Transparent
Inloggen
Sluiten

Mauro Júnior: 'Ik heb hier nog een lang contract en ben heel gelukkig'

30 april 2022 15:08 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Mauro Júnior: "Ik heb hier nog een lang contract en ben heel gelukkig"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Mauro Júnior aan het uitstekend naar zijn zin te hebben bij PSV. De Braziliaan verwacht ook volgend jaar in Eindhoven actief te zijn. "Ik heb hier nog een lang contract en ben heel gelukkig. Gebeurt er niks geks, dan ben ik gewoon hier", aldus Mauro. "Ik blijf blij met elke minuut dat ik het shirt van PSV mag dragen. Het is de club waar ik groot ben geworden en dat ik hier een prijs mocht winnen, is iets waar ik al van droomde toen ik als kleine jongen in Nederland kwam."

Mauro brak dit seizoen door als back nadat Roger Schmidt hem aangaf dat hij zich beter op die posities kon richten. "Daar heb ik heel serieus werk van gemaakt en het bleek me te liggen, aan beide kanten. Als rechtsback moet je wel anders dekken dan aan de linkerkant, maar in principe kan ik aan allebei de zijdes in het elftal spelen", zo geeft hij aan. "Het was grotendeels nieuw voor me, al kreeg ik ook in Brazilië van mijn jeugdcoaches al te horen dat ik goed verdedigde in het midden van het veld."

De Braziliaan wordt de laatste tijd ook regelmatig toegezongen in het stadion. "Ik word er sterker van en het geeft me iets extra's", zegt hij daarover. "Als de supporters van je club zo waarderen wat je doet, is dat het mooiste compliment dat je als voetballer kunt krijgen."




Tags

mauro braziliaan dekken droomde geks jeugdcoaches nederland roger schmidt verdedigde zijdes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Sangare en Gakpo zijn de grote spelers en de cashcows voor PSV.

Maar Mauro JR is het meest constant en in deze voetbalwereld is hij eigenlijk veel meer waard dan Gakpo en Sangare. Ik denk persoonlijk dat ie niet eens zou misstaan als rechtsback van Barcelona. Beter dan een Dest en zou zo maar eens de nieuwe Dani Alves kunnen worden met zijn passie en doorzettingsvermogen. Hij is ook veel technischer en sneller dan de meeste mensen denken.
+8/-0

1 jaar geleden
Goeie gozer, juiste mentaliteit en ongekend goede ontwikkeling als back. We mogen achteraf gezien heel blij zijn dat hij deze rol op zo'n manier heeft vervuld, want we zijn van de zomer en van de winter een beetje vergeten dat goede backs best wel handig zijn om in je selectie te hebben. Roger heeft dit uitstekend gezien en we kunnen nog veel plezier aan deze jongen gaan beleven nu hij zich vol op de back positie gaat ontwikkelen. Het scheelt weer een aankoop voor komend seizoen.
+6/-0

1 jaar geleden
Ben wel benieuwd of hij zichzelf op de radar van clubs in een grotere competitie heeft weten te zetten.
Bij Psv is hij wel de verrassing van het seizoen.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik denk dat Ruud al wel met deze jongen heeft gesproken en hem een vaste taak in het elftal voor volgend seizoen heeft beloofd.

Ik geloof ook echt wel dat deze jongen zo "down-to-earth" is, dat hij er gewoon vol voor gaat bij PSV, en niet perse hoeft te vertrekken.

Ik hoop dat we hebben kunnen houden, want hij is zeker een van de "pillars" die ons de 2e plaats (of meer?) hebben opgeleverd dit jaar.
+5/-0

1 jaar geleden
Ik moet eerlijk zeggen dat hij bij mij in de categorie 12e tot 16e man viel aan het begin van het seizoen. Een net niet speler, samen met o.a. Guti trouwens. Nou zat ik er even langs zeg🤔
+9/-0

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Dat siert de mens om het toe te geven! Je bent vast niet de enigste die er zo over dacht. Gelukkig hebben ze ons weten te verrassen. Hopelijk kunnen we Mauro JR behouden en belonen.
+1/-0

1 jaar geleden
De speler van het jaar, met afstand.
Verzaakt nooit en loopt nooit te miepen.
+6/-0

Mighty Mauro jr het toonbeeld van onverzettelijkheid, wat een geduld zeg!
+4/-0

1 jaar geleden
Nou nou nou zeg, zou niet misstaan als rechtsback van Barcelona lees ik. Alsof ergens in Europa een linksbenige als rechtsback staat opgesteld. Ben benieuwd wat hij dus als linksback kan brengen, zie graag een goeie rechtsback komen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje