Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV lijdt fors verlies vanwege coronapandemie

18 oktober 2021 14:27 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV lijdt fors verlies vanwege coronapandemie; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV de jaarcijfers van vorig seizoen gepresenteerd. Voor het eerst in tien jaar heeft de club een netto verlies geleden. Na belasting bleek dit een negatief resultaat van 23,2 miljoen euro te zijn. Dit is vooral het gevolg van de coronapandemie, omdat de club vanwege de maatregelen een omzetdaling had van 25 miljoen euro.

Ook de transferbalans zorgde voor een negatief resultaat. PSV had een grote transfer opgenomen in het vorige boekjaar, maar de verkopen van Sam Lammers, Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix waren niet voldoende om de afschrijvingskosten te compenseren en het gewenste resultaat te realiseren. De transfers van Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Mohamed Ihattaren en Joël Piroe tellen allemaal mee voor het huidige boekjaar.

De verwachting is dat PSV ook over dit seizoen een negatief operationeel resultaat zal realiseren. Ook dit is het gevolg van de nog steeds aanwezige impact van de coronapandemie. PSV zal echter wel een netto winst realiseren door het verwachte transferresultaat.

PSV geeft ook aan veel dank verschuldigd te zijn aan de supporters en zakelijke relaties vanwege de steun die het ontvangen heeft. Dankzij hen en verschillende getroffen regelingen is het verlies niet nog hoger uitgevallen.

Meer op PSV.nl
Tags

coronapandemie boekjaar netto afschrijvingskosten belasting dumfries hendrix ihattaren lammers malen omzetdaling operationeel piroe rosario transferbalans transferresultaat zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
PSV lijdt verlies, pipo. (niet leidt)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Aiaiai, dat is best erg ja, waar gaat het heen met onze taal?

Ontopic: ik moet eerlijk bekennen dat dat bedrag mij nog enigszins meevalt. En ja, ik besef dat het veel geld is, ik heb het niet elk weekend op zak.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Denk inderdaad dat Barcelona in dit klassement aan de leiding gaat
+2/-0

2 jaar geleden
Lees net dat er voor 60 miljoen aan leningen uitstaan.
Dat vind ik best veel.
+2/-0

2 jaar geleden
Dat is wel een bak met geld wat er verloren is gegaan..
+1/-0

2 jaar geleden
Een totaalverlies van 23 miljoen wat kennelijk voor 21 miljoen bestaat uit een nettoverlies op vergoedingssommen (transferbalans), zie psv.nl. Resteert slechts 2 miljoen werkelijk "operationeel" verlies.

Of klopt deze redenatie niet?

Betreft het negatief uitvallen van de transferbalans zullen de forse afschrijvingen op de bekende duurbetaalde miskopen van de afgelopen jaren minstens zoveel impact hebben als het later vallen van een uitgaande klapper.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het bedrijfsresultaat voor resultaat vergoedingssommen is 9,7 miljoen negatief. Er zitten nog een andere posten tussen zoals rentelasten en Belasting.
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

reactie verwijderdPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi