen. Het beleid van PSV is derhalve ook lange termijn, en we lopen prima op schema. De JO maakt n geweldige ontwikkeling door de afgelopen jaren, en er komen steeds meer PSV1 waardige spelers door. CL was geen eis, maar we zaten er verdomd dichtbij, en het is wel ontzettend balen.
+3/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
"Natuurlijk hebben we ook de Nederlandse competitie waarin we bovenin staan.. "

Bovenin is niet goed genoeg. Tweede staan we, onder de havenslaven. Doelsaldo is nog steeds een dingetje.
Wel bij de les blijven Toon!
+1/-1

 
2 jaar geleden
We zijn net 2 wedstrijden ver! In december mogen we eventueel klagen als daar.reden voor is. Maar hebben nog tijd voor versterking (en)moet iets bijkomen iig!
+1/-0

 
2 jaar geleden
We liggen godverdomme al uit de Champions League nóg vóór de groepsfase!

Iets waar wij AZ vorig jaar koste wat kost en uiterst moeizaam zijn voor gebleven. Die heilige 2e plaats waaraan Bokkie refereert.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
En geloof je zelf dat F'noord ons voor blijft, met die selectie van hun?
Die zitten gewoon in een flow waarin alles lukt (tegen zeer zwakke tegenstanders), maar daar zal binnenkort wel weer een einde aan komen.

Wij staan over een paar wedstrijden gewoon bovenaan, en daar komen we niet meer weg!

Ajaks moet ook eerst meer eens z'n team op orde zien te krijgen, die zijn er nog lange niet .. daar lopen veel ontevreden spelers en ik denk dat de sfeer ondelring niet meer zo lekker is als eerst. Ik denk dat Ten Hag nioet meer voor elkaar krijgt wat hij vorig jaar heeft gedaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
De grafiek van PSV is stijgend. Ik denk dat voor ajax het beter was geweest als de wegen met TenHag zich scheidden. Zo goed is het al langer niet meer, ze gingen er afgelopen jaar bv. tegen de nr7(!) van Spanje uit in de EL. Tadic bv. heeft z'n beste tijd gehad, dat ga je dit seizoen zien, let maar op. Ajax slaapt en denkt verder te moeten gaan met deze selectie waar geen rek meer in zit. Ik vind het prima :)
+2/-0

2 jaar geleden
Gewoon gezond financieel beleid van PSV wat ook bij de huidige sportieve ontwikkelingen hoort.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Gezond financieel beleid is dus niet het spenderen van tientallen miljoenen euro's aan miskopen en de direct verantwoordelijke(n) maar gewoon laten aanblijven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Spenderen is niet zo erg, als je het maar goed uitgeeft en daar wringt de schoen een beetje heel erg. Van Bommel mocht ook veel te lang blijven zitten na het verspelen van een bijna zekere titel. Maar we zijn op de weg omhoog gelukkig.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja je hebt helemaal gelijk. Ik was vergeten 'aan miskopen' toe te voegen. Heb het inmiddels aangepast.

MvB hebben ze idd een halfjaar te lang laten aanmodderen na het verkwanselen van een zekere landstitel (en de wijze waarop!). JdJ had er eind 2019 samen met MvB moeten worden uitgeknikkerd.

Momenteel heeft dat weinig zin meer, hoewel de backs zéér matig zijn en dan druk ik mij nog uiterst mild uit. Mwene kan er niet veel van en Max heeft zijn goede start geen dito gevolg kunnen geven, bepaald niet.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja, de beste stuurlui staan aan wal ...

(later meer, misschien :))
+1/-0

2 jaar geleden
1 of 2?
Dat waren er toch 4 of 5?
Toen stond er ook niet bij dat dat zou zijn als er nog 1 of 2 vertrekken.
Ik snap goed dat er minder uitgegeven gaat worden omdat de CL niet is gehaald en de zilvervloot niet binnen vaart maar zeg dat dan gewoon zo.
+2/-0

 
Die 4 of 5 spelers zijn anders nooit door PSV uitgesproken, maar waren de verwachting van een journalist
+3/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij heeft John de Jong zelf aangegeven nog minstens 3 spelers aan te willen trekken tijdens deze transferperiode?
+1/-0

2 jaar geleden
Toch denk ik dat dit jaar de Europa League voor dit talentvolle en druistige PSV wel eens een blessing in disguise zal kunnen blijken. Als we dit jaar eens flink weten door te stoten zouden we zowel qua uefa punten, uitstraling alsmede financieel (heb begrepen dat verschil met CL vanwege de premies ‘maar’ om 15 miljoen gaat) juist met de Europa League beter af zijn ten opzichte van een Championsleague poule (pot 4) waar je wellicht na 6 wedstrijden stijf onderaan staat met een paar schamele puntjes en Europees gelijk uitgebekerd
+1/-0

 
Sterker nog, nu je met vijf Nederlandse ploegen in de groepsfase zit kun je nu een serieuze aanval gaan doen op Portugal en Frankrijk. Portugal is na vandaag twee ploegen in de Conference League kwijt, terwijl de drie clubs in de Champions League pittig geloot hebben. Een goede run van AZ, Feyenoord en Vitesse nu en de nummer twee van Nederland van 22/23 kan zo maar direct naar de groepsfase.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage