Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV sprak al met Ruud van Nistelrooij'

3 februari 2022 21:42 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"PSV sprak al met Ruud van Nistelrooij"; image source: Pro Shots

Zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV donderdag al gesproken heeft met Ruud van Nistelrooij. De huidig trainer van Jong PSV moet een belangrijke rol gaan spelen in de toekomstplannen van PSV en zelf gaf Van Nistelrooij al meerdere keren aan in de toekomst hoofdtrainer van PSV te willen worden. In december vorig jaar gaf hij in een interview met Voetbal International echter nog wel aan dat hij nog niet het gevoel had dat hij al klaar was voor het eerste elftal.

Eerder is er volgens het Eindhovens Dagblad al informeel gesproken met Ronald Koeman, terwijl er met Phillip Cocu nog geen contact is geweest. Bovendien zou de directie van PSV zeer gecharmeerd zijn van Peter Bosz, die momenteel trainer is van Olympique Lyonnais.

Meer op VI.nl




Tags

nistelrooij bosz cocu jong koeman lyonnais toekomstplannen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Koeman en Bosz is het kaliber wat we nodig hebben!
+4/-1

 
2 jaar geleden
Ik vraag me echt af waarom Bosz steeds wordt genoemd. Op welke prestaties is dat gebaseerd? Stond met Dortmund 7e toen hij werd ontslagen en staat nu met Lyon 7e in Frankrijk. Tussendoor wel af en toe leuk voetbal laten zien bij Leverkusen, maar is daar uiteindelijk ook ontslagen.
+7/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hetzelfde geldt voor Koeman. 10 clubs in 20 jaar (2 jaar / club). Bij Ajax (begin jaren 00) duidelijk zijn beste periode gehad. Bij PSV was ik ook niet onder de indruk van hem. Daarna enkele kleine successen en vaak vroegtijdig ontslagen. Volgens mij ben je dan gewoon een middelmatige coach.

Dat er grote namen op zijn CV staan, zegt niks over zijn prestaties.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het best een lastige klus om een goede trainer te kiezen. Koeman zou ik niet doen, Van Nistelrooij moet eerst bij een kleine club aan de gang, Bosz speelt te veel op de aanval, en we moeten wel de lijn van Schmidt doortrekken want anders kunnen we met de spelersgroep ook weer van voor af aan beginnen. Ik heb ergens wel een goed gevoel bij Jonk, die is in ieder geval trainer van een A-selectie geweest.
+2/-0

 
Moet Jonk niet ook eerst ervaring nog opdoen dan? Hij coacht nu namelijk op hetzelfde niveau als vNistelrooij.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het is op hetzelfde niveau, maar wel op een hele andere positie binnen de club. Jonk is hoofdtrainer, met alle aandacht op hem gericht en met het A-team van de club, en alles dat daar bij hoort. Ruud heeft nu een baan op de achtergrond, met een hele andere druk.
Ik vermoed dat het spel van Jonk wel een beetje bij dat van Schmidt past, met aanvallend combinatie voetbal.
Ik weet niet genoeg over hem als trainer maar ik kan me voorstellen dat hij op het lijstje staat.
+1/-0

2 jaar geleden
Goed om te horen dat ze de lat hoog leggen én dat ze van Nistelrooy er in betrekken om een duidelijk signaal af te geven dat hij de toekomst van ons PSV is. Jaartje samen met een trainer als Ronald of Peter zou geweldig zijn voor hem, en dus voor ons.
+2/-0

2 jaar geleden
Bosz is die trainer die aanvallend voetbal wil spelen maar nooit iets wint. Daar wordt ik ook niet blij van.
+9/-0

 
2 jaar geleden
Los daarvan zou Bosz wel gek zijn om van club te wisselen. Zit toch prima in Lyon? Een aanzienlijk hoger niveau dan PSV en ook de Franse euro zal wel hoger staan dan de Nederlandse.

Ruud is meer iets voor de, verre, toekomst. Vooralsnog moeten wij eerst koste wat kost gaan presteren, al is het alleen al om een (rooskleurige) toekomst te waarborgen.
+6/-1

 
2 jaar geleden
In die ellendige kleine supermarktjes in toeristengebieden staat de Franse euro in ieder geval niet hoger.
+4/-0

 
2 jaar geleden
In de ellendige boze voetbalwereld wél.
+4/-1

2 jaar geleden
Koeman zie ik het niet doen. Verwacht dat die NL elftal na WK weer oppakt
+3/-0

2 jaar geleden
Wat is jullie gedachte bij Jonk?
Zou hij een geschikte kandidaat zijn? Ik snap dat de stap van Volendam naar PSV een hele grote is. Als speler heeft hij een mooie (internationale) carrière gehad, weet wat er in topsport gevraagd wordt en heeft bij Ajax en Volendam best laten zien verstand te hebben van het spelletje. Voor de camera ook een “verstandige” kerel volgens mij.
+6/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Jonk heeft nog niets bewezen als trainer op niveau, hij is niet verder dan jeugd bij ajax en Keukendivisie gekomen. En binnen ajax is het niet makkelijk gegaan met hem, lijkt mij geen optie. Wat dat betreft is van Nistelrooij momenteel ook geen optie met 0 trainers-ervaring op niveau. Cocu lijkt mij ook geen logische opvolger van Schmidt gezien zijn speelwijze in zijn vorige termijn hier(wèl als TD). Fräser lijkt me te licht voor PSV. Koeman zou mi. wèl een goede keus zijn, maar ik betwijfel of hij dit wil doen. En waarom zouden we niet wederom verder kijken over de landsgrenzen? (Wie ben ik, wellicht is Pascal Jansen een optie, heeft ook een PSV-verleden en doet het prima! bij AZ).
Wat mij vooral belangrijk lijkt is dat er voortgeborduurd gaat worden op waarmee Schmidt mee bezig was.
+4/-2

2 jaar geleden
Ik heb een heel goed gevoel bij van Nistelrooij, maar een trainer van PSV moet het in mijn optiek eerst op het hoogste niveau bewezen hebben. Ook Ruud zou er goed aan doen om in de subtop te trainen. We zijn een topclub en geen speeltuin voor beginnende trainers en TD's. Die wijze les moet toch inmiddels wel geleerd zijn. KOeman mag van mij best terug komen, maar die zal denk ik weinig interesse hebben in PSV. Moeilijk. Het oeft van mij ook niet perse een Nederlandere te zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Toen Fräser afgelopen week wereldkundig maakte dat hij niet door gaat bij Sparta kreeg ik meteen het gevoel dat hij dat met voorbedachte rade deed. En dat zijn nieuwe club ook rood-witte verticale strepen op zijn shirt heeft. Zou hij het worden ?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Valentijn Driessen zegt van niet. Het plan zou zijn: Ruud van Nistelrooy langzaam brengen als assistent van Cocu. Maar waarom zou een koppel Fräser-Ruud niet kunnen? Lijkt me wel een fris idee. Goeie, ervaren trainer, laat zijn ploegen leuk voetbal spelen, goede babbel en geen calimero-gedrag.
Dat is wel wat je nodig hebt (lijkt mij) na twee jaar Schmidt. En ik denk dat Fräser en Ruud wel chemie hebben.
Je voorkomt hiermee ook (mogelijke, eventuele, niet uitgesloten) pijnlijke fricties van het soort De Jong vs Van Bommel. Clubmannen die niet met elkaar kunnen samenwerken.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Valentijn Driessen die in de rust van die memorabele wedstrijd zei dat Lucas Moura nog geen deuk in een pakje boter kon schieten. Die Valentijn Driessen ???? Als die wat zegt wordt het dus het tegenovergestelde 🤣 Maar wat een weggooier is dat zeg.... Als ik daar nu op los ga ben ik nog wel even bezig. Maar dat is off-topic 🤗
+5/-0

2 jaar geleden
Vaio,Sinds september 2016 geeft Jonk samen met Jordi Cruijff leiding aan het internationale voetbalkennisinstituut Cruyff Football, gevestigd te Amsterdam. Cruyff Football is de officiële uitdrager van het voetbalgedachtegoed van Johan Cruijff en verantwoordelijk voor het beheren, bewaken, delen, doorontwikkelen en toepassen van Cruijffs voetbalvisie en opleidingsfilosofie.Lijkt me geen match met PSV. Waar ik voor pleit , is brabants gedachtegoed , Eindhovens bloed , PSV hart ,topsportmentaliteit, visie, uitstraling ,club bewaker, mentor.Koeman wacht waarschijnlijk op oranje ,woont in spanje. Voor de lange termijn is Van Nistelrooy een fantasisch uithangbord van internationale allure.Ruud was in zijn tijd 1 van de beste spitsen ter wereld,Manchester united ,Real Madrid,dan heb je statuur in het voetbal.Bij goede prestaties , lonkt een grote cariere.Laat Ruud nog 1 jaar Jong PSV doen.Vraag Guus hiddink, nog 1 jaar als interim trainer een mooi afscheidsklus bij PSV te voltooien,en volgend seizoen geleidelijk aan als mentor Ruud ,steeds vaker bij het 1e elftal.Mooi afscheid van de ervaren Guus en met een Fantastische opvolger nieuwe generatie.Philip cocu ook benaderen, dat keurige pak staat Cocu goed, cultuurbewker bij PSV,voormalig aanvoerder en eindhovenaar .Deze man kan tot in lengte van dagen bij zijn geliefde PSV werken.Toon gerbrands(64)(contract tot 2022)zijn contract met 2 jaar verlengen. In die 2 jaar intensief met Philip Cocu gaan laten samenwerken,en Philip over 2 jaar als zijn opvolger als algemeen directeur presenteren.Dat heeft ajax ook met vd sar gedaan.Philip Cocu heeft dat profiel voor PSV.John de jong heeft vennegoor of hesselink al als sidekick.Samen kunnen zij het nieuwe hart van PSV gaan vormen.Cocu spreekt spaans,internationaal ook statuur (barcelona) is een generatie ertussen .Eeen kloppend PSV hart , waar de club zich mee indentificeert , met Eindhoven ,brabant en PSV ,maar dan met internationale allure.
+5/-2

 
2 jaar geleden
Wat betreft Jonk en vNistelrooij ben ik het volkomen met je eens. Hiddink lijkt me niet realistisch, aangezien hij al meerdere keren heeft aangegeven geen club meer te willen coachen.

Maar op basis van wat zou Cocu een goede algemeen directeur zijn? Los van de vraag dat ik me niet voor kan stellen dat hij dat zelf ziet zitten
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind de gedachte om aan een nieuwe directeur te werken vanuit onze gelederen een hele goede. Cocu, als hij die management genen heeft, maar dat weet ik niet.

Hiddink als afscheid met Ruud als kroonprins is een mooie droom. Maar als we ruk spelen en slechte resultaten hebben kan dat een nachtmerrie worden, waarin we PSV boogbeelden verbranden en dat zou zo zonde zijn moeten we mee oppassen.

Ik vind het wel top dat ze met Ruud praten.
Zou ook over landsgrenzen kijken wederom.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk niet dat Brabants gedachtengoed bestaat.
Ajax floreert dankzij een trainer ZONDER Ajax-verleden. Een Twent die het voetbal leerde begrijpen onder de hoede van de Brabander Kees Rijvers. Een echte PSV-held. Die zelf weer een Feijenoord-verleden had, als speler.
Alles is betrekkelijk.
+1/-0

2 jaar geleden
Philip zal zich niet voor een korte periode laten ontlenen om daarna weer te vertrekken.Hij is een rasechte Eindhovenaar en clubman,naast mischien Vitesse zie ik hem niet snel een andere club in nederland een warm hart toedragen.Het buitenalnds avontuur is na besiktas en derby county snel gestrand.Ik verwacht daarom niet dat een grotere club dan PSV hem kan benaderen.Philip is PSV en PSV is Philip.Als algemeen directeur zou hij als baas van PSV meer dan 10 jaar in de voetballerij aan PSV verbonden kunnen zijn.Van nistelrooy als nieuwe generatie,guus de oude ,Cocu de generatie die de club kan gaan sturen.Guus heeft in september gezegd te stoppen.Dit is een uitzonderlijke situatie,PSV heeft hem als mentor in het hart heel hard nodig ,en kan met een goed verhaal Guus ,als PSV legende als interim de cirkel rond laten maken.Guus Philip Ruud.Laat PSV zuinig trots met deze club iconen omgaan en aan de club verbonden blijven .PSV dna
+2/-1

 
2 jaar geleden
Dus Cocu zou een goede algemeen directeur zijn omdat hij PSV DNA heeft? Als dat de enige kwalificaties zijn kunnen ze ook iedere willekeurige supporter aanstellen als directeur.
+3/-1

2 jaar geleden
Ik heb cocu vorige week zelf in ehvn in een koffie café gezien met gerbrands, heb er n foto van! Dus contact is er WEL al geweest!
+1/-1

 
2 jaar geleden
Want Toon wist vorige week al dat RS zou stoppen natuurlijk! Whaha
+1/-1

 
2 jaar geleden
Alsof je niet een kop koffie met iemand kan drinken, voordat Schmidt zegt te stoppen. Schmidt heeft maandenlang gezegd dat hij nog niet wilde beslissen over volgend seizoen. Dan zit je dus met onzekerheid en dan is het helemaal niet zo vreemd dat je alvast eens met wat mensen een bak koffie gaat drinken om van gedachte te wisselen over wat te doen indien Schmidt besluit niet te verlengen.

Cocu zat nog niet zo lang geleden ook in het stadion en de beelden daarvan staan gewoon online. ;)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Laat Ruud eerst even elders rijpen. Wat mij betreft nu niet voor een tussenpaus gaan maar iemand die het voor een aantal seizoenen doet, al weet je dat nooit tevoren. Bosz is uitgesloten, leuk voetbal maar geen aansprekende resultaten. Koeman zou absoluut mijn steun hebben. Cocu vind ik twijfelachtig, ik geloof dat het waardevol en leerzaam voor een trainer is om (in het buitenland) te falen maar is twijfelachtig of hij nu de juiste man is. Fraser zou interessant kunnen zijn, is al wat gerijpt en pakt nu ervaring met werken met grote voetballers mee bij Oranje. Tot slot, Jonk is geen serieuze optie. Dat hij het eerst maar eens laat zien bij Heerenveen of Heracles.
+4/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Prima betoog wat mij betreft, al zou ik Fraser boven Koeman kiezen. Laatstgenoemde zit denk ik teveel met het terugkeren als trainer van het NL elftal in zijn hoofd. Jonk moet je inderdaad niet doen, al zijn er hier veel mensen die daar anders over denken, onbegrijpelijk.
+2/-3

2 jaar geleden
Van Nistelrooij moet je nu nog niet willen. Ik zou hem ook wel eerst ergens anders willen zien op eigen benen. PSV wilde 2 jaar geleden een ervaren trainer en nu ineens niet meer? Dat zou gek zijn. Ik kies ook voor Koeman. Ik zie hem nu niet zo snel meer de trein naar Valencia nemen. Is ook veel ervarender geworden.
+3/-0

2 jaar geleden
"Bovendien zou de directie van PSV zeer gecharmeerd zijn van Peter Bosz, die momenteel trainer is van Olympique Lyonnais."

En dit verbaasd mij dan ook weer niet. Een trainer die zorgt dat het voetbal leuk is om naar te kijken, maar wint er nergens prijzen mee. Je zou bijna denken dat er binnen PSV weinig over is van de ambitie om kampioen te worden.
+3/-0

2 jaar geleden
Koeman zit vol frustratie, dat is geen goede basis. En als er dan wat anders voorbij komt is hij weer weg. Dat kan met iedere trainer, maar Koeman heeft er een handje van.
+4/-0

2 jaar geleden
Een beetje out of the box.
Ole Gunnar Solskjaer in combinatie met Ruud van Nistelrooij.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Of Diego Simeone. Kijken of Bas Nijhuis dan beslissingen tegen ons durft te nemen.
+5/-0

2 jaar geleden
Henk Fraser nu aanstellen en later, wanneer Ruud er klaar voor is, het trainerschap over laten nemen van Henk. Henk kan dan nog een waardevolle assistent-trainer zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Van hoofdtrainer naar assistent bij dezelfde club?
Denk dat de persoon die dat wil nog geboren moet worden ;)
+2/-0

2 jaar geleden
De mensen die hier opportunisch roepen dat het Jonk moet worden, zijn waarschijnlijk ook de mensen die na een paar slechte wedstrijden hier opportunistisch om zijn ontslag gaan roepen.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Dat is sowieso het geval wie er ook komt toch?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Haha klopt, als het aan die onverlaten lag, hadden we elke 3 maanden een andere trainer
+2/-0

2 jaar geleden
Ik lees hier dat hij het moet leren als hoofdcoach van een lager team. Hoe moet dat dan gaan? Gaat een club als Heerenveen een coach aannemen om óf te falen óf na een jaartje weer terug naar PSV te komen?

Ik zou hem gewoon voor de leeuwen gooien. Hij heeft dan nog wat maandjes om zich voor te bereiden. Beter een jonge belofte dan iemand die al tig keer ontslagen is. Sowieso weet je nooit wat het wordt met een nieuwe coach.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat vind ik dus het hele probleem bij PSV op dit moment. Gewoon proberen en dan zien we het wel. Kijk garanties heb je nooit natuurlijk, maar als ambitieuze topclub moet je toch iemand willen met een staat van dienst, die heeft aangetoond dat hij een elftal net onder de top goed en verzorgd voetbal kan laten spelen. Ik vind het nog altijd onbegrijpelijk dat wij van Bommel destijds voor de leeuwen hebben gegooid, terwijl Ten Hag, nota bene met een PSV verleden fantastisch bezig was bij Utrecht. Hoe het afgelopen is weten we allemaal. Van Bommel had ook gewoon eerst wat jaartjes ervaring op moeten doen en dan bij ons aan de slag moeten gaan, dan was de kans van slagen veel groter geweest en hadden we een clubicoon niet hoeven beschadigen. Van de A1 of de KKD naar Europees voetbal en elke week moeten winnen is gewoon een te grote stap. Je wordt ook niet van hoofd technische dienst ineens CEO van Philips dat is een groeiproces, waarin je niet teveel stappen over moet slaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Bij welk andere bedrijf was Frans van Houten CEO dan ookalweer?
+1/-0

2 jaar geleden
Kan iemand van degenen die hier Jonk aanprijzen mij misschien uitleggen waarom hij op 55-jarige leeftijd als trainer nog steeds niet verder is gekomen dan een KKD-club??
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat zal misschien buiten het feit dat geen grotere club het met hem aan durft, ook misschien belangrijk zijn. ;)
+1/-0

2 jaar geleden
En als we toch gaan uitleggen, waarom Fraser ? Waarom wordt Fraser zo vaak genoemd? Ik zie echt niet wat er zo bijzonder aan hem is, dus leg me dat eens uit. Sparta speelt als een vaatdoek, dus dat kan het niet zijn lijkt me. Jonk heeft zeker niet mijn voorkeur, maar die naam kan ik nog snappen gezien het spel van Volendam. V Wonderen heeft een punt gepakt tegen ajax, das voor sommigen ook al genoeg om hem aan te prijzen, maar fraser ?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Fraser, Jonk, Bosz, Van Wonderen... Dan kun je ook voor Henk de Jong of Ron Jans gaan.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage