Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord wil thuisduel tegen PSV op later tijdstip'

22 april 2022 15:15
Foto: Pro Shots

"Feyenoord wil thuisduel tegen PSV op later tijdstip"; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om Feyenoord - PSV te verplaatsen. Dat gaf Feyenoord-trainer Arne Slot vrijdag aan op een persconferentie. Het duel staat nu gepland voor zondag 8 mei om 14:30 uur, maar drie dagen eerder spelen ze in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Feyenoord hoopt dat het aanvangstijdstip tegen PSV naar een later tijdstip kan gaan.




Tags

feyenoord arne conference knvb marseille slot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik geef ze groot gelijk. Enige is dat PSV ook al een aantal pittige duels heeft gehad na een Europese week waarin ook punten verspeeld zijn, o.a. omdat er mindere spelers ten faveure van betere minder fitte spelers werden opgesteld. Is er tijdens de voorrondes CL ook meegedacht met PSV of is hoe is dat toen gegaan? Het zijn niet alleen de laatste wedstrijden die bepalend zijn voor het competitieverloop en ook de Beker was natuurlijk schandalig ingedeeld. Maar goed vanuit Feyenoord bezien en hoe eenvoudig eerder de hele competitie is gewijzigd geef ik ze groot gelijk om het aan te kaarten.
+2/-0

 
Al een paar wedstrijden dit seizoen werden op verzoek van PSV qua aanvangstijdstip verplaatst. Al werden een paar verzoeken ook geweigerd omdat de betreffende gemeente niet mee wilde werken.
+3/-1

1 jaar geleden
Neen. PSV heeft hele hele seizoen toppers moeten spelen na een Europese pot, meestal op de donderdag en vet in ons nadeel. Nu hebben we eindelijk eens voordeel. No way. Niet akkoord gaan.
+5/-0

1 jaar geleden
Ik zou juist wel akkoord gaan en zelfs nog specifiek uitdragen dat we er alles doen om Feyenoord te steunen in de Europese campagne. Als we niet akkoord gaan ontstaat er automatisch weer zo'n opgefokt sfeertje onder het publiek wat uiteraard overslaat naar de spelers. Je hebt in de bekerfinale gezien wat een "over mijn lijk mentaliteit" kan doen met spelers.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb hier ook verschillende gevoelens over, aan de ene kant is het goed als Feyenoord goed speelt en wil je dat steunen, maar aan de andere kant zou een beetje voordeel voor PSV wel handig zijn omdat we het daar in de Kuip zo vaak zo lastig hebben. (op de beker tegen Ajax na dan).

Verder vind ik het nog steeds een wonder dat Feyenoord een europees succes heeft, want ik zie in de voorronde nog steeds 3x een speler alleen op de doelman van Feyenoord af gaan. Naam van het clubje ben ik al vergeten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zoals ik het lees willen ze naar zondag maar dan om 16.45, later zal niet gaan i.v.m. politie inzet.
Nou kwart voor vijf, dat scheelt maar liefst twee uur en een kwartier. Dat gaat het verschil in vermoeidheid ook niet goed maken denk ik. En als zij er dan blij mee zijn, zou ik het zeker doen.
+5/-0

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Nee gaan we niet doen! Gewoon spelen. De bekerfinale is ook niet verplaatst en overige psv wedstrijden ook niet. Ga maar vol voor de conference en gun ons de 3 punten maar in de jacht op de titel!
+1/-1

1 jaar geleden
Toch geen enkel probleem. Nog meer sympathie voor als ze daarna een Europese wedstrijd moeten spelen maar lijkt mij prima
+2/-0

1 jaar geleden
Nee nee nee. Wij hebben dit seizoen al zoveel lastige wedstrijden na een Europees duel op donderdag gespeeld. Nu hebben we één keer een voordeeltje en zou de wedstrijd verplaatst worden. En verder nog ter herinnering: op 19 september speelden wij thuis tegen Feyenoord. 3 dagen na de wedstrijd tegen Real Sociedad. Feyenoord speelde die donderdag niet.
+1/-1

Het kan zijn dat ik het destijds verkeerd begrepen heb, maar volgens mij is de afspraak tussen alle clubs dat er altijd akkoord wordt gegaan indien er een verzoek wordt ingediend om een duel vanwege het Europese programma te verplaatsen.

Het zijn dit seizoen sowieso vooral de gemeentes zelf geweest die niet akkoord gingen met het verplaatsen van een duel. PSV, Ajax en Feyenoord hebben meerdere verzoeken geweigerd zien worden omdat de betreffende gemeente niet akkoord was.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik geef Feyenoord groot gelijk dat het hiermee komt. Ik begrijp nog steeds niet dat onze wedstrijden tijdens de 1e seizoenshelft tegen Ajax & Feyenoord doorgang moesten vinden terwijl PSV op donderdagavond Europees speelde en Ajax & Feyenoord al op dinsdag actief waren. En dan onlangs de enige nog resterende zaterdagwedstrijd naar de zondagochtend laten verzetten vanwege bekerpotje op woensdagavond in Deventer. Voor Ajax werd in 2019 het hele competitieslot omgegooid.
+1/-0

 
Het is wel dat de KNVB in 2019 geen andere optie had omdat UEFA regelgeving verbood dat er op die zondag gespeeld zou worden. Clubs hadden de KNVB hier in de zomer al voor gewaarschuwd, in de winterstop nogmaals en toen Ajax daadwerkelijk in de halve finale van de CL kwam (natuurlijk had helemaal niemand daar op gerekend) kwamen ze in Zeist met een enorm probleem.

Op zondag mocht Ajax niet spelen omdat er twee volledige kalenderdagen voor en na een Europese wedstrijd moet zitten. Die zaterdag daarvoor was ook geen optie omdat gemeentes geen toestemming gaven vanwege Koningsdag en hetzelfde was het geval met Koningsnacht op vrijdag. Toen die beslissing eenmaal genomen werd, was het verplaatsen van de hele speelronde (aangezien het ronde 33 was en alle clubs tegelijk moeten spelen) de enige optie.

Een paar weken terug heeft de KNVB overigens ook al uitgelegd dat die toppers tussen PSV, Ajax en Feyenoord niet verplaatst kunnen worden qua datum omdat de (lokale) overheden eisen dat deze op een zondagmiddag worden gespeeld en het speelschema muurvast zit omdat op voorhand de meeste weekenden al wegvallen als mogelijke speeldag. Er waren dit seizoen twee hele speeldagen beschikbaar om een topper te spelen zonder dat een van de clubs last had van een Europees programma. Al pakte het voor PSV tegen Feyenoord ook wel heel slecht uit omdat de UEFA een week daarvoor de wedstrijd van Feyenoord naar voren haalde.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Weet ik. Volgens mij hadden wij het er destijds ook al over gehad. Maar dan moet je als club zijnde meteen reageren wanneer conceptprogramma ontvangen is. Sowieso niet die 6 toppers ná Europese week. Evenzo vind ik ook dat PSV laks is geweest met de planning van PSV-Ajax in winter (januari), wetende dat covid nog immer inda house was (is?) en dat zulks zich met name manifesteert in de winter.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het overigens stiekem wel terecht dat voor Ajax destijds her & der wat verzet werd. Ik gun het ze alleen niet, dat is wat anders.
+1/-0

 
Maar wanneer wilde je die wedstrijden dan spelen? Er zijn in het hele seizoen slechts twee mogelijkheden geweest om een topper te spelen die niet na een Europese week viel. Dat was halverwege december (toen is Fey-Aja gespeeld) en in januari toen PSV-Ajax was. Als je die twee data ook al weg zou halen vanwege mogelijke covidmaatregelen had je helemaal geen opties om te spelen zonder de Europese verplichtingen.

Het speelschema met al die regels is tegenwoordig zo belachelijk vol dat je ieder seizoen weer dit gaat krijgen. En dat gaat volgend seizoen alleen maar erger worden omdat je opeens een WK in november/december hebt. Degene die uitkomt in de groepsfase van de Champions League heeft bij de toppers een heel groot voordeel ten opzichte van degene die Europa/Conference League spelen. Dat zal vanaf 2024 alleen nog maar erger gaan worden als er tien in plaats van zes wedstrijden in de groepsfases gespeeld worden. Dan ben je die paar data waarbij je geen last hebt van een Europese week ook kwijt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar dit seizoen draaide het erop uit dat Ajax zowel bevoordeeld werd qua tijd tussen Europese wedstrijd en topper als dat het de beide toppers thuis met en uit zonder publiek speelde. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn van een eerlijke competitieopzet.

En ja, ik besef dat de Uefa hier de grootste blaam treft met hun krankzinnig volle speelkalender!
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Top reacties. Je ziet ze heel weinig t.a.v. dit onderwerp. Mede, omdat de KNVB zich doorgaans heel passief verdedigd.

- het programma wordt voor het seizoen gemaakt
- 2 clubs in CL waarvan dan nog niet bekend is of ze dinsdag/woensdag of donderdag spelen

Er zijn dus maar twee oplossingen. Of op zaterdagmiddag 14:30 gaan voetballen. Of het programma pas maken na de groepsfase loting en nogmaals na het einde van de groepsfase.

In dit seizoen zitten overigens 5 zondagen die niet in na een Europese week vallen, namelijk speelronden 17, 19, 20, 21 en 34.

In 2018/19 was het probleem met de CL halve finale en koningsdag inderdaad vooraf bekend. Het alternatief was een extra midweekse speelronde direct na de winterstop, maar dat wilde een meerderheid van clubs toen niet.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik snap het vanuit Feyenoord wel maar ik zeg ook nee. Hoe zou je het nu wel toe kunnen laten en eerder het seizoen niet? Dan meer je tijdens het seizoen met twee maten en dat klopt natuurlijk niet. Als je speler bent van PSV, Ajax of Feyenoord dan moet je 2 wedstrijden per week gewoon kunnen spelen. Daarnaast komt PSV na Marseille en niet ervoor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoezo wordt er met twee maten gemeten dan? Al het hele seizoen zijn er wedstrijden verplaatst
+1/-0

1 jaar geleden
Niet doen we hebben de 3 punten nu nodig kan voordeel hebben na al die nadelen ,maandag al de kaart verkoop ..
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage