Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco van Ginkel: 'We zijn nu toch iets stabieler'

21 december 2021 11:23 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Marco van Ginkel: "We zijn nu toch iets stabieler"; image source: Pro Shots

Marco van Ginkel vindt het niet helemaal een verrassing dat PSV nu koploper van de Eredivisie is. Dat geeft hij aan tijdens het jaarlijkse captains interview van Voetbal International. "We begonnen goed met het winnen van de Johan Cruijff Schaal, daarna hadden we een mindere periode, maar gingen vervolgens – ondanks de nodige blessures – weer winnen", aldus Van Ginkel.

De aanvoerder gaat verder: "Er is bij PSV natuurlijk best veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Toen was het qua groep een pittig jaar. Nu hebben we meer oudere jongens en andere persoonlijkheden. Dat is wel een verschil met wanneer een grote groep jonge spelers de basis vormt van je team. We zijn nu toch iets stabieler."

Dit seizoen is de speelwijze bij PSV ook veranderd. "Vorig seizoen speelden we 4-2-4, maar nu doen we dat anders", zo geeft hij aan. "We zijn nu in balbezit meer centraal georiënteerd, terwijl vorig seizoen de kracht ook lag bij de backs die er steeds overheen denderden. Dat is nu minder, maar ik denk dat onze huidige speelwijze wel past."

Van Ginkel wordt ook gevraagd naar het kunstgras waar in de Eredivisie nog altijd op wordt gespeeld. "Ik speel er niet eens meer op, na al mijn blessures", zegt hij daarover. "Het zou misschien wel kunnen, maar het voelt niet goed, ik hou onbewust in, dus dan denk ik: Laat maar."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel eredivisie captains denderden georienteerd onbewust pittig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Muv Ramalho vallen de door van Ginkel aangehaalde ‘ervaren spelers’ wat mij betreft ernstig tegen. Verdienen bakken met geld maar maken ze het verschil wel?
+4/-2

 
5 weken geleden
Ik vind Gotze ook niet tegenvallen.
Het ligt er denk ik ook een beetje aan wat je verwacht. Als je dit seizoen al 10 doelpunten en 10 assist had verwacht zal het wel tegenvallen.
+3/-0

 
5 weken geleden
Wanneer vind je Gotze beslissend? Daarbij komt dat hij er in grote wedstrijden gewoon zelden staat. Vergelijk dat eens met de ‘grote’ jongens van onze directe concurrenten.
+4/-3

 
5 weken geleden
Gotze is zo belangrijk vriend, hij is bij ons vaak de man van de voor assist. De verbindingsspeler. Bijna geen balverlies, altijd de juiste keuzes. Ontvangt de bal ook vaak ver van de goal om daar het spel vorm te gaan geven. Je kan hem niet vergelijken met spelers bij de concurrenten want die spelen een totaal ander spel zijn. Zij zijn vooral 2e spits goal georiënteerd. Iets wat Gotze totaal niet is. Gotze is een spielmacher!!!
+4/-0

 
5 weken geleden
De laatste 10 basisplaatsen heeft hij 0 assists en evenzoveel goals. Wat is dan de verwachting als dat niet tegenvalt? Zelfs toen hij die buitenspelgoal maakte had hij even twijfel of hij wel moest schieten op 1 meter van een open doel.
+2/-1

 
5 weken geleden
Goh, en die assist afgeleopen weekend bij de goal van Vicinius?

Zo makkelijk om uw ongelijk te vinden
+1/-1

 
5 weken geleden
Tsja, als je goals en spelers gaat verzinnen is het makkelijk inderdaad.
+1/-0

5 weken geleden
@Tinus, Tekengeld en Salaris vind ik al teveel naar gelang hun inbreng, Ik begrijp wel dat de verwachtingen anders waren.
+2/-0

 
5 weken geleden
Jahaa, maar is wel achteraf gezien hè;-) Want speelden ze de sterren van de hemel was ons gesprek natuurlijk heel anders geweest nou:-)
+1/-0

 
5 weken geleden
Dat klopt maar helaas komen er maar weinig spelers van buitenaf die de pannen van het dak spelen de laatste jaren. Sangare vind ik het bijzonder goed doen. Ramalho ook wel. Hopelijk volgen er nog velen.
+1/-1

5 weken geleden
Belachelijk dat we in de eredivisie nog steeds van die verschrikkelijke kunstgrasveldjes tolereren. Kan ik echt boos om worden.
+2/-0

5 weken geleden
Kunstgras moet er idd echt uit!

Wat vinden jullie ervan om Bazoer er in de winterstop bij te halen. Om Sangare te ontlasten en wanneer Sangare wel naar de Afrika cup moet dan hebben we een prima vervanger. Is nog jong, komt uit de jeugd van ons, ervaren, Nederlands en multifunctioneel inzetbaar. Zijn contract loopt van de zomer af dus is in de winter goedkoop op te halen. Mocht Barcelona Yusuf Demir niet meer willen of niet laten spelen waardoor ze geen 10mln hoeven te betalen maar Demir wel per direct terug moet naar Rapid Wien, dan hoop ik dat PSV er als de kippen bij is om hem voor 10mln vast te leggen. Deze jonge is een pareltje!
+1/-1

 
5 weken geleden
Laten we inderdaad een speler halen die bij letterlijk iedere club problemen heeft gehad met zijn gedrag en uit de selectie is gezet.
+5/-0

 
5 weken geleden
Daar zit je dus al mis. Maar geeft niets, we kunnen niet allemaal dezelfde mening hebben.
+1/-1

 
5 weken geleden
Bij PSV in de jeugd al meerdere keren weggestuurd van de training en dat ging vervolgens door bij Ajax, bij Wolfsburg, bij Porto, bij Utrecht en ook meerdere keren bij Vitesse. In maart van dit jaar werd hij door Vitesse nog uit de selectie gezet omdat het voor de zoveelste keer mis was gegaan. En dan zou je dit gezwel weer terug moeten gaan halen? Nou nee
+5/-1

 
4 weken geleden
Dus toch echt verkeerd gezien! Bij Utrecht geen problemen en dit seizoen bij Vitesse ook niet. Dit seizoen geen problemen gehad hoe graag je daar ook op aan stuurt. Maargoed, laten we het er maar niet meer over hebben. Fijne avond
+1/-0

 
5 weken geleden
Inzake Bazoer: next. Als we jongens die zo met PSV zijn omgegaan in het verleden terug zouden halen is het einde zoek wat mij betreft.
+6/-2

 
4 weken geleden
Doe dan ook meteen Labyad als we op die fiets verder gaan
+2/-1

 
4 weken geleden
Benoem ik labyad? Slaat nergens op.. maargoed prima. Iedereen z’n eigen kijk erop.
+1/-0

5 weken geleden
Vergeleken met voorgaand seizoen zijn we mi denk ik ook ietje stabieler.
Inzake Bazoer:Qua voetballende competenties zou hij bij ons denk ik niet misstaan,qua gedrag heeft hij natuurlijk al een stempeltje aangemeten gekregen.
Voor de ene trainer zal dit geen probleem zijn,voor de ander wel.

Persoonlijk ben ik het type;iedereen verdient een tweede kans,maar hoe beide partijen er in zouden staan kom je alleen achter bij een een op een gesprek.
+2/-1

4 weken geleden
Ik vind het met onze stabiliteit nog wel meevallen, Marco, of tegenvallen, het is maar net hoe je het bekijkt.

Zo geef je na een redelijke 1e helft in Heerenveen de overwinning na rust weer kinderlijk weg - ter vergelijking: gisteravond stond er simpele 0-3 - en had je bij NEC op gegeven moment zomaar 2-0 achter kunnen staan wn won je met veel geluk.

Over het diverse gepruts in EL zullen we het maar niet hebben... dat ging vorig seizoen toch een stuk beter, al was dat ook hakken over de sloot.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg op 3x je inleg terug als PSV wint van Telstar en steun onze site!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.792 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

booster corona doan drank feyenoord goldensands groningen hag heracles izecson kind kinderen klompje knvb mauro napo nederland nos ongeluk portugal prikken principes rijbewijs santos shevchenko tadic testte utrecht veerman vloet