Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV volgend seizoen in Eredivisie tegen Excelsior na krankzinnige ontknoping in play-offs

29 mei 2022 21:04
Foto: Pro Shots

PSV volgend seizoen in Eredivisie tegen Excelsior na krankzinnige ontknoping in play-offs; image source: Pro Shots

PSV zal komend seizoen in de Eredivisie ook weer uit gaan komen tegen Excelsior. De Rotterdammers wisten na een krankzinnige wedstrijd in de finale van de play-offs uiteindelijk te winnen van ADO Den Haag en zijn na FC Emmen en FC Volendam de derde promovendus. Heracles Almelo, Willem II en PEC Zwolle zijn gedegradeerd en komen volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder op de dag verzekerde AZ zich van het laatste Europese ticket voor Nederland. Nadat donderdag nog werd verloren van Vitesse werd de return in Alkmaar overtuigend met 6-1 gewonnen.




Tags

eredivisie excelsior krankzinnige ontknoping ado alkmaar almelo emmen heracles nederland pec promovendus verzekerde vitesse volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Kunstgraswedstrijd erbij... da's echt beroerd.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik had (veel) liever ADO gehad, maar het zij Excelsior van harte gegund, sympathiek clubje.
+1/-2

Kan er geen grasveld als beloning voor promotie uitgeloofd worden door de KNVB?
+2/-0

1 jaar geleden
Drie keer naar Rotterdam en de ene kunstgrasclub voor het andere. Jammer dat het niet ADO werd, maar met die pitch invasion en verder wangedrag maar beter ook.
+3/-0

1 jaar geleden
Eerst hoopte ik op ADO vanwege het gewone gras in plaats van die kunstsprieten van Excelsior.Tijdens de wedstrijd ging mijn sympathie steeds meer uit naar Excelsior vanwege het contrast tussen de trainers.Aan de ene kant die opgefokte gek van ADO en aan de andere kant de sympathieke rustige Dijkhuizen.Daarnaast nog die idioten die het veld bestormde en ik kan vrede hebben met de promotie van Excelsior ondanks dat plastic veld.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Precies zoals ik het ook beleefde. Beter zo, ondanks het plastic en de kleinere club.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ach ik heb wel een zwak voor ADO en haar supporters. Pluspunt: zij haten Ajax! En de vijanden van onze vijanden zijn onze vrienden. Toch?

Maar nogmaals: Excelsior heeft zeker de gunfactor.
+3/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
De ruiten van onze spelersbus werden daar helemaal aan gort geslagen. Lekkere vrienden dan.
+4/-0

1 jaar geleden
Ado blijft dus in de KKD en dat na een voorsprong van 3-0 met nog 12 min op de klok en de supporters al op het veld stonden om de promotie te gaan vieren.
Na de degradatie van Willem2,Heracles en Pec Zwolle zal het nog een hele klus worden voor de clubs in die competitie om te promoveren.
De jonkies van Psv zullen er ook een hele uitdaging aan hebben.
Voor Exselsior de felicitaties.

ps:In Kralingen lagen er toch ook plannen voor echt gras?
+1/-0

 
Excelsior wil pas over op natuurgras als het stadion is uitgebreid en daar zijn nu nog geen concrete plannen over.

Emmen blijft sowieso op kunstgras spelen, pas bij de komst van een nieuw stadion willen ze naar natuurgras. De schatting is dat de bouw in 2024 kan beginnen.

Volendam heeft in oktober aangegeven vanaf komend seizoen op natuurgras over te willen stappen, maar stelt dat nu met minstens een jaar uit.

Sparta heeft in december overigens aangegeven vanaf komend seizoen op natuurgras te gaan spelen. Cambuur blijft op kunstgras spelen, pas in het nieuwe stadion spelen ze op natuurgras. Ze hopen vanaf 2023/24 in dat nieuwe stadion te kunnen spelen.
+3/-0

1 jaar geleden
Beter dan Den Haag maar weer kunstgras /klein uitvak en stadion...
+1/-0

1 jaar geleden
Sinds Excelsior-Az 2007 is Excelsior mijn tweede fav club in Nederland . 😎 Alleen jammer van dat mini stadion en vooral het kunstgras. En als ADO terug in de eredivisie gekomen was dan bijna zeker weer een gelijkspel in de uitwedstrijd . De ene kans vliegt er dan weer in. De 36 kansen van PSV niet. Tegen Ajax gaf ADO het veelal wel weg.😎
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ware woorden, Herr Lapswanz, Excelsior was in 2007 wat De Graafschap was in 2016 en beide clubs zijn wij derhalve tot in de eeuwigheid schatplichtig.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik woon precies tussen beide clubs in en ga zo af en toe wel eens bij beide kijken. De sfeer op Woudestein is enorm relaxed, je kunt gratis om de hoek parkeren en de frikandellen zijn lekker en goedkoop en je hoeft nooit in de rij te staan. Bij ADO daarentegen komt heel ander volk, is het parkeren ruk en zijn de prijzen voor consumpties skyhigh en sta je ook nog eens 20 minuten in de rij. Neem daarbij dat we daar inderdaad de laatste jaren regelmatig punten hebben laten liggen, ben ik blijer met Excelsior dan met Den Haag.
+2/-0

 
1 jaar geleden
20 minuten in de rij? Vast niet voor controle op vuurwerk...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik kom graag bij beide clubs, met PSV, al vond ik het destijds in Het Zuiderpark een stuk spannender om heen te gaan dan in de huidige grijze bunker in the middle of nowhere. Excelsior is schattig en ademt voetbal. ADO haat Ajax, ook een pluspunt.

Wel een mooie parallel met die andere uk in de eredivisie, RKC, die paar jaar rerug op vergelijkbare wijze promoveerde in Deventer (4-5).
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage