Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB voert nog eens vier wijzigingen in speelschema Eredivisie door

9 september 2021 15:54 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB voert nog eens vier wijzigingen in speelschema Eredivisie door; image source: Pro Shots

De KNVB is weer flink aan het rommelen geweest in het speelschema voor de Eredivisie. Tot en met de winterstop zijn er nog eens vier wedstrijden van PSV van aanvangstijdstip gewijzigd. De thuiswedstrijd tegen Sparta op zondag 3 oktober zal pas om 20:00 uur beginnen, evenals de uitwedstrijd tegen NEC op zondag 12 december. Beide duels hadden oorspronkelijk 16:45 uur als aanvangstijd.

Ook twee zaterdagwedstrijden van PSV zijn gewijzigd. De thuiswedstrijden tegen FC Twente (30 oktober) en FC Utrecht (4 december) beginnen beiden 's middags al om 16:30 uur. Het duel tegen FC Twente zou eigenlijk om 21:00 uur beginnen, terwijl de oorspronkelijke planning voor FC Utrecht-thuis om 18:45 uur was.

Meer op KNVB.nl




Tags

eredivisie knvb speelschema twente utrecht aanvangstijd rommelen sparta zaterdagwedstrijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Iemand enig idee waarom dit nou weer doorgevoerd wordt?
Net alles afgestemd ivm planning🤬
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is dan wel vreemd, want bv PSV-Twente is er helemaal geen aanleiding voor, do ervoor geen EL en pas de week erop weer wel, maar daar zitten 4 dagen tussen, wat maakt die 4,5 uur dan uit???
Dit geldt ook voor de Utrecht btw...!

Dan is er veel meer aanleiding om de wedstrijd tegen Fortuna op zon 7 nov te verlaten... maar 2 dagen tussen, na uit wedstrijd???

Zaterdagmiddag is sowieso al ruk...
+2/-0

 
De zaterdagen snap ik inderdaad ook niet, al zal er ongetwijfeld wel een verklaring voor zijn.

Wat betreft die zondag tegen Fortuna: Vanuit PSV is meerdere keren aangegeven geen voorstander te zijn van het verplaatsen van een wedstrijd wat Feyenoord en AZ wel gevraagd hebben. Je loopt dan namelijk constant achter de feiten aan omdat je maandenlang een wedstrijd minder speelt en dat dat mentaal ook doorwerkt. PSV speelt morgen tegen nummer 11 AZ, omdat ze hun thuiswedstrijd tegen Fortuna naar december hebben laten verplaatsen.

Vier Europees-spelende clubs hebben in die midweek daarvoor een uitwedstrijd, alleen AZ speelt thuis. Ze kunnen niet allemaal om 16:45u of 20:00u spelen. Bovendien weten we ook niet of dit überhaupt gevraagd is. Dan zou je nu moeten speculeren op basis van aannames. Dat moet je ook niet willen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Geen idee wat de echte reden is. Maar wat mij opvalt is dat de data van de Europese wedstrijden van ajax zijn bekent, en vervolgens worden heel veel wedstrijden verschoven...
+1/-0

 
Omdat alle clubs die Europees spelen om wijzigingen mogen vragen
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Liever 's avonds dan 's middags op die zondagen. Zaterdagmiddag is wel wat minder.
+1/-0

2 jaar geleden
Het verzetten van de wedstrijden op zaterdag 30 oktober slaat echt helemaal nergens op. Die dag hebben ze enkel de speeltijden van PSV (thuis tegen Twente) en AZ (thuis tegen PEC) omgewisseld. Wij zouden om 21:00 spelen, is nu 16:30, AZ zou om 16:30 spelen en dat is nu juist 21:00 geworden. Beiden spelen de week voorafgaand aan die wedstrijden niet Europees en beiden spelen de week erop pas op donderdag. Waarom worden die wedstrijden dan in Godsnaam omgewisseld qua tijd....
+1/-0

2 jaar geleden
Waardeloos die wedstrijden om 16.30 uur op Zaterdagmiddag.Zowelvoor de meeste thuis als uitsupporters een baggertijd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Voor uitsupporters is 21.00 uur bepaald niet gunstig hoor. En al helemaal niet als men van ver met o.v. moet komen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zondag 20.00 is bagger tijd nog net voor 24.00 thuis pfff ,zaterdag 16.30 vindt ik wel prima tijd ,effe eindhoven in en op normale tijd thuis...
+1/-0

2 jaar geleden
Zo zie je maar dat het voor de één beter is en de ander slecht uitkomt.
Zaterdag 16.30uur vind ik prettig, zondag 20.00uur laat ik juist schieten.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie van deze verschuivingen totaal het nut niet in. Persoonlijk vind ik zaterdag 16.30 uur een '1e divisie' tijdstip, maar is 21.00 uur het andere uiterste. Maar goed, het is niet anders en iig gewoon beiden op de zaterdag. Die zondagochtendwedstrijden zijn de allerergste!
+1/-0

2 jaar geleden
wat een klote tijden weer. waardeloos
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage