Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We hebben onze aanvallende momenten heel efficiënt benut'

12 september 2021 01:15

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg blij met de winst tegen AZ. "Het was een moeilijke wedstrijd. Dat wisten we van te voren al, want AZ heeft een erg goede ploeg en dat lieten ze nu ook weer zien", aldus Schmidt. "Ook al zijn ze een paar spelers kwijt geraakt, hebben ze nog steeds topspelers en een jonge ploeg met veel energie. Het was hard werken voor ons."

Schmidt ging verder: "Na de 0-1 kwamen we onder druk te staan. AZ kreeg wel een paar mogelijkheden, maar de manier hoe wij verdedigden was top. De vier man achterin en ook de keeper hebben het uitstekend gedaan. We hebben vervolgens onze aanvallende momenten heel efficiënt benut."

PSV sloeg in de kansen die het kreeg genadeloos toe. "Dat was vorig seizoen zeker niet onze kracht, maar dat is dit seizoen een stuk beter", zo gaf hij aan. "We maken het ene mooie doelpunten na het andere. Hopelijk blijft dat zo doorgaan."

De trainer werd gevraagd naar zijn wisselbeleid, want hij haalde al snel de meeste aanvallers van het veld. "Na een interlandbreak weet je nooit hoe het met de fysiek van de spelers is. De spelers die met hun land actief zijn geweest hebben veel moeten reizen en zitten niet in het ritme van een normale week", zei hij daarover. "Je moet dan de wedstrijd afwachten. Vandaag was het duidelijk dat we goede wissels nodig hadden. Ik had wel verwacht dat een paar spelers vermoeid zouden zijn. Ze voelden het al aan het eind van de eerste helft. Het was daarom belangrijk dat de spelers op de bank er ook klaar voor waren."
Tags

schmidt roger espn verdedigden voelden wisselbeleid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.857 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvang alchemist berghuis bommel bruma cocu cocufan feyenoord gakpo ginkel gotze guppie heerenveen izecson jong kneuzen koen madueke monaco relaas roger santos schmidt tekengeld tinus twente vinicius vormdip wolfsburg zahavi