Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo verlaat Oranje vanwege hersenschudding

9 oktober 2021 18:15 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo verlaat Oranje vanwege hersenschudding; image source: Pro Shots

De KNVB meldt dat Cody Gakpo het trainingskamp van het Nederlands elftal heeft verlaten. De aanvaller heeft aan de wedstrijd tegen Letland klachten overgehouden 'die passen bij een hersenschudding'. Tijdens de vorige interlandperiode viel Gakpo ook al geblesseerd uit. Het lukte PSV vervolgens om hem klaar te stomen voor de wedstrijd tegen AZ.

Volgens De Telegraaf heeft de KNVB contact opgenomen met de UEFA omtrent de situatie met Gakpo. Het protocol van de Europese voetbalbond schrijft voor dat bij hoofdletsel het het spel direct stilgelegd dient te worden, waarna de verzorger en arts erbij moet komen om te bepalen of de speler nog door kan spelen. Die gelegenheid werd bij Gakpo niet geboden. Zonder verzorging speelde de aanvaller verder.

Meer op Ons Oranje
Discussieer mee op de forums


Tags

gakpo hersenschudding knvb oranje arts hoofdletsel letland overgehouden protocol telegraaf trainingskamp uefa verzorger verzorging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Hopelijk valt het mee en is het voornamelijk uit voorzorg om geen onnodig risico te nemen. Wanneer Gakpo niet speelt voel je het gelijk. Ik hoop op een voorspoedig herstel.
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Here we go again...

Déjà vu.

Bloedirritant dat Oranje.
+4/-5

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Het blijft vervelend wanneer zoiets gebeurt. Echter, ik ben van mening dat de ervaring die spelers uit de Europese topcompetities met zich meebrengen een geweldige mogelijkheid biedt om van de besten te leren en heel belangrijk is voor de ontwikkeling van een speler.

Daarnaast verhoogt iedere wedstrijd, assist en doelpunt bij het NL elftal die je achter je naam erbij kan turven voor een je transferwaarde. Naast de CL en in mindere mate EL is dit de beste mogelijkheid om je in de etalage te plaatsen. Misschien niet persé tegen deze tegenstanders.

Het is een risico die het naar mijn mening waard is om te nemen en een speler zou moeten proberen zoveel mogelijk wedstrijden en trainingen mee te maken bij het NL elftal. Het is een geweldige leerschool, een grote eer en tevens een podium om te laten zien dat je voor het grote werk klaar bent.

Dat een aantal spelers soms vermoeider of minder fit zijn na zo'n periode is een investering in de ontwikkeling van je spelers, kwaliteit van je elftal en hopelijk vertaalt dat zich ook in prijzen en transferinkomsten. Daarnaast is het gewoon genieten als PSV spelers schitteren in het oranje, bijna net zo mooi als in het rood-wit.

Pistolero krult er weer één netjes in de kruising, maar aangezien hij al op leeftijd is en vermoedelijk weinig rek meer in zit zou het voor hem misschien wel gunstig zijn als hij niet alles speelt voor Israël. Maar ook hem gun ik die ervaring en was hij mogelijk nooit zo doelgericht geweest als hij die internationale wedstrijden in het verleden niet had gespeeld.

Hopelijk valt het mee. Bij een lichte hersenschudding zou het zomaar maar enkele dagen of weken duren, bij een ernstigere kan het weleens maanden duren. Hopelijk komt er snel goed nieuws.
+6/-0

3 weken geleden
Jammer voor die jongen, had hij er 2-3 in het netje kunnen leggen maandag! Sterkte Cody..
+3/-0

3 weken geleden
Pff...

Gelukkig is Madueke weer terug.
+1/-0

 
3 weken geleden
Een geluk bij een ongeluk.

Toch nog een aardig pareltje zojuist. Aardig zaterdagmiddagpotje tussen Schotland & Israël (3-2). De openingstreffer was een plaatje: identiek aan zijn vrijetrap tegen Stekelenburg* eerder dit jaar. Lechaim Eran.

*dat gaat hij dit seizoen iig niet herhalen
+1/-2

3 weken geleden
Die scheidsrechter mogen ze persoonlijk aansprakelijk stellen. Verzorging mocht het veld niet in bij deze hoofdblessure, scheidsrechter zou zelf wel ff bepalen of het ernstig was of niet... Echt belachelijke actie van deze scheidsrechter!
+7/-0

 
3 weken geleden
Inderdaad; er zijn echt duidelijke regels bij een hoofdblessure.
Ook echt amateuristisch van de staf van het NL elftal dat zij eigenlijk ook niks deden, hem niet naar de zijlijn lieten komen en nog een aantal minuten rond hebben laten hobbelen.
Hopelijk is het nu vooral uit voorzorg en valt het mee.
+2/-0

3 weken geleden
Die internationals zijn toch irritant he. Geen competitie voetbal, onze spelers raken geblesseerd, of ze doen het fantastisch en als ze dan voor ons spelen is het weer matig.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik irriteer me vooral waarvoor het NL-elftal speelt: Het WK 2022 voetbal in Qatar. Niet in de zomer maar midden in de competitie. De meeste staan er denk ik nog niet bij stil, maar dat gaan hele bizarre maanden worden. Competitie, vEL, vCL en allemaal wat naar voren schuiven, dan opstarten, dan gaan stoppen om een kleine groep spelers naar het WK te laten gaan, een hele grote groep spelers die dan thuis moeten zitten, en dan alles weer opstarten en doorgaan.
Echt weer een project waarbij de zichzelf benoemde top van de wereld iets organiseert voor hun eigen belang, waar de echte voetbalfans echt niet op zitten te wachten.
+3/-1

 
3 weken geleden
Door Covid zitten we al 18 maanden in dergelijke schema`s. Lijdt overal tot blessures als je om je heen kijkt.
+2/-1

3 weken geleden
Hadden we vorig jaar pech met Covid, nu lijkt het weer iedere kassa met internationals die uitvliegen. Die gasten spelen allemaal veels te veel wedstrijden de laatste 18 maanden.
+1/-2

3 weken geleden
Komen paar heel belangrijke wedstrijden aan.
Hoop dat onze beste speler snel en goed herstelt.

Sterkte Cody - Eintovenaar!!
+3/-0

3 weken geleden
Cody wordt wel vaak aan zijn hoofd geraakt, een beetje de Luuk van vroeger.
+1/-0

3 weken geleden
Zal na een paar dagen rust wel over zijn lijkt me ,anders tegen zwolle nog rust geven tegen Monaco er fit weer bij..
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

benfica bommel boscagli bruma eredivisie feyenoord fortuna gakpo ginkel gotze izecson jong madueke monaco passant ramalho roger sangare santos schmidt sir tegengoals tekengeld teze tinus twente vertessen vinicius wolfsburg zahavi