Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse Eindhovens Dagblad: 'Aantrekken van nieuwe spits is topprioriteit voor PSV'

27 april 2022 12:14 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Analyse Eindhovens Dagblad: "Aantrekken van nieuwe spits is topprioriteit voor PSV"; image source: Pro Shots

In een analyse blikt het Eindhovens Dagblad alvast vooruit op het komende seizoen. Daarbij komt het tot een conclusie dat er na dit seizoen op korte termijn al een nieuwe spits aangetrokken zal moeten worden, zeker als PSV op een tweede plek eindigt en daarom in augustus ook kwalificatiewedstrijden voor de Champions League zal moeten spelen.

Het heeft er alle schijn van dat Eran Zahavi na dit seizoen zal vertrekken uit Eindhoven. De Israëliër heeft een aflopend contract. Hij kan zijn verbintenis mogelijk verlengen met een fors lager salaris, maar de kans lijkt nihil dat dit gaat gebeuren. PSV ziet het zitten in Carlos Vinícius als plan-B, maar het is niet helemaal uitgesloten dat PSV mee wil werken aan een vroegtijdige beëindiging van zijn huurcontract.

PSV heeft verder ook nog Maximiliano Romero en Fodé Fofana in de selectie. Vanwege zes verschillende blessures heeft Romero amper gespeeld voor PSV in de afgelopen jaren en ligt een verkoop voor de hand omdat zijn contract over een jaar afloopt. Vanwege een eveneens zware blessure heeft Fofana dit seizoen amper minuten kunnen maken.

De naam van Luuk de Jong wordt bij PSV al vaak genoemd, maar de vraag is of hij al snel een beslissing wil nemen over zijn toekomst. Vorige week gaf hij bij Ziggo Sport nog aan het uitstekend naar zijn zin te hebben in Spanje, maar PSV kan niet lang wachten op een beslissing omdat de ploeg er al vroeg weer moet staan komend seizoen.

Afgelopen zondag werd de naam van Wout Weghorst genoemd bij Studio Voetbal als mogelijk nieuwe spits. Hij staat intern wel op de lijst bij PSV, maar wordt niet gezien als een topkandidaat. Joshua Zirkzee zou een optie kunnen zijn, maar de door Bayern München verhuurde spits lijkt erg duur te zijn. Vast staat wel dat het aantrekken van een nieuwe spits topprioriteit zal zijn voor PSV, terwijl er in het doel en op het middenveld ook al grote ingrepen verwacht worden.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

topprioriteit fofana romero bayern beeindiging carlos eran fode ingrepen israelier jong maximiliano topkandidaat vinicius vroegtijdige weghorst wout zahavi ziggo zirkzee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Als een speler geblesseerd is en dus geen "arbeid" kan verrichten wie betaalt dan zn salaris ?? PSV of zijn spelers of PSV hiervoor verzekerd ?? Indien verzekerd dan het contract van Romero verlengen. v Nistelrooy ziet het wel zitten in Romero. Met alleen eventueel Romero en Fofana blijft een extra spits noodzakelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Is dat een aanname of weet je dat zeker? In het bedrijfsleven heb je daar een verzuimverzekering voor. Voetballers zijn ook verzekerd voor het geval ze bijvoorbeeld afgekeurd worden. Dus waarom zou dat niet ook voor verzuim door een blessure kunnen zijn?
+3/-0

 
Omdat er geen enkele verzekering de kosten kan dragen van een topspeler die met een miljoenensalaris zwaar geblesseerd raakt
+2/-0

1 jaar geleden
Wel zonde dat we Piroe hebben laten gaan zonder terugkoopclausule. Die schiet ze er zo makkelijk in... Had hem graag bij PSV gezien komend seizoen!
+1/-0

 
Heb ook geen idee hoe het brengen van Piroe zo rommelig is gegaan, zat er zeker wel in, en na alle zorg en reparaties zou ik ook een beroep op de eventuele loyaliteit van Maxi Romero doen, hij is nog erg jong en zal nou sterk genoeg kunnen blijken voor een contractverlenging van een jaar of drie extra.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het lijkt me inderdaad een geweldig plan om iemand die vanwege zes verschillende spierblessures de afgelopen jaren amper heeft gespeeld te belonen met een nieuw contract voor drie seizoenen :denk
+1/-0

 
Ik noem het geen belonen voor de opgelopen blessures waar hij dus niks aan kan doen, ik noem het eerder een poging er uit te halen wat er evt nog uit te halen valt en een beloning voor de doorzettingsvermogen
+2/-0

1 jaar geleden
Nieuwe spits, nieuwe stofzuiger(?), nieuwe keeper(s), nieuwe Gakpo(?).

Allemaal topprioriteit... (de opvolger van*) John de Jong krijgt het nog druk.

*een mens mag hopen
+1/-0

1 jaar geleden
Als we maar niet weer tot het laatste moment op Luuk blijven hopen en ineens in de beslissende fase van voorronde CL geen plan B hebben. Wil je naar de (sub) top terug moet je de selectie tijdig op orde hebben. Vinicius moet je gewoon op dezelfde trein zetten als Schmidt. Is een waanzinnige miskleun en ga dan maar voor Bakayoku, Fofana, Vertessen. Laatst genoemde is nu al beter dan Vinicius, maar zoals elke PSV'er de afgelopen 2 jaar geblesseerd. Luuk staat bij mij op 1, maar verras ons maar eens met een Zuid Amerikaan of Oost Europeaan die er ineens 25 per jaar in de goal legt. Moet uiteraard ook de rest van de selectie in balans zijn. Iets meer techniek dan Zahavi zou wel prettig zijn. Er is extreem veel werk aan de winkel voor komend seizoen, laten we in ieder geval onze huid maar eens duur verkopen.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Een nieuwe Kezman zou welkom zijn ... ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Als de naam van Woutje Weghorst voorbij komt gaan mijn nekharen al overeind staan.
Dan kan je net zo goed mij benoemen als scout. Vraag minder salaris en kan dezelfde namen opnoemen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat was bij de namen voor een nieuwe keeper ook al zo. Ik vind onze scouting al een tijdje ondermaats.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoor niets meer over Dries Mertens...
Die kan bij PSV nog wel 2 jaar vooruit, maar daarachter Fafana en stormram Vini oid.
Dat was vroeger een goed teken...

Ach de scouting, daar is iedereen het wel over eens, dat was ooit ons parade paardje; nu is dat de jeugdopleiding geworden en dat is prima; wel jammer dat de scouting n paar veren heeft moeten laten, anders was PSV echt weer TOP, dat zou iig de ambitie moeten zijn!

Misschien dat Marcel Brands hier verandering in kan brengen...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heeft denk ik niet zo veel met de kwaliteit van de scouting te maken,maar eerder met de haalbaarheid en de vijver waarin je vist.
Er zijn er niet zoveel die voor een appel en een ei in de ere-divisie willen komen spelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dacht ivm zijn kinderen die naar school moeten, dat hij er wel voor voelde...
+1/-0

 
Zelfs al 2/3 salaris ingeleverd voor contractverlenging "offer"
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja dankje, niet met zo fanatiek laatste tijd... understatement
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage