Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Het is logisch dat ik als bijna 65-jarige plaatsmaak'

14 mei 2022 14:38 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Het is logisch dat ik als bijna 65-jarige plaatsmaak"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad blikt Toon Gerbrands terug op zijn afscheid als directeur in het clubvoetbal. Gerbrands geeft daarbij aan dat zijn vertrek bij PSV op een natuurlijke manier gaat. "Marcel Brands kwam in januari vrij. Hij is een topper en de RvC wil hem in deze fase graag weer bij de club", aldus Gerbrands. "Marcel heeft lang met John de Jong gewerkt, die is nu vier jaar verder in de rol van 'td'. Koppel die twee aan Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten als trainersduo, en ik kan niet anders zeggen dan dat het logisch is dat ik als bijna 65-jarige plaatsmaak."

De periode na het ontslag van Mark van Bommel ziet hij als de moeilijkste tijd. "Ik accepteer spandoeken, ik accepteer spreekkoren, ik accepteer dat mijn Twitter ontploft. Alleen duurde alles toen te lang", zo geeft hij aan. Gerbrands schrok bovendien van een bericht van de politie. "Zij zeiden dat er een nieuwe generatie supporters was tussen de 15 en 19 jaar en die waren onbeheersbaar.Het wonderlijke was dat de oude harde kern ons meteen liet merken: dit accepteren we niet, dit zijn niet de spelregels. Maar de onbeheersbaarheid ging door, de politie wilde een busje bij mij en bij John de Jong thuis in de straat. Permanente surveillance. En John en ik mochten zonder begeleiding niet alleen naar onze auto lopen."

Voor Gerbrands is het duidelijk dat PSV de sportieve doelen onder zijn periode niet heeft gehaald. "Bij mijn aanstelling in 2014 wilde de RvC van PSV dat een schuld van 50 miljoen euro werd opgelost en PSV eens in de twee jaar de titel haalde en/of groepsfase van de Champions League speelde", zegt hij daarover. "Op de eindbalans na acht jaar kom ik één Champions League-deelname tekort. Als je praat in termen van topsport, heb ik het sportieve doel dus niet gehaald. Daar ben ik hard in voor mezelf. Niet gehaald. Geen excuses. Punt."

Wat hij nu nog gaat doen, weet hij nog niet. "Er is al volop gebeld voor andere banen. Maar tot 1 juni houd ik alles af en ik ga sowieso niet meer fulltime werken, ook niet bij de KNVB of NOC*NSF", zo geeft Gerbrands aan. "Mijn mooiste jaren moeten eigenlijk nog komen, zo voel ik het. Op latere leeftijd heb ik écht ontdekt wat leiderschap is. Ik ben afhankelijk van jongens tussen 18 en 23 jaar die een bal erin schieten. Als zíj dat doen, word ík gezien als een goede directeur. En als 299 mensen binnen PSV functioneren en ik functioneer niet, dan run ik een wereldtent. Omgekeerd geldt dat niet."
Tags

gerbrands accepteer plaatsmaak jong rvc begeleiding bommel brands busje clubvoetbal eindbalans fulltime generatie kern knvb koppel latere nistelrooij noc nsf omgekeerd onbeheersbaar onbeheersbaarheid ontdekt ontploft permanente run rutten spelregels spreekkoren surveillance termen titel topper trainersduo wereldtent wonderlijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Z. on de Bok (geschorst)
2 weken geleden
@Stefan V Danku!

on: Een hele diepe buiging voor Gerbrands!
Laten we dit bericht voor 1 keer niet bevuilen met geneuzel over boekjes, top32 of de fouten die hij wel/niet heeft gemaakt maar gewoon dankbaar zijn voor wat hij voor de club heeft betekent, zonder weg te lopen voor alle ellende die hij over zich heen heeft gekregen.

Gerbrands bedankt en het ga je goed.
+14/-1

2 weken geleden (gewijzigd)
De laatste jaren was het helemaal niks, Toon, wellicht een paar keer met de vuist op tafel moeten slaan i.p.v. ons keer op keer te laten piepelen door Zeist. Het aanstellen van John de Jong als td en alle ellende die daaruit voortkwam was ook één grote miskleun waar wij ons nog immer mee geconfronteerd weten.

De eerste 4 jaar was prima, chapeau, wellicht op hoogtepunt moeten stoppen?

(edit: sorry, Bokkie, je was net te laat, kwestie van overlap! ;-) )
+3/-3

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 weken geleden
Ik denk dat we het er vaak genoeg over hebben gehad. Zo vaak dat het regelmatig heel naar werd en er hier uiteindelijk niet eens meer gereageerd kon/mocht worden op berichten over Gerbrands. Het is wat dat betreft meer dan genoeg geweest.

Laten we gewoon blij zijn dat het nooit zo'n vies smerig zooitje is geworden als aan de andere kant, ondanks de successen aldaar. Een beetje waardigheid is ook best wat waard.
+2/-0

 
2 weken geleden
Is dat zo, Bok, van dat niet meer mogen reageren op Toon Gerbrands? Heb ik iig niet meegekregen.

Zoals ik al zei, die eerste 4 jaar was prima, niks meer aan doen, laten wij die periode koesteren.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind dat er uitstekend werk verricht is op de Herdgang en met de jeugd onder Gerbrands. Daar gaan we nog heel lang heel veel plezier aan beleven. Project PSV 1 is hopeloos mislukt. De uitstekende basis en drie kampioenschappen uit het begin zijn niet omgezet in een sterker elftal, waar het CL geld is geen idee, deels op de bank en deels verhuurd in Berlijn. De keuzes voor de Jong en Bommel hebben dramatisch uitgepakt en het niveau van de huidige selectie is gewoon simpelweg te laag. Maar goed het is ook niet makkelijk, PSV is een kleine club in Europa en kan financieel niet op tegen Ajax. Dan heb je nog de KNVB/VAR en dan wordt kampioen worden wel heel erg moeilijk net als de CL halen. Ik had liever gezien dat hij wat realistischer was geweest in zijn uitspraken. Dit seizoen was gewoon goed. Alle prijzen gepakt behalve de schaal en daar hadden we zelf geen invloed op. Dus Toon bedankt voor je inzet.
+1/-0

 
2 weken geleden
Alle prijzen? Volgens mij is er volgende week woensdag nog een finale... waarin wij schitteren door afwezigheid.
+1/-0

 
2 weken geleden
Een Europacup is toch helemaal niet realistisch? We zijn scheel getikt door Leicester. Overwinteren waar dan ook in Europa is prima. Feyenoord is een mega uitzondering dit jaar.
+1/-0

 
2 weken geleden
Scheel getikt? Je kan ook overdrijven. Sangaré moet gewoon die 2-0 maken en dan is het beslist. En daar is ons een loepzuivere penalty onthouden. Als Feyenoord een Europese finale kan halen, waarom PSV dan niet? Gewoon gebrek aan zelbewustzijn.
+2/-0

 
2 weken geleden
Helemaal mee eens killer,voor mij is het seizoen niet geslaagd puur door het onnodige verlies tegen Leicester.
Je kan verdomme historie schrijven,iets wat ze nu in Rotterdam hebben gedaan.
Een gemis van zelfbewustzijn zoals je aangeeft om op meer dan 95% aan wilskracht tot het uiterste te gaan.
Daar moet de focus de komende jaren op gericht worden.
+2/-0

 
2 weken geleden
Klopt wat je zegt. De kans was er zeker, maar zoals zo vaak zijn we te slordig en onzorgvuldig. Gebrek aan kwaliteit. Leicester voetbalde een tempo hoger en heeft ons uiteindelijk gewoon kapot gespeeld. Tegen Praag en Marseille hadden we ook meer kans gehad. Dus gewoon prima Europese campagne, zeker na de debacles met Lask Basel of Osijek in het verse geheugen. Feyenoord schrijft pas history als ze hem winnen. Ik hoop dat het ze lukt.
+1/-0

2 weken geleden
Zo als ik jl donderdag al tegen Toon heb gezegt ,voor dat hij weer een geweldige toespraak bij boeren en burgers in het stadion gaf ,mogen blij zijn dat u deze jaren van alles voor ons PSV heeft gedaan dank..
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arensman bakayoko boscagli brands bruma crockett doan drommel feyenoord fofana gakpo ginkel gotze guti james jong madueke mwene obispo ramalho romero salcido sangare schmidt sonny teze veerman vertessen vinicius zahavi