Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV krijgt voor einde van het jaar kapitaalinjectie'

18 oktober 2021 23:25 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV krijgt voor einde van het jaar kapitaalinjectie"; image source: Pro Shots

PSV zal nog voor het einde van dit jaar een kapitaalinjectie krijgen van minstens 30 miljoen. Dat werd maandag bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Op een later moment zal PSV bekend maken hoe dit bedrag besteed gaat worden en welk deel hiervan beschikbaar wordt voor nieuwe aankopen.

Afgelopen zomer meldde president-commissaris Robert van der Wallen nog dat PSV dacht aan een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro. Dit was inclusief een hypothecaire lening van 20 miljoen euro waarbij het Philips Stadion als onderpand ingezet zou kunnen worden. Op dit moment vindt de club het echter niet nodig om een hypotheek te nemen. Dit standpunt zou in de toekomst nog wel kunnen veranderen.

Algemeen directeur Toon Gerbrands liet weten dat PSV niets ziet in het verkopen van aandelen van de club aan een eigenaar. Bovendien wordt er ook niet uitgegaan van een enorme verhoging van de capaciteit van het Philips Stadion. Wel zet de club vol in op de huidige plek in het midden van de stad en kijkt het samen met de gemeente Eindhoven in het kader van gebiedsontwikkeling ook naar toekomstige kansen om de functie in de Brainport-regio uit te breiden. Ook dit zou voor meer inkomsten moeten zorgen.

Meer op ED.nl
Tags

kapitaalinjectie besteed brainport capaciteit eigenaar gebiedsontwikkeling gemeente gerbrands hypothecaire hypotheek kader lening onderpand wallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Waarom wordt er niet gekeken naar uitbreiding van de stadion capaciteit? De 4 grote schermen zouden aan het dak kunnen worden gehangen, die kosten nu heel veel stoeltjes. Veld zou een paar meter omlaag kunnen, zodat er onder een paar rijen bij kunnen en men dichter op het veld zit. Zo maar wat simpele ideeën.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik moest het ook 3x goed lezen maar er staat: "wordt er ook niet uitgegaan van een enorme verhoging van de capaciteit van het Philips Stadion". Dus geen enorme verhoging en op dezelfde plek blijven. Er staat niet dat er niet naar uitbreiding wordt gekeken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heb het idee dat ze op Noord dicht genoeg op het veld zitten ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het lijkt mij toch iets te simpel. Zware voorwerpen aan een dak hangen is te risicovol.
Veld meters verlagen kom je aardig dicht in de buurt van het riool, dat worden dus wedstrijden waar een luchtje aan zit. Wel een hele goede plaats om Ajax supporters te stallen. Ik vrees alleen dat je ze het volgend seizoen niet meer terug ziet.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Haal de schermen dan helemaal weg. Een aftelklokje voor dat de spelers het veld op komen en 3 seconden van een goal die je altijd mist omdat je nog staat te juichen voegen vrij weinig toe aan de beleving.
+1/-0

2 jaar geleden
Zullen we maar eens beginnen om een PSV waardige spits te halen? Een talent die op termijn de hoofdprijs gaat opleveren? We stonden altijd te boek als een club met geweldige spitsen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Helemaal waar T t T alhoewel ik Romero nog niet heb afgeschreven. Verwacht nog veel van hem. Iets van vader en gedachte.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik hoop dat het niet bij een eenmalige financiële injectie blijft. Verder mag ik hopen dat het geld goed besteed gaat worden. Want dat ontbreekt er de laatste jaren vaak nogal aan.
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Want het is normaal dat voetbalclubs een kapitaalinjectie krijgen? En dan ook nog vaker? Heb jij nog ergens een sok met cash liggen?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wat aan het werkwoord 'hopen' begrijp jij niet?
+3/-3

 
2 jaar geleden
Het moet wel ooit terugbetaald worden, het is geen gratis geld.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het betreft hier toch een consortium van, overwegend, vermogende PSV-supporters?

Ik snak inmiddels eigenlijk wel naar onze eigen ome Roman.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Het is een achtergestelde lening volgens mij. Op de huidige balans staat ook al een partnerfonds lening van 30 miljoen, deze moet uiterlijk 2032 terugbetaald worden. Pas als PSV niet kan terugbetalen en het wordt kwijtgescholden is het gratis geld, alhoewel er wel elk jaar rente betaald moet worden.
+1/-0

Dus totaal 80 meloen in de spuit? plus de transfers die nog in de begroting zitten? Daar moet je toch wel slim hele goede handel mee kunnen drijven na aftrek van achterstallige covid-kosten Staf? Slim iig wel:;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dus totaal 80 meloen in de spuit?

Huh?
+1/-0

 
Humor, eerder aangekondigde 50 miljoen plus nu 30 miljoen is 80 miljoen, en injectie is een spuit;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
deze 30 miljoen maakt deel uit van de 50 miljoen, die je noemt.
om van 30 miljoen 50 miljoen te maken, is de hypotheek van 20 miljoen op het stadion, waar PSV (nog) geen gebruik van maakt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De humor snapte ik wel, maar de "80 meloen" niet. Maar goed, dat is inmiddels door anderen al uitgelegd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat dit die eerder genoemde 50M is, geen extra 50. Groot gelijk ook van PSV om niet gigantisch de schuld in te gaan, tegen welke voorwaarden dan ook.

Als ik zo snel reken hebben we ook iets van 50M over van Malen, Ihattaren, Dumfries, Rosario, Piroe, Geelmuyden, Hendrix, etc., met aftrek van de aankopen, dus het verbaast me wel dat er nog zoveel nodig is.
+1/-0

2 jaar geleden
Met de huidige Technisch Manager en scouting zou ik als investeerder wel 3 x nadenken voor ik geld beschikbaar stel voor aankopen.

Het enige kapitaal wat PSV namelijk op het veld heeft staan komt uit de jeugdopleiding.
+4/-0

 
En hoe denk jij dan spelers in de jeugdopleiding te krijgen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi