Transparent
Inloggen
Sluiten

Statement betaald voetbal: 'Aangetoond dat tweederde stadionbezetting verantwoord is'

26 januari 2022 12:22 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Statement betaald voetbal: "Aangetoond dat tweederde stadionbezetting verantwoord is"; image source: Pro Shots

De KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs en de supportersverenigingen hebben in een statement hard uitgehaald naar de beslissing van het kabinet om slechts éénderde publiek toe te staan bij de wedstrijden. Alle partijen willen vanuit 'Den Haag' een heldere einddatum en duidelijke criteria waarna kan worden opgeschaald naar volle stadions, zo wordt geschreven in het statement en geciteerd door Voetbal International.

Alle partijen dringen bovendien aan om minstens tweederde qua bezetting toe te staan. "Wij aanvang van het huidige seizoen hebben we aangetoond dat dit veilig en verantwoord mogelijk is", wordt als uitleg gegeven. "Bijkomend voordeel is dat we met 2/3 over het algemeen alle trouwe supporters die een seizoenskaart hebben gekocht en betaald kunnen ontvangen."

Bovendien wil het betaald voetbal dat de sluitingstijd naar 23:00 uur gaat. "Met verschillende wedstrijden in de Nederlandse en Europese competities dreigen we anders in de knoop te komen. Het betaald voetbal draait om het spelen voor publiek. Dat is niet alleen een financieel verhaal, supporters zijn in alle opzichten belangrijk", aldus het statement. "In het betaald voetbal komen topsport, cultuur en evenementen samen. Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben binding met een club, die hebben een vast publiek. Voetballen voor lege tribunes is voor alle betrokkenen sfeerloos."

Het betaald voetbal zal in de komende tijd met nieuwe stappen en demonstratieve en ludieke acties komen om hoog op de agenda te blijven staan. "Daarbij blijven we nadrukkelijk in gesprek met het kabinet", luidt het slot.

Meer op VI.nl
Tags

statement tweederde kabinet stadionbezetting aanvang bijkomend binding criteria demonstratieve dreigen eenderde einddatum eredivisie knvb lege nederlanders seizoenskaart sfeerloos slot sluitingstijd supportersverenigingen trouwe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Luisteren toch niet zijn al blij dat we thuis zitten ,op deze manier gaat het niets meer worden en lopen we kwa geld op de rest van de landen dik achter hun..
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
'Aangetoond dat tweederde stadionbezetting verantwoord is'

Het gaat toch allang niet meer om de feiten? Of heb ik iets gemist? Je kan toch ook gewoon nog steeds met 180 man in een afgesloten tube de wereld rondvliegen?
+3/-0

5 maanden geleden
Hé kunnen wij op voorpagina reageren? Mooi.

Het gaat helemaal nergens meer over. Deze onzin heeft lang genoeg geduurd.

En dat is dan nog los van competitievervalsing aangezien Ajax beide topwedstrijden thuis mét en uit zonder publiek mag spelen.

De clubs moeten hun statement verruimen: óf iedereen naar binnen óf niemand. Op de voorgestelde manier is er geen ene malle rotmoer meer aan.

Straks loop je AZ en/of Heerenveen mis, na al onder meer Ajax, Utrecht & Vitesse te hebben moeten missen, toch wel met Feyenoord de krenten in de pap, en dan mag je straks weer opdraven tegen, met alle respect, NEC & RKC. Schande!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ben het hier volledig mee eens!!
Allemaal moord en brand schreeuwen dat 1/3 onacceptabel is maar vervolgens wel allemaal braaf open gaan.
Verwacht als je dit gaat polsen bij je achterban dat er heel veel draagvlak voor is.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko boscagli brands bruma crockett doan drommel feyenoord fofana gakpo ginkel gotze guti james jong madueke mauro mwene obispo ramalho romero salcido sangare schmidt sonny teze veerman vertessen vinicius zahavi