Transparent
Inloggen
Sluiten

Hallvar Thoresen als scout weer terug bij PSV

1 september 2021 10:21 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Hallvar Thoresen als scout weer terug bij PSV; image source: Pro Shots

Hallvar Thoresen is weer in dienst bij PSV. De Noor speelde in de jaren '80 voor PSV en kwam toen in ruim zes seizoenen tot liefst 106 competitiedoelpunten. De voormalig topschutter geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij per 1 juli namens PSV scout in Scandinavië. Thoresen was na het beëindigen van zijn loopbaan als speler lange tijd trainer bij diverse clubs en enkele jaren bondscoach van Jong Noorwegen. Sinds 2008 was hij actief als scout. Eerst bij FC Twente, daarna bij Rosenborg BK.

Voordat Thoresen naar PSV kwam wist de spits ook bij FC Twente al regelmatig het doel te vinden. Met 152 competitiedoelpunten is hij nog altijd de buitenlander met de meeste treffers in de Eredivisie aller tijden. Thoresen behoorde ook tot de gouden selectie in het seizoen 1987/1988, maar vanwege een knieblessure kwam hij uitgerekend in dat seizoen nauwelijks in actie. Na dat seizoen keerde hij terug naar Noorwegen.

Bij PSV werd hij drie keer landskampioen, won hij eenmaal de beker en heeft hij dus ook de Europa Cup 1 op zijn prijzenlijst staan. Ook was hij drie seizoenen de aanvoerder in Eindhoven.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

thoresen hallvar competitiedoelpunten noorwegen twente buitenlander eredivisie jong noor prijzenlijst rosenborg scandinavie telegraaf topschutter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik vraag me echt af hoeveel spelers er via de scouting de afgelopen twee jaar binnen zijn gehaald. Wordt denk ik wel tijd voor een frisse wind daar. Als je ziet hoe vaak Groningen, AZ en Heerenveen in Scandinavië sterkhouders halen is het rijkelijk laat mocht dit de eerste vaste scout worden die wij daar hebben.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Bijzonder!
Je hebt geen idee "hoeveel spelers er via de scouting de afgelopen twee jaar binnen zijn gehaald", maar denkt wel dat het tijd is voor een frisse wind.
Hoe dan?

En wat is dat toch met spelers uit Scandinavië? En wat is er mis met spelers uit Duitsland, Frankrijk, Portugal en Engeland?
+4/-0

 
2 jaar geleden
Denk vooral het prijskaartje dat dat het "probleem" is en daarom zoveel in Scandinavië aan het rondneuzen zijn
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gelukkig hebben wij Oppegard,Kjolo en is er gisteren nog een 17-jarige Deen binnengehaald.😉
+4/-0

2 jaar geleden
Prima zet ,hopelijk brengt het goede spelers op !!
+1/-0

2 jaar geleden
Las net dat Peter Fossen ons mooie PSV gaat verlaten na 27 jaar😥
+1/-0

2 jaar geleden
Altijd goed natuurlijk wat vers bloed in de scouting,helemaal van een oud-speler met een mooi psv-verleden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Thoresen Koolhof, dat was toch wat hè👍
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heerlijke zaterdagavonden op de L-side.
+1/-0

 
greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
hahahah.....het kwam van boven.....
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vormde destijds mooi spitsenduo met Jurrie Koolhof, in de net-niet periode early eighties. Hadden gelukkig beiden afzonderlijk nog aandeel in landstitels late eighties. Mooie tijden. TwtD!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage