Transparent
Inloggen
Sluiten

Luc Nilis: 'Ik vind het echt mooi dat Ruud van Nistelrooij de nieuwe trainer is geworden'

6 april 2022 10:42 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Luc Nilis: "Ik vind het echt mooi dat Ruud van Nistelrooij de nieuwe trainer is geworden"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Luc Nilis aan het een goede beslissing te vinden van PSV om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als hoofdtrainer. "Ik vind het echt mooi dat hij het is geworden en dat de leiding van PSV in hem gelooft", aldus Nilis. "Ruud heeft straks voldoende ervaren mensen om hem heen. Hij is een betrouwbaar en gedreven mens en ik kwam ook na mijn carrière altijd goed met hem overeen."

Volgens de Belg is het voor PSV top dat Van Nistelrooij deze stap gaat zetten. "Ik denk dat het heel veel mensen goed doet, omdat hij iemand is die naadloos staat voor wat de club wil zijn. Hij is een warme persoonlijkheid, pikt dingen snel op en wil altijd het maximale uit een wedstrijd halen", zegt hij daarover. "Het is goed dat Marcel Brands hem nogmaals de vraag heeft gesteld, want je proefde ondanks zijn uitgesproken twijfel al dat Ruud het best wilde doen. Ook vroeger was hij al een leider, die goed zijn pad uitstippelde."

Nilis weet niet of hij zelf nog terug zal keren bij PSV. "Ik zeg bij PSV nooit nooit", zo geeft hij aan. "De waardering die ik van PSV-supporters soms nog krijg, doet me altijd heel goed en het blijft een club die ik nauwgezet volg. Maar ik heb het nu goed naar de zin en kan de job in Genk goed combineren met mijn werk als coach."




Tags

nilis nistelrooij brands genk job naadloos nauwgezet proefde uitstippelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als eerste in het heldenlied en dat is niet voor niets... wat n heerlijke voetballer was dat toch!

Soms droom ik nog wel eens weg met zijn sierlijke trap in beide benen...
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja toch wel van alle spelers, Frits is vanwege de founding en support tot hij 100 was; maar dat is meer bestuurlijk en symbool voor Philips
+2/-0

2 jaar geleden
Wat een duo was dat:
98/99: 55 competitiegoals samen
99/00: 48 competitiegoals samen
En ze speelde door blessures niet eens alle wedstrijden. Gaan we niet meer meemaken bij ons clubje.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik meen me te herinneren dat Ruud als speler altijd aardig aan het studeren was op het gebied van voetbal. Hopelijk kan hij dat ook op zijn spelers overbrengen. Hij lijkt me in ieder geval een goed persoon en iemand die zijn vak serieus neemt.

Twee puntjes temperen mijn enthousiasme wel lichtelijk. De resultaten bij JPSV zijn niet al te denderend, hoewel daar wel de nodige excuses voor te bedenken zijn.

Dat hij niet terugkwam na HSV, maar nog naar Malaga ging was destijds nogal een teleurstelling hier, maar dat is uiteraard water onder de brug.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Hier sluit ik me ook bij aan, vooral dat laatste punt, dat hij naar Malaga ging. Financieel was het natuurlijk totaal niet meer nodig, maar hij verkoos toch Malaga boven PSV, daar heb ik me ook wel over verbaasd destijds.

Als hij straks met PSV 1 goed gaat presteren, is het hem vergeven ;)
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wat mij betreft moeten spelers die vertrekken nooit beloven later terug te komen. Simpelweg omdat je niet weet hoe dingen zullen gaan lopen. Later heb ik eens gelezen dat RvN over dat Malaga verhaal heeft gezegd dat op dat moment terug gaan naar PSV geen optie voor hem was vanwege zijn lichamelijke gesteldheid. Iets in de trant van 'als ik toen terug naar PSV was gegaan zou iedereen minimaal 20 goals verwachten en dat zat er niet meer in met mijn lichaam'. Plausibele uitleg wat mij betreft.
+4/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Daar heb jij helemaal gelijk in, beter niets beloven dan. Maar ja meestal geschiedt zulks impulsief en nogal eens in de euforie van een kampioenschap.

Wij waren destijds ook teleurgesteld, maar met name omdat hij de H verkoos i.p.v. de P: HSV om PSV. Temeer toen even later beide clubs elkaar lootten in de Uefacup.

Verder is het natuurlijk jammer dat Ruud slechts 2 jaar bij ons gevoetbald heeft en Luc in de meest akelige periode bij ons begon. Dat geldt trouwens ook en met name voor Ronaldo wiens persoonlijke heldendaden op het veld in bij elkaar slechts amper 2 seizoenen nooit in tastbare prijzen voor PSV tot uitdrukking kwamen.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Sorry met mijn dikke vingers op mijn mobiel jou gerapporteerd, foutje, wilde reageren: de beker heeft Ronaldo gewonnen, magertjes dat wel, maar toch n prijs!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Bijdrage in finale: een kwartiertje meehobbelen als invaller voor, uitgerekend, Nilis. Ach Schmidt zou hem waarschijnlijk in blessuretijd hebben gebracht... ;-)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Yep ik was er ook bij, scoorde nog wel de 5e, toch?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Helaas mocht dat niet het geval zijn.

Die eer viel namelijk te beurt aan de speler wiens, vrij irritante, stemgeluid ons keuzetraject begeleidt bij de telefoonservice van PSV fandesk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik meen me te herinneren dat Rutten in een winterstop zei dat hij Ruud naar PSV terug heeft proberen te halen en met Ruud gesproken had, terwijl Ruud zei dat hij door Fred niet gebeld was.
Ik heb het niet terugkomen van Ruud altijd als een rare bijsmaak ervaren.
Bommel en Cocu beloofde het en deden het ook. Ruud ging naar HSV en Malaga, ipv dat hij in zijn nadagen PSV nog probeerde te helpen.
+2/-0

2 jaar geleden
Zoek maar op op Youtube, goals van Nilis. Daar zit misschien 1 of 2 lelijke bij. Hij maakte absoluut de mooiste goals, vergelijk dat eens met Cruijf en dan snap je die verheerlijking daar in Juicetown toch niet ???
+2/-0

 
2 jaar geleden
Luc + Ronaldo en Luc + Ruud was gewoon wereld-top in Eindhoven.
Als Luc een lelijk doelpunt maakte dan werd die afgekeurd :)
Wat een sierlijke speler was dat zeg,
Persoonlijk vind ik Bruma- Vinicius ietsje minder, zie je post hierboven.
+4/-0

2 jaar geleden
Nog altijd ieder bestel ik een shirt met de heerlijke naam Nilis achterop. Eeuwige held en in real life, nooit een betere traptechniek gezien. Kan nog kippenvel krijgen bij de gedachte aan zoveel goals..
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij was waardig opvolger van mister PSV: Willy van der Kuijlen, die was minimaal van dezelfde klasse, maar die heb je wellicht nooit live zien spelen...

Beide iconen veel te bescheiden, hun klasse was van een buitenaardse grootheid, maar toch was 1 die ik dingen heb zien doen - op volle snelheid - wat zij nooit konden: Romario de Souza Faria... dat is voor bij nog altijd#1

Wat een heerlijke historie hebben wij aan spitsen, PSV per siempre!
Dat ik die allemaal heb kunnen aanschouwen in het stadion en op TV, ik prijs mezelf gelukkig!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage