Transparent
Inloggen
Sluiten

Phillip Cocu: 'PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen'

2 februari 2022 09:57 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Phillip Cocu: "PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen"; image source: Pro Shots

In een interview met Voetbal International geeft Phillip Cocu aan open te staan om bij PSV terug te keren als trainer indien Roger Schmidt zijn contract niet verlengd. "Op dit moment heb ik mijn handen vrij. Ik weet niet hoe dat over twee maanden is. PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen. Dat is nu niet opeens anders", aldus Cocu. "Ik sluit nooit dingen bij voorbaat uit. Voor mij persoonlijk is het belangrijkste dat ik het gevoel heb dat ik toe ben aan een nieuwe klus. En ik zal kritisch kijken waar ik eventueel op inga. Of die match er zal komen en waar dat zal zijn, gaat de komende periode uitwijzen."

Cocu gaat ook in op de kritiek dat hij bij PSV zijn ploegen te behoudend liet spelen. "Soms moet je even terugvallen op rondspelen, zeker tegen ploegen die zich georganiseerd terugtrekken. Om ze te lokken en zo alsnog ruimtes te creëren", zo geeft hij aan. "Zodra dat is gelukt, wil ik meteen weer diepte in het spel zien. Waarbij het cruciaal is hoe spelers staan opgesteld ten opzichte van degene die de bal heeft. En of ze het vermogen en de durf hebben open te draaien als ze worden aangespeeld."

De trainer gaat verder: "Een belangrijk deel van mijn trainingen is ingericht op dit soort spelprincipes. Fans en ook ikzelf willen het liefst negentig minuten voorwaarts voetbal zien. In de praktijk heb je omstandigheden die dat soms lastig maken. Zoals het ook niet altijd lukt na balverlies de bal na drie seconden terug te hebben. Maar het is wél mijn intentie. Mits je daar de spelers voor hebt. "

Meer op VI.nl




Tags

cocu aangespeeld balverlies behoudend durf inga lokken match roger rondspelen schmidt seconden spelprincipes terugtrekken voorwaarts

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ja, ik vraag me af of je dat zou moeten doen. Zijn er geen betere Nederlandse opties, of opties met meer potentie? Maar natuurlijk blijft ons Flipke altijd een ras-PSV'er, dus altijd onderdeel van de familie.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Tsja, Philip is niet de 1e waarvoor ik zal springen als coach, maar ondanks dat zijn spel niet was wat wij graag wilde zien, werd hij toch 3 van de 5 seizoenen landskampioen. Daarnaast, zoals je zegt, een PSV'er in hart en nieren....
+3/-0

2 jaar geleden
Laat Schmidt maar mooi verlengen, met alle respect wat Cocu als Speler en ook als trainer heeft neergezet hier, maar we zijn een andere weg ingeslagen.
+10/-0

2 jaar geleden
Mijn eerste reactie bij Phillip is altijd positief. Maar als ik dan daarna meteen lees over rondspelen, mwoah dan wordt ik al wat minder enthousiast.

Zijn ounten gemiddelde bij PSV was niet slecht en net iets beter dan RS. Maar de periodes bij Fenerbache (cash) en Derby (nu op randje faillisement) waren niet echt progressie in mijn ogen.

Ik hoop dat we nog even door gaan met RS. (en dat we kampioen worden;)
+4/-0

2 jaar geleden
Niet doen ga voor Win Jonk...
+8/-3

 
2 jaar geleden
Denk dat hij eerder ten Hag opvolgt (zijn roots liggen immers meer daar)
+1/-2

 
2 jaar geleden
Om dat mogelijk te maken zal er veel moeten veranderen. Zoals bekend is hij totaal niet on speaking terms met Overmars en Van der Sar na zijn gedwongen vertrek in 2018. Overigens ging hij pas op z'n 21ste naar Ajax. Zijn roots liggen in Volendam.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Voor Jong PSV als Van Nistelrooij vertrekt? Of als hoofd jeugdopleiding? In dat geval ben ik voor.

Ik dacht altijd dat wij hoger inzetten dan een trainer die het net een paar jaar aardig doet bij een club in de 1e divisie.
+1/-0

2 jaar geleden
Clubliefde lijk toch te bestaan, getuige Phillip en Mark.
+1/-0

2 jaar geleden
Balletje rondspelen is tegen sommige tegenstanders prima om ze uit de tent te lokken. Maar om nou tegen iedere club uit het linkerrijtje bij een 1-0 voorsprong terug te trekken en de tegenstander laten komen en puur op de 1-0 te spelen, daar ging het gewoon vaak fout. Nooit een keer blijven voetballen om die 2-0 te maken en je zelf wat lucht te gunnen, altijd maar weer op het nippertje de winst binnen halen of in de 90e minuut een tik op de neus te krijgen.
+1/-0

 
Die lijst met al die keren dat er in de slotfase nog een voorsprong werd verspeeld is inderdaad bizar lang. Tegen Groningen en Heerenveen in het laatste seizoen :denk
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maar toch... De emotie was er, we wonnen en het was feest. Tegenwoordig is het niet veel beter, tot de laatste minuut maar afwachten of we geen tegengoal krijgen, ondanks dat we nu meer aanvallend zijn ingesteld. Eerlijk gezegd weet ik waar ik blijder van wordt, behalve van het feit dat we ondanks het spel, wel 3 van de 5 seizoenen kampioen werden. Dat zie ik onder RS niet gebeuren helaas.
+3/-0

 
2 jaar geleden
De tijden zijn natuurlijk wel flink veranderd. Philip had de sterkste selectie van de eredivisie, inmiddels heeft Ajax voor elke positie een betere rondlopen. Het zal extreem moeilijk worden de titel te pakken ook voor Philip. Nog even los van de blamages tegen de kkd in de beker en het beëindigen van onze Europese reeks tegen Osijek. Staat natuurlijk wel overwinteren CL tegenover. Toch denk ik dat de lat hoger moet liggen zijn CV na PSV is ook dramatisch.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En thuis tegen Excelsior in 2015 (1-1).
+1/-0

2 jaar geleden
Zoals gisteren reeds opgemerkt in het Roger Schmidt topic; het zou me niets verbazen als ze bij Cocu uitkomen als Schmidt niet verlengt...
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat zei ik een maand of 2 geleden ook al.;)
De enige reden waarom PSV zich zo lang aan het lijntje kan laten houden door Schmidt is omdat ze weten dat Cocu klaar staat om het stokje direct over te nemen.
+2/-0

2 jaar geleden
Ronald Koeman is ook vrij, samen met Wim Jonk ...
+2/-1

2 jaar geleden
Tsja, mij kunnen ze ook altijd bellen
+1/-0

2 jaar geleden
Even off topic, is Sangare nu al daadwerkelijk terug en heeft hij meegetraind ? Ben trouwens wel benieuwd hoe Toon tegenover Cocu staat, die vertrok toch vrij onverwacht
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Mixed feelings. Hij kan nauwelijks meer net zo presteren als gedurende zijn eerdere trainersperiode(s) bij PSV.

Daarnaast was ik nooit fan van het voetbal van PSV en stond zijn wat saaie uitstraling mij nogal tegen.

Aan de andere kant heeft hij ontegenzeggelijk (niet alleen) mijn mond gesnoerd met klinkende resultaten.

Wij wachten maar af en laten e.e.a. op ons afkomen. Net zoals PSV zelf doet overigens.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Toch heb ik hier een beter gevoel bij dan bij een trainer die het net een paar jaar aardig doet in de keukenkastjescompetitie.
+1/-0

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Philip is altijd welkom, maar mocht schmidt niet verlengen waar ik dan erg van zal balen. Dan hoop ik op wim jonk.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik snap niet zo goed waarom er mensen hopen op Jonk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ook niet,sterker nog wat is er mis met Ruud.
Ik kan me niet voorstellen wat een Jonk meer aan kennis heeft,wel beter spelersmateriaal.
Ik zal niet direct pleiten voor Ruud,maar ik vind dat over het algemeen een trainer zo goed is als zijn spelersmateriaal.
+1/-0

2 jaar geleden
Vandaar dat item zo opeens... 1+1=2?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage