Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV ziet Phillip Cocu als heel serieuze kandidaat om terug te keren als trainer'

14 februari 2022 11:49 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV ziet Phillip Cocu als heel serieuze kandidaat om terug te keren als trainer"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Phillip Cocu als een hele serieuze kandidaat wordt gezien om na dit seizoen als trainer terug te keren bij PSV. Cocu liet begin deze maand tegenover Voetbal International nog weten dat hij openstaat voor een terugkeer bij de club. Het ED wekt zelf de suggestie dat door de komst van Marcel Brands als algemeen directeur er weer ruimte voor Cocu als trainer lijkt te ontstaan.

Ook clubwatcher Marco Timmer ziet Cocu als een logische optie. "Dat ligt wel voor de hand. Hij heeft al succesvol samengewerkt met Brands", zo geeft hij aan bij VI TV. "Maar wie weet toveren Brands en De Jong wellicht tot iets anders uit de hoge hoed."

Meer op ED.nl




Tags

cocu brands hoed jong samengewerkt suggestie timmer toveren wekt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Moeilijk. Echte clubman en held. Heeft met uitstekend materiaal bagger slecht voetbal gespeeld, maar wel flink wat prijzen gepakt, maar ook de vernederingen in de beker tegen kkd clubs en de grootste zepert sinds ik supporter ben tegen Osijek op zijn naam. Ook zijn prestaties na PSV zijn niet geweldig. Ik zit persoonlijk niet te wachten op de Cocu filosofie, want het is echt niet om aan te gluren met al die extra verdedigers en minimale voorsprongen met 11 man in de eigen 16 proberen vast te houden. Maar een winnende coach heeft gelijk en dat heeft hij bij PSV wel gedaan. Denk echter niet dat hij ons voetballend naar een hoger niveau kan brengen en Het Ajax van toen is natuurlijk niet het Ajax van nu. We gaan het meemaken, ik zou zelf iemand kiezen die PSV aantrekkelijk kan laten voetballen. Maar wie dat is geen idee.
+11/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Met wijnaldum, guardado en memphis in 2014/15 was het zo slecht nog niet , waren toen tegen Ajax in Amsterdam levensgevaarlijk maar dat er meer in zat aanvallend ben ik het mee eens. Laatste kampioensjaar vond ik ons niet zo'n super selectie hebben om te voetballen , isimat achterin , ramselaar op het middenveld en jorrit , brenet als linksback ?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Precies dat geeft de kracht van Cocu aan. Hij werd zo een beetje kampioen met het slechtste psv elftal ooit. Geen dingen van spelers vragen die ze niet kunnen uitvoeren, maar het maximale halen uit de toen aanwezige kwaliteiten. Bovendien hoor ik iedereen klagen over de trainer cocu en dan met name het voetbal dat toen werd gespeeld, maar in de jaren dat hij over betere spelers beschikte, was het voetbal gewoon prima.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het hier helemaal mee eens. "Geen dingen van spelers vragen die ze niet kunnen uitvoeren, maar het maximale halen uit de toen aanwezige kwaliteiten." dat is precies de taak die een trainer heeft.
Ik hoop wel dat Cocu met deze selectie meer aanvallend gaat spelen, want de lijn die Schmidt heeft ingezet moet niet compleet worden omgegooit, alleen worden aangepast.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Schmidt heeft hier iets goed neergezet, maar ook wat vreemde beslissingen genomen. Het zat idd. niet mee met de blessures, waardoor er weinig vastigheid in het elftal kwam, maar mi. mag hij spelers wat langer op dezelfde positie laten staan om het spel erin te slijpen. Als je bv. naar een Teze kijkt, daar heeft hij mi. te veel mee geschoven qua positie, maar ook als basiself- of wisselspeler.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het overall niet voldoende, zeker als je Europees en de beker ook nog in het verhaal betrekt. Natuurlijk overwinteren in de CL was waanzinnig, maar daarna was het niets meer met de beschamende 532 tegen Rostov thuis dat voor een 0-0 kwam en Osijek als absolute dieptepunten. Verder was de concurrentie ook gewoon veel minder. Zeker AZ en Ajax en we hadden nog gewoon Arias, De Jong, Perreiro, Lozano en Bergwijn rondlopen. Ik ben gewoon geen fan van massaal achteruit lopen bij een voorsprong en extra verdedigers tegen degradatiekandidaten, maar Cocu heeft in de competitie een uitstekend rendement behaald. Of dat met een veel sterker Ajax weer gaat lukken betwijfel ik. Dan moet er echt nog wel wat bij gehaald worden.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Drie keer kampioen worden in vijf seizoenen en dan nog vinden dat het overall onvoldoende is :I Dus
+4/-1

 
2 jaar geleden
Ja en beargumenteerd. Kampioen worden met de beste selectie is geen topprestatie, dat is wat er verwacht mag worden. Dezelfde rede dat je Schmidt niet kan afrekenen op het niet halen van een kampioenschap. Ajax heeft bekant op elke positie 2 betere spelers. Maar als jij het beëindigen van onze Europese reeks tegen Osijek, het niet overwinteren na 2015 Europees en de vernederingen in de beker prima vind, dan was het een topprestatie. Ik vind dat de lat bij PSV hoger moet, zeker met het destijds beschikbare materiaal. We zijn niet voor niks afgezakt naar plek 60 Europees.
+1/-0

 
reactie verwijderd

2 jaar geleden
Ik ben hier geen voorstander van (van Cocu).
Liever zie ik een coach die z'n elftal wat spankelender laat voetballen.
+9/-1

 
2 jaar geleden
Voetbal was idd niet sprankelend, maar hij maakte PSV wel 4 keer op rij kampioen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
3x in 4 jaar en daartussen zat Feyenoord. Hoe dat heeft kunnen gebeuren...... Maar hij heeft idd flink wat zilverwerk gepakt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Frank de Boer ook een goeie trainer dan volgens jou?
+2/-0

2 jaar geleden
Prima keuze. Met wat zuid Amerikanen erbij gecombineerd met jong talent en dan weer meedoen. Dat model hebben de neuzen overigens gekopieerd.
+5/-0

2 jaar geleden
Das grappig, ik zie dat dan toch heel anders.
Blijft een icoon voor de clup maar mijn inziens niet de juiste man op de juiste plek.
+3/-0

2 jaar geleden
Cocu is een echte realist die meer behoudend speelt als de situatie daar om vraagt maar net zo goed aanvallender zal spelen als die mogelijkheid zich zal voor doen.
Hij kent de wetten van het internationale voetbal en de ere-divisie en de club.
Met een samenwerking marcel en john zullen de communicatielijnen kort zijn wat de werwijze ten goede zal komen.
Aangezien de allergrootste toppers ook niet zullen komen,vind ik de keuze voor Cocu wel te begrijpen.
+3/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 jaar geleden
Hopelijk gaan ze toch voor een andere trainer. Na PSV ook niks meer gepresteerd. Komen dadelijk Dries , Strootman ook weer terug ?
+2/-2

 
Mertens zou je inderdaad niet terug moeten willen als sterkhouder van een titelkandidaat uit Italië en een van de favorieten voor de winst van de Europa League
+13/-1

2 jaar geleden
Geen erg vernieuwend kandidaat maar Cocu staat wel voor presteren en prijzen en daar verlang ik zeer naar terug.

Laatst las ik hier een mooie quote dat je het liefst prijzen wint met mooi voetbal, daarna komt prijzen winnen met lelijk voetbal, vervolgens geen prijzen winnen maar wel mooi voetbal spelen en ten slotte geen prijzen met lelijk voetbal.

Schmidt zit toch echt in die laatste categorie.

M.a.w. Cocu zou t.o.v. Schmidt een forse stap vooruit betekenen. Maargoed dat Schmidt niet aan de PSV norm voldoet daar zijn we inmiddels allemaal wel achter.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat valt toch niet met elkaar te vergelijken hele andere tijden hele andere situaties. Er speelt nu een ploeg in de eredivisie die net onder de top van Europa zit. Elke prijs die dit Ajax op nationaal niveau misloopt is een falen van hun. Als Schmidt 2x tweede wordt, een Fruitschaal pakt hopelijk de beker en twee maal Europese overwinterd heeft hij ver boven het niveau van zijn selectie gepresteerd. Cocu heeft gedaan wat je mocht verwachten met het beschikbare materiaal en het niveau van de concurrentie. Voetballend is het allebei niet al te best, maar een compleet PSV zonder blessures onder Schmidt is echt wel vermakelijk, zodra de B garnituur erin moet zakt het niveau dramatisch. Straks weer lekker thuis tegen Excelsior in de 74e minuut een extra verdediger erin en in de 92 het deksel op je neus.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Toch grappig om te zien hoe snel een selectie wordt afgebrand.
In het voorseizoen waren we bijna overtuigd van overwintering in de Champions Leaugue en een kampioenschap, want wat speelde het team mooi aanvallend voetbal. 7-2 tegen Galatasaray (2 wedstrijden), 4-0 tegen Ajax (JC Schaal), 4-0 tegen Midtjyland (2 wedstrijden)... Maar helaas liep het niet meer, vooral als de tegenstander zich als een bus voor de goal parkeerde, dan had PSV moeite met scoren. Daar hebben inmiddels meerdere tegenstanders gebruik van gemaakt, van dit anti-voetbal. En ineens bestaat de ploeg uit middelmatige spelers?
En dat allemaal omdat vooral de keeper veel fouten heeft gemaakt, waardoor het vertrouwen enorm wegzakte. Maar ik heb nog steeds vertrouwen dat met (minimaal) 80% van deze selectie zelfs in de Champions League wedstrijden gewoon kan worden.
+3/-0

 
Je zegt zelf andere tijden en niet te vergelijken, maar wel terugkomen op iets van 180 jaar geleden;-) Cocu welkom in deze andere tijden.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik kan me vooral herinneren dat het spel vreselijk was onder zijn leiding en dat we met zijn allen (een enkeling daargelaten) blij waren dat hij vertrok. Hij bij de clubs erna ook niet echt bewezen een goeie coach met visie te zijn. Dus om nou blij te zijn dat hij mogelijk terug komt... Omdat het een echte PSV clubman is gun ik heb een functie, maar liever niets als coach, td of iets dergelijks
+2/-2

2 jaar geleden
Door een 'grote naam' als Schmidt aan te stellen eerst een stap zetten in de richting van de uitgesproken ambitie, om dan vervolgens met Cocu en zijn andere, minder aanvallende, spelopvatting aan te komen zetten. Daar zit ik niet op te wachten... Het is ook niet zo dat Cocu het in het buitenland heeft laten zien.

Hooguit als assistent binnenhalen.
+2/-0

2 jaar geleden
Cocu staat bekend, om saai voetbal, een beetje zoals dick advocaat, maar wel iemand, die prijzen pakt. Als ik eerlijk ben, zie ik toch liever aanvallend voetbal en proberen prijzen te winnen ipv 1-0 verdedigen. Wedstrijden zoals laatst tegen ajax, dat is echt niet om aan te gluren. Schmidt doet, dat alleen tegen ajax. Cocu doet dat, tegen elke tegenstander. Nee doe dan maar wim jonk. Die speelde, zelfs tegen psv met vollendam aanvallend voetbal.
+1/-0

 
Heb je de laatste weken wel eens een wedstrijd gezien van Volendam? Ik zie alleen maar vaste volgers van de KKD al wekenlang aangeven dat het voetbal van Volendam niet om aan te gluren is en dat de meeste zeges vooral door geluk tot stand komen in plaats van door goed voetbal.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Whaha.. precies dit!
Die Jonk fetish van sommige mensen slaat echt helemaal nergens op.
+4/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt mij een logische kandidaat, ondanks dat ik geen groot liefhebber van het onder hem gespeelde, nogal laffe, voetbal was.

Maar goed, het spelniveau en de entertainment zijn na zijn vertrek alleen maar minder en minder geworden culminerend in het armetierige afbraakvoetbal van de afgelopen pakweg 2 jaar.

De man is ontegenzeggelijk wél succesvol geweest met PSV, al waren zijn ploegen, 2 korte periodes daargelaten, ook weerzinwekkend op (Europese) beker gebied.

Uiteraard behelst het terughalen van een eens succesvolle trainer ook een zeker risico in. Zie Dick Advocaat in 2012. Guus Hiddink staat dan weer model voor het tegendeel.

Alles valt uiteindelijk bij een goede selectie. De spelers op het veld zullen het moeten doen. Daarom hoop ik dat er ook een nieuwe td zal komen, want wat er de afgelopen jaren allemaal (met name) binnenkwam tart de ergste beschrijvingen.

Daarnaast pleit ik hier voor Guus Hiddink in de RvC voor waar het het sportieve beleid betreft. Dan kan iig geval voorkomen worden dat John de Jong weer lukraak met "zijn" chequeboekje gaat lopen wapperen. Perish the thought!

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de broertjes Koeman, met Guus op de achtergrond, anders is de reünie Brands-Cocu imo een prima alternatief. Wellicht kan Ruud van Nistelrooij t.z.t. worden doorgeschoven als assistent-trainer.

Het is dat of een geheel andere weg inslaan: Louis van Gaal.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als je nog steeds zo graag Hiddink erbij wil betrekken wat is er dan mis met Cocu? Er zit weinig verschil tussen hoe die 2 tegen het spelletje aankijken, itt Koeman die zijn eigen visie heeft.

Louis van Gaal past niet in ons cultuurtje. Dat was een eenmalige kans.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Oh voor beide opties, bij voorkeur met Guus als souffleur, valt het nodige te zeggen. Hadden allebei (alle 3) ook een goede band met Guus in het verleden. Phillip is sympathieker dan Ronald, maar dat is doorgaans niet bepaald een pré in voetbal & oorlog, en onder Ronald was het voetbal weer een stuk leuker. Anywhich way you choose, zou Clint Eastwood zeggen, anywich way but lose.

Wat dat laatste betreft, vrees ik idd dat het hier een gepasseerd station betreft, hoewel Ronald bewijst óók op passerende trainen te kunnen springen, hahaha, maar ik hoop hiermee de nodige plusjes te vergaren. Met mijn doelsaldo ga je geen kampioen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Guus is er altijd op de achtergrond. Dat hoeft verder toch geen naam te hebben? Vlak voordat Cocu, een paar maanden geleden, in het stadion zat is Hiddink nog op de Herdgang geweest. Toeval? Denk het niet, hè?

Brands, Sjonnie en Cocu met de groetjes van Hiddink.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Toch prefereer ik zonder Sjonnieboy.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hehe.. echt? ;)

Ik blijf van mening dat Sjonnie een prima TD is. We krijgen geen betere spelers met een andere TD. We krijgen pas weer betere spelers als we jaarlijks CL spelen. Hetzelfde geldt voor de scouting, getuige dat bericht over Savinho. 17 jarige talentjes kunnen overal naartoe. Voor PSV een enorme zak geld, voor ManCity een goedkoop gokje. En dan kun je wel een andere TD en scouting neerzetten maar daar haal je bv zo'n Savinho dus echt niet meer mee binnen.

CL is key.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als wij Maccabi uitschakelen, spélen wij CL.
+1/-0

 
Waarom is het pas Conference League op moment als je van Maccabi wint? Je stroomt nu eigenlijk in de 1/16e finale in zoals we een jaar geleden in de 1/16e finale van de Europa League stonden. Alleen omdat er tegenwoordig in de EL en ECL 'maar' 24 clubs overwinteren stromen de groepswinnaars pas in in de 1/8e finale en zullen de andere clubs een extra ronde moeten spelen. Maar het is natuurlijk wel 'gewoon' Conference League.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ik heb begrepen dat de Uefa deze play-offs als tussenfase ziet EL -> CL. Maar ben het wel met je eens hoor.

Erger vond ik het dat er na de uitschakeling door Osijek in 2017 werd gezegd dat PSV voor het eerst in ja-ren Europees voetbal misliep (evenals Ajax dat nota bene meerdere voorronde wedstrijden naar 2 toernooien had afgewerkt).

Wat een onzin zeg! Ja want PSV (en Ajax) was (waren) hoofdtoernooi(en) misgelopen... vóór 2009 was er niet eens sprake van hoofdtoernoo Uefacup/EL én tot 1991 gold getzelfde voor de Europacup I/CL. En dan had je ook nog de Europacup II, dat nu min of meer is vervangen door het gedrocht Conference League.

Wat mij betreft speelt PSV al sedert, mijn debuutseizoen, 1974-75 onafgebroken Europees terwijl dat voor Ajax slechts geldt vanaf 1991-92 aangezien het een jaartje straf had vanwege het zogenaamde 'staafincident' tijdens de 1e ronde Uefacup returnwedstrijd thuis tegen Austria Wien (1-1) in 1989.
+1/-0

2 jaar geleden
Nee bedankt, geen Cocu meer. Heeft idd voldoende prijzen gepakt maar dan wel met een soort voetbal waar ik me maar heel zelden mee heb kunnen vermaken. Bovendien zou dat voetbal ons met dit Ajax als concurrent waarschijnlijk ook niets brengen. Ik wil iemand met een heel andere kijk op voetbal, die altijd uit gaat van eigen kracht, die wil aanvallen en die daarmee niet alleen het publiek vermaakt maar ook nog eens onze talenten op de kaart zet. Dúrf moet in de plaats komen van behoedzaamheid en daar is Cocu de man niet voor.
+1/-0

2 jaar geleden
Cocu heeft status, Cocu heeft ervaring, Cocu is een echte clubicoon, Cocu bracht PSV met realistisch voetbal prijzen. Cocu is beschikbaar. Cocu wil ook terugkeren. Het zou fijn zijn als Brands met de Jong en Cocu het vizier al richten op komend seizoen. Maar wie moet er naast Cocu op de bank zitten? Van Wonderen? Jonk? Cocu is welkom hoor!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage