Transparent
Inloggen
Sluiten

'Flinke renovatie lijkt aanstaande bij PSV, mogelijk 15 spelers gaan vertrekken'

22 april 2022 09:48 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"Flinke renovatie lijkt aanstaande bij PSV, mogelijk 15 spelers gaan vertrekken"; image source: Pro Shots

PSV lijkt komende zomer voor een flinke renovatie in de selectie te staan. Volgens het Eindhovens Dagblad is het niet uitgesloten dat er liefst 15 spelers gaan vertrekken bij de club. Intern zijn afgelopen week bij PSV de eerste plannen opgesteld voor de selectie voor komend seizoen en een groot deel van de huidige ploeg zal dan mogelijk niet meer in Eindhoven actief zijn.

De huidige vier keepers kunnen allemaal vertrekken. Het huurcontract van Yvon Mvogo loopt af, terwijl PSV mogelijk ook gaat kijken voor een al dan niet tijdelijke andere oplossing voor Joël Drommel. Vincent Müller mag ook vertrekken, terwijl een verhuur van Maxime Delanghe het meest logische scenario lijkt.

In de verdediging wil PSV door met Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli, Mauro Júnior en Armando Obispo, al zal er voor de zwaar geblesseerde Boscagli een vervanger aangetrokken moeten worden. Derrick Luckassen en Timo Baumgartl zijn momenteel verhuurd en mogen beiden definitief vertrekken. PSV gaat voor de verdediging ook op zoek naar nieuwe backs. Bij een aanvaardbaar bod mogen Phillipp Mwene en Philipp Max vertrekken.

Op het middenveld lijkt alleen Joey Veerman verzekerd van een plek. Ibrahim Sangaré staat volop in de belangstelling, terwijl er met Érick Gutiérrez nog niet is gesproken over een nieuw contract. Bij PSV wordt er bovendien rekening gehouden dat Mario Götze na dit seizoen wil vertrekken, terwijl Marco van Ginkel zal moeten kijken of hij zijn huidige rol waarin hij weinig speelt acceptabel vindt. Ryan Thomas heeft een aflopend contract, terwijl er voor Richard Ledezma belangstelling uit Amerika is. Eerder deze week werd Michal Sadílek al definitief vastgelegd door FC Twente.

Ook in de aanval kunnen veel spelers vertrekken. Cody Gakpo lijkt net zoals Sangaré niet meer te houden, terwijl Eran Zahavi een aflopend contract heeft. PSV staat open voor een vertrek van Carlos Vinícius, terwijl Bruma bij een redelijk bod mag vertrekken. Ook Noni Madueke zou kunnen vertrekken, maar PSV wil dan wel meerdere tientallen miljoenen ontvangen. Maximiliano Romero, Yorbe Vertessen en Ritsu Doan worden niet gezien als zekere vertrekker, al zal Romero wel een nieuw contract moeten tekenen indien hij bij PSV wil blijven.




Discussieer mee op de forums


Tags

renovatie boscagli romero sangare aanvaardbaar acceptabel amerika armando baumgartl bruma carlos cody delanghe doan drommel eran gakpo ginkel gotze gutierrez joey jordan ledezma luckassen madueke mauro maximiliano muller mvogo mwene obispo philipp phillipp ramalho sadilek teze twente veerman vertessen vertrekker vinicius yvon zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dan houd ik mijn hart vast, zowel waar het ingaande als uitgaande transfers betreft. Tegen beter weten in toch nog maar hopen op vertrek John de Jong.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Doorselecteren is prima, maar ik vind het uitermate dom om zoveel spelers te laten gaan; dat hebben we in 1998 ook gedaan... desastreuze gevolgen, met tussenjaar als gevolg; dat kan PSV zich niet permitteren.

Zeker met de onzekere factoren bij onze concurrent moet PSV nu doorpakken, dwz de sterkhouders maximaal proberen hier te houden (Gakpo, Sangaré, Ramalho) en alleen verkopen tegen astronomische bedragen EN een fatsoenlijk alternatief achter de hand.
En dan MOET de scouting dus op orde zijn...

Eerlijk gezegd snap ik die latente, nederige en negatieve houding niet zo goed, ook niet van het ED btw, dat uitgaan van het slechste senario...
Angstig, slechte raadgever!
+3/-0

 
Want in een analyse mogen ze niet melden welke spelers allemaal kunnen vertrekken? Vreemde reactie
+2/-3

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Ik vind de post van PSValtijd1 van prima kwaliteit
1) Doorselecteren is prima, maar niet te veel spelers. Mee eens, hele spel-systeem en
alle automatisme ben je dan kwijt. Samenhang van de spelers raak je dan kwijt
2) Zeker met de onzekere factoren bij onze concurrent moet PSV nu doorpakken tav Gakpo, Sangaré, Ramalho. Ook mee eens. Ajax moet een nieuw team opbouwen en dus zal die een tijd verzwakt zijn. PSV moet die kans pakken, en niet zelf ook een tussenjaar gaan boeken.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat is het hele punt...

Het schrijven naar de uitgang van de goede en beste spelers, dat bedoel ik en dat weet jij best.
+2/-0

 
Fijn dat je dat voor mij al bepaalt.

Het ED schrijft helemaal niemand naar de uitgang. Zij komen met een analyse van alle spelers die mogelijk kunnen vertrekken. Deels omdat PSV van spelers af wil, deels omdat contracten simpelweg aflopen, deels omdat er (mogelijk) belangstelling is voor spelers. Het is echt weer drama maken om niks dit om dit volledig uit zijn verband te moeten gaan rukken.
+2/-2

1 jaar geleden
Oh ja Luckassen :D
Worst case scenario lijkt me, 15 man. Gakpo en Sangaré, daar is een markt voor. Guti idem, is gebleken. Mindere goden als Ledezma, zou jammer zijn maar soit. En spelers als Max en Mwene, ik weet niet of die nou per se zo gewild zijn. Ik verwacht niet dat er volgend jaar ineens 11 anderen op het veld staan dan dit jaar (ook al hoop ik het van sommigen wel; looking at you Drommel...)
+1/-0

1 jaar geleden
Zal altijd zo blijven dat er spelers gaan ,nu maar hopen een keer voor de hoofd prijs en er komen weer nieuwe niets mis mee .Op naar mooie tijden met Ruud en zijn spelers !!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou Gotze en Max behouden. Maak Gotze desnoods aanvoerder en geef hem een beter contract. Mits fit is hij van onschatbare waarde om en team eromheen te bouwen.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi! Weg met alle halfjes en netnietjes.

Zou leuk zijn als we Gakpo, Sangare en Gotze kunnen behouden, of desnoods 1 of 2 van die 3, maar de rest mag allemaal ophoepelen. Van mij mogen Van Ginkel (ondanks welke rol dan ook), Doan en Obispo er ook nog bij.
Dan maar een tussenjaar, 3 keer beter dan nog langer aan blijven prutsen en kijken naar dronken passes over 5/10 meter. Heeft allemaal al veel te lang geduurd.

Bedankt en houdoe!
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En jij denkt dat wij Real Madrid of Manchester City zijn door vergelijkbare selecties samen te kunnen stellen of zo. Ik snap je redenatie mbt spelers als Bruma, Ginkel, Vinicius, Thomas, etc. Maar een selectie van PSV zal altijd voor 80% bestaan uit spelers van het niveau Doan, Guti, Veerman, Ramalho, Boscagli, Teze, Madueke, Max, Mauro, etc. Met een beetje geluk kan dat worden aangevuld met 4 a 5 gerichte aankopen van het niveau Gakpo, Sangare, Gotze en breekt er nog wat jeugd door (Bakayoko). En daar mogen wij onze handjes bij dichtknijpen
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
"En jij denkt dat wij Real Madrid of Manchester City zijn door vergelijkbare selecties samen te kunnen stellen of zo."

Nope, dat denk ik niet en nee, ik hou m'n hart vast voor wat er gehaald gaat worden.

"Maar een selectie van PSV zal altijd voor 80% bestaan uit spelers van het niveau Doan, Guti, Veerman, Ramalho, Boscagli, Teze, Madueke, Max, Mauro, etc."

Daar verschillen wij van mening en inzicht.
De kwaliteit in dat lijstje van je schiet alle kanten op. Zo is Ramalho 3 klasses beter dan Obispo. en Madueke 3 keer beter dan Doan. Onze selecties bestonden voorheen ook nooit voor 80% uit middelmaat/meuk. Doan is niveautje Gudmundsson alleen dan 3 keer veel te duur.

Ik begrijp echt wel dat we niet ManCity of PSG zijn maar dat betekent niet dat we 15 halfjes en net-nietjes voor veel te veel geld en met veel te lange contracten maar opeens als normaal moeten zien.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Begrijp ik goed dat jij denkt dat psv letterlijk in staat is om een gehele selectie samen te stellen uit spelers van het niveau Gakpo, Gotze, Sangare (Want de rest moet opdoeken volgens jou)? Zo ja, dan help ik je uit de droom. Zo’n selectie hebben we nog nooit gehad en zullen we ook nooit krijgen. Mijn mening is inderdaad dat we blij mogen zijn met 5 spelers van het niveau Gakpo/Gotze/Sangare aangevuld met de Veermannen, Doans en Ramalho’s van deze wereld
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee, dat begrijp je niet goed. Iets met het ene en het andere uiterste.

Een spits van 10 miljoen die nooit kan spelen, een huurspits die geen doelpunten maakt en een oude spits die af en toe een goaltje maakt is by far het slechtste wat we voorin ooit hebben gehad.
Een keer een foute pass geven kan ook best, maar niet 6 keer in 5 minuten, zonder enige druk, over 5/10 meter. En nee, dat betekent niet dat ze allemaal van het niveautje Xavi hoeven te zijn. Er zit ook nog wat tussen absolute rotzooi en absolute top.

Het kan niet elke week, elk seizoen, feest zijn maar 3 redelijke/goede wedstrijden per seizoen is niet goed genoeg en het andere uiterste.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Met die kwaliteitseisen ben ik heb helemaal eens, maar dat ik zie Doan, Ramalho, Guti, Max en zeker Mauro en Veerman niet doen.

De meerwaarde van spelers als Bruma, Baumgartle, Lukassen heb ik nooit gezien, dat zijn gewoon miskopen naast - zoals het er nu naar uitziet - dat ook geldt voor Drommel. Zahavi is ook niet geslaagd imo, wsl omdat hij teveel werk doet (terug zaken er meevietballen, wat hij niet beheerst); hij moet in de spits blijven staan (onvermogen van de staf en vooral Schmidt).
Dus dat zijn spelers waarop doorgeselecteerd kan worden; hetgeen ook geldt voor de gehuurde Mvogo en Vinicius.

Echter om alles bij het grof vuil te zetten is niet slim, je moet ook een bank hebben en daar kun je niet allemaal top spelers neerzetten qua budget; is overigens ook nooit nodig geweest om toch (inter)national te kunnen scoren; kijk onze geschiedenis er maar op na; we hebben nooit 20 gelijkwaardige spelers gehad...

Wat wel kan is aanvullen vanuit de jeugd; indien je niet een (aanstaande) topper kunt halen voor een positie, zeg ik: laat dan maar en vul dat in met eigen jeugd, die is daar inmiddels goed genoeg voor!

Het is de scouting die tegenwoordig de zwakste schakel is; daar is meer kwaliteit vereist imo; enfin dat laatste zeg je zelf ook.
+2/-0

1 jaar geleden
Het getal 15 is een beetje rommelig bepaald: Mvogo (einde huur), Muller, Drommel (verhuur), Delanghe (verhuur), Luckassen (nu verhuurd), Baumgartl (nu verhuurd), Sangare, Gotze, Thomas, Ledezma, Sadilek (nu verhuurd), Gakpo, Zahavi, Vinicius (einde huur, al loopt deze formeel door) en Bruma. Samengevat: aflopende contracten (3x), einde huur (2x), reeds verhuurd (3x) of beoogd vertrek door verhuur (2x). Van de andere 5 zijn er maar 2 vaste basisspelers.

Van deze 15 zijn er liefst 7 die dit seizoen niet of nauwelijks hebben gespeeld in PSV1, dat is dus geen verlies te noemen. Van de andere 8 vallen er 5 tegen. Alleen Gotze, Sangare en Gakpo zijn sterkhouders.
+3/-0

1 jaar geleden
Benieuwd ook wat het vertrek van Schmidt uiteindelijk aan invloed heeft. Wellicht neemt hij wat spelers mee (guti,...) of zijn er die met zijn vertrek ook weg willen (gotze,...). Hoe dan ook een interessante zomer.
+1/-0

1 jaar geleden
Ieder jaar in april/mei wordt voorspeld dat de halve selectie zal verdwijnen. Negen van de tien keer blijkt aan het einde van de transferdeadline alles wel weer mee te vallen. Dat zal ook nu wel weer zo zijn. En dan zal de conclusie begin september wel zijn dat de grote clubs wachten op het WK.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Uiteraard. De meeste spelers raak je aan de straatstenen niet kwijt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik weet niet hoe groot de belangstelling voor Gakpo, Sangare, Ramalho en Guti is, maar als grotere clubs aan te veel spelers van onze as gaan trekken, dan ben je toch snel het hart van je team kwijt.

Zahavi zal vast wel vertrekken, en ik weet niet welke afkoopsom er in het contract van Götze staat.
+1/-0

1 jaar geleden
Lijkt mij zaak om John nu op een nette manier aan de kant te zetten. Misschien een leuke symbolische rol bedenken. Anders raken we de halfjes weer niet kwijt, vertrekken de toppers voor te weinig en worden ze vervangen door nieuwe veel te dure miskopen. Wil je door pakken moet je dat nu doen. Het netwerk Schmidt valt weg, het netwerk Brands zal dat op moeten vangen. Volgend jaar kan je aansluiten bij Ajax als je je kaarten goed uitspeelt, of afzakken naar Feyenoord als je John zijn gang laat gaan.
+1/-0

Onbegrijpelijk dat vertessen zo weinig vertrouwen heeft gekregen. Toch zeker een van de grotere talenten.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje