Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Grootste kras van mijn loopbaan heb ik bij PSV opgelopen'

24 maart 2022 10:58 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Aad de Mos: "Grootste kras van mijn loopbaan heb ik bij PSV opgelopen"; image source: Pro Shots

In een groot interview met De Telegraaf heeft Aad de Mos teruggeblikt op zijn loopbaan. De oud-trainer ziet zijn tijd bij PSV als het dieptepunt van zijn carrière. "Daar ben ik niet goed behandeld en dat heeft bij mij altijd doorgewerkt", aldus De Mos. "Ik kom er nog met veel plezier. Niet voor de mensen, maar voor het voetbal; dat is een groot verschil."

De Mos werd in 1993 aangesteld om het elftal om te bouwen. "Dan valt het niet mee om tegen Wim Kieft, mijn beste speler bij KV Mechelen Erwin Koeman, Berry van Aerle, Jan Heintze en Hans van Breukelen te zeggen dat het einde oefening is", zo geeft hij aan. "Helaas moest het doorselecteren met twee nieuwe mensen gebeuren, die me niet hadden aangesteld: Bill Maeyer en Frank Arnesen. Ik kwam te zwemmen, terwijl ik bezig was met Jaap Stam en Wim Jonk. Maar ik heb nooit een eerlijke kans gekregen."

Dat hij van Arnesen totaal geen medewerking kreeg vond De Mos het meest frustrerende. "Ik heb een lijstje met Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos ingeleverd", zegt hij daarover. "Ik kreeg de vraag van Maeyer: ’Hoeveel interlands hebben ze gespeeld?’ Ik zei: ’Nul, maar ze gaan er wel een hoop spelen en ik denk dat ze statiegeld opleveren.’ Harry van Raaij, toen nog penningmeester, wilde spelers waar hij later aan kon verdienen. Op het laatste moment hebben we dankzij Romario die kleine Ronaldo nog kunnen binnen hengelen, voor het driedubbele."
Tags

mos arnesen kras maeyer ronaldo aerle berry bill breukelen carlos dieptepunt driedubbele erwin frustrerende hans heintze hengelen jonk kieft koeman mechelen oefening penningmeester raaij rivaldo romario stam statiegeld telegraaf zwemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ach, Aadje Afkoopsom....
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
4 maanden geleden
Dat moet hij niet doen, alsof hij niet door 1 deur kan met alle PSVers...

Zal best wel eens ongemakkelijk zijn geweest en ja dat waren toppers, op de apenrots van PSV denkt ook iedereen aan zijn hachje... maar het komt toch vooral door de slechte resultaten dat ie eruit moest... zelfreflectie AAD !
+1/-0

4 maanden geleden
Hij had natuurlijk liever Roberto Carlos linksback gezet en niet Erik Meijer, nu snap ik het Aad..
+1/-0

 
4 maanden geleden
Je komt precies met het punt waar ik altijd als eerste aan denk als ik "Aad de Mos bij PSV" hoor. Erik Meijer als links-back. Meest belachelijke actie die ik ooit van een trainer heb gezien.
Waar was Aad toen mee bezig ???
+1/-0

 
4 maanden geleden
Al die krassen aan het wegpoetsen, zijn naam was niet meer te lezen van al de krassen.
+1/-0

4 maanden geleden
Jammer dit interview van mister "garantie voor succes". Hij heeft er gewoon niks van gebakken als trainer bij PSV. Al zat de tijdsgeest ook niet mee. Mid nineties, de meest afschuwelijke jaren uit mijn (voetbal)leven. Los van het WK 1994 dan.
+1/-0

 
4 maanden geleden
WK 1990 was ook niet best, met veel geluk nog de groepsfase door.
Ga dan maar eens op vakantie aan je buitenlandse vrienden uitleg geven waarom het NL-elftal zo speelde. Hadden we toen geen lama in in ons team die spuugte ?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Nee je interpreteert mijn woorden onjuist. Ik bedoel juist dat het WK 1994 het enige positieve was destijds met Brazilië dat wereldkampioen werd.
+3/-0

 
4 maanden geleden
WK 2010 was uiteindelijk ook top :D
+1/-0

 
4 maanden geleden
Uiteindelijk wel ja.
+1/-0

4 maanden geleden
Ja, het lag aan iedereen, behalve aan Aad zelf.

Werd na PSV binnen een jaar eruit gegooid bij achtereenvolgens Werder Bremen, Standard Luik, Sporting Gijon, Urawa Red Diamonds en KV Mechelen. Bij Al-Hilal en als bondscoach bij de Emiraten maakte hij net de 12 maanden vol. Bleef alleen bij Vitesse langer dan 1 seizoen om vervolgens binnen het jaar bij Kavala en Sparta eruit gegooid te worden.
Echt een garantie op succes en dat het een flop werd bij PSV lag alleen aan Arnesen en Maeyer. Tuurlijk.
+2/-0

4 maanden geleden
Gelukkig ging het bij de hele rits clubs na PSV prima met Aad. Daar vertrok ie als de gevierde man die een elftal echt goed kon neerzetten.
+3/-0

4 maanden geleden
Aadje, dat gevoel is geheel wederzijds!
+1/-0

4 maanden geleden
Gelukkig waren Edwin van Ankeren en Nii Lamptey wel voltreffers.
Ook uit de koker van Aad volgens mij.
Ach ja de Mos.
Slechte trainer, maar een mooie vent om naar te luisteren vind ik.
De Mos, Korbach , Beenhakker, Rinus Israel, Barry Hughes.
Het zijn en waren iniedergeval wel echte "characters" .
+4/-0

4 maanden geleden
Dus het lijstje Ronaldo,Rivaldo en Roberto Carlos kon Frank Arnesen niet bekoren.
Ondanks dat ze nog geen international waren,moet de potentie er toen al hebben ingezeten,als een TD dat vervolgens niet ziet en weet over te brengen naar de voorzitter vind ik dat wel een gebrek aan inzicht van Arnesen.
Vooral jammer voor ons als supporter.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Doe je 'Eens' toch wel met copy|paste
+1/-0

 
4 maanden geleden
Omdat ik het toevallig hier 2x kort na elkaar met 2 personen eens ben? Omdat ik er eens niet wat uitgebreider op in wens te gaan? Mag dat niet of zo? Bepaal jij dat? Volgens mij niet. En dan voegt die copy/paste opmerking van jou al helemaal niets toe.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Laten we eerst aan Frank Arnesen vragen of het verhaal van Aad klopt.
Lijkt me veel logischer dat PSV het budget er niet voor had.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Aadje heeft dus mooi revanche genomen;-)
+1/-0

 
4 maanden geleden
PSV was wel degelijk bezig met Rivaldo herinner ik me uit die tijd
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
De grootste kras was dat vaatje bier op t Stratumseind van jou Aadje
+1/-0

4 maanden geleden
Een garantie voor succes, zei Aad. Ik zal nooit vergeten dat hij Edwin van Ankeren naar PSV haalde. Die kon heel hard lopen, vergat alleen de bal en was de slechtste speler die ik ooit bij PSV heb zien spelen. Bij Aad ligt het nooit aan hemzelf, anderen hebben het altijd gedaan.
+1/-0

4 maanden geleden
Als je zo'n salaris op je rekening hebt mogen bijschrijven moet je soms wel eens wat dingen doen die je niet leuk vindt en heb je wel eens een leidinggevende waar je niet zo fijn mee werkt. Heb ik al jaaaaaaren, en ik ben bang dat Aadje in die periode bij PSV heeft gezeten meer heeft verdiend dan ik in 20 jaar bij mijn huidige werkgever. En daar is het ook al een tijdje klote en heb ik ook een leidinggevende waarmee ik niet door een deur kan. Niet zo zeiken dus. Geld maakt niet gelukkig maar kan wel een hoop goed maken.
+1/-0

4 maanden geleden
Weet nog wel die wedstrijd tegen Anderlecht die gewonnen moest worden en we met de spitsen op de bank begonnen. Jammer van dit interview, kijk altijd met heel veel plezier de stukjes van hem en Rik Elfrink, maar Aad heeft het hier gewoon niet al te best gedaan en dat ligt niet enkel aan anderen.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko blind brands brobbey clubliefde dito eredivisie etappe feyenoord freak ganna gini gotze james jana jong marlon pogacar psg rodriguez shinyazurill simons skipper steemzen telegraaf tijdrit wijnaldum wisselspeler xavi zwitserland