Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Voldoende mogelijkheden in alle linies nu een aantal spelers is gebleven'

2 september 2021 09:40 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Voldoende mogelijkheden in alle linies nu een aantal spelers is gebleven"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt directeur voetbalzaken terug op afgelopen transferperiode. Hij heeft het onder meer over de geruchten over een terugkeer van Luuk de Jong bij PSV. "Hij was een belangrijke optie, hoewel we wisten dat de kans groot was dat hij in Spanje zou blijven. Luuk was daar naar ons toe heel open in", aldus de directeur. "Op het moment dat Sevilla bijna twee weken geleden een nieuwe spits aantrok, heb ik nog wel een nieuwe poging gewaagd en bleek dat we er met de club uit konden komen. Luuk is daarna snel duidelijk geweest en heeft opnieuw aangegeven dat hij in Spanje voor zijn kans wilde gaan."

Nu de transferwindow gesloten is, zullen er geen nieuwe spelers meer komen. "Ik verwacht niet dat we nog een nieuweling transfervrij oppikken", zo geeft De Jong aan. "Wel kunnen er nog een paar spelers vertrekken, omdat in andere landen de transfermarkten nog iets langer open zijn. Voor Derrick Luckassen en Érick Gutiérrez zou dat kunnen gelden."

PSV werd in de afgelopen periode regelmatig gelinkt aan een hoop spelers. "Ik lees lang niet alles, maar via collega's of kennissen hoor je natuurlijk wel grotendeels wat er geschreven wordt. Soms klopt er niks van, al is het ook wel verklaarbaar waarom het zo is", zegt hij daarover. "De belangen van zaakwaarnemers en clubs kunnen soms flink uiteenlopen, om maar wat te noemen. Nee, Boateng en Insigne hebben we niet op de radar gehad. En over Fulgini hebben we een paar jaar geleden voor het laatst een keer intern gesproken. Verder is er niets geweest."

Volgens De Jong heeft PSV zich op het laatst nog kunnen versterken op de positie die het meest om een extra optie vroeg. "Nu een aantal spelers is gebleven, hebben we voldoende mogelijkheden in alle linies", reageert hij daarop. "Er is balans. Aan de ene kant wil je een selectie samenstellen die kan strijden om de titel. Dat is het hoofddoel en daarbij probeer je ook te bereiken dat er voor iedereen perspectief is. Binnen onze opleiding hebben we ook een aantal belangrijke contractverlengingen gerealiseerd, met spelers die in de toekomst in ons eerste elftal kunnen doorbreken."
Discussieer mee op de forums


Tags

jong aantrok boateng fulgini gewaagd gutierrez hoofddoel insigne kennissen luckassen nieuweling oppikken poging radar samenstellen sevilla titel transfermarkten transferwindow uiteenlopen verklaarbaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 maanden geleden
Wil je ook perspectief en doorstroom aan de jeugd bieden.
+4/-0

 
2 maanden geleden
En aan de andere kant moet er ook op de centjes worden gelet. Met andere woorden het is roeien met de riemen die je hebt. Er is geen enkele Nederlandse club die zo maar even 300 tot 500 miljoen op tafel kan leggen voor een elftal met echte kwaliteit. Er zijn in Europa maar een handvol clubs die dat kunnen. Met name omdat ze over financiers beschikken die geestelijk niet helemaal in orde zijn. Zij hebben van het voetbal - wat vroeger een leuke volkssport was - een puinhoop gemaakt.
+3/-2

2 maanden geleden
Voldoende mogelijkheden, oké, maar is er ook voldoende kwaliteit? De backposities blijven mager en een vervanger voor Sangaré is ook niet gehaald.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Kwaliteit van een speler of 8 in onze selectie is natuurlijk hoogst twijfelachtig (of eigenlijk gewoon onvoldoende). Maar ja, als niemand ze voor de juiste prijs wil overnemen, blijf je ermee zitten hè. En als je dan nog meer spelers gaat aantrekken, dan rijzen je salarisuitgaven de pan uit en raken de betreffende spelers al hun restwaarde kwijt.

PSV (en John de Jong) zijn met handen gebonden door foutieve investeringen in het verleden. Gezien de omstandigheden snap ik wat John de Jong zegt m.b.t. de mogelijkheden. Maar liever had hij jongens als Luckassen, Guti, Thomas, Doan en Bruma ingeruild voor spelers met meer kwaliteit en/of perspectief bij PSV.
+3/-1

KatC (geschorst)
2 maanden geleden
Met een Doan, Thomas, Mauro, Guti en ga zo maar door hebben we echt genoeg "kwaliteit" haha. De bank bij ons is van het niveau Groningen e.d.
+3/-7

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Haha.. grappige reactie weer! Ik denk dat deze de top 3 van meest gewaardeerde nieuwsreacties wel weer gaat halen.

Spelers afzeiken en mensen de deur uit willen trappen.. hahaha.
+5/-2

 
2 maanden geleden
Medeforummers & PSV-supporters afzeiken... hahaha. Komt op hetzelfde neer. Alleen zijn de spelers passanten.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Deel van de mede-forummers anders ook, want een aardig deel heeft internetproblemen op moment als PSV een wedstrijd wint.
+4/-1

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Nou deze is geen passant. Dat kan ik je verzekeren hoor. Heeft zijn sporen verdiend.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Gezien wat er nu achter zijn naam staat is het wel een passant :B Sorry, deze was te makkelijk
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
@killer: Nee hoor, hij is enkel "geschortst".
Ik neem aan dat KatC binnen een paar dagen gewoon weer een nieuwe kans krijgt, dat verdient ook hij, net als John de Jong en onze spelers.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja forummers om niets verwijderen is ook makkelijk. Toch gebeurt dat hier kennelijk.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb niks over KatC gezegd, enkel over zijn posts. Ik geef toe dat me dat veel moeite heeft gekost, want ik had ook graag KatC zijn niveau van onze mooie club supporten eens ergens mee vergeleken, maar ik voelde jouw reactie al wel weer aankomen en heb me dus netjes aan de regels gehouden.

Zoals @Ricardo Izecson Santos ook al zei.. Sommige mensen komen hier eens in de zoveel tijd enkel om alles en iedereen van onze club af te zeiken. En nee, zijn posts hebben niks met kritiek te maken.

Ik weet niet of iemand zijn post heeft gerapporteerd (it wasn't me) en wie hem een ban heeft gegeven maar HULDE aan diegene! Iets met een koekje van eigen deeg, want als er dan toch iemand weg moet...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Back on maar weer: ik weet dat je groot fan bent van JdJ, maar als je jouw gekleurde bril afzet, moet óók jij beseffen dat de man grove fouten heeft gemaakt. Grove fouten waarvan wij nog immer de wrange vruchten plukken.

Maar goed, misschien worden wij kampioen. Anders verwacht ik wel weer het nodige gemor op de tribunes. Er is weer publiek tegenwoordig: nowhere to run nowhere to hide.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hoe kom je erbij dat ik groot fan ben van De Jong? Enkel omdat ik hem niet al een paar jaar afzeik en door de stront trek? En omdat ik het in moeilijke tijden voor hem op nam en hem niet met pek en veren de stad uit wilde jagen? Grijs, killer, grijs.

Ik geloof gewoon niet in al die negativiteit. De wereld is al lelijk genoeg zonder dat wij hier, op een forum, als supporters, onze eigen club en hun mensen afzeiken, bedreigen en het leven zuur proberen te maken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik zie dat gewoon als ventileren ergernis. Beter dan het op te kroppen of af te reageren op supporters van de tegenstander (al kom je die tegenwoordig nog maar hoogstzelden tegen). Toch zal je ergens heen moeten met je diepste, je meest primitieve onderbuikgevoelens, wil je niet aan de stress tenonder gaan.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Of je uit je (primitieve) onvrede gewoon op een 'normale' manier. Heel raar natuurlijk, maar het kan. Dan hoeft Sjonnie met zijn gezin ook geen dure beveiliging op kosten van de club. Over geld over de balk smijten gesproken.
Als mensen afzeiken, doodsverwensingen, bedreigingen en pure haat je manier is om frustraties te uiten is het misschien een goed idee om hulp te zoeken bij het omgaan met je frustraties.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Op een forum ben je om je mening te ventileren en gelukkig zijn we het niet altijd met elkaar eens, anders zou het maar een saaie boel worden. De meeste hier met een echt account hebben het hart op de goede plaats, met PSV ergens in of rond het midden. Bij de een is het glas half vol bij de ander half leeg. Ik ben er ook van overtuigd dat iedereen die bij de club betrokken is dit met de volle 100% doet voor de club. Neemt niet weg dat je best kritisch mag zijn, uiteindelijk spreekt PSV zelf ook grote ambities uit. Zolang we elkaar en personeel van PSV met respect benoemen mag je best kritisch zijn, ook op elkaar. Tenslotte vieren we samen feest als we winnen en zijn we stik chagrijnig als we verliezen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Hold on, voordat deze discussie gaat ontsporen, ik had het over het ventileren van de ergernissen op dit PN als uitlaatklep. Ik weet niet waar jij vergaande bedreigingen aan het adres van Johnnyboy nou weer vandaan haalt... ieder zijn of haar ding zullen we maar zeggen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Deze discussie is allang ontspoort.
Voor nu ben ik er weer klaar mee. De eerste de beste keer dat hier weer pure haat naar clubmensen wordt geuit, onder het mom van een mening of kritiek, of mensen hier enkel komen om stelselmatig clubmensen af te zeiken, kun je mij met m'n gezeik weer verwachten. Geldt trouwens ook voor discrimineren.

Verder precies wat @remmie hierboven zegt, maar daar zitten dus wel grenzen aan.

3. Hou de discussie vriendelijk en beleefd

Schelden wordt op de forums niet geaccepteerd. Sommige woorden worden reeds door onze automatische censuur computer gecensureerd en in andere gevallen, als ze de ethische normen overschrijden, zal een Administrator ingrijpen wanneer die de postings opmerkt. Voetbal is emotie, dat weten wij ook, maar er zijn grenzen.
+1/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
We hebben een aantal goede versterkingen gehaald met Ramalho, Pröpper en hopelijk de nieuwe spits. Met Mwene hebben we een goede slag geslagen voor de back-up van onze backs, prima gedaan. Malen en Dumfries zijn zoals verwacht verkocht voor acceptabele bedragen. Rosario is vertrokken en het dossier Ihattaren is definitief afgesloten met nog een vergoeding. Gakpo en Madueke zijn verlengt en de investering in van Ginkel vorig jaar heeft zich uitbetaald. Allemaal prima. Dan de mindere punten. Er is geen rechtsback aangetrokken, op deze positie leveren we enorm veel kwaliteit in en dat vind ik echt zeer kwalijk, aangezien het vertrek van Dumfries inmiddels al een jaar bekend is. De spelers die moesten vertrekken zijn er allemaal nog, met uitzondering van Baumgartl, die niet verkocht maar verhuurd is. Hierdoor is er dus geen ruimte om de selectie in de breedte te versterken. Een middenvelder en de eerder genoemde back zijn gewoon heel hard nodig. De selectie is niet op orde en niet in balans. De eerste 13 a 14 spelers zijn wat je bij PSV mag verwachten, daarna daalt het niveau bizar snel. Tegen Benfica werd dit heel duidelijk, omdat we geen mogelijk hadden om op een ander strijdplan over te schakelen of spelers te brengen die iets anders konden brengen. Drommel laat ik in het midden, vind hem niet minder dan Mvogo, maar ook niet beter en er zijn toch al wat twijfelachtige ballen in onze goal verdwenen. Of het 3,5 miljoen waard was gaan we zien de rest van het seizoen het is nu nog te vroeg. Als Ajax minder is geworden doen we zeker mee om de titel, mits we niet te veel blessures en schorsingen oplopen, want missen we 3 spelers is ons niveau 20% lager. Al met al vind ik deze transferperiode net geen voldoende, maar wel een duidelijke verbetering. Echter ben ik van mening dat de lat bij een topclub hoger hoort te liggen dan de geleverde prestatie. Toch verwacht ik een goed seizoen, de eerste wedstrijden waren van een hoog niveau.
+3/-1

2 maanden geleden
Hopen dat Romero op niveau komt, vertessen aanhaakt samen met fofana.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik hoop het ook natuurlijk, maar dan wordt het wel in een keer druk: Zahavi, Vinicius, Maxi, Fofana, Vertessen.

Ik vind Vertessen geen echte spits trouwens, maar denk dat voor Maxi de weg terug een beetke gesloten is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik kan Vertessen moeilijk inschatten? Ja hij is razendsnel, enthousiast en doelgericht. Maar hij verliest ook nog al eens de bal. Als je daar Bruma en Sangare bij telt heb je zomaar 3 van de 10 veldspelers waar balverlies op de loer ligt. Dat is voor de rest niet te belopen volgens mij en dodelijk tegen betere ploegen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zie het wel zitten in Vertessen op de een of andere manier. Het is nu nog een wilde draver met net ff te weinig rust voor de goal, maar zijn snelheid is echt een enorm wapen. Als hij de tijd krijgt en leert van Zahavi en Vinicius komt hij er wel denk ik. Met mentaliteit zit het wel goed in ieder geval.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Is zijn basistechniek voldoende?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het is nog lang geen basisspeler, ik mis bij hem gewoon de rust. Basisvaardigheden zijn te trainen, dus daar zit wel wat rek in hoop ik. Voor op de counter is het heerlijk als iemand zo hard kan draven. Er zijn er meerdere die er moeite mee hebben om een bal aan te nemen of tussen de palen te mikken.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat vraag ik mezelf ook af , vind hem niet speciaal wat dat betreft. Ik denk dat hij levensgevaarlijk zou zijn wanneer we teruggezakt zouden spelen maar ik mis bij hem de creativiteit wanneer we tegen een goed defensiever team spelen en de ruimtes klein zijn. ( Al is hij niet de enige in de selectie die daar vooralsnog moeite mee heeft)
Hij is nog jong en dit is z'n 2e (?) echte seizoen bij de A selectie dus reken hem erook nog niet op af hoor.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat wat geduld inderdaad op zijn plaats is, was in de jeugd samen met Mo het grote talent...scoorde veel dus verwacht dat dit ook nog wel in het eerste elftal gaat gebeuren....soms duurt het echter wat langer voordat het in het eerste elftal ook gebeurd...
+2/-0

2 maanden geleden
Het is gewoon een gegeven dat PSV te maken heeft met beperkingen op financieel gebied. Als iedere speler dit jaar nou eens iets meer brengt dan vorig jaar dan maak je al stappen. Tevens hoop ik dat het rendement van onze duurste jongens omhoog gaat. Dergelijke salarissen betaal je doorgaans voor jongens die het zaakje op sleeptouw nemen. Dat zie ik te weinig gebeuren de afgelopen 14 maanden.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Vooral het laatste ben ik mee eens , ik heb voor de thuiswedstrijd tegen Benfica de docu van Romario nog eens bekeken en ik moest er tijdens de wedstrijd aan denken. Wie staat er nou op? Hij zei " Het verschil tussen een gewone speler en een topspeler is dat een topspeler op staat in de topwedstrijden wanneer het moet"
+1/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, en ik denk dat de selectie redelijk staat op elke linie heb je minstens een degelijke vervanger afhankelijk van wie er speelt (verdediging: obispo, mwene, teze; middenveld: (doan, propper) aanval: (vinicius, vertessen)... deze spelers kunnen het niveau wel aantikken denk ik(afwachting van vinicus en niveau dat doan op dit moment heeft) dat de rest van niveau fc groningen is tja... ik denk dat het alleen te voorkomen is als je ieder jaar champions league voetbalt en dan nog zal het moeilijk worden in de eredivisie...
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvang alchemist berghuis bommel bruma cocu cocufan feyenoord gakpo ginkel gotze guppie heerenveen izecson jong kneuzen koen madueke monaco relaas roger santos schmidt tekengeld tinus twente vinicius vormdip wolfsburg zahavi