Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo: 'Dat ik als jongen uit Eindhoven tweede aanvoerder ben, is een heel grote eer'

6 oktober 2021 11:48 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo: "Dat ik als jongen uit Eindhoven tweede aanvoerder ben, is een heel grote eer"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International bespreekt Cody Gakpo zijn ontwikkeling bij PSV. Zo is hij vereerd dat hij al meerder keren de aanvoerdersband mocht dragen. "Dat ik als jongen uit Eindhoven tweede aanvoerder van PSV ben, is een heel grote eer natuurlijk. Ik had er eerlijk gezegd nog niet op gerekend", aldus Gakpo.

De aanvaller gaat verder: "We hebben spelers met veel meer ervaring. Maar de trainer heeft voor mij gekozen vanwege mijn liefde en passie voor de club. Hij vindt dat ik leiderschapskwaliteiten heb en vroeg me of ik er klaar voor was. Daar heb ik natuurlijk ja op gezegd. Tegen zo’n grote eer zeg je absoluut geen nee, haha. Het geeft ook verplichtingen."

Gakpo werd al gelinkt aan een overstap naar Bayern München. "Dat is natuurlijk een supergrote club, het is leuk als je daaraan gelinkt wordt. Dat geeft wel een trots gevoel. Als zij heel concreet waren geworden, moet je daar natuurlijk wel serieus over nadenken", zo geeft hij aan. "Maar ik moet vooral heel goed kijken naar mijn carrière en naar wat het beste is voor mij. Ik moet kijken of het past in het plan dat een club met mij heeft. Voorlopig heb ik daar nog niet over na hoeven denken. Voor mij is het belangrijk dat ik de juiste stap zet als het moment daar is. En wanneer dat moment is, dat is voor iedere speler anders."

De international wil daarbij afgaan op zijn gevoel. "ls mijn gevoel zegt: Het is tijd, dan is het tijd", zegt hij daarover. "Of ik een droomcompetitie heb? De Spaanse competitie trekt me wel. Grote clubs waar veelal aanvallend wordt gespeeld in een mooi land met goed weer, haha. Gelukkig hoef ik er nog niet al te veel mee bezig te zijn en kan ik me dit seizoen volledig focussen op PSV en het Nederlands elftal. Ik wil natuurlijk eerst hier wat moois neerzetten. De titel pakken en het WK halen, zijn mooie doelen."

Meer op VI.nl




Tags

gakpo eer cody afgaan bayern bespreekt droomcompetitie leiderschapskwaliteiten liefde meerder passie supergrote titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Topperrrrr, twee kampioenschappen verder en dikke CL successen mag je je keuze maken, ga zo door..
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Cody is al 2 seizoenen bij de meeste wedstrijden de beste van het veld. Ik denk dat als ie dit doorzet dat ie komende zomer al niet meer houdbaar is. Is een groter talent dan Malen en zal ook significant meer opbrengen.
Verder erg fijn dat ie geen nare maniertjes heeft en 100% zichzelf blijft, mooi dat dat nog kan!
+2/-0

2 jaar geleden
Kijk hier worden we vrolijk van ,heeft goede kijk op het leven en blijft heel normaal doen ,zou toch echt gaaf zijn onze Gakpo met de schaal...
+2/-0

2 jaar geleden
Daar zouden we er meer van moeten hebben.
+1/-0

2 jaar geleden
Twee keer vlammen tegen Ajax en een paar keer in de EL en hij is natuurlijk wel weg in de zomer.
+1/-0

reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Nou nee, wat vind je dan valse bescheidenheid?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat hij verbaasd overkomt omdat hij (reserve) aanvoerder is. Hij is een van de betere spelers, Eindhovenaar, kind van de club, dus een niet meer dan logische keuze voor het aanvoerderschap. En dat weet-ie zelf ook dondersgoed. Maar hij acteert verbazing. Ergo: valse bescheidenheid.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Beetje ver gezocht, Cody is best brutaal en op t ontspannen af prettig uitdagend.

Dat vind ik wat anders als vals bescheiden...

Hoe dan ook: EINDTOVENAAR !
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage