Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Jonk: 'PSV is niet aan de orde, ik ben met Volendam in gesprek'

5 februari 2022 00:10
Foto: Pro Shots

Wim Jonk: "PSV is niet aan de orde, ik ben met Volendam in gesprek"; image source: Pro Shots

Wim Jonk werd door NH Sport gevraagd naar de opmerkingen van Aad de Mos die in hem een uitstekende opvolger van Roger Schmidt ziet. "Dat is een mooi compliment, maar het is nu niet aan de orde", aldus Jonk. "Ik ben met Volendam in gesprek over een nieuw contract. Daar gaan we binnenkot weer over verder praten. Die intentie is er nog altijd. PSV is niet aan de orde, ik ben met Volendam in gesprek."

Het huidige contract van Jonk loopt na dit seizoen af bij de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Als speler was hij in de jaren '90 al drie seizoenen actief bij PSV. Destijds kwam hij tot 118 officiële wedstrijden en won hij eenmaal de landstitel en de Amstel Cup. Ook won hij met PSV twee keer de Johan Cruijff Schaal.




Tags

jonk volendam amstel binnenkot landstitel mos roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Staat er al een cameraploeg bij Aad de Mos in de voortuin om te vragen of hij benaderd is?
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien heeft Aad zelf wel interesse.
+1/-0

2 jaar geleden
wimpie is een echte Ajacied,die wil niet in Eindhoven zijn. Dikke prima, zo iemand moet je ook niet willen.
+3/-4

 
2 jaar geleden
Ik verwacht Jonk eerder bij PSV dan bij Ajax hoor. En hij heeft het in Eindhoven ook goed gedaan
+10/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Jonk is in het als la ling in 2015 eigelijk moeten vertrekken na meningsverschil met bergkamp overmars de boer en vdSar.
Hij wilde geen nutteloze aankopen maar meer doorstroom van jeugd en overal de zelfde spel systemen en tacktiek.
Wat dat betreft zie ik het zeker wel zitten bij PSV. En zolang met overmars en vdSar de boevenbende daar nog in takt is zie ik hem eerder naar PSV gaan dan naar Ajax.

Maargoed wat is slim?

Fraser en Jansen hebben bij jong psv gezeten en beide zijn goede trainers.
Koeman is een wereld trainer. Voor jonk, vWonderen en vNistelrooij is het eigenlijk nog te vroeg bij PSV. Slot zit op slot bij Feyenoord. Er zijn veel goede trainers maar alles heeft z’n voor en nadelen. Met Letsch kunnen we dezelfde route doorvaren als onder Roger, dus is ook nog een optie.

Moeilijke keuze hoor!
+3/-1

 
2 jaar geleden
Wim Jonk is geboren en opgegroeid in Volendam. Debuteerde hier ook in het betaalde voetbal. Heeft daarna 96 competitiewedstrijden voor Ajax gespeeld en 89 voor PSV (tussendoor nog 54 voor Inter en later 70 voor Sheffield Wednesday). Was hoofd jeugdopleiding bij Ajax en is hier na een conflict met de directie vertrokken. Dus zolang Overmars en Van der Sar daar nog zitten zal hij daar zeker niet gaan werken.
Jonk wil mooi, verzorgd en aanvallend voetbal spelen. Heeft helaas alleen ervaring in de KKD maar staat hier wel bovenaan. Ik was vorig jaar onder de indruk hoe hij Volendam liet spelen tegen PSV. Het is dat Unnerstall op doel stond anders lagen we die wedstrijd al uit de beker.
PSV wil meer eigen jeugd en jong aangetrokken spelers de kans geven. Dan is Wim Jonk de ideale kandidaat. Hij is geen trainer die alleen maar wil kopen maar juist de eigen jeugd en jonge spelers een echte kans geeft. Die kan zich hierdoor goed ontwikkelen en uiteindelijk voor een mooi bedrag naar een buitenlandse club gaan. Dit is naast behalen Champions League de enige manier om genoeg geld te verdienen om mee te blijven doen in de top. Met het verdiende geld kunnen weer talentvolle jonge spelers gehaald worden plus een paar wat meer ervaren aankopen die het elftal direct versterken. Geen net niet spelers meer halen die de eigen jeugd blokkeren. Dit is precies waar Jonk voor staat. Over een paar jaar kan Ruud van Nistelrooij het dan overnemen. Zou mooi zijn.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens. Verzorgd voetbal moet nu maar er eens een prioriteit worden. Zoveel wedstrijden waar PSV geen 3-4 ballen naar elkaar kunnen spelen.
+2/-0

2 jaar geleden
Er staat: " NU niet aan de orde", aldus Jonk. Maar dat kan zomaar anders zijn als PSV zich zou melden. Dan krijg je teksten als "Er is nu een andere situatie... PSV is toch een iets grotere club dan Volendam ....;-)
+2/-1

2 jaar geleden
De komende weken zullen we wel meer van deze berichten tegen komen,puur als barometer om de sentimenten te meten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ha ha jij denkt dat psv zich iets aan trekt van ons sentiment ha ha ha!
+1/-0

2 jaar geleden
Lijkt mij een prima keuze om Jonk aan te stellen.
Van nistelrooij komt te vroeg mijn inziens, Cocu zie ik niet zitten.

Blijft jammer dat Schmidt PSV in de steek laat. Bouw je iets op, ok...nog zonder écht resultaat, verlaat je het schip. Je écht 100% blijven inzetten voor een club die je toch verlaat zijn mooie woorden maar daar denk ik zo het mijne van.
+4/-1

 
2 jaar geleden
We spelen nog om prijzen Wally. Winnen we er 1, 2 of zelfs 3 (dromen mag altijd), is zijn vertrek al heel anders.
+1/-0

 
Jonk traint wel op hetzelfde niveau als RvN, alleen met andere belangen, en als Ruud goed heeft opgelet moet een jaartje een met een gelouterde trainer naast zich genoeg zijn, zo slecht is het ook weer niet gegaan met Flipke? En natuurlijk was het met ander materiaal, is ook jaren geleden.
+1/-0

2 jaar geleden
Zou jammer zijn had hem graag bij psv gezien...
+1/-1

2 jaar geleden
Voor mij is Jonk misschien wel mijn favoriete kandidaat. Lijkt me een zeer kundige vakman, met toch ook een mooi psv verleden en veel oog voor de jeugd. Ik zou het wel zien zitten.
+3/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage