Transparent
Inloggen
Sluiten

'Eran Zahavi ontvangt in twee seizoenen bij PSV zes miljoen euro'

13 oktober 2021 14:37 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Eran Zahavi ontvangt in twee seizoenen bij PSV zes miljoen euro"; image source: Pro Shots

Eran Zahavi zal in twee seizoenen bij PSV in totaal zes miljoen euro verdienen. Dat blijkt uit een document van de FIFA, zo meldt Voetbal International. De spits staat op de jaarlijst met een salaris van één miljoen euro per jaar, maar ontvangt daarbij ook vier miljoen euro aan tekengeld, wat over twee seizoenen verspreid wordt betaald.

De overgang vorig seizoen van Guangzhou naar PSV gaf veel problemen, omdat de Chinese club het niet eens was met een transfervrij vertrek. Om die reden weigerde de Chinese voetbalbond om een internationaal transfercertificaat te verstrekken, zodat Zahavi niet speelgerechtigd was voor PSV. Pas na tussenkomst van de FIFA, toen een tijdelijk certificaat werd afgegeven, mocht de Israëliër in Eindhoven gaan voetballen.

Zahavi zelf en Guangzhou stapten echter beiden naar de FIFA. De aanvaller meende nog recht te hebben op 7,8 miljoen dollar van de Chinezen, terwijl de club juist 24,6 miljoen dollar van de spits eiste. De arbitragecommissie van de FIFA stelde afgelopen zomer Zahavi grotendeels gelijk. Guangzhou moest uiteindelijk 2,7 miljoen euro betalen. Alle claims van de Chinese club werden afgewezen. Bovendien kreeg het een verbod op het aantrekken van spelers zolang het volledige bedrag aan Zahavi niet was voldaan.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

zahavi fifa eran guangzhou afgegeven arbitragecommissie certificaat chinezen claims eiste israelier jaarlijst meende stapten tekengeld transfercertificaat verstrekken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Hmm dit zal ongetwijfeld weer tegen Zahavi gebruikt worden als hij een paar wedstrijden minder speelt. Zou dan ook graag eens horen hoeveel PSV aan tekengeld heeft gegeven aan anderen (bv Propper) om een beetje te kunnen vergelijken.
+3/-0

 
2 weken geleden
Niet alleen als hij "wat minder" speelt (dat doet hij namelijk bijna altijd). Een belachelijk bedrag.
+1/-8

2 weken geleden
Prima spits, maar te veel voor wat hij brengt.

Transfervrije spelers zijn ook niet gratis. Gotze zal waarschijnlijk ook zoiets verdienen.
+5/-2

2 weken geleden
Goede zaakwaarnemer.

Verder niet wereldschokkend.

Als speler transfervrij is, is er (extra ruimte voor) tekengeld.

Heb wel paar ideetjes hoe hij e.e.a. komende maanden kan terugbetalen.
+9/-0

 
2 weken geleden
Winnende tegen Monaco en Ajax maken dan heeft ie ze wat mij betreft gelijk terug verdiend!
+4/-0

 
2 weken geleden
Inderdaad, "Als speler transfervrij is, is er (extra ruimte voor) tekengeld"
anders pakken spelers wel een bedrag van de transfer zelf of zoiets.

Misschien een idee om onze spits eens wat vaker een echt goede bal te geven ?
In het nationale team zie je wel dat hij ongeveer 1 op 1 blijft lopen, en vaak doelpunten maakt.
+6/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Volgens mij liet Bruggink laatst zien hoe vaak hij een slechte bal krijgt. Of juist helemaal geen omdat de ander voor zichzelf ging.
Denk ook echt dat hij veel meer tot scoren komt als ie fatsoenlijk aangespeeld wordt.
+6/-0

 
2 weken geleden
Inderdaad,en hij moet zeker niet zelf die bal gaan ophalen op het middenveld.
Focussen op en rond de zestien,geen energie verspillen op posities waar andere voetballend beter tot hun recht komen.
+2/-0

2 weken geleden
Hij gaat het speciale knallen bewaren voor de 24e, als die hartstochtelijk wordt toegezongen door een heel stadion naar zijn afkomst ;-)
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Vind hem weinig toevoegen aan dit PSV. Het enige wat hij goed doet is het druk zetten en daarbij hard werken. Hij is vaak veel te onzichtbaar en scoort simpelweg te weinig. Wat mij opvalt is dan zijn baltempo ontzettend laag is. Vaak als Zahavi aan de bal komt neemt hij de bal traag aan, loopt er een paar meter mee, en komt vervolgens met een pass terug of een pass die niet aankomt. Die enkele momenten waar hij heel dreigend is komen enkel voort uit uitstekende acties van medespelers die hem onmisbare kansen geven (die hij zelfs ook regelmatig mist).

Wat ik overigens ook vaak zie (vooral in het stadion goed te zien) is dat hij in sommige spelsituaties zich laat inzakken en op het middenveld mee het spel probeert te maken, terwijl dit juist is wat hij absoluut niet kan. Vervolgens komt een van de buitenspelers langs zijn directe tegenstander en is Zahavi nergens te bekennen in de 16. Dit gebeurt al helemaal in wedstrijden met een hoog tempo of waarin PSV het lastig heeft (denk aan Feyenoord, Benfica, Real Sociedad).

Vind het erg jammer aangezien hij zo hard werkt en het bij Israel allemaal wel lukt, maar het heeft nu al te vaak punten (of bijna punten) gekost.

Had met dit salaris ons eigenlijk ook wel die 30 miljoen aan cl geld mogen bezorgen, hele dure misser was dat van hem. Maar goed, daar moeten we hem natuurlijk niet op afrekenen.
+1/-8

 
2 weken geleden
Zahavi is nmm geen voetballer maar een speler met twee kwaliteiten: 1) vrije trap, en 2) de bal erin schieten. Ik blijf het een goede afmnaker vinden die bij PSV niet op de juiste manier tav zijn kwaliteiten wordt gebruikt.
Als je hem niet echt als spits gebruikt dan komen zijn plekken naar voren waarin hij minder goed is, en als hij te weinig ballen krijgt gaat hij ze zoeken en dat werkt ook niet goed.
Jarenlang heeft hij 1 op 1 gelopen, dus met een aanvallend PSV zou hij bij goede bediening dat hier ook moeten kunnen.
+12/-0

 
2 weken geleden
Helemaal mee eens WouterErik,nu is dat nog niet optimaal ingevuld,maar je hebt best kans als dat nog gaat komen;dat we de beste versie van Eran nog gaan zien.
Zwolle thuis,kan wel eens een ideale sparringpartner worden.
+3/-0

 
2 weken geleden
De meeste voetbal-trainers hebben nu heilig verklaard dat buitenspelers naar binnen moeten komen, en dan op doel moeten schieten, maar ik vind dat het een beetje is doorgeschoten. Ook die backs die bij de achterlijn staan en dan niet meer op tijd terug zijn bij een counter.

Ik vind dat de buiten-spelers moeten varieren, de ene keer binnendoor en dan op doel schieten, en de andere keer een voorzet op de spits geven. Nu zijn ze alleen maar met zichzelf bezig, en rennen ze vaak naar het midden toe waar het al vol met spelers staat en er dus geen ruimte is voor een schot.
Daar ligt volgens mij het probleem van het wat stroperige voetbal van PSV.
Kwaliteit genoeg maar te veel steeds plan-A uitvoeren.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja,ik ben dat wel met je eens.
Ik denk dat spelers te veel opdrachten vanuit een visie meekrijgen(als het werkt,prima)waarmee eigen creativiteit verloren dreigt te gaan;Waar zijn die spelers die een wedstrijd kunnen lezen en weten wat een bepaalde situatie nodig heeft om te winnen.
En nu praten we over de voorspelbare tendens van naar binnen trekkende vleugelspelers,terwijl in de vorige eeuw het net andersom was.
Toen stonden de wingers steevast aan de krijtlijn genageld.
+1/-0

2 weken geleden
Nou nou, 4 miljoen tekengeld en 1 miljoen salaris per jaar. Schokkend! Not.
+9/-0

2 weken geleden
Zie dergelijke beloningen liever via presatiebonussen gaan, maar die zullen er wellicht ook nog bij zitten. Desalniettemin, ben ik blij dat er afgelopen seizoen voor is gekozen om in iedere linie minimaal 1 ervaren speler neer te zetten en doorgaans ook in de as.

Meer ervaren spelers hebben het hogere salaris zelf afgedwongen als ze goed zijn en zijn statistieken waren en zijn top. Prima investering.
+1/-0

2 weken geleden
Dat valt mee voor een transfervrije speler in die categorie.
+4/-0

2 weken geleden
Bak geld maar koste niets dus zodoende tekengeld dus kan erger ,hopelijk gaat hij nu ook elke wedstrijd zijn goals maken wordt er tijd voor...
+2/-0

2 weken geleden
Dus in 100 seizoenen 300.000.000 euro lijkt nog meer. Voor o.a. Vertessen een goed voorbeeld.
+1/-0

2 weken geleden
Tja, met deze berekening zou Ryan Thomas (2,75 miljoen transfersom, tekengeld onbekend) ook een heel ander 'salaris' krijgen... Tekengeld komt in de plaats van een transfersom, anders was het geld naar die Chinese club gegaan en hadden we het over een spits van maar 4 miljoen gehad.
+2/-0

2 weken geleden
Als een contract van 2 jaar afgekocht had moeten worden hadden we hem nooit binnen voor 1 milj per jaar, dus niks geks.
+4/-0

 
2 weken geleden
@Por: wat vind jij van het presteren van Zahavi?
+2/-3

 
2 weken geleden
Persoonlijk vind ik dat de gene die hem heeft aanbevolen ook de instructies moet geven aan de spelers om hem heen kwa bediening, dat zakken en ballen zelf halen is niet te doen voor hem, dus wat WouterEric en meerderen hierboven zeggen klopt helemaal.
+2/-0

 
2 weken geleden
Dat je een minnetje krijgt om het vragen van mijn mening begrijp ik helemaal;-) Want er zijn ook echte kenners aan boord die op een gedetailleerder manier jou zouden kunnen uitleggen waar het bij voetballen omgaat, Beng ;-)
+2/-1

 
2 weken geleden
@Por: gezien de minnen verwacht ik nog minimaal 2 inhoudelijk indrukwekkende reacties op mijn vraag. Zo werkt dat in de grote mensen wereld normaliter.
+2/-2

 
2 weken geleden (gewijzigd)
@Tony, de minnen die jij krijgt verbazen me al jaren.
Kennelijk weten diegene niet dat voordat dit PSVnetwerk anderhalf jaar plat lag jij een van de drie mega-posters was met 20.000 posts ! Je reageert misschien soms wat direct, maar je bent dus wel een echte PSV-fan, en je hebt wel de echte toewijding om van dit PSVNetwerk een goed discussie-platform te maken.
Ik vind dus dat je een goed onderbouwde reactie op jouw posts mag verwachten. als iemand het niet met jou eens is. Alleen een -1 geven heb jij niet verdient. Van mij zal je altijd een inhoudelijke post krijgen.
+1/-2

2 weken geleden
Eran Zahavi is een speler zonder restwaarde, die straks 2 seizoenen bij PSV heeft gespeeld waarin hij vooralsnog geen verpletterende indruk heeft kunnen maken. Natuurlijk, hij scoort af en toe, maar zijn moyenne (24 goals in 50 wedstrijden) is lang niet indrukwekkend genoeg om zich te kunnen meten met roemruchte spitsen die wij in het verleden hebben gehad.

Hopelijk kan hij de rest van dit seizoen een stap vooruit zetten en het scorend
vermogen wat hij deze week weer bij Israël liet zien, ook in de aankomende grote wedstrijden voor ons tonen.

Al met al vind ik 6 miljoen voor 2 jaar veel te veel geld voor een speler van dit kaliber zonder enige restwaarde. PSV heeft een creatieve manier gevonden om het salarisplafond, afgesproken met de gemeente Eindhoven, te kunnen omzeilen. Misschien is dat ook wel noodzakelijk om mee te kunnen blijven doen, maar enigszins apart is het wel.
+1/-0

2 weken geleden
Tsja, en dan? Als ie 5 miljoen had gekost qua transfergeld en n half miljoen per jaar zou verdienen, zou iedereen roepen dat t n mooie zet zou zijn.

Enige wat me zorgen baart: vertrekt hij nu na dit seizoen dus weer transfervrij ook?
+1/-0

 
2 weken geleden
Volgens mij zijn er hier genoeg fans die het halen van dertigers met nul restwaarde voor miljoenen linke soep vinden.
+1/-3

 
2 weken geleden
Dan kunnen die beter naar PSV onder 18 gaan kijken voortaan
+3/-1

 
2 weken geleden
Dat klopt. Onderaan de streep is er niet echt een verschil. Vraag is hoe er was gereageerd als PSV voor een spits van boven de 30 een bedrag van 5 miljoen als transfersom op tafel had gelegd voor een 2-jarig contract. Was dat dan ook een uitstekende deal of een buitenkansje, zoals het halen van Zahavi nu werd genoemd?

Of Zahavi vertrekt of niet, wie zal het zeggen.. Feit is dat ie waarschijnlijk alleen gaat blijven als hij bij een nieuw contract opnieuw een tekenbonus van een paar miljoen kan ontvangen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Als Messi of Ibrahimovic voor 5 M gehald kunnen worden, zou ook jij juichen.
Restwaarde of niet, dit is gwoon n koopje geweest
+1/-0

 
2 weken geleden
Tuurlijk. Maar suggereer je nu dat Zahavi in die categorie spelers valt? Want dan zijn we het oneens. We hebben bij PSV tal van betere spitsen gezien in de afgelopen 20 jaar.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik suggereer dat 30 jaar grens bullshit is
+2/-1

 
2 weken geleden
Dan is het aan PSV om te zeggen dat hij kan vertrekken als het PSV niet bevalt, PSV heeft niet voor niets een optie op Vini genomen, als die zijn draai vindt staat de opvolger klaar, en met èèn doelpuntenmaker wordt je geen kampioen, regeren is ver vooruit kijken.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.857 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvang alchemist berghuis bommel bruma cocu cocufan feyenoord gakpo ginkel gotze guppie heerenveen izecson jong kneuzen koen madueke monaco relaas roger santos schmidt tekengeld tinus twente vinicius vormdip wolfsburg zahavi