Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Ruud van Nistelrooij vanaf komend seizoen hoofdtrainer van PSV

30 maart 2022 18:33 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Ruud van Nistelrooij vanaf komend seizoen hoofdtrainer van PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV bevestigd dat Ruud van Nistelrooij vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de club is. De huidig trainer van Jong PSV heeft een contract ondertekend voor drie seizoenen. "Ik heb jaren naar dit moment toegewerkt", aldus Van Nistelrooij. "Ik ben trots en overtuigd dat ik er klaar voor ben om een leidende rol in te nemen bij mijn club."

De voormalig topspits legt uit dat het altijd al zijn doel is geweest om hoofdtrainer bij PSV te worden. "Ik ben de afgelopen jaren intensief begeleid door de club en in het bijzonder door Toon Gerbrands", zo geeft hij aan. "Ik had de overtuiging dat ik mijn eigen trainersloopbaan volledig kon regisseren en daarbij paste nog één seizoen extra ervaring als trainer van Jong PSV. Maar het blijkt niet te regisseren. Dit is het moment."

Verschillende zaken kwamen er afgelopen maand samen. "De aanstelling van Marcel Brands als Algemeen Directeur van PSV en het gesprek dat ik met hem voerde, hebben mij het laatste zetje gegeven om nu vol overtuiging deze stap te zetten. PSV slaat deze zomer een nieuwe weg in en daar wil ik onderdeel van uitmaken", zegt hij daarover. "Gesprekken met de voltallige directie en Raad van Commissarissen hebben mijn beeld over de eenheid en ambitie om op lange termijn iets bijzonders neer te zetten met PSV gesterkt. Ik ben er klaar voor om de club daarbij als hoofdcoach te leiden."

Fred Rutten, André Ooijer en de van Willem II overgekomen Javier Rabanal zullen Van Nistelrooij gaan assisteren bij PSV. In de afgelopen dagen vielen ook de namen van Tim Wolf en keeperstrainer Abe Knoop, maar daar wordt momenteel nog niets over gemeld. "De komende maanden benutten we om de volledige invulling van de technische staf te bepalen", aldus directeur voetbalzaken John de Jong.

Meer op PSV.nl




Tags

nistelrooij jong regisseren begeleid bijzonders brands eenheid gerbrands gesterkt javier leidende ondertekend ooijer rabanal rutten tim toegewerkt topspits trainersloopbaan wolf zetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Onvoorwaardelijke steun voor deze levende legende!
+3/-0

2 jaar geleden
Succes Ruud, dat je het net zo goed mag doen als toen je spits was.
+1/-0

2 jaar geleden
Bij PSV hebben ze de functies al op orde met vooral Brands en Ruud,
nu nog bij dat zinkende schip in Amsterdam :)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Pff.. lijkt wel voetbalzone hier.
Who cares wat die engnekken uit betondorp wel/niet doen of voor elkaar hebben?

Zullen we het hier gewoon over PSV hebben? Danku!
+11/-2

 
2 jaar geleden
In de competitie spelen we tegen elkaar, dus je kan niet alleen naar jezelf kijken. Als ze het bij Ajax goed voor mekaar hebben dan is landskampioen worden heel lastig. Voor het kampioen worden en CL-geld ontvangen moet PSV top zijn en Ajax in een dipje. En laat dat nu net het geval zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Niet mijn (onmiddellijke) keuze.

Edoch het zij zo.

Dus vanaf nu heeft de man ook mijn zegen en support.
+8/-2

2 jaar geleden
Nu maar hopen dat we niet weer een held van z'n sokkel af zien kletteren.
+7/-1

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Kunnen we aub ophouden met steeds weer Ruud met Van Bommel te vergelijken??
Iedereen weet wat Van Bommel allemaal heeft gedaan of heeft proberen te doen ... denk je nu echt dan Ruud dat dezelfde gaat doen??
+9/-0

 
2 jaar geleden
Dat doe ik ook niet, 2 totaal verschillende personen.
Neemt niet weg dat de kans op weer een held die van z'n sokkel valt weer aanwezig is. Zonder wie dan ook te vergelijken.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja, en er is ook een grote kans dat onze held nog groter wordt!
Stop toch met paniekzaaierij en geef hem gewoon je support. Waarom moet er altijd voordat iemand überhaupt is begonnen, alweer negatief worden gedaan?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Jaja.. vergelijken, paniekzaaien, niet supporten.. What's next?

Mag ik misschien ook gewoon een beetje realistisch tegen de zaken aankijken?
+2/-0

 
2 jaar geleden
M.u.v. Guus wellicht komt er op iedere trainer wel kritiek. Is het dan een trainer met verleden, al dan niet als speler, bij PSV kan dit best pijnlijk zijn. Van Bommel was niet de enige. Je kunt Gerets ook noemen en in mindere mate Cocu. Maar ook Rutten had een fraaie staat van dienst binnen PSV. Koeman was als speler ook gewaardeerd bij PSV net als Valckx. Ik zeg niet dat het allemaal helden waren maar hun reputatie werd er na verloop van tijd niet beter op eenmaal in de technische staf. Wat dat betreft heeft De Bok wel een begrijpelijke zorg.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heel veel succes Ruud, luister goed naar Fred en Guus!

Als het tegenzit; blijf rustig en jezelf dan komt het goed... @LEGEND!
+2/-0

2 jaar geleden
Verwacht er niet veel van. De tijd zal het leren!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage